Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věkový průměr na poradte.cz?

Od: lucka* odpovědí: 25 změna:

Ahoj, udělám to formou ankety, jen by mě tak zajímalo, mezi lidmi jakého věku se tu pohybuji.. je to tu docela prima, dostala jsem už několik užitečných rad, jen si tak říkám, že tu asi nemám moc vrstevníků a musím působit hloupě a dětinsky.. a navíc mě to prostě jenom zajímá :) Takže v jakém věku se zhruba pohybují zdejší návštěvníci?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To je docela škoda. 46 mi bylo, to už ani nepamatuji a další možnosti v anketě nejsou. Takže komu je víc, než 46 let, jako by nebyl? To je dost smutné, ne? Aspoň pro nás, kteří už jsme za tím zenitem 46 let. ;)

Ale něco na tom je. V mém dětství mi každý dospělý připadal velice starý. V létě jsem chodívala s kamarádkami nakukovat pod okna do sálu, když byla pouťová zábava. Jak lidé tancují. Byla u nás kasárna. A známá děvčata, 17 - 19 let, většinou sestry mých spolužáků a spolužaček, tančily s vojáky. Já si říkala v duchu: Jak ta Marta, Anča, Jana mohou tancovat s takovými starými chlapy, jako jsou vojáci! *ee* Bylo mi tehdy asi 12, těm vojákům 20. Byli to podle mě staří chlapi! :-D

Nedávno jsem mluvila s kamarádkou z dětství. Došla řeč i na její maminku, která zesnula v roce 1978. Ptala jsem se: Kolik jí bylo let, když zemřela? Myslím si, že tehdy byla už hrozně stará. A kamarádka odpověděla: Bylo jí tehdy 53! Styděla jsem se.

Proto přeji všem, aby se ve zdraví dožili věku, kdy jim šedesátníci budou připadat jako cucáci. Jaga.

36-45

Jago, já tuhle otázku moc nechápu. Na věku nezáleží. Vždycky jsem si spíš rozuměla se staršími. A i zde na poradně jsem překvapená, když někdo napíše svůj věk. Když já si o něm vždy myslela, že je mu méně. A jiní, co se mi zdáli starší, pak někde napsali, že je jim méně.

doplněno 08.06.17 09:05:

Milá tazatelko, na věku zde nezáleží.

liska*

Jestli to máte od 15 let, tak tu poslední položku nad 55 ještě rozdělte na několik. Co když tu je nějaký rádce devadesátník.*ee*

lucka*
hodnocení

no ono jde o to, že těch položek mohlo být maximálně šest, pokud jsem to dobře pochopila, proto takového hrubé rozdělení.. ,)

liska*

Určitě ta první věková kategorie byla zbytečná.

lucka*
hodnocení

Zbytečná jistě nebyla, podívejte, jeden takový se tu našel :D

hodnocení

0x

36-45

poradte.cz/...

doplněno 06.06.17 15:03:

ale je fakt, že tato statistika vlastně v dotazu není... můžeme tedy hlasovat ;)

doplněno 06.06.17 15:17:

anketa je omezena počtem možností - toto aktuální zadání se mi zdá jako jedno z lepších varianta :)

36-45

tenkrát bez ankety - škoda, ankety v tu dobu už 2 roky fungovaly. Mohlo to být pěkné srovnání. :-D

26-35

Ano, statistik není nikdy dost, ale já bych volil takhle:
- méně než 15
- 15 - 19
- 20 - 29

atd

Protože 15-25 mi přijde divné rozpětí :) To je na jedné straně deváťák základky a na druhé třeba vysokoškolák
Spíš je to směrované na Lucku

lucka*
hodnocení

Také mě to pak napadlo :D Ale asi to bude tím, že mě je 16 a příteli 23 a je právě vysokoškolák.. takže sem vycházela z pocitu, že je to pořád ještě ,,vrstevník" se kterým si mám co říct.. a pak sem měla k dispozici také jen 6 kolonek, tak jsem zvolila tohle nešťastné rozpětí :D

vilik*
Pokud je vašemu příteli 23 a vám 17 a máte si co říct, tak jste buď abnormálně mentálně vyspělá, on trochu pozadu, nebo se bavíte jen o banalitách. Nezlobte se, ale ze zkušenosti, dané mi několika desítkami let života a z pozorování chování vrstevníků mých dětí vašeho věku, zjistíte teprve časem, co doopravdy znamená máme si co říct mezi lidmi ve věku 16 a 23 let.
doplněno 06.06.17 17:58: Před čtyřiceti či padesáti lety byla možná jiná doba. Dneska se prostě 16tiletá ve většině případů s 23letým může ve vztahu potkat, ale takový vztah má perspektivu v minimu případů. A většinou ten vztah neprobíhá na základě mentálního sblížení, jde o úplně jinou činnost. Což sice uznávám bylo dřív taky, ale lidi se kvůli tomu hned teď brát nemusí.
Já jsem starší sice jen o trochu víc než o dekádu než Lucčin přítel, ale už tak v pětadvaceti bych si se šestnáctkou připadal jak pedofil. A nemluvím z nezkušenosti. Opravdu znám spoustu lidí v těchto věkových kategoriích. Ale třeba jde skutečně u Lucie o výjimku.
sebod*

vilíku, proč myslíš? Moje mamka se s tátou poznali, když mámě bylo také necelých 17. A táta byl o 7 let starší. A asi si měli co říci, když spolu byli více jak 50 let.

lucka*
hodnocení

to je moc hezký příklad :) nevím, co bude za pár let, ale myslím, že je to takový stereotyp myslet si,že když je mezi lidmi věkový rozdíl, nebudou si mít co říct a podobně. :)

26-35

Ono je to pár let to je pravda, ale v tomhle věku je to ještě dost velký rozdíl. Pozoruji to i na sobě, reaguji v některých případech jinak než před lety (ne před rokem, ale x lety), je to prostě vývoj člověka a i když se ti to zdá nemyslitelné tak promiň, ale ve 23 by mě nenapadlo chodit s 16 letou holkou. Musela bys být opravdu vyjímka, což podle psaní nechci moc posuzovat, ale určitý názor mám ;) Taky znám jeden pár, tedy mladší, ale rozdíl když se poznaly tak byl 15 vs 25 (nebo dokonce 27, nejsem si jistý) let, což je ještě zajímavější.

06.06.17 16:48
hodnocení

0x

26-35

33

hodnocení

0x

více než 55

Lucko, toto jsi už objevila? poradte.cz/...

lucka*
hodnocení

Ano, právě teď, díky Vám :D je to zajímavé počtení, děkuji :) a je prima, že to funguje už takových let koukám *sok*

26-35

Páni :)

Nevíte zda zde ještě figuruje uživatel ringo?

Kdysi jsem to sledoval ale to na poradte dorazil 1-2 dotazy denně a o vánocích jich bylo 5 a to už byl nával a frmol :D

Dnes mažu z RSSky denně min 50 dotazů mimo mé zájmy a nějak tím ztrácím i přehled...

Naposledy tu byl včera, 7.6.2017.

hodnocení

0x

více než 55

Nad 55 je jako konečná? *klik*

To je jako když jsme jako svišti nerozlišovali věk ženských nad 30 ..

vilik*
Jo, pro šestnáctky už jste mrtvej:)

lucka*
To bylo cynicke, ale vtipne :D

více než 55

Kdo to řekl v době "květinových dětí"?: Nevěř nikomu, kdo má víc jak 30. Lennon?

lucka*
hodnocení

Ne že bych si to pamatovala, ale tuším, že ano, je to parodované v jednom dílu Simpsonů. :D

lucka*
hodnocení

konečná to rozhodně není :D Je to jen pro hrubou představu.. pokračovala bych dále, ale těch anketních řádků bylo příliš málo :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]