Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chápete tuto poradnu?

Od: strejc® odpovědí: 24 změna:

Chápete ji jako možnost téměř okamžité pomoci v při řešení jakéhokoliv problému, nebo jako místo pro nekonečné diskuze, které často končí totální neshodou zúčastněných?

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
Díky za téma. Druhé stejné jsem uzavřel a tak i tohle, aby se nepokračovalo zde, když je vyřešeno. :)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

7x

Já jsem poradnu dlouho vnímala jako poradnu. V poslední době tu ale přibývá "nesmyslných" témat, titulků z bulváru opatřených otazníkem, "cpaní duchovna" do otázek hledajících odpověď na něco jiného, ...

Horší je, že se tu objevuje vztahovačnost, zloba, zášť, "ostré" reakce na nesouhlasný či jiný názor, osobní útoky, ublíženost, manipulace,...

Někdy přemýšlím, jestli tu ještě je to, za čím jsem sem před pěti lety přišla... Je, ale někdy musím hledat.

Spojím to s předchozí podobnou otázkou: Kdyby volná diskuze zmizela, nechyběla by mi. Pro to, co se nedá řešit v otázkách, přece máme vnitřní poštu.

72mona3*
hodnocení

6x

Jako návštěvník bych ji chápala jako zdroj informací, osobních zkušeností, postřehů. Jako přihlášený uživatel však potřebuji i trochu zabavit. Ano, pokud někomu pomůžu, je to zadostiučinění. Ale něco mě tu musí také držet, abych mohla vyhlížet otázky, na které mohu odpovědět.

A teď to hlavní. Je k tomu potřeba (nekonečná) diskuze? Podle mě není. Pokud je to k tématu, lze diskutovat i v ostatních rubrikách. Volná diskuze by měla fungovat hlavně tam, kde nelze dát jednoznačnou odpověď, kde pohled na věc je subjektivní. Vyjadřovat se k tématům, která chceme probrat, která nás zajímají, baví, trápí a chceme znát názor ostatních. No a tady je kámen úrazu. Kde je hranice mezi hloupou diskuzí a takovou, která je žádaná? I to je totiž subjektivní. Jsem pro zachování standardu - chceš poradit, budiž, ale pokud chceš chatovat, najdi si jiný zdroj - ovšem nechci být v kůži těch, kdo rozhoduje, co je OK a co už ne. *poctar* Mona

hodnocení

4x

Asi takhle. Několikrát jsem dostal na své dotazy dobré rady. Pokud radí člověk, terýví očem je řeč je to OK. Já osobně, když si nejsem jistý, raději neradím. Každopádně považuji poradnu za velice dobrou věc !

aronie
hodnocení

3x

Chápu poradnu jako velmi užitečnou věc, alspoň pro mne. Málokdy je třeba založit nové téma, s trochou trpělivostí se zde najde odpověď na různé problémy i dobré rady, tipy.

Nevím co s lidmi, kteří se musí nasáčkovat do jakékoliv otázky (neuznávají rozdělení rubrik) i když o ní nemají ani potuchy a nebo mají odpovědi z minulého století a nechápou realitu. Snažím se jejich odpovědi přeskakovat a nekazit si náladu. Malé procento obyčejně "nových" rádců upozorníte, že se nedrží otázky, u VIP rádců se to nestane a pak "poradna" zaniká, vzniká drbárna. Tohle asi jistě odradí náhodilého človíčka od příštího navštívení tohoto webu.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, tato poradna je odrazem společnosti. Je-li společnost rozdělená, naštvaná, hašteřivá, závistivá, nepřející, bojácná, vztahovačná a bez smyslu pro humor i nadhled, tak se to musí projevit i zde. Zdravím!

doplněno 07.08.17 00:21:

blesik - příspěvek jsem vložil nikoliv jako reakci na ten Váš, ale jako novou odpověď. Jaký pytel máte na mysli nevím, tak snad raději dodržujte to, co jste slíbila - už Vás nezajímám.

Nejsme všichni stejní. Jsou takoví jen někteří jedinci, kteří se tak chovají ke všem, s nimiž nesouhlasí. Většina do toho " Vašeho pytle" nechce.

hahanaj*
hodnocení

3x

Přišla jsem sem v začátcích poradny- tenkrát to byla skvělá "pomocnice".Po pár letech se lidi rozkoukali a psali se tu takové nesmysly,že jsem nevydržela a odešla. Inu nedalo mi to a opět mě sem vítr zavál...mělo to zpátky ten správný šmrnc a existovala ta správná pomoc lidem , co si nevěděli rady.

Poslední dobou s příchodem některých jedinců i anonymů , kteří si to pletou s drbacími weby se stává z poradny pomalu ale jistě drbací web. Bude jedině dobře když syslové a admin vždy včas zasáhnou podle svého uvážení a utnou nesmyslné nikam nevedoucí debaty.Vždyť od toho tu jsou a je na nich aby udrželi úroveň poradny. A komu se cokoli nelíbí , nebojte se stisknout tlačítko nahlásit, proto tady je. K drbání a polemikám jsou myslím jiné stránky.Tahle poradna snad vznikla proto , aby si lidé mohli přijít pro laickou pomoc , která jim v tu chvíli pomůže .

A nyní do mne...všem přeji klidný a ničím nerušený den .

hodnocení

2x

Určitě se tu většině dostane pomoci a rady. Dozvím se tu spoustu věcí, ráda nakukuju, je to relax mezi prací.

Volnou diskuzi ani moc nemusím, každopádně by neměli syslové připouštět nějakou polemiku kolem jejich rozhodnutí, nechápu, proč by se měli někomu zodpovídat?

Pokud témata přerostou únosnou mez, bude tu stoka, slétnou se lidi, kteří nejsou schopni normálně poradit, ale jakmile se někde prudí, mohou se přetrhnout, však to bylo u některých dotazů vidět.

Když jsem poradnu objevila, líbila se mi úroveň, některé rady na velmi vysoké úrovni, že na sebe lidi neútočí, že syslové dokáží téměř okamžitě zasáhnout, že nikdo nikoho neatakuje, což ale bohužel v poslední době není... je tu třeba udržet nějaký řád a úroveň..

nikdo*
hodnocení

2x

Pokud se týče ostatních rubrik, tak tam by měla vládnout tvrdá ruka.Mazání nesmyslných odpovědí a odpovědí mimo dotaz. Ve volné diskuzi? Je přeci volná. proč a komu vadí nějaká neshoda zůčastněných? Copak jsou rádci, včetně mě, malé děti, kterým se musí říkat tohle se nesmí? Mazal bych jen sprosté a urážlivé příspěvky. Ani tak ne kvůli rádcům, ti to zkousnou, ale aby se tady z toho nestala opravdu žumpa, nevhodná pro mládež.

pohanka*
hodnocení

1x

Já si to beru k srdci. Myslím, že jsem jedna z těch, které se tohle napomenutí týká. Melu páté přes deváté, co jsem kdy zažila a posléze zjišťuji, že jsem mimo mísu a nikoho to nezajímá. Prostě již mám roky a jsem za zenitem. Též jsem byla napomenuta, že odpovídám špatně.

A protože jsem stejně zjistila, že jsem v poslední době závislák /na PC, na poradně/, tak mi to jenom prospěje, když si budu otázky, na které budu odpovídat, vybírat pečlivěji.

Jednoduše řečeno, chodím sem jako domů, ale jsem tu vlastně na návštěvě. Takže, já se polepším. *ticho*. Pohanka

hodnocení

1x

Ja ji chapu jako Poradnu pro JAKOUKOLIV otazku.

Mimochodem. Do jake z onech dvou skatulek spada tento dotaz?

prazskejpepik*
hodnocení

1x

okamžitou pomoc já např. moc nepotřebuji a ani bych nečekal, že bych se jí zde dočkal. viděl bych to spíš na otázky, které diskuzi nahrávají a pak se projeví jistí místní rádci, kteří to umí i znechutit :)

Prazskejpepik - "okamžitou pomoc já např. moc nepotřebuji a ani bych nečekal, že bych se jí zde dočkal"

Pak ovšem nechápu, proč sem chodíte. Tahle poradna má (spíš měla) právě tenhle smysl. V minulých dobách byla rubrika "volná diskuse" využívána jen velmi málo, hlavní byly rady. Pomalu to začíná být opačně.

culdabulda1*

magdon

- máte možná pravdu, ale na druhou stranu - co je na tom špatného? Třeba lidi trápí v současné době více otázky společenské, rodinné, sexuální, duchovní ... nejen čistě materiální.

Navíc myslím, že jak v naší společnosti ubývá tzv. kutilství a všeumětelství, tak ubývají rovněž i dotazy tohoto druhu. Lidi možná raději "filosofují" , nežli dělají, zvláště pokud jde o lidi v důchodu, které ještě nebaví jenom štrykovat, nebo "točit mlýnek" , ale zajímají se i o dění kolem a samozřejmě si na ně utvářejí názor podle svého naturelu, zkušeností, vzdělání a v neposlední řadě i náboženského, či politického zaměření.

A tak jako v každé diskuzi se samozřejmě diskutující snaží všemi dostupnými argumenty přesvědčit ostatní o své "pravdě" - to je snad v diskuzi, jako takové - odnepaměti naprosto normální ! - ba na tom je tzv. "disputace" přímo založena, ne? A na osobnostním typu diskutujícího závisí, bude-li použito argumentů "kategorických", až útočných, anebo mírných, či poraženeckých. Argumenty sprosté nebo urážlivé jsou zde stejně mazány, takže o co jde?

A konečně slouží - podle mého názoru - rubrika "Volná diskuze" jako veřejná psychologická poradna, kde se můžete dozvědět praktické rady podložené životními zkušenostmi a zdravým rozumem, nejenom poučkami ze skript u začínajících "odborníků" !

Provozovatelé tohoto webu by měli být naopak rádi, že sem uživatelé rádi chodí a nebojí se svěřit, ani vyjádřit k ničemu, protože zde přes všechny výtky a odsudky vládne určitá "rodinná" atmosféra, což jsem na jiných webech dosud nenašla, protože jsou příliš specializované na určitou skupinu lidí, zatímco zde je "všehochuť" . A vůbec si nemyslím, že je volná diskuze neužitečná, neboť pomáhá formovat názory i životní směřování u jedinců vnímavých a schopných poučení !

- A byť by jenom "jedinou dušičku k bohu obrátil" - dobře činí. Uff - howgh !

majsterjoe*
hodnocení

0x

chjo. Tak pochopitelně je to v první řadě poradna. Ale co dělat s rádci kteří neustále porušují pravidla jen kvůli tomu, že se potřebují vypsat ze svých zkušeností s životem?

kepler*
hodnocení

0x

Měla by to být především poradna a na syslovi by mělo být utnout veškeré diskuze, které se už otázky netýkají. Což evidentně nezvládá.

hodnocení

Když to udělá, vznikne hned několik dalších diskuzí, proč to udělal. *zed*

kepler*

No, blbovi napověz! ;) Tím samozřejmě nemyslím tebe.

doplněno 06.08.17 23:04:

Následné připitomělé diskuze netýkající se otázky, může utnout úplně stejně. Snad časem vše pochopí i největší ignoranti.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- no tak potom nezbývá, nežli tu "Volnou diskuzi" zrušit ! - lidi holt nejsou roboti, ale lidi !

hodnocení

0x

Já jsem Poradnu chápala, jako poradnu, volnou diskuzi, k diskuzi podle daných rubrik a rubriku Vtipy a zábava, jakožto volnou rubriku pro cokoliv, včetně pokecu o tématech, která zajímají kohokoliv z rádců a pokud téma nebude lidi zajímat, tak se nezapojí a téma zanikne. Pokud lidi téma zajímá, tak by v této rubrice mělo své místo mít a to i přes to, že některého jedince zrovna toto téma nezajímá. Všechna témata by zde měla mít místo, pokud se najde okruh zájemců a nikdo z rádců nemá právo rozhodovat podle sebe, co sem nepatří, protože ho to nezajímá. Pokud jsme na poradně a není zrovna na co odpovídat, je to pokec o všem možném, který tu lidi drží.

hodnocení

0x

Jak už tu kdosi napsal, ani mně se nelíbí, že se z poradny stává drbárna. A to je hlavní důvod, proč se většiny diskuzí v tématech "Volná diskuze" nezúčastním. Velice malá část je jich smysluplná, ty ostatní nevím, jak bych nazval. Diskuze, které mají více, než cca 20 příspěvků, jsou víceméně o ničem. Dále v posledních pár dnech pozoruji, že přibývá příspěvků do již uzavřených témat, tedy těch, která byla vyřešena a jejichž autor se ozval a poděkoval za pomoc s tím, že naše rady mu pomohly a problém již neexistuje. přimlouval bych se za to doplnit (pokud je to možné) dvě možnosti:

1. Autor by měl mít možnost po vyřešení svého dotazu své vlákno uzamknout a tím zamezit jeho dalšímu nekontrolovanému natahování. Sice by došlo k občasnému uzamčení vlákna po odpovědi, která problém neřeší, ale na druhé straně si pak tazatel může otevřít nové vlákno.

2. Syslové by měli mít možnost nikamnevedoucí nesmyslnou diskuzi včas utnout a vlákno zamknout.

V obou případech by mohl mít konečné slovo admin stejně tak, jako ho má u odpovědí, které porušují pravidla poradny a jejichž obsah syslové skryjí a pak admin rozhodne.

A jako na většině fór - syslové a admin mají konečné slovo a o jejich rozhodnutí se nediskutuje. Vypadá to sice nedemokraticky, ale bez toho tady časem zavládne totální anarchie. Takže diskuze o rozhodnutí syslů a admina se nepřipouští!

doplněno 07.08.17 00:57:

@majsterjoe: Nechápu, co si mám o tvé reakci myslet.

majsterjoe*
07.08.17 00:43

*smich* *smich* *smich2*

still10k*
hodnocení

0x

Tato poradna je lidová a lidská. Současný stav je tak akorát, mně to vyhovuje a proto sem chodím. Většina zdejších rádců je mi velmi sympatická svými zkušenostmi a přístupem k tazatelům. IMHO když utnete lidem možnost se tady trochu "vykecat", bude se komunita tříštit, nebudou vznikat pozitivní sociální interakce, lidé k sobě nebudou mít blízko a cenní rádci s cennými životními zkušenostmi sem přestanou chodit. Vznikne tu atmosféra strachu a prostředí, které tzv "není plodné". Současní Syslové jsou tu velmi rozumní, jen udržují trochu řád v tom chaosu a víc se nevměšují, rádcům jsou vždy k dispozici. Pánové a dámy máte můj obdiv za vaši práci zde
*palec2*
Odstrašujícím případem poradny s přísnějšími pravidly a jejich násilným vynucováním, může být jedna sousední poradna O*****di.cz, kde je jedna z nejhorších komunit, jakou jsem kdy snad na webu zažil. Je tam plno zakomplexovaných rozumbradů, tamější komunita nemá samočistící mechanismy a zdravý lidský základ, jako má například zde na Poraďte.cz

Shrnu to: Poradna je perfektní tak jak je. Jakákoliv změna povede ke snížení návštěvnosti a kvalitě odpovědí.

still, "Pánové a dámy máte můj obdiv za vaši práci zde"

D Ě K U J I

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]