Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propouští mě přetlakový ventil před boilerem

Od: fibi® odpovědí: 6 změna:

propouští mě přetlakový ventil před boilerem a tím utíká voda do odpadu-to je odhaduji na výměnu ventilu,že

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

0x

To je správná funkce toho ventilu, když se voda ohřívá, tak zvětšuje svůj objem, a boiler by bez upouštění praskl.

Správně by se měl ještě každý týden zkoušet, krátce pootevřít.

doplněno 04.05.17 22:48:

A nepomohlo by ventil naplno otevřít, nechat vodu odtéct proudem a rychle zavřít. Že by se odplavila případná nečistota ze sedla a ventil by si "sednul". Jinak asi výměna.

hodnocení

ano ano,tomu rozumím. Ale odtéká voda stále a tolik že je to z ventilu slyšet...to mě trochu mate a až teď po 12ti letech

hodnocení

jojo,zkoušel jsem to a nic se nezměnilo. Proto si myslím také,že už pomůže jen výměna... díky

rv*
hodnocení

0x
Třeba máte moc velký tlak. Vlastní vodárna?

hodnocení

0x

Já je vyměním, při prvním problému. Čas je neuprosný a ničí nám majetek.

Hezký dlouhý víkend

hodnocení

tak jsem to vyměnil komplet za prvé byl přívodovej zpětnej ventil uplně v...těsnění se vydrolilo. a hlavní ventil teplé vody propouštěl také,ale ten jsem ještě nerozebral tak nevím co tam je-odhaduju že tam problém bude podobný. Taky to tam bylo 12 let !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]