Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se dá zjistit pomocí EEG?

Od: eeg odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Mám jít na EEG kvůli náměsíčnosti aby zjistili co ji způsobuje a mám docela strach co zjistí. Co se dá vše zjistit? Nádory apod? Moc se mi tam popravdě nechce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nebojte se - není proč (a ani to nebolí).

" Obecně lze říci, že se EEG provádí při podezření na poškození mozku. Lze na něm odhalit nějaké ložiskové abnormality v mozkové činnosti a lokalizovat oblast mozku, kde se vyskytují. EEG je důležitým vyšetřením při diagnóze epilepsie, může ukázat místo v mozku, které je za epilepsii zodpovědné, o jaký typ epilepsie se jedná a také se na EEG může kontrolovat účinnost léčby."

vysetreni.vitalion.cz/...

sebod*
hodnocení

0x

To jako že Ti bude líp, když se Ti do hlavy "nepodívají"? Moji malí vnuci byli na EEG oba. Mají jakési neurologické problémy, tak se zjišťuje, co zatím je. No a u toho menšího díky EEG podchytili epilepsii ještě dříve, než se u něho v plné síle projevila. Paráda. Díky tomu nemusí mít tak velká omezení v běžném životě jako epileptik, který záchvaty již má. Dcera zase při autonehodě dostala dost ran do hlavy. Došlo k určitému poškození mozku. A zase díky EEG se zjišťuje, co a jak s ní dál. Ano, můžou dokonce objevit i nádor v hlavě. Ale lepší najít ho dříve, než později. Ale ve Tvém příppadě bych se asi nádoru neobávala.Za tím, že jsi náměsíčná bude asi něco jiného. Takže se neboj, nenervuj a hupky šupky na EEG *bezim*;)

eeg
hodnocení

Můžu se ještě zeptat zda to někdo z vás nemá nebo někdo z rodiny či známí - náměsíčnost. A jak se vyšetřovala příčina apod. říkáte tedy že nemám mít strach z nádoru apod? Pro informaci je mi přecejenom 18 let a mám kromě EEG jít pak ještě na další nespecifikované vyšetření.

Děkuju

sebod*

Moje dcera nám začala v 7ti letech v noci chodit po domě. Ale brzy jsme zjistili, že si prostě nesedla ve škole s paní učitelkou. No, nebyla sama ;). Když byla paní učitelka "odejita", tak dcera zase krásně spala *houpy*. Nemáš nějaké problémy? Třeba zasunuté hluboko v dušičce? Ono to lidské nitro, to je neprobádaný obrovský vesmír :-D.

Podívej, nádor by to pochopitelně mohl být. Ale ta pravděpodobnost se blíží 0. Takže se neboj. A počítej s tím, že se ani nemusí zjistit, proč jsi náměsíčná. Prostě PROTO. A těch dalších vyšetření se neboj, nejsou bolestivá.

eeg
hodnocení

Děkuju vám. Já to vím. Problémy nemám, možná něco v dušičce v nitru schováno bude ale nemyslím si že to bude tím. O bolest vyšetření mi ani tak nejde, spíše o to že jsem od mala strašpytel a prostě od doby co jsem přišla od doktorky tak mám nervíky že by se mohlo najít něco vážného. Ale když říkáte že se to blíží 0 :)

eeg
hodnocení

Stále na to myslím, je to zvláštní pocit. Ale když si to tak vemu tak to nezpůsobuje nádor (náměsíčnost) a je mi 18 let a celkově příznaky nemám a tak. Jde spíše o jinou poruchu v mozku která to způsobujde a náměsíčná jsem občasně jednou za čas asi od 13-14 let. Ach jo :( vše vidím černě ale mám strach

sebod*

Sakryš. že Ti dám na zadek ! ;) Koukej mazat ven, nebo si jdi sednout k něčemu, co Tě baví :). Nebo jdi "lovit" kluky :-D. Nenervuj se kvůli něčemu, co ani nenastane. Povím Ti kraťounký příběh (možná ho i pomotám) *smich*. Kdysi si vládce povolal vzdělaného muže a rozkázal mu, aby naučil mluvit opici. Dal mu na to rok a jeden den. Když po té době opice mluvit nebude, usekne učenci hlavu. Učenec byl naprosto klidný, nijak se nestresoval. Jeho známý se ho optal, zda nemá strach, vždyť přeci opici nenaučí mluvit. A víš co učenec odpověděl? No, mám na to rok. Za tu dobu se může stát plno věcí. Třeba umře opice. Nebo zemřu já. Nebo, dá-li Bůh, začne opice mluvit...*frajer*

Jinak mně někdy v 17ti letech doktoři řekli, že mám nemocné srdce. Pamatuji si ten den jako by to bylo dnes. Vracela jsem se domů, celá ubulená, že teda asi brzo umřu. Vidíš to. Ještě jsem neumřela a to mi za pár dní bude šedesát!

Taky vám povím jeden příběh - o paní, která měla doma tři děti předškolního věku a při běžné kontrole se jí lékař zeptal, jestli ten útvar (o jehož existenci neměla tušení) už má dlouho. Následovalo čekání na odborné vyšetření, další čekání na výsledky histologie - a musela vydržet, nesesypat se a držet pusu, protože takovou nejistotou a strachem nemohla zatížit nikoho dalšího. Taky už je to asi třicet let :)

eeg
04.07.17 16:09
hodnocení

:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]