Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel řeší ponožky

Od: maky® odpovědí: 49 změna:

Mnžel řeší ponožky...která je levá a která pravá. Když jsem tohle zjistila, myslela jsem, že padnu do mdlob. Za celý svůj život /66 let/ jsem se s něčím takovým nesetkala. Ted má manžel úraz, tak mu pomáhám s oblékáním :-D děláte to také a proč? *nevi*

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Mně se občas nechce hledat stejnou barvu, natož správnou stranu. :)

Je pravda, že na použitých ponožkách je ta polarizace trochu vidět, ale neřeším to. Ponožka se stejně prakticky okamžitě přizpůsobí noze.

Vždy kupuji více párů ponožek stejných. Po vyprání neřeším, která ke které patří, prostě je sroluju, jak mi přijdou pod ruku *frajer*. Takže nějaká levá - pravá... Má to výhodu, že když se jedna z páru prošoupe, nevyhazuju celý pár, ale počkám, až se prošoupe další z dalšího páru a z těch zbylých pak opět složím použitelný pár ;).

Magdon-mám to takto stanoveno již od dětství.Rodiče (matka ) to takto také dělala!

doplněno 13.05.17 16:44:

Ale k problému-osobně na ponožkách vidím byť nejsou přímo určeny Levá-Pravá tak po delším nošení (smamozřejmě že ne po týdenním nošení bez praní!) ale ponožku mám např 5-10x na noze a stejně tak po každém min.8hodinovém použití v práci vyprané a je jasně znát rozdíl ,byť při prvním nošení byli identické!

Jinak poku vezmu v potaz podélnou osu chodidlem a změřil-li bych délku prstů pak můj palec je o cca1/2cm delší než ukazovák ,ten cca o ctotéž delší než porostředník...

sebod*

stepm. Přes určité rozpory, které spolu máme, jsi v tomto případě můj člověk :-D

Myslím, že je nás víc... :-D

pohanka*
hodnocení

3x

Levou a pravou ponožku můžeme u určitých vzorů poznat. Některé ponožky mají na kotníku vzorek - obrázek /koník, kytička/ u některých je i nápis, tedy, aby byl k přečtení, je lepší mít logo ven.

Pokud jsou to obyčejné, bavlněné důchodcovské fusky, tak mu vysvětlete, že vzájmu spořivosti, tedy delší užitné vlastnosti, je potřeba ponožky pravidelně střídat. Jelikož se spodní plošky ponožek poničí /ztenčí/ dříve právě na té jedné straně, kde spočívá celá váha člověka.

A palec dokáže s nehtem se proklubat též dříve, pokud je používána stále jedna ponožka na tu jednu nohu.

Pokud by trval stále na svém, není problém vyšít na jednu ponožku znaménko - pecičku vyšívací bavlnkou, nebo i jako pro slepce malý knoflíček, pokud by to snesl, když je takový puntičkář.

doplněno 13.05.17 17:22:

Myslím, že jsme se již dobrali důvodu, proč někdo rozlišuje a někdo ne. Každý máme totiž jiný typ tlapky.Jsou egyptské, antické a kvadratické -římské

Já mám římskou, tedy kvadratickou, takže špíčky u ponožek řešit nemusím.

hodnocení

pohanko, jo jo, už hledám bavlnku, dávno jsem se takto nepobavila, uchechtávám se tu a manžel se mračí, co se mi zase děje...je to morous :-D

hodnocení

pohanka, který typ je tedy s těmi dlouhými palci? Egyptské nebo antické? To mne zajímá...:-D

pohanka*

Egyptská noha má delší palec než ostatní prsty.

Řecká /antická/ má nejdelší prst vedle palce. Dělá nám takovou pomyslnou stříšku, pokud vedeme čáry podle pravítka.

Římská má stejně dlouhý palec a /vlastně/ i ukazováček. Prsty jsou víceméně v rovině, mírně zešikmené. Ve starověku a středověku byla tato noha považována za nemocnou. Je citlivá a nejméně výkonná.

doplněno 13.05.17 18:01:

A já jsem byla vždyčky pyšná, jak mám krásnou nožku, jak mám prstíky pěkně v zákrytu, nikde nic nepřečuhuje. A nakonec se dozvím, že jsem mrzáček. *smich*

hodnocení

pohanka, děkuji za vysvětlení...budme rády za naše krátké palečky, kolikrát jsem viděla, jak se někomu palec ze sandálů courá po zemi :-D /snad jsem nikoho neurazila/ ;)

Já mám tu "egyptskou", ale hodně členů naší rodiny má "řeckou", přičemž dost výrazně - tam je potom problém sehnat normální boty.

hodnocení

2x

Vyprané ponožky jsou obě stejné, takže tady není co řešit. Odlišná situace je pokud navlékáte stejné ponožky již po praní jednou/víckrát použité. Pak ta ponožka už je trochu podle nohy vytvarovaná a mohou vypadat jako levá a pravá. Osobně to však vůbec neřeším, říkám jen, čeho jsem si zaléta nošení ponožek všiml.

ronyx*
hodnocení

2x

Hm, tak já zase zírám, že to někoho překvapuje - dělám to tak celý život (teda co si pamatuju) co sem se kdysi dávno začal oblékat sám.
I na vojně, když nám v noci pískli bojový poplach a na převlečení z pyžama do kompletních maskáčů včetně zašněrovaných kanad bylo 5minut mi to vydrželo a neměl jsem problém stíhat, což byla výhoda. Nevýhodu naučení se toho jsem objevil až po letech po návratu ze ZVS a to při společném bydlení se ženou (přesněji se všemi ženami, se kterými jsem kdy bydlel) - byl jsem pro ně nepochopitelně rychlý a tudíž podezřelý. :-P
Na otázku proč je jednoduchá odpověď - když si ty ponožky (a to i úplně nové) vezmu obráceně, tak to za
1) blbě vypadá, když ponožka nesedí přesně podle prstů, ale nad malíčkem je nepřiléhající boule tkaniny
2) i když to vypadá celkem dobře, poznám to nejpozději po obutí se, protože to volné se mi dostane pod prsty, kde to prostě cítím a to mi neskutečně vadí. To je i důvod, proč když už si kupuju ponožky, koukám, aby neměly takovou tu neforemnou našívanou špičku, která pak v botě nesedí a tlačí na prsty.
Neodpustím si ale poznámku - vůbec mne nepřekvapuje, že se ptá žena a diví se také hlavně ženy. Kdo z mužů někdy (většinou po "podrž mi kabelku") vyhecoval svoji přítelkyni, manželku, milenku k vysypání běžné dámské kabelky na denní nošení, protože mu nebylo jasné, jak tak malé zavazadlo může mít takovou neskutečnou váhu, že by při vypadnutí z ruky člověku přerazilo nohu, pochopí :-D
(no dobře, holky, tak já už zase budu hodný :-P ;) )

Jestli to není také tím, že my ženy jsme zvyklé na větší nepohodlí (způsobené oděvem a obuví), než jsou přehozené ponožky... :-P Dámský šatník (a botník!) kolikrát obsahuje perfektně propracované mučicí nástroje.

hodnocení

ronyx, víte že je mi také záhadou, co tak těžkého je v mé kabelce, někdy to budu muset prozkoumat :-D

hodnocení

1x

... a on měl úraz hlavy?! *houpy*

(snad jsem neurazila...)

No to mi jsou věci. Ponožky vytahané od palců. Já tedy na vypraných ponožkách (rozdělala jsem několik párů) vytahání nevidím. Ale to možná bude proto, že na nějaké strany nekoukám a ponožky tudíž s velkou pravděpodobností střídám na levé i pravé noze a tak jsou vytahané na obou stranách *smich*

hodnocení

naufragqo, neurazila, protože mne to také napadlo, ale víte, že v mládí měl :-D

hodnocení

1x

Existují ponožky, které jsou označené která je pravá a která levá. Ale jsou to speciální ponožky, nebo hodně kvalitní /většinou/. U běžných na denní nošení to nemá smysl řešit.

satak
hodnocení

1x
Už se projevuje stáří...jednejte s ním jako s dítětem...

figurek*
hodnocení

1x

Úplně normální.

Nevím jak vy, já mám jednu nohu levou a druhou pravou. Stejně tak mám pravou a levou ponožku. Rozpoznám je od sebe i po vyprání. Proto nesnáším, když mi je někdo zabaví, vypere a zabalí. Mám potom těžký život, protože musím ponožkové rulky rozmotávat a srovnávat správné kousky do páru.

Ale znám dost takových, u kterých je to jedno. A vy jich určitě taky znáte dost. Stačí jít na fotbal a dobře se dívat. Někteří fotbalisti mají obě nohy levé a ti pak nemusí tak zásadní problém řešit.

hodnocení

0x

Kompresní sportovní ponožky jsou podle levé/pravé nohy. taktéž prstové fusekle. Ovšem ani jedny asi manžel neřeší. On si z vás dělá srandu a vy ho berete vážně :)

hodnocení

nene srandu si nedělá, on je typický puntičkář, něco jako na psacím stole sektor A, B, C, D...:-D

cesmina*
hodnocení

0x

Máme dvoje ,kde je označeno která je levá a pravá ,jinak ne.Ale připoměla jste mi takový žertík ,když si kamarád kupoval vepřové koleno a ptal se jestli je levé či pravé.Samozřejmě ,že prodavačka nevěděla ,ale brzy to pochopila.

vanad1*
hodnocení

0x

A co je na tom divného? Po nějaké době se ponožka tvaruje podle tvaru nohy a zvláště u žen s delším palcem to při zaměňování vypadá docela blbě.

hodnocení

vanad, ponožka je docela pružná záležitost, kterou jsem v životě nemusela řešit...s rukavicema, to je jiná písnička, tak je potřeba zapojit rozlišovací schopnosti a rozhodnout se, která ruka je levá a která pravá. Jestli to vypadá blbě? Vždyť na to stejně narazí polobotky. :-D

vanad1*

Když vám to nevadí, tak prosím. Nehty také nejsou vidět...

hodnocení

0x

kupte mu google.cz/... - nebude mít problém :D

doplněno 12.05.17 17:29:

To "levá-pravá"je někdy opravdu poznat a na noze to je pak i nepříjemné... pokud jsou ponožky z určitého materiálu...

Já mám horší problém - barva ponožek - mám cca. 4 typy ponožek a od každého typu třeba 4 páry. Když se pere a na nějakou se zapomene, nebo se zapomene obrátit, ponožky pak mají jiný odstín černé... Jindy zase zabarvila ponožku kožená bota. Po usušení ponožek pak mám třeba 15 kusů, z toho udělám 3 přesné páry, ostatní jsou "odhadem"- prostě nejbližší možné spárování *smich*

hodnocení

jmlc´, dostane je k svátku *smich*

vykuk*
hodnocení

0x

Zastřihněte mu přečnívající články prstů u nohou do roviny a bude po problému, obě nohy totožné. Nebo kupte několik párů ve dvou barvách a na každou nohu dávat stále stejnou barvu. Potom také smočit každou nohu do příslušné email barvy nohu a nemůže také dojít k omylu. Po ošoupání a odlamání větších ploch, barwvnou lázeň opakovat.

hodnocení

0x

No, když tady ty některé mužské názory čtu, nakonec ještě můžu být ráda, že si manžel na svatbu dcery navlékl k obleku žlutočerné, melírované, pracovní ponožky - že prý to stejně nebude vidět a přitom jsme šli po obědě doslavovat k rodičům ženicha, kde se zouváme! Ale raději toto, než hloubková analýza již spárovaných ponožek!

hodnocení

Koukám na své prsty u nohou a zjištuji, že palce jsou stejně dlouhé jako ukazováčky. Musím se podívat, jestli má manžel palce o půl metru delší než ostatní prsty :-D Vám přečuhují? Mně právě ne ;)

Mně palce přečuhují. Zdědil jsem to po otci a mé děti po mně. Je to náš rodový znak a najdeme své stopy v písku :).
A pokud máte fusekli na straně palce o nějakých 7 cm delší, než u malíku, pak rozdíl poznáte.

hodnocení

Zase se vám hezky stříhají nehty na tom palci, když je delší :-D

Všechny jsou jako schůdky. Na pravé noze to pomáhá, na levé škodí ..

hodnocení

0x

Manžel řeší ponožky. A Vy je řešíte zde na poradně. Kdyby je manžel neřešil, neřešíte to ani Vy. Nikdy jsem to neřešila. Vždy je rychle natáhnu a jdu.

pavla63
hodnocení

0x

Je to s podivem, ale je to tak. Také to někdy řeším, protože i vyprané ponožky jsou někdy "vytahané" od palců. A mám sportovní ponožky, na kterých je dokonce napsáno L a na druhé R - links x rechts - levá pravá. Všimla jsem si toho včera a měla jsem je obráceně. Tak jsem si je převlékla :)

hodnocení

Aha, nedošlo mi, že někdo může mít dlouhé palce, protože já mám krátké jako ukázováky, tak mě to bylo divné. Ted chápu, že kdo má dlouhé palce, je možné, že se ponožky vytáhnou. :-D

fram
hodnocení

0x

Za mého mlada ponožky levá/pravá byly hodně. Ty pytlíky vznikly následně asi s pružnými materiály. Takže proč ne? Akurátní manžel, ne?

rimanka
hodnocení

0x

Maky,pokud manžel není schopen pochopit,že La P se nerozlišuje,všijte mu dovnit nějaké znaménko bavlnkou,stačí křížek,tečku,at máte poko a označenou má třeba za pravou.Uvidíte,jestli to co dělá,není snad jen záminka k buzeraci.

hodnocení

rimanka, děkuji za nápad. On má palce docela krátké, tak nevím, co řeší :-D

doplněno 21.05.17 15:19:

ted neřeší nic, má totiž jednu nohu v sádře :(

rimanka

njn.holt někdy ty vrtochy přesahují meze,někdy je to vztekání na něčem,ale příčina jinde.Můj bývalý si začal všímat věcí,kterých před tím ne a nemohl najít chybu,aby se povztekal.Až jednou jsem vytřela,kdy zrovna dorazil domu a tak jsem nechala hadr ,hadrem,že ho vymáchám,až mu dopřipravím jídlo.Tak mi přišel říct,že ten hadr se má máchat.Blbeček,ani si nevšim,za celou dobu,jak pečlivě mácham po zakončení a najednou našel důvod.a na co se vztekal?Měl už jinou a nevěděl si s tím rady.ale to je jiný případ.Nevím jak může přijít někdo na to,že má být P a L ponožka,asi puntičkářství,které nabývá rozměrů.

pohanka*

Manžel Maky si asi něco přečetl na internetu. Firmy vyrábějí ponožky, které jsou určeny pro tu kterou nohu. A to jsou pěkně drahé ponožky, značkové a pletené opravdu tak, aby padly přímo na tu nohu. Pokud maky kupuje ponožky v obyčejném krámě, sešité, nebo secvaknuté k sobě za 50-70 korun, tak tady z výroby není rozlišení.

Být Maky, začala bych manžela zlobit ohledně mé podprsenky, který košíček na levé prso a který na pravé. A proč? *smich*

Chlapi mají někdy různé vrtochy. Můj manžel má oblíbenou jednu lžíci. Jinou nechce. Vozí si ji i na dovolenou a jí jenom s ní. Hrozně mě štve, když dávám oběd na stůl a on začne hledat tu svou. Rachot v příborníku, ryje se tam jako kňour. Až na dně konečně tu svou najde. Občas mám chuť mu ji vyhodit.

Když jsem mu řekla jednou: A čím jsi jedl na internátě, nebo pak na vojně, svou lžíci nemaje? odpověděl velice logicky: Nedalo se nic dělat, tam jsem musel jíst tím, co bylo. Tak vidíte, že to šlo.

Ale doma si vymýšlí. *ee* Jaga.

hodnocení

rimanka, mluvíte mi z duše, ano, je to puntíčkář, proto se moc doma nezdržuji. Mám plnou zásuvku nejrůznějších ponožek, ale žádná nemá vytlačený palec. Jeho ale také ne, palec má krátký. Též hledá problémy, kde nejsou a vždy nějaký vyrobí.

Noha v sadre = vice ponozek:)

hodnocení

lego, stačí jedna ponožka /levá/ :-D

hodnocení

0x

No já si teď objednával ponožky na trek a taky koukám, že už to mají pěkně značené..L-R. A je fakt, že tyhle ty silnější ponožky když se dýl nosí, se vytvarují podle nohy a pak když si dám opačnou, tak to jde cítit a v botě to není uplně příjemné. Ty tenčí-letní, tam je to jakžtakž jedno.

Manžel řeší  ponožky

liska*
hodnocení

0x

Tak mu je popište. Existují fixy na textil, nevypratelné značkovače. Jistě bude mít radost.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]