Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Miminko- před osmnácti

Od: hancaaa odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, obrácím se zde s prosbou o radu. S přítelem čekáme miminko. Mělo by se narodit koncem února . Problém je v tom, že 18 ještě nemám, ale budu mít ke konci ledna. Chtěla se zeptat jak to bude s miminkem? Jestli když se mi po těch 18 letech narodí už na něho nebude mít moje máma , nebo jestli může podniknout ještě něco před 18cti? V rodině to v pořádku nemáme , máma je všemu nepřející a určitě ho bude chtít získat. Popr. By mě nutila jít na potrat a to já nechci, takže ji to zatím neřeknu. Škola už vyřešena je, i když to bude těžké věřím, že to zvládneme *slunce* . Oporu mám v příteli a jeho rodině. Táta mi umřel. Moc vám děkuji za rady. *andel*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak to si děláš srandu! Jestli se má miminko narodit koncem února, tak teprve koncem května přijdeš do jiného stavu!

Takže všechno je jinak, že;)

hodnocení

3x

Rozumím tomu, že dotaz je z těch Co kdyby? Hančo, když se chceš stát matkou a o své dítě se postarat, proč se nepostaráš od prvního dne těhotenství? To budeš využívat všechny služby, které ti maminka poskytuje? Ubytování, strava, oblečení- na všchno zvýšené finance. Když se cítíš na to, že se o dítě postaráš/postaráte, postarej se nejprve o sebe! Nejen na dnešek, ale s vyhlídkou celého života se samostatným životem, bez front na sociálce. *hej*

vilik*
hodnocení

2x
Gravidita u člověka se počítá 280 dní od poslední menstruace.
Pokud počítáte s tím, že budete rodit na konci února, tak ještě nejste těhotná.
Ve vašem případě proto doporučuju počkat s otěhotněním do nabytí zletilosti ( a do nabytí schopnosti se sama uživit ).

iv®
hodnocení

1x
Pokud se Vám narodí ve Vaší plnoletosti máte veškeré práva a povinnosti Vy. Jedině v případě že by jste se nedokázala postarat mohla by Vaše matka podat žádost o svěření vnuka /vnučky do své péče. Ale dobře zvažte ponechat si dítě v tak mladém věku. Neříkám že to nezvládnete. ..jen to dobře zvažte.

satak
hodnocení

1x
Jinak rodit děti,až budete mít odpracováno aspoň dva roky...jinak toho moc nedostanete...to by musel být váš přítel a jeho rodina dost finančně za vodou,tedy aspoň milionář.

liska*
hodnocení

1x

Tátu nemáš, máš jen maminku. A s ní špatné vztahy. Jak se to stalo? Čím jsi ji zklamala? Právě, až bys měla děcko, tak máminy rady a pomoc jsou k nezaplacení. Předpokládám, že tohle jsou zatím Tvé představy a že těhotenství teprve plánuješ. Radím s otěhotněním počkat a s maminkou sednout a probrat si ní, proč je tam ten vleklý konflikt. Víš, že jedno s kriterií, zda bude mít holka dobrý základ do manželství, je dobrý vztah s matkou?

martinaa*

Vy znáte tazatelku a její situaci, že víte, jak matku něčím zklamala? Co když je to naopak a matka není schopna normálně se postarat o dceru? Jsou matky, se kterými nikdy dobrý vztah nebude, i kdyby děcko skočilo z mostu...

paixan*
hodnocení

1x

Pokud přítel dobře vydělává-tedy dostatečně, aby Vás dostatečně živil, tak všechno ok. Jestli žijete s mamkou a ta by nechtěla Vaše dítě, tak se přestěhujte k příteli. Žádný potrat, slečno. Dobře se o své dítě starejte a dobře ho vychovejte. Také se starejte o své zdraví-žádná antibiotika, alkohol... A já Vás s Vaším přítelem podporuji. Doufám, že Vaše dítě bude v pořádku.

Zdá se mi ale divné, když už je květen, tak bys měla porodit v lednu, ne?

sebod*

paixan. Jen jestli budeš tazatelku podporovat také v případě, že za rok zůstane s dítětem úplně sama. Pak to chce ale nejen podporu morální, ale i finanční, aby to nezůstalo jenom na státu. ;)

paixan*

No, v mé odpovědi jsem se zmínila o tom, aby její přítel ji a jejich dítě dostatečně živil...

Paixan, víte jaký je problém ve vaší odpovědi? Vy řešíte situaci na teď, na chvíli. Jenže tazatelku čeká celý život. Nějakých 20 let se bude starat o dítě, jeho výživu, jeho výchovu. A sama bude žít ještě nějakých 70 let. To jsou hodně dlouhé doby na to, aby se řeklo, že ji partner uživí. *bum* Nikdy nevíte, co vám život nachystá, jaké lidi, události, problémy a jejich řešení. Řeknu vám to, co jsem tloukla svým dětem (úspěšně) do hlavy. Musíš mít vzdělání, byt a zaměstnání.

doplněno 22.05.17 16:13:

Paixan, pochopte, ona není těhotná, ona se chce dostat z domu a v těhotenství vidí cestu.

paixan*

Dívka bude na mateřské dovolené max 4 roky, pak půjde na úřad práce, kde ji mohou poskytnout různé kurzy na několik měsíců. Tak udělá ty kurzy a najde si práci. Možná ne tak dobře placenou, ale bude pracovat a bude vydělávat. To je její problém, že se rozhodla být se svým přítelem v posteli. A když je taky ráda za své těhotenství, tak ať je ráda a dělá co musí a potřebuje... Každý má svůj názor a každý se může hádat. Doporučila byste jí potrat?

sebod*

I ten potrat je někdy na místě.

hodnocení

1x

Není to odpověď na otázku, ale neodpustím si to:

Nesnažte se už jí nějak radit, jakmile zjistila, že jsme ji prokoukli (a to bylo v podstatě hned), už se tu neobjevila a neobjeví. Škoda s ní dále ztrácet čas*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]