Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevšední pozice na vizitce

Od: urtabl odpovědí: 5 změna:

Chci se jen podělit o to co jsem viděl, v poslední době je moderní každou pozici nazvat velmi důležitě a nejlépe cizím jazykem, takže ve finále nikdo neví co ten konkrétní člověk vlastně dělá.

Nedávno jsem se, ale setkal s příjemnou výjímkou u jedné firmy, kde jsem od skladníka dostal vizitku na které byla pozice "pečuji o balíky" a od řidiče dodávky v téže firmě vizitku s pozicí "vozím krabice do 100kg"...

Nepůsobí to sice tak prestižně, ale za to přesně vím, co má kdo na starosti. Osobně mi je tento přístup mnohem bližší.

Máte podobnou zkušenost?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nebyla to vizitka, ale vzpomínám si, že ještě před rokem 1989 měl jeden pán u nás v ulici na zvonku u RD napsáno pod svým jménem toto: "Majitel jedné poloviny domu." - patrně to znělo hrdě. Zdravím!

hodnocení

0x

Na vizitce ne, ale v pracovních inzerátech ano (typicky operátor výroby = dělník u pásu).

To mi připomnělo, jak jsem nastupoval do práce do oddělení logistiky (do kanceláře) a švagr se mohl potrhat smíchy. Že u nich ve skladu jeden chlapík jezdí ještěrkou a říká si logistik. *smich2* Švagr prostě nepochopil dvojí rozměr slova...

Kolega v práci (strojní inženýr, pracovní zařazení technik) měl na vojně jakéhosi spolubojovníka z východního Slovenska. Když byla sháňka po tom, kdo je v civilu technik, přihlásil se strojní inženýr a onen snědý chlapík se slovy: Som technik, robím u Technických služieb mesta Košíc.

liska*

Brácha zažil na Slovensku na vojně tento povel : "Řidiči, ktorí stě šoféri, vystuptě!"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]