Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za kámen?

Od: dan16 odpovědí: 10 změna:
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Já v tom vidím béžovou spárovačku zatvrdlou v pytlíku + na povrchu asfalt nebo černá barva. Ida

doplněno 04.05.17 10:23:

Karelnovotny, to ne, sklo to není na 100%.

karelnovotny

hodnocení

0x

Podle té spodní části spodního obrázku bych si tipnul, že je to nějaká sádra, malta nebo cement nebo něco takového, co někdo nechal ztuhnout v plastovém pytlíku a pak natřel na černo.

03.05.17 14:35
hodnocení

0x
Pleonast?

72mona3*
hodnocení

0x

Mohlo by se jednat o strusku. *nevi*

doplněno 03.05.17 15:35:

Samozřejmě by neškodilo udat místo nálezu. ;) Mohlo by to zúžit možnosti.

doplněno 03.05.17 17:47:

No, to mě napadlo :) Myslela jsem lokalitu. Podle lokality lze lépe určovat. Cokoliv. Já třeba tipuji strusku. Pokud by se okolí vyskytovala třeba i v minulosti sklářská huť, bylo by jasno. ;)

dan16
03.05.17 17:27
hodnocení

Na poli :)

72mona3*

Mrkněte třeba sem: muzeum3000.nm.cz/...

sebod*
hodnocení

0x

Také si myslím, že je to dílo člověčí ;)

P.S.: vnučka měla o víkendu se skauty v lese závody. Mimo jiné tam měli podobné vychytávky. Vzorečky potom nechali v lese. Také by mě zajímaly reakce nálezců, až najdou "pravé zlaté" valouny, :-D

liska*
hodnocení

0x

Dá se to rozštípnout? Taví se to nad svíčkou? Je to těžké? Vypadá to, jako asfalt nebo něco asfaltem obalené.

karelnovotny
hodnocení

0x

Klasický hutní odpad-sklo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]