Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Souhlasíte s milostí udělenou panu Kájínkovi?

Od: ringo® odpovědí: 36 změna:

Já ano. Protože je to stále nějaké neobjasněné, protože se nikdy nepřiznal a hlavně protože 20 let za vraždu střelnou zbraní není až tak málo. Udělali lidi horší věci a jsou dávno venku. Jen mám strach co se stane až vyleze. Nešťastná náhoda? Emigrace? Nevím...

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ten je dnes tak mediálně známý, že ho na ulici pozná 9 z 10 lidí. Nebude mít důvod dělat nějaké kraviny, může se živit klidně poctivě. Pozvánky do televize, možná napíše knihu. Opravdu se nebojím, že by po propuštění byl nebezpečný. Druhou otázkou je, kolik toho ví. Pokud moc, zřejmě se mu stane po propuštění "nehoda"...

sebod*
hodnocení

6x

Ano, souhlasím. Dát někomu doživotí, když nejsou nezvratitelné důkazy, je více než divné. Je to nájemní vrah a přitom není zavřený ten, kdo ho najal?! Že se to dosud nezjistilo? Ale jděte...

cechacek*
hodnocení

6x

Nejsem příznivec Zemana a vrchního kobliháře, ale plzeňský velkopodnikatel Janda a jeho dva ochránci tmavší pleti Pakošové, jako výběrčí výpalného v plzeňském doupěti s kámoši Vlasákem a Lebedou v devadesátých letech, kdy se porcovalo co ještě zbylo po komouších, by vydalo na dlouhý román.

Pakoš si vzpomněl po půl roce po Borském mordu, že to byl Kájínek, nikdy se nenašla zbraň a na požadavky advokátů o provedení rekonstrukce nebylo vyhověno.

Šéf vyšetřováků major Kreuzer měl na věc jiný názor, a byl propuštěn, včetně oškubání všech výsluh s vypočítanou pěknou penzí 8 tisíc českých.

Zeman zatím omilostnil osm kousků, humanista Havel asi 25 tisíc a zástupce neviditelné ruky trhu a zakladatel ODS 32 tisíc..

Pomalu dojde na má slova, že o Plzeňské policii té doby se jednou budou točit filmy jako o Chicagu dvacátých let ..

hodnocení

5x

Pana Zemana zrovna nemusím a zdaleka nesouhlasím se vším, co dělá. Vážím si na něm ale jeho zásadovosti. Ani pod značným tlakem neustupuje ze svých rozhodnutí a nenechá si (na rozdíl od předchozích prezidentů) do ničeho nikým mluvit, čímž se stal "trnem v oku" řady vládnoucích politiků. Zatím všechny sliby dodržel (opět na rozdíl od svých předchůdců a většiny ostatních politiků). Ano, sliboval, že nebude udělovat milosti, ale tohle je první milost, kterou se chystá za celé volební období udělit. Navíc v případě, kdy vina nebyla nikdy dostatečně prokázána. Kolik desítek milostí (hlavně svým známým) udělili jeho předchůdci i v případech, kdy byla vina jednoznačně prokázána? A to nemluvím o nesmyslných, účelových amnestiích? A nikdo neprotestoval. Pan prezident je sice dost svérázný, občas si nevidí do úst, ale to je tak všechno, co se mu dá vytknout.

Kajínek rozhodně nepatří mezi svatoušky. Nejsem nadšený, že se někdo takový bude volně pohybovat mezi lidmi. Ale všechno nasvědčuje tomu, že tento čin nespáchal. Několikrát marně žádal o znovuotevření kauzy, vždy to ale kdosi zablokoval (proč asi?). Nevidím důvod, proč by po tolika letech nemohl dostat milost. A pokud se mu stane "nehoda", bude to jen důkaz jeho neviny.

klera*

Prý zatím všechny sliby dodržel. *smich*

Upřímně by mě zajímalo, jak jste na to přišel.

Tady krátký výcuc z mnohem obsáhlejšího seznamu Zemanových keciček, na který se vyflákl, protože ho volí lidi bez paměti, takže mu to může být fuk:

"Na Hrad si vezmu jenom tajemníka a řidiče." "Poradci prezidenta by měli být ministři, proto si tam žádné brát nebudu." haha

"Když si Mynář nedodělá prověrku, přestane být kancléřem." hahaha

"Jmenoval bych Jana Švejnara do bankovní rady." (to nebyl nesplněný slib...to byl nesplnitelný slib)

"Veto je zoufalý akt, kterého budu používat jenom po prosazování připomínek ve vládě."

"Neměnil bych zvyk automatického jmenování velvyslanců, které navrhne vláda." (zdržování v řádu měsíců)

"Na prezidentskou kampaň využiju 2-3 milionu korun hlavně od drobných dárců." (nakonec 23 milionů :D a převážně dary v řádech tisíců, statisíců a dokonce milionů)

"Nikdy bych veřejně nevystupoval proti vládě." haha

No a je toho mnohem víc. :) Stačí otevřít strýčka googla.

hodnocení

3x

Já myslím, že to neobjasněné až tak není. Objasněné je, že to on udělat nemohl.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, nesouhlasím a tuším za tím nějakou "kulišárnu" a osobní zájem pana Zemana. Zdravím!

hodnocení

2x

Nevím. Narozdíl od drtivé většiny lidí o tom, jestli a co udělal Kajínek, nevím nic. Takže v podstatě je mi nějakej Kajínek buřt. Co mi buřt není, že Zeman je, abych tak řekl názorově nekonzistentní. Při nástupu do funkce mlel bláboly o tom, že se vzdává práva na udělování milostí a amnestií. Tak jak teda?

Pokud je za tím nějaká politická hra, tak se pak už ničemu nedivím...

Někdy je názorová nekonzistence prospěšná. Jeden nevinně odsouzený není zas tak mnoho. Nejsou to tisíce podvodníků, násilníků a vrahů, jako u předchozích konzistentů ..

Mě se líbí, když při zvolení Zemana při jeho kategorickém vyjádření, že žádné milosti nebudou, stádo nadšeně hýkalo. A to stejné stádo teď hýká ještě nadšeněji.

Mimochodem, když už máme precedent, proč nepustit další stovky či tisíce, že... V kriminálech sedí nevinejch :) V opačném případě by to mohlo zavánět diskriminací a tak...

pohanka*

Proto se nikdy nemá říkat nikdy.

Žiivot nám přináší tolik nepředvídatelných věcí, že jenom blbec by nikdy nezměnil svůj názor a tupě stál pouze na jednom i kdyby jemu, či jiným hrozila zkáza.

,,Každý má právo změnit svůj názor,,.

Problém to je u vysokých politiků a státníků. Měli by vážit pečlivě svá slova. Na tohle právě Miloš Zeman doplatí. Protože byl zvyklý vždy mluvit zpatra. Dříve to šlo, nebyl zde vyšší věk a nebyl vysloveně pod lupou. Čeká se, kdy co od něj uslyší, aby se mohlo pitvat. Při své inteligenci by si měl dávat pozor a neprovokovat. Sedí jim na zámku, který otevře dveře do České republiky dokořán. Jedná se velké peníze pro určité lidi. Též Babiše jako ministra financí je potřeba sundat, aby byl přístup ke kase.

Kauzu Kájínka jsem moc nesledovala, takže bych se nerada vyjadřovala. To je stejně samé kdyby, svědkové...Kramný také tvrdí, že nic neudělal.

culdabulda1*

ernie-

- "stádo" hýkalo pod dojmem vzpomínek na nehorázné amnestie pánů Havla a Klause. Myslím, že případ Kajínek do této kategorie nepatří (ať už jde o amnestii, nebo o milost).

V případu Kajínek je dost nevyjasněných okolností, přičemž nejpodezřelejší je hlavně to, že mu nikdy nebylo povoleno obnovení procesu, i když se objevily spekulace o případné spoluvině jiných osob.

Tak jo. Pokud bylo v případu Kajínek dost nevyjasněných okolností a čin nespáchal, měl být dotyčný ospravedlněn. By mě zajímalo, kterak se pan nynější president zasazoval o obnovení procesu/vyšetřování v době, když byl aktivním straníkem ve vládě? Ha? Nijak? Ale copak to, že až teď leží Zemanovi grázl Kajínek tak na srdci?

Mě osobně je ten grázl Kajínek u zadku. Vlasně jsem rád, jestli ho pustí. Bude z něj tápající troska, která skončí někde pod mostem poté, co se uchlastá, když mu bulvár zaplatí nějaký žblepty.

culdabulda1*

ernie-

- no v tomhle s Vámi souhlasím - Kajínek vlastně svůj život už ztratil - co už teď?! A pokud jeho obvinění nebylo "košer" - tak měl holt smůlu. Souhlasím i s tím, že p. Zeman něco dělat mohl už dříve - řekla bych, že to očekávalo víc lidí.

jofa*

Tady je něco špatně. Pokud říkáte , nebo se tvrdí, byl to omyl, nemají důkazy. atd. tak vůbec být odsouzený neměl. Jestli je v tom nejasno, měl být dávno obnoven soud. Soud jej uznal vinným a tudíž prezident měl, podle mne, konat jen v případě skutečně závažném , nevýlečitelná nemoc, vysoké stáří... Je to bída v tomto státě co se někdy děje.

doplněno 12.05.17 08:28:

Zeman má zřejmě vykalkulované od svých poradců, že více hlasů při volbě prezidenta svým rozhodnitím získá, než ztratí.

Nesouhlasím s tím, aby byl někdo trestán za něco, co neudělal. Jedno mi ovšem vrtá hlavou. Proč ta milost přišla až teď a ne dříve? To president přišel k nějakému osvícení zrovna nyní?

Lid presidenta zvolil a je s ním spokojen. Nějaký problém?

doplněno 14.05.17 08:38:

Lid ve volbách vyhodnotí ..

moravan*

Lid je s ním spokojen? To píšete z Austrálie. Problém s ním má polovina národa.Nejdříve se k něčemu veřejně zaváže a potom, aby získal nějaké hlasy do voleb, provede tohle. Lidově se tomu říká dělat si z huby pr..l.

hodnocení

2x

Abych pravdu řekla, tak to udílení milosti spíše vypovídá o Zemanovi než o Kajínkovi. U Zemana mi to připomíná počínající demenci, kdy jsou ještě zachovány částečně ty rozlišovací funkce, ale jako celek je ten člověk už prostě načnutý. Je to podobný případ, jako byl Pavel Landovský nebo dnes Bolek Polívka.

janm*
hodnocení

2x

Hezký večer

Sám pan Kajínek kdysi uvedl, že byl spíše "bytař", neprohlašoval o sobě že by byl úplně čistý, "svatý", ale to z čeho byl obviněn rezolutně odmítl. Jak zde již ostatní uvedli, byla tam opravdu spousta "nejasností" , jak pro boha mohou odsoudit někoho na doživotí na základě souhrnu "pochybných indicií"? Z celého případu jsem měl spíše pocit "nečisté hry" kde bylo třeba najít "obětního beránka". Čili pokud by mu byla udělena milost nejsem proti...

hodnocení

1x

Souhlasím s milostmi udělenými s "humanitárních" důvodů - nevyléčitelná nemoc, stáří, nezaopatřené děti... ne z důvodů "politických". A už vůbec ne u nájemných vrahů.

hodnocení

1x

Každý člověk má právo změnit názor, i p. prezident. Asi ví proč. My ostatní se jen dohadujeme a ty správné informace se k nám ani nedostanou, jen cítíme, že to dost smrdí. Odseděl si už dost, cca za 5 let by si už požádal o podmín. propuštění. Pokud sedí nevinně, tak je to i tak strašné a pokud právem, no tak si už odseděl docela dost. Nechtěla bych mít na svědomí "omylem" odsouzeného člověka.

hodnocení

0x
Když už sem tuto mediálně známou věc musíte dávat, pak by bylo dobré nekomolit jméno dotyčného... Jiří Kajínek.
A, ano já s touto milostí problém nemám. Pan korunní svědek Pokoš nebude, dle jeho vyjádření do médií, mít klidné spaní.
Mimochodem, udělena zatím nebyla.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, konspirační teorie praví, že paní Zemanová požádala jménem manžela (při té návštěvě pana Kajínka ve vězení), aby byl svou zkušeností nápomocen při řešení současné vládní krize. Takže, nejdříve milost, potom skutky a následně vyznamenání 28. října na Hradě. Uvidíme. Zdravím!

hodnocení

0x

Souhlasím s Vámi ringo. Taky jsem zvědavá, co bude dělat, jestli vyleze ven. Jaký bude jeho osud. Jestli něco nevyvede. Pokud vyvede, budou toho plné noviny a internet. Bude asi sledován a každý ho pozná. To nebude moc příjemné. Je možný, že někam emigruje, aby ho každý nepoznal a byl v bezpečí. Kdo ví?

hodnocení

Že by něco vyvedl, tomu opravdu nevěřím. Musel by být krajně mstivý, aby všem vše oplatil. Nicméně v podstatě nemá co ztratit. Na vězení je zvyklí a smířit se znovu s doživotím by neměl být větší problém.

Ale opravdu si toto nemyslím. Takových lidí je moc málo.

vrba
hodnocení

0x

Souhlasíte s milostí udělenou panu Kájínkovi?

Panu Kajínkovi byla udělena milost? Kdy? Pokud umím číst,tak teprve má být udělena ! až se prezident Zeman vrátí.Ještě to nepodepsal.

Ale jinak je mi to jedno.Je to právo prezidenta.

nikdo*
hodnocení

0x

Ano.

A co se stane? Ti co to zosnovali, zařídí smrt Pokoše a hodí to na Kajínka. Oba to mají spočítané.

A abych tu svoji předpověď trochu odlehčil, tak přidávám jeden tweet, který jsem dnes viděl. Bylo to něco ve smyslu: "Jestli teď dostane kajínek prověrku od NBÚ, když bude pracovat pro hrad".

hodnocení

0x

Někde něco vyplavalo na povrch, novinářům zaneprázdněným Babiš-Sobotkovskou kauzou to uteklo a my se možná budeme hodně divit, co všechno se bude dít až se prezident vrátí z Číny *haha*

fram
hodnocení

0x

Nesouhlas. Nikdo z různých soudců není přesvědčený o nevině Kajínka, je to výlupek. Zabití byli 2 a nájmem - za to není nikdy dost. Zeman zřejmě nějak potřebuje mlžit, Babiš je rovněž vejlupek, zloděj. Žádná milost, asi za 2-3 roky by byl K. venku tak jako tak. Paní Zemanová návštěvou ve vězení je vrchol, chápu že býval fešák, ale co je moc... Až vyleze, tak se ožení s Moravankou.

"Zabití byli 2 a nájmem..."

Když tak dobře víte, že to byly nájemné vraždy, tak taky určitě víte, kdo na to Kajínka najal. Nebo snad ne? On to totiž zřejmě neví nikdo! A pokud to tedy někdo ví, proč to 20 let tají? Není to zvláštní?

fram

Zvláštní tajit se mi to nezdá, ten "nájemce"by šel sedět také, ne? S očištěním jména by Kajínkovi mohlo pomoci i zapomenuté svědectví muže, který se před lety svěřil TV Nova. U soudu však nikdy nesvědčil - i proto, že krátce po poskytnutí rozhovoru ho prý pronásledovalo tmavé auto a někdo mu vyhrožoval. Muž se zhroutil a skončil v nemocnici.

Myslím, že je to hrozná parta. Kajínek páchal trestnou činnost už ve 13: cs.wikipedia.org/... Je prý milionář (za film a knihu), takže si zase bude "hvězda"užívat - a s prezidentovou pomocí. A vezme si Moravanku.

jak*

Proč by paní Zemanová nemohla navštívit věznici nevím, naopak, návštěva věznice není nic neslušného a dámu jako je paní prezidentová to jistě ctí. Každý se tam může dostat ani neví jak. Okolo těch tanečků kolem Kajínka jsem říkala už před rokem, že mu určitě prezident dá milost na konci prezidenství. Udělal to trochu dříve, ale čekala jsem to od něj, podle jeho nadhledu a soucítění i s těmi, co byli mimo zákon.

fram

No proč paní Zemanová nenavštíví třeba letce-hrdiny z druhé světové války? Nebo nějakou zasloužilou osobu v domově důchodců? To by dávalo smysl, ale vraha?

culdabulda1*

- bóže ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]