Nejste přihlášen/a.
Dobré poledne. V jedné otázce se rozjíždí debata, zda má mít pes košík nebo ne. Jaký máte názor. Pes venku s košíkem nebo bez něho.
Pes má mít vždy košík a vodítko. Jak já mám vědět, že pes, který je na vodítku je vychovaný? Když jdu s dětmi tak mi takové věci ihned prolétnou hlavou, jedná-li se o středně velkého nebo velkého psa, který je jenom na vodítku, tak si vždy stoupám mezi dítě a psa. Dneska má psa kde jakej blbec a ani si po psech neuklízí hovínka! Je to prostě otřesné a přitom by stačilo, kdyby co hodinku se prošel nějaký policista v parku a pokutoval. Za tři roky jsem v parku neviděl ani jednoho policistu a každý druhý tam chodí se psem. Jak jinak vychovat lidi než pomocí pokuty! To samé venku v lese. Lidé pouštějí psa na volno bez náhubku. Myslivec by měl toho člověka střelit do zadku! Můj otec si nikdy nedovolil pustit Rexíka bez náhubku.
Já jsem už něco psů potkal po lesích a nějaké volání a pískot majite měli u zadku. I ti co argumentují správnou výchovou psa, zamyslete se. Pes má taky svoje dny a nějaká výchova jde potom stranou. Spoléhat tisíckrát na to, že nekousne nebo nevyjede a jenom jednou jedinkrát vyjede po dítěti nestojí za to.
Fuj to jsem se zase rozvášnil. Přeji pěkný den
Zdravím, měla jsem fenku NO, nebyla právě přátelský typ, ale kdykoliv jsem s ní byla na procházce, poslouchala, nechovala se agresivně (vždy na vodítku, ale bez košíku). Jednou jedinkrát jsem jí totiž dala košík a napadl ji boxer, který si běhal navolno a páníček s telefonem na uchu se jen zdálky díval, jak mi kouše bezbranou fenku. Od té doby nedávám košík ani současnému psíku, ale taky nehodlám pouštět z vodítka, když vím, že tam běhají další psi.
Takže za mě mít košík nemusí, ale musí být na vodítku. Volně pobíhající psi by měli být povoleni jen na vyhrazených oplocených místech.
Dobrý den, přidám se do diskuze a dovolím si nesouhlasit s tím, že buďto na vodítku nebo s náhubkem. Nemyslím si, že je v pořádku, když pes i když s náhubkem může pobíhat na volno. Přece jen, větší pes může ublížit i tím náhubkem nebo vás poskáče a to taky není nikomu příjemné. Já bych byla pro, aby na veřejném prostranství museli být psi na vodítku vždy. A náhubek ve veřejné dopravě i ti malí. Není příjemné, když po vás takoví ňafají z kabele.
Po louce nebo na poli ať si běhají na volno. Já mám dva psy, mám je bez vodítka jen v poli a dívám se hodně dopředu, protože tam chodí víc lidí se psy bez vodítka, tak abych si ty naše stihla přivolat a uvázat. Nemám taky ráda řeči typu - nebojte se, on je hodný a nic neudělá, jen si chce hrát... to bych z pusy nikdy nevypustila, protože člověk nikdy neví...
No, pes, kterého majitel očividně nezvládá, by měl mít košík. Kolikrát se mi stalo, že se k nám hnal pes ( např bojové plemeno), sice na vodítku, ale na tom vodítku někde v dáli naprostě bezmocně vlál majitel psa. Na poslední chvíli psa zastavil, ale já už koukala, kam toho našeho jezevčíka přehodím přes plot. Ale to už bychom mohli v debatě pokračovat : Měl by člověk, který neumí psa vychovat, vlastnit psa většího jak je třeba čivava.
Poslušný pes košík nepotřebuje.
Moje Bubu, malá, černostříbrná kníračka, bylo jí cca 7 let. Na procházce jsme potkaly hezkou mladou ženu s odrostlejším štěnětem, fenečky pitbula, navolno. Mazlík! Přiskotačila k Bubu a udělala postoj "pojď si hrát". Bubu otočila hlavu a poodešla si čuchat jinde. Malá se uvzala, že ji vyprovokuje ke hře. Když už to bylo snad potřetí, Bubu zavrčela. A to neměla dělat! Ze sladkého štěňátka se stal vraždící stroj. Několikrát Bubu strašně rychle kousla a pak se zakousla tak, že nepustila. Ani bitím, pak už mým kopáním, prošením mladé paní "Džulietko, pusť" a ani nejími slzami. Bulka potřásala hlavou a Bubu stále rvala a nepustila. Do toho moje Bubu křičela tak, že to rvalo srdce. Až jsem bulce dupla na hlavu, pustila. Bubu s hysterickým křikem v panice, běžela někam do neznámá a já za ní. Když jsem ji odchytila, byl to uzlíček nervů, kterého jsem nemohla, ještě hodně dlouho, ani pohladi, jak byla bolavá.
Hezkou paní se štěnětem pitbula, jsem už nikdy neviděla. Měly štěstí. Obě!
Nikdy nevíte, kdy psovi lupne v bedně!
Můj názor je, že pes s košíkem je chudák. Proto má být vychován tak, aby ho nepotřeboval.
Také hodně záleží na tom, kde se pes pohybuje. Pokud je to bojové plemeno, nebo hodně velký pes jako je třeba zrovna ten R.R. a prochází se s ním mezi lidmi a hlavně místy kde si hrají děti, tak by košík mít měl, protože takových psů se lidé bojí.
Na tuhle otázku snad neexistuje odpověď. Záleží na psovi, záleží na majiteli a jeho dovednosti psa ovládat. Ale i to nemusí být pravdou. Psovi hrkne v bedně a je to všechno jinak. Když vidím malého pejska na vodítku, se starou paní, který má těsný, kožený náhubek, ve kterém nemůže otevřít hubu a vypláznout jazyk, aby se chladil, je mi nedobře, zvláště pak, když jsem to paní už řekla, ale ona nesehnala jiný.
Naopak, když velkého, silného psa bez náhubku a navolno, s potetovaným arogantním mužským, jak stojí nad kadícím psem a hrdě pozoruje, jaké hovino pes vyrobil, které přece nebude sbírat! Přes silnici jdou policajti a dívají se jinam, jen aby nemuseli zasahovat, je mi smutno.
Pes venku musí být dobře zvládnutelný. Psi divoši asi jedno nebo druhé (náš chodil na navijáku, protože byl společenský nadmíru). Fůra psů nese balonek, vodítko, házecí klacek, čímž dává na jevo: "Jsem hodný, rád si pohraju. Koušu uvařené maso." To je psí většina. Cvičený obranář může u nepejskařů budit strach, rozumný člověk prostě zvětší obcházecí oblouk. Že se spíš ožene rozjívený jezevčík už zas tak v povědomí není. Jsem hlavně proti buzeraci psů, zodpovědný je jen a jen jeho pán či panička. Košík v dopravním prostředku nebo tam kde se těsnají lidi. Případné šlápmutí na packu si pes nenechá líbit.
Na okraj: V zimě se vyhnuli malí psi v oblečcích, někdy to mělo rolák nebo rukávy. Kšiltovka či šátek se vidí i v létě. Ti v šusťáku byli k politování, ale vydrželi všecko: Čí chleba jíš...Tak co pořát s košíkem? Kajínek ho taky nedostane.
Každý je povinem podle OZ zajistit, aby omezil riziko škod na životě a zdraví svojí nedbalostí neb i nevědomostí, pro chovatelé mazlíčků a bojových plemen nastolil nový OZ tvrdý nekompromisní režim odpovědnosti a případné náhrady škod.
Při pokousání a poranění zvířetem z nedbalosti na př. u osmiletého dítete z trvalím následkem pro další život, jde o vysokou peněžitou náhradu, nemajetkovou újmu, doživotní náklady, péče o zdraví poškozeného, snížené společenské uplaťnění a.t.d., může toto naběhnout do milionů. Pokud není majitel zlatokop, neb zlatokopka, tak je to likvidační.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.