Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Také při jídle musíte otvírat ústa?

Od: junkers* odpovědí: 14 změna:

Ráno jsem si k snídani ohřál v mikrovlně jídlo, a zjistil neuvěřitelnou věc, že vždycky, když jsem přiblížil lžíci k hubě, tak se mi úplně automaticky bez přemýšlení otevře.A pak se za tim kouskem jídla hned zase zavře - ale hned, nezůstává otevřená, a zase úplně bez většího přemýšlení se při další lžíci otevře, a takhle to ale šlo celou dobu, co jsem snídal! Taky při jídle musíte otevírat hubu, nebo to máte nějak - jinak?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano,mám to jinak.Při jídle otevírám ústa.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, to je zajímavý postřeh - většina lidí to považuje za normální a já to mám také tak. Horší je, když zůstanou ústa otevřená i při zpracování sousta (to dělal můj spolužák ve školní jídelně a nebyl to hezký pohled). A ještě přidám vlastní poznatek - když chci hovořit, tak musím také ústa otevírat (možná jste to zatím nezjistil, tak si to zkuste) . Zdravím!

hodnocení

2x
Ano mám to stejně a štvou mě lidi, co tu hubu automaticky při žvýkání nezavřou. Naštěstí už se to moc nevidí :)

hodnocení

1x

Hodně slabej pokus o trolling...

guentos, vzpomínáte na rádce @buss, ten, když se nudil, také dával takové otázky. Fajne, nic proti. ;)

hodnocení

1x

Já právě ani ne, i když jsem si všimla, že většina lidí ústa otvírá. Já to ale mám podobně jako holčička ve videu (od 1:24):

youtu.be/...

doplněno 21.05.17 17:20:

Vidíte, Bene, opatrnosti není nikdy nazbyt!

ben®

Dobrý den, tak to je síla. Já jsem tušil, že na Moravě jsou ženské jiné, ale stále jsem nevěděl, co vlastně tuším. Teď už to vím . Zdravím!

junkers*
hodnocení

Ildika: dík za tip na film. Už se to sosá.Večer otevřu láhev vína a budu mít dvě hoďky na co koukat. Co znamená "Ildika", Ilona Dikasová?

Ildika je variace na maďarské jméno Ildikó.

-----

Mně se ten film líbil, ale chce ho stáhnout v dobré kvalitě.

doplněno 21.05.17 18:03:

Už je i třetí díl? Mimochodem, vím, že budu v menšině, ale mně se ten film líbil trochu víc než knihy (což u mě není obvyklé). Knihy na mě byly trošku moc drastické; autor hlavně později pořád vrstvil "nápor" (bez přestávek na oddech), až mě to dočista psychicky vysílilo. :-D

Naprosto úžasné je přečíst si všechny tři díly "Sirotčince".

doplněno 21.05.17 21:08:

Třetí díl jsem četla už loni. Mám snachu v Neoluxoru, tak mi to pohlídala.

Přečetla jsem to v tahu, nadšená jak malé dítě. Strašně se mi to líbilo, Je pravda, že to bylo velmi temné a plné beznaděje, ale nějak jsem to asi dobře snášela.

doplněno 21.05.17 21:12:

Tak předloni, to to uteklo!

databazeknih.cz/...

junkers*
hodnocení

Dík za odpovědi. Je fajn vědět, že to takhle máme prakticky všichni. Ještě se mi při tomto dotazu potvrdilo, jak jsou ženy citlivé na vnímání expresivních výrazů jako "tlama, huba, hnáty, pazoury". Pro většinu z nich je nepřijatelné, že by měly mít třeba "pazoury", chlapi toto mnohem častěji akceptují.

Junkers, já osobně, se děsím mužů, kteří taková slova používají. Já sama nejdu daleko pro ostřejší slovo, ale to, co píšete vy, to dělávají mužští, kteří se stydí za jakýkoliv projev citu, laskaviosti, slušnosti, civilizovanosti. Určitě v tomhle vyrostli a vyhledávají podobné přátele. Příjde mi to, jako by si poměřovali pinďoury. *sok* Omlouvám se, ale já to zase mám takto.

doplněno 21.05.17 17:20:

Junkers, jojo, tak to je! Ale není to vůbec třeba! *placni*

junkers*
hodnocení

Babka: no, dá sr říct, že jsem v tom vyrostl. Ale nebyl to vliv rodiny, spíš učňák, vojna, a blbá prace po vojně, než jsem se dostal na lepší pozici. Když jsem byl ještě ženatý, tak jsem ženě třeba řekl, že mám něco v tlamě nebo tak. A ona na to reagovala: " no snad v puse, ne?"

Slovo "huba" mi nevadí a užívám ho taky (i když jen v ústním projevu a o sobě); výraz "tlama" jako označení lidských úst nepoužívám. Vadí mi ale třeba slova jako "sranda" apod. (je jich více, co nejsou vyloženě sprostá, ale jejich původ takový je) a nikdy se nestane, že by něco takového ode mě někdo uslyšel (i teď jsem se musela přemoci, abych to napsala)!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]