Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.Jak definovat slovo ČEST?
Beru to ocenění jako sám sebe,ale jak sám o sobě můžu prohlásit,že jsem čestný? - No,můžu a budu to prohlašovat furt a pořád a všude.
Nevadí,že jsem si odseděl deset let v kriminále - odseděl jsem si je čestně.Nevadí,že mlátím manželku - mlátím ji čestně a ona má možnost se bránit.Nevadí,že holkám kradu svačinu - můžou křičet a já uteču.../ tohle všechno je samozřejmá blbost na hraně /.
Ale proč se v různých formulářích píše: ...na svou čest prohlašuji ...,když slovo čest je vlastně CO?
Když tento formulář s touto větou podepíši,tak dle mého je to správně,ale podle jiného to může být špatně,protože si slovo čest vyloží po svém.Jaký na to máte kdo názor? Na netu je spousta článků,ale ...
stepm: Čestný člověk je tedy člověk slušný, vyrovnaný, upřímný a v jednání správný.
Definujte prosím slova:
slušný-
vyrovnaný-
upřímný-
a v jednání správný-
Jiná čest je někdy u politiků, jiná u mafiánů, zlodějů, podvodníků, podvraťáků a podobné odrůdy. S ohledem na to , že v letech 1940-1945 bylo v Československu na počet obyvatel v Evropě nejvíce udavačů, tak možná potomkům o 70 let později také čest mnoho neříká, pravděpodobně čestná menšina zanikne a možná rakouský slogan vynikne, jsou to švejkové a zloději.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.