Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Letos se stejně jako každý rok konají v Hořicích závody silničních motorek.Pro ty co nevědí tak se jedná o závody na městském okruhu(v ulicích města je páskou vytyčená trať).Teď dotaz:Pořadatel(asi město) si počítá vstupné.V loni se k nám hned po příjezdu do jedné z ulic hnal člověk s nějakou průkazkou že chce vstupné 100Kč na osobu.Neměla jsem náladu se dohadovat tak jsem zaplatila a on nám dal pásku na ruku.Mezi tím kolem nás procházeli nějací kluci co řekli že prostě nezaplatí a ať je zkusí donutit.Jsem blbá že jsem platila?Co oni mohou udělat těm neplatičům?Nějak nechápu princip toho platit za vstup do města.Ještě dopíši že mi nejde o morální stránku věci.
Tak jsem se spletla.Bylo to 200 Kč za osobu.
No já si toto také říkám.Mě by zajímalo co udělá-nebo může udělat takový člověk co vybírá když mu řeknu že nezaplatím.
A jestli ses vykázat nechal, tvůj problém. Nemají k tomu žádnou pravomoc, museli by zavolat Policii a ta by tě stejně bez prokazatelného důvodu nevykázala. Takže buď by tu smlouvu nakonec donesli, nebo bys na ně mohl udělat "dlouhý nos"
Tak z jednoho pohledu jsi udělal dobře, z druhého by si stejně nemohli dovolit tě napadnout, protože by lezli sami do průšvihu. Ale teď už nemá cenu to řešit, maximálně je to poučení pro příště
Musel by dokazovat své oprávnění k vykázání (nevím, kde by ho vzal) a když ho nedokáže, policista by při vašem vykázání překročil svou pravomoc. A to si myslím, že neudělá, lezl by do průšvihu. Možná by bylo nutné na to policistu upozornit, přece jen nejsou vševědoucí
Úplně ideální by bylo, když byste tam v té oblasti měla své bydliště vy nebo někdo z vašich příbuzných, popř. známých. Přece vám kvůli nějakým "přiblblým závodům" nemohou zakázat jít domů, navštívit matku nebo jít ke kamarádce na kafe. Maximálně byste měla dodržet jejich bezpečnostní pokyny pro pohyb v místě závodů a to je asi tak všechno.
Známou ani příbuznou tam bohužel nemám.No oprávnění asi mají(pokud to tedy oprávnění bylo).Stále mával nějakým papírem který má od pořadatele.Bohužel jsem to tenkrát neprohlížela.Mě ale stejně přijde uhozené to že by mě vykázali z města.
"Papír od pořadatele" Pořadatel si může napsat co chce, ale na vykázání osob z veřejného prostranství to určitě nestačí.Trošku jsem v tom dělal, takže vím, že existuje cosi, jako Rozhodnutí o zvláštním užívání pozemní komunikace, které vydá správce té komunikace a které obsahuje VŠECHNY podmínky k zajištění řádného a bezpečného průběhu akce. Bez tohoto rozhodnutí mně všichni mohou vlézt na záda. A když ho dodají, tak si ty podmínky dobře přečtu a podle nich se zachovám.
Jestli to tedy dobře chápu...Pořadatel může mít tedy papír"rozhodnutí o zvláštním užívání pozemní komunikace"-to může být tedy ohraničená trať.Vše okolo se do toho nepočítá(stání podél trati).Tudíž mě odtamtud nemohou vykázat.
V tom "Rozhodnutí" jsou i podmínky, které se týkají zabezepčení celé akce. Takže to nelze zjednodušit tak, jak ty říkáš. Je nutné ty podmínky znát a jestli je tam napsáno, že v konkrétních místech (i mimo komunikaci!) se nesmí nikdo vyskytovat, pořadatel je povinen to zajistit a ty seš povinná ho uposlechnout. Nevím, jak to napsat ještě srozumitelněji.
Že se 21. 5. bude v Hořicích jezdit, vím. Ale překvapilo mě, že píšete, že to bude závod vytyčenými ulicemi města. Protože se to pokaždé jmenovala 300 zatáček Gustava Havla a jezdilo se mimo město. Třeba lesem těmi zatáčkami směrem na Miletín. Start a cíl nahoře nad Hořicemi, u kempu U věže.
Ráda bych se dozvěděla, zda jsou v tomto tradičním závodě opravdu nějaké změny a jezdí se teď městem. Dost mě to překvapilo. Děkuji. Jaga.
Ahoj Babčo, trať vede jak městem, tak lesem skoro od nepaměti .
Tazatelko. vstupné nevybírá město, nýbrž AMK, v jehož režii jsou závody pořádány. Takže vstupné je použito na vše, co se závody souvisí. A je toho více než dost... Jestli jsi ale jela opravdu pouze na náměsí a nebyla ses na závody podívat, tak není důvod cokoliv platit.
Pro rádce, kteří tady radí, jak se vyhnout zaplacení vstupného na závody, které budete sledovat, mám jenom toto . Kdyby všichni byli jako vy, tak pořadatelé nebudou mít peníze na různé akce a nebude se konat nic. Nojo, no to pokřivené myšlení v nás bude ještě dlouho. Je zajímavé, že divácí ze zahraničí nemají problémy se zaplacením vstupného, naopak.
A pozor, tento víkend nebudou pouze závody, ale na Gotíku bude pouť (tahák na peníze) a kdyby i to vám bylo málo, tak je tu ještě další historický okamžik . Já, Sebodka, budu mít narozeniny
. Tak přijeďte,popijeme a pak půjdeme na řetízák
Placení bych přežila ,ale štve mě,že já platit musím a nějací kluci ne.To jen proto,že výběrčí oškube radši rodinu s dítětem než kluky od kterých by mohl dostat.
Proč hned podezíráte z podvodu, že se chtějí vyhnout zaplacení vstupného? Přeci nemůže AMK zabránit pohybu po městě? Že se tu konají závody to neznamená, že nemůžu jít nakoupit, do hospody, do kina, na rande...
Jelikož se takových závodů zúčastňuji po ČR, vím, že toto nepořádá město, ale AMK Hořice. V jiných městech, třeba AMT Nepomuk, za pár dní to bude na letišti v HK, letos dokonce 2x, pak v Radvanicích a minulý týden ve Starém Městě u UH, ještě Jičín za několik týdnů. Dvůr Králové se jel loni naposledy.
Před lety, za komunistů jsem chodil vybírat vstupné, které je výdělek, prodělek pořádající organizace. Taky jsem měl problémy s někým, kdo nechtěl zaplatit. Dříve se na takové volala VB, ihned zaplatili. Dneska policie napřijede, páč je to spor mezi občanem a zástupcem organizace. Většina slušných lidí zaplatí za podívání. Někteří se vyhnou placení tím, že tam jsou dříve hjak výběrčí, nebo si to vyhádají. Vy patříte mezi ty slušné, co zaplatili.
Co se týká uzavření areálu, je na to povolení od mnoha institucí, určitě ho nebude mít u sebe každý výběrčí vstupného, je uloženo u hlavního přadatele. Neplatíte za vstup do města, ale za sledování závodů.
Jak třeba správně píše Martina, třeba jen počet záchodů musí pořadatelé nechat navézt, ob dva dny nechat vyvézt vyčistit, doplnit papírem, který diváci za chvilku odcizí. Jinak hrozí sankce od hygieny.
Proto se vybírá vstupné, ale jen od slušných diváků.
Zdravím, před 14 dny byl přítel s dcerkou v Náměšti na závodech do vrchu, řádně zaplatili vstupné, i když vznikl problém - jedna pořadatelka chtěla zaplatit i za 2,5 letého prcka, což přítel celkem tvrdě odmítnul, protože na stránkách akce bylo jasně uvedené, kdo jak platí. To je však vedlejší.
Jak zde už bylo zmíněno, slušný člověk zaplatí. Pořadatele celá akce stojí nemálo, zabrání prostorů, příprava aut, doprovodný program atd... Docela mne mrzí, že na podobné hazlíky, co by všechno chtěli zadarmo, není nějaká páka. takhle kdejaký usmrkanec může říct, že na veřejném prostranství nezaplatí, a chudák pořadatel s tím nic nenadělá.
Připomíná mi to u nás princip vinobraní - do města je vstup zpoplatněn, kdo tam nebydlí a je mu líto peněz, může využít programu mimo městské hrady. Je to však hlídané ostřeji, než nějaké závody...
To už záleží na pořadatelích... v Náměšti bylo jasně uvedeno na netu, že tuším do 6 let zdarma, proto přítel odmítnul platit. Je to ale divný, platit za dvouletýho prcka :/
Myslím, že je o hlavně o slušných divácích a slušných pořadatelích.
Slušný DIVÁK zaplatí to, co zaplatit má. Slušný NEDIVÁK zaplacení odmítne s tím, že tu není na závodech, ale že tady... a teď uvede PRAVÝ důvod svého pohybu v tom prostoru. NEslušný divák si vymyslí první poslední, aby zaplatit nemusel.
Naproti tomu slušný pořadatel musí být i trochu psycholog a bere na vědomí to, co mu říká divák/nedivák. Naproti tomu neslušný pořadatel nehledí vpravo ani vlevo, tvrdě vyžaduje vstupné od všech, které ve své blízkosti spatří a navíc vyžaduje vstupné i od těch, kteří vstupné platit nemusí - viz malé děti.
Takže asi tolik obnáší můj názor na tuto problematiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.