Nejste přihlášen/a.
Existujú radary mobilné a aj v hladkových vozoch. A existujú aj stabilné automatické, namerajú rýchlosť, odfotia tvoje vozidlo aj s evidnčným číslom, pošlú do centrály a príde ti foto, ale bez úsmevu. A príde na adresu majiteľa vozidla zloženka na splatenie pokuty. Nikto nemusí s tebou debatovať. Volá sa to objektívna zodpovednosť. Vinný je majiteľ vozidla, aj keď to viedol niekto iný.
hm,takže prázdné, civilní,neoznačené auto zaparkováno na chodníku vám připadá v pořádku? já si myslel,že předpisy poliši mohou porušovat jen pod majáky anebo pokud k tomu je vážný důvod... měření rychlosti tímto stylem bych asi za vážný důvod nepovažoval... jen můj soukromý názor...
policajti s body nemají nic,oni to nahlásí na magistrát a ten to řeší
Pokiaľ je v zákone o polícii napísané, že môžu vykonávať dozor a kontrolu aj v neoznačených vozidlách, tak môžu. Ovšem ak vás chcú zastaviť za jazdy, musia to oznámiť predpísaným spôsobom, alebo musia postaviť člena hliadky pred vaše vozidlo na dostatočne veľkú vzdialenosť, a zastaviť vás terčíkom, ale baterkou.
U prázdného policejního auta na chodníku bych měření nepředpokládal, ale vyloučit se nedá. Ovšem řidiče, který projíždí nepovolenou rychlostí kolem policejního auta (stojícího kdekoliv) považuji za bl.a, který si pokutu plně zaslouží .
"...jsem se chtěl zeptat jestli je to správně zaparkované auto na chodníku..."
Správně to není. Ale je možné, že k tomu měli vážný důvod. A nebo taky ne. To tady ovšem těžko zjistíme . A i kdybychom to zjistili, těžko s tím něco naděláme. Zkuste se zeptat jejich nadřízených
.
Mimochodem - píšete "civilní policejní auto". Podle čeho soudíte, že bylo policejní (navíc státní policie), když vypadalo, jako civilní a ani uvnitř žádný plicajt neseděl?
Takže asi takhle:
Měření rychlosti není v žádném případě důvod, aby vozidlo, ze kterého se měření provádí, stálo na chodníku. Policajt, který ho tam postavil, je zralý na flastr. Nepřítomnost policisty ve vozidle pak zakládá prostor pro vymáhání "odpustku", o kterém píšu na jiném místě v tomto vlákně. Pokud policista sedí v autě, není právní podklad pro jeho vymáhání.
Zda je nesprávně zaparkované vozidlo s měřícím zařízením důvodem k tomu, aby ta měření byla neplatná, neumím odpovědět, ale obávám se, že to nebude důvod neplatnosti měření.
Asi jsem to špatně pochopil.Já myslel že jde o měření pokud není policista v autě a ne o parkování neoznačeného auta na chodníku. Pokud jde o první dotaz tak jsem psal odpo jako první ANO policie může měřit i když není v autě pkd jde o druhé pkd to není povoleno místní úpravou či dopr.značkou,tak by nikdo neměl na chodníku parkovat.A za druhé nevím jak se může z auta bez patřičného značení soudit že patři PČR!Jinak policie může za jistých podmínek porušovat dopravní předpisy!Z toho důvodu mají výjímky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.