Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svalová hmota?

Od: dit odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

poprosím o radu a napíši to zcela laicky.

Cvičím téměř denně a to na crostraineru 50min, předtím jsem chodila šlapat do fitka na vacushape, ale v součastnosti využívám co mám doma.Navolený mám program :vzestupně šlapu, pak zase rovinka a zase vzestup a zase rovinka...nějaký program jsem si tam navolila a je to crosstrainer Ketler Verso 307.

Pak infrasauna, tu mám k dispozici denně, doma,půlhodinka v ní. Občas si ještě dám kolem pasu, nebo stehen na deset minut silný vibrační pás,když sedím u pc, vibruje fest))Do toho chodím 2x týdně na kvalitní lymfodrenáž, píši kvalitní, páč to není lymfodrenáž kosmetickým přístrojem , ale přímo přístroj určený do zdravotnictví a jedno ležení trvá hodinu.

Toto provozuji téměř druhý měsíc a nejsem nejmladší, takže mi to bohatě stačí))takový nic moc pohyb a i relax.

Váha šla krásně dolů, zavodněna nejsem, beru mimo to i Moduretic od mudr a taky ta infra něco vypotí. Vše šlo v pohodě, nemám obezitu, šla jsem do toho kvůli udržovačce váhy, ale vyskytl se problém a to stehna...ale až teď, postupně se zvětšují, po trošce. celulka tam není, ale vadí mi to.

Stehna začínají být větší, nechápu? Jsem laik v tomto směru a jinak váhově nepřibírám, takže tohle mě vyvedlo s míry, je to nárust svalové hmoty, kterou si , ale nepřeji a to díky crosstraineru?

Chápu, že takhle přes net se dá těžko poradit, ale nechápu to, na váze nic, ba naopak, prdel mám menší, boky , pas a najednou stehna...? Mám si navolit jiný program, nebo zkontrolovat bílkoviny ve stravě?

Dík za reakci.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Vůbec se neděste. Nemyslím, že se vám zvětšují po 1 měsíci stehna. Spíš vám mizí tuk a svaly se tím pádem na namáhaném místě vyrýsovávají. Tam, kde jste měla tuku větší vrstvičku (hýždě, boky, pas), vám objem tuku ubyl a je to vidět. Kdyby to měl být svalový nárůst, zaregistrovala byste to i na lýtkách. Jsou namáhaná zároveň se stehny Ida.

dit
hodnocení

Zdravím Vás

a děkuji za reakci. Jsem absolutní laik v tomto, prostě jsem se chtěla udržovat a něco shodit. Taky hodně vařím na páře a takové ty zdravé věci, občas , ale si dám i domácí uzené, když udíme ))všeho s mírou.

Zelenina v součastnosti je zastoupena pouze kvašena, dělám ji sama, nebo něco vyberu v obchodu. Čekám na sezonu, takže opravdu v součastnosti převažuji bílkoviny a zelenina jakžtakž))ale salát už máme.

Takže se uklidním, a budu se těšit, že jsem zhubla v jiných partiích a jak už jsem psala zkusím navolit jiný program na crosu a hlídat tep.frek.

Přeji hezký den

a dík))

kolista
hodnocení

2x

Po měsíci dost nesmysl... Musela bys měřit, od oka to může zkreslovat.

V každém případě - podívej se na cyklisty, i vychrtlíci vrchaři stehna mají. Pokud kolo/ trenažér, tak jezdi lehké převody a šlapej švihem vyšší frekvencí. Nebo lépe přejdi z kola na vytrvalostní běh a v zimě na běžky (příp. nordic walking)

Jednoduše obecně - silová zátěž = sval roste, vytrvalostní zátěž = štíhlý sval. Nadbytek bílkovin = sval roste víc. Nedostatek bílkovin je ale chyba i při snaze o malé svaly.

dit
hodnocení

Zdravím Vás,

děkuji za reakci.

Abych to upřesnila:

Předtím jsem chodila do fitka na vacushape a to 3x týdně, někdy 2x jak byl čas a až pak jsem toto nahradila doma tím crossstrainerem, kvůli ceně. Už to lezlo ve fitku do peněz a tady ten stroj mi v podstatě stál doma jako věšák na šaty))No jsem laik))Do fitka jsem chodila cca přes 3 měsíce a na ten cross doma, plus infr.a, plus lymfa-toto provozuji druhým měsícem

A tady na ten doma chodím opravdu téměř denně, jak už jsem psala druhý měsíc.Chodím doslova, páč to kettler.cz/... toto.

Bílkovín jim dost, to je pravda, že mám větší stehna jsem zjistila na oblečení. Že hubnu v pase, npres zadek a i madla jsou pryč, ))jsem zjistila taky na oblečení a něci zjistil manžel)) Nejsem fanatik, že bych se furt měřila, ale váhově jdu dolů, občas se zvážím.

Zkusím jiný program navolit a začnu si hlída tepovou frekvenci, to jsem lajdák, to je pravda.

Taky je pravda, že už se nzapotím , prostě to odchodím, ne jak v začátcích.

Svaly nechci ani náhodou,

kolista

Lehký převod, vysoká frekvence, po cyklisticku "šlapat švihem" s co nejmenší sílou a co nejvyšší frekvencí...

Tepovku hlídat nemusíš - pokud se zadýcháš tak zpomalíš, sprint vydržíš max. minutu a jinak to je jedno, když sval musí pracovat delší dobu s malou silou a velkou rychlostí, tak se neroste.

Ale lepší by byl vytrvalostní běh nebo (svižná chůze) = aspoň hodinu v kuse tj. normální sportovní klusání tak 10 - 12 km

Ten trenažer Verso mi připomíná trochu chůzi/ běh do kopce = nevhodný, svaly narostou. Pokud už ten, tak zase minimální zátěž a vysokou frekvenci...

Nebo plavání a všechny styly hlavně kraul, akorát to ti narostou ramena ;) ale nohy budou spíš stíhlejší... Za hodinu aspoň 2 km

majcoo
hodnocení

2x

Ahoj,

Pri kazdom cviceni ci uz fitness alebo posilnovanie ma svoj urcity zamer.. Teda, chcem robit fitness preco? Dovod. Chcete splalit tuk, tak treba robit kondicne sporty co vacsina ludi robi prave tym, ze beha lieta po schodoch hore dole, bicykluje a podobne. Vsimli ste si suvisu? Vsetko su to cvicenia, kde najviac zatatujete nohy. Teda sa vobec nedivim, ze stehna rastu a s dennym prisunom bielkovic cca 1g viac na 1 kg svojej telesnej vahy to ide o nieco lahsie.. Dost zalezi aj na genetike kazdy ju ma inu a to v tom zmysle, ze niekto moze 10 rokov cvicit nohy a nenaberie na ne a niekomu staci rok a ma nohy jak ronnie coleman. Ak Vam ide o to udrzat si liniu nepriberat tuk a nepriberat do stehien, skuste obmedzit prisun bielkovin. Pre Vas to nieje potrebne na kolko bielkoviny same o sebe sluzia prave na rast a stavbu svalstva. Zmente stravu. Jedzte denne tolko kalorii priklad kolko viete, ze ze ten den spalite. Je jedno ci budete jest salat alebo slaninu. Samozrejme tu slaninu budete spalovat tazsie.. Tak isto zmente trening.. Skuste sa zamerat na precvicenie celeho tela.. Tuk sa nepali len tak, ze do vsetkeho zapajate nohy. Chce to vacsi vydaj ako prijem. Skuste sa sustedit na brusne cviky, robte kliky pracujte viac s rukami aj ked len s 1kg cinkami zakladne cviky na biceps, triceps.. Na internete najdete hromadu cvikov, ktore ked budete chciet stihat, tak na tyzden mate co robit. Nie je to bicykel a nie je to ani crossfit cim palite tuky.. Vy ich tymto palite ale navzajom Vam aj rastie svalova partia ktora je najviac zatazovana.. Pravidelny pohyb a priklad 3-4x do tyzdna skuste precvicovat cele telo a skuste zapajat skor vrch tela ako spodok. Priklad v pondelok si navolte precvicenie chrbta a ramien, v utorok cviky na hrud a brucho v stredu si dajte regeneracnu pauzu, na kolko svalstvo potrebuje aj oddychovat a regenerovat. Stvrtok si dajte nejaky kondicny trening priklad behanie cca 30 minut. V piatok si dajte cviky na biceps a triceps v sobotu si dajte opat pauzu a v nedelu priklad nejake kardio.. Vsetko je len o tom co chcete vy.. V prvom rade je podstatne predstava ako chcete vyzerat alebo coho chcete dosiahnut. Predsta ked chcem byt stihli a mat svaly od pol tela hore, tak nebudem cvicit nohy.. Pekny den

dit
hodnocení

Děkuji moc,

já opravdu zatěžuji cvičením hlavně nohy a téměř denně . Dneska jsem to vynechala a jdu uvažovat, jak to správně "namixovat".

Mám doma ještě k dispozici , syn už na tom necvičí)) lavici na břišáky, to mě i baví, dále činky má nahoře v pokoji, tak si je půjčím, má je pod postelí))no, podívám se kolik ty činky váží, páč to bude hoooodně nad kilo)) Přehodnotím ještě jednou jídelníček a co ten vibrační pás s magnetama u pc? Myslíte, že je vhodné ho používat? Dneska jsem vynechala cross, byla jsem jenom na lymfě, vibrační pás na břicho a seděla v infrasauně.-veget))

Jinak denně přidávám tu chůzi, dneska neeee, zítra se zaměřím na jiné cviky a začnu se jinak stravovat, lymfu a infru ponechávám.

Bezva, děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]