Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Námět na pohádku

Od: kacka* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mam za ůkol napsat a vymyslet nějakou pohádku pro neteře. 3,4 roky. Vyprávím jim pořád to stejné.
Máte nějaký nápad o čem o kom bych jim mohla napsat pohádku. Už nechtějí krtečka a tak . Známé české pohádky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zkuste napsat něco (mírně) výchovného. Např. "Jak se zoubek těšil na čistění" nebo "Jak čistá voda porazila sladkou limonádu" či "Jak (štíhlá) zelenina vyhrála závod nad (tlustým) dortem". Zdravím!

doplněno 21.05.17 20:54:

kacka - musíte vždy dodržet princip, co je dobro a co je zlo - a to dobro musí zvítězit.

kacka*
hodnocení

Děkuji. To je dobrý nápad. Zkusim to. :)

klera*
hodnocení

0x

A co zkusit už napsané pohádky, ale nějaké ne úplně známé? :) Nedávno jsem koukala na knížku "Pohádky pro malé Buddhy", vypadalo to krásně...jestli už nechtějí krtečka, možná by radši něco pro větší holky...o statečných dívkách, co se skamarádí s mluvícím pavoukem třeba :D nebo o květině, co zažívá dobrodružství při hledání kapky vody...chce to něco, co se jich bude trošku týkat a bude to napínavé.

kacka*
hodnocení

Děkuji kouknu na to.

iz*
hodnocení

0x

Kačko, aby se ti dobře psalo, mělo by jít o vlastní námět, měla bys psát o tom, o čem něco víš a co tě zajímá.

kacka*
hodnocení

No chtěla bych napsat nějakou pohádku pro 4leté děti. Vtipnou a trochu moderní.
iz*

A musíš tu pohádku napsat, případně napsat celou? Já jsem si pohádky vymýšlela s dcerami, každá jsme vymyslely část příběhu, různě jsme na sebe navazovaly, kombinovaly, ... Jeden příběh nám vydržel i několik týdnů a ohromně nás to všechny bavilo.

zelenydabel*
hodnocení

0x

asi je to dar. Já vymýšlím pohádky spatra. Problém je, že už si za chvíli nepamatuji příběh. Takže opakování nelze. Taky rozmlouvám k dětem skrze plyšáky a to je úplně odrovná.

Ale abych řekl pravdu, je hodně knížek o pohádkách. Zkuste třeba zajít i do antikvariátu. Nebo knihy jako: kája mařík, vyprávění pod vrbou, křemílek a vochomůrka, tři zlaté vlasy děda vševěda, princ bajaja, nejkrásnější knížka o zvířátkách atd... je toho hodně. Ono se dá vymyslet cokoliv. O autíčku, o psí bleše co šla hledat psí ráj, ale myslím si, že je potřeba mít tu fantazii. Ta hodně pomůže a usnadní.

Popříadě upravovat stávající pohádky, nebo je propojovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]