Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokonceni SS a nastup do prace

Od: pep* odpovědí: 6 změna:
Chtel bych se zeptat, jak je to s praci po ukonceni SS. Je nas nekolik, kdo premysli jak to udelat.
1. Kdybych praci nenasel a udelal maturitu, kde se mam hlasit, co vse udelat.
2. Stejne jako prvni, ale maturitu jsem neudelal napoprve a pujdu v zari na dalsi pokus.
3. Muj pripad: nejspise jsem neudelal cestinu, ale mam moznost uz nastoupit do prace od pristiho mesice ci dalsiho. Je toto mozne? Na praci nemusim mit SS vzdelani.. maturitu bych nasledne dodelal v zari jiz pri chozeni do prace. Co vse mam udelat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1. Na pracák.
2. Na pracák.
3. Do práce.

Pokud nechcete na pracák ani do práce, tak zajít do pojišťovny a nahlásit se jako osoba bez zdanitelných příjmů. Budete si tím dále platit zdravotní sám - 1080 Kč měsíčně.

1485,- měsíčně.

doplněno 05.05.17 20:10:

Nejen od 2017 :)

Ha, díky za opravu, koukám, že od 2017 to zvedli :)

pep*
hodnocení

Urcite doma byt nechci.. chci jit do prace, co mam vyklidlou a jestli to vyjde, budu za ni rad, a kdyz ne, tak bych hledal nejakou pres pracak nebo spise sam..
Kdyz nebudu mit tedy dodelanou keste skolu a zacnu chodit do prace, co vse zaridit? Musim zajit na pracak, pojistovnu..?

Pokud nastoupíte do práce okamžitě po dokončení školy, nemusíte nikam. Pokud tam bude byť jen měsíc prodleva, musíte buď na pracák nebo si ten měsíc zaplatit zdravotní pojištění sám. Opravte mne případně prosím někdo, pokud už je to dnes jinak.

hm*

Nevím, jestli to v současnosti není jinak, ale když jsem já končil školu, patřily ještě oba prázdninové měsíce ke škole, tzn. na pracák jsem šel až v září. Ale už je to dost let.

Takže tvoji odpověď považuji za dobrou, jen je otázka, co znamená "po dokončení školy", kdy to vlastně nastává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]