Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meditace

Od: lalala* odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
četla jsem, ze meditace uklidňuje, a ze si díky ni ústřídíte myšlenky a jste více "pohodový". Medituji asi týden, ale cítím se naopak hůře, mrzute a boli me poslední dobou hlava. Žádnou jinou zmenu jsem v živote neudělala, takze to musí byt z meditace. Budu ráda za vase zkušenosti. Děkuji, hezky víkend

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Problémem může být očekávání. Očekáváte, že se budete cítit lépe, ale výsledek se nedostavuje, vzniká mrzutost.

prazskejpepik*
hodnocení

2x

dejte si v pohodě panáka, nebo nějaké dobré víno a bude Vám dobře. tohle je meditace se zaručeným uklidněním

veronika008*
hodnocení

1x

Jak meditujete? Četla jsem někde, že když se snaží člověk moc silou, tak právě je potom důsledkem bolest hlavy a nepohoda.Mělo by jít lehce. Zkuste třeba nejdříve vizualizaci - relaxaci: přebývat v myšlenkách na nějakém pěkném místě,kde je Vám dobře (ať je to místo skutečné nebo jen ve Vašich představách).

doplněno 19.05.17 21:16:

Je to hodně těžký, když člověk vlastně neví, jak se má při meditaci cítit. Jak má vypadat třeba přemet víte, takže víte čeho máte dosáhnout, jak vypadá výsledek. U meditace to nevíte. Zkoušela jsem soustředění na plamen svíčky, soustředění na dech, byla jsem také z toho jen hodně unavená a otrávená : )) Snazší je např. představa květiny a snažit se jí držet co nejdéle, ale jen do té doby, dokud to jde a je to příjemné.

hodnocení

1x

Dobrý den. Zkuste poslouchat chakry na youtube. Ty Vás bolestí hlavy zbaví. Jsou tam komentáře lidí, kteří to píšou. Pak je dobrý reiky a různá hudba pro pozitivní myšlení, odblokování na youtube. Na youtube Vám nabídnou další hudbu samy. Např.

hodnocení

0x

Důležité je začít uvnitřenním. Vždy postupujte od sedmé čakry, nikdy ne od první. Možná děláte zrovna tuto chybu a pak se nedivím, že se cítíte mizerně. Opravdově meditovat trvá dlouho, než se zdokonalíte, ale nějak začít se musí, máteli do toho chuť, nevdávejte to a pokračujte, ale spávně.

still10k*
hodnocení

0x

Sežeňte si někde Oranžovou knihu od Osha. Popisuje tam jazykem dnešního člověka stovky cest, které vedou k jedinému cíli. Zaručeně Vás min. jedna osloví.
Pokud se vám dlouhodobě nedaří se nějak uvolnit, zkuste před meditací nějaká dechová cvičení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]