Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demise vlády

Od: riza odpovědí: 167 změna:

Co rikate na necekanou demisi vlády? Bude to k nečemu dobre, nebo bude hur? Jak to vnimáte?

167 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud by to pomohlo odstavit Babiše, bylo by to fajn. Bohužel ale o tom pochybuji - ten **** je nezničitelný.

vernon
hodnocení

3x
Jedni mafiáni odejdou, jiní příjdou. Ti samí, co tam byli před těmi co tam byli teď. Zloděj střídá zloděje, kmotr kmotra. A vrchní virózový ožrala tomu přihlíží...

hodnocení

3x

Já jen stále nechápu proč teď. Po celou dobu všichni věděli jaký Babiš je a co udělal a stále dělá. Po celou dobu! Proč teď?! Co za tím je?*sok* Nemyslím si, že by se cokoliv změnilo, ať vyšoupnou nebo nahradí kohokoliv, kýmkoliv. Všichni jsou stejní se stejnými kamarády a stejnými "laskavostmi", které si poskytují a vyměňují. Někdo viditelně, jiný si dává většího bacha.

jofa*

Je (pro mne) jasné, že Babiš ani Sobotka v příští vládě nebudou. ANO sice vyhraje volby, ale bez ČSSD vládu nedají dohromady a ČSSD do koalice s ANO nepůjde, pokud tam bude figurovat Babiš. Babiš s TOP 09 a s ODS si nemůžou přijít na jméno, kdo je větší zloděj a tak tato varianta a nedej Bože pokud se mýlím, nepřipadá v úvahu. To jsem zvědav, jak to ANO sestaví. Takhle to rozeštvat, no to je síla. Oba musí pryč.

klera*

Aby se nestalo to, že se ČSSD zbaví Sobotky...

hodnocení

3x

Sobotka se konečně projevil v celé své parádě jako totální slaboch *haha*

Nevěděl už jak dál, tak nikomu nic neřekl a rozhodl se podat demisi, patřilo by mu přijmout jen jeho demisi, jmenovat nového předsedu vlády a pokračovat do řádných voleb.

doplněno 04.05.17 19:13:

Tak si pan prezident toho nezodpovědného klučinu pěkně vychutnal *haha*

doplněno 04.05.17 21:45:

jofa:

a co jiného se dalo dělat s člověkem, který bez toho aby mluvil s ostatními členy vlády tak ohlásí, že předá prezidentovi dnes demisi a pak to posune na 20/5. Myslím že to byl docela dobrý nápad, jak to dát Sobotkovi nenásilným způsobem sežrat :-D

Já být prezidentem, tak za takových okolností, bych přijal jen jeho demisi a ostatní bych nechal v klidu dovládnout ;)

jofa*

Dodnes jsem Zemanovi fandil a chtěl volit. To co předvedl dnes je u mne ubohé a prezidenta nedůstojné. Zeman již nikdy více.

riza
hodnocení

Kdyz on si to ten "klucina" zaslouzil *smich* tatik president jen chytil nasmecovanou prilezitost za pacesy, aby klucina nahodou jeste nevycouval, tak dostal hezky verejne po cumaku, dobre mu tak, nabehl si sam !

manyy

Babiš se pomalu a jistě stal nepohodlným protože ukázal, že neni potřeba žádných politických stran aby republika šlapala, to co předvedl s rozpočtem se nepovedlo nikomu, já mu fandím.Dneska Zeman parádně zesměšnil Sobotku, protože to neni žádný premiér, ale hekal.Proč tedy nevyhodil Babiše jako kteréhokoli ministra, musel položit celou vládu...Zeman ho vzal za slovo a bude čekat na oficiální demisi, už jednou Sobotku podržel když Hašek dělal revoluci, nyní pomoc nepřijde...

eivlis*
Sobotku nikdo nezesmesnil, protoze ten z toho vysel s cistym stitem, ale Zeman zesmesnil pouze sam sebe. Naprosto chapu, ze Sobotka udelal co udelal, protoze mu nezbyvalo nic jineho nez se zbavit te haveti jmenem Babis..Vas nazor a muj nazor..
nikdo*

@eivlis Proč máme na nějaký čin odlišné názory? (já mám opačný než vy.) Čím je způsobeno naše tak odlišné chápání a hodnocení stejného činu? kdo nám stanovuje, co je správné a co je špatné? Mnoho otázek, žádná odpověď. Přeemýšlejte, jestli sprostota a urážky jsou to pravé...

Jedno vám mohu slíbit. Jako politického odpůrce vás nikdy nenazvu havětí, apod.

vilik*
hodnocení

2x
Přijde mi to směšné až k pláči.
Ten člověk není podle mého názoru kompetentní vést stranu.
Za předvolební výsledky si může sám.
jofa*

Sobotka žádná sláva, ale pokud bude po volbách premiérem Babiš, tak si teprve užijem, jestli vůbec sestaví vládu. S kým? ODS? TOP 09? KSČM?

jabraka*
hodnocení

2x

Čtyři roky věděli všichni o jednokorunových dluhopisech.5ad politiků je také vlastní.Tak co jim na tom vadí?Každý z nich hledá zákon a mnoho z nich takové zákony vymýšlí,aby platili ze svého podnikání co nejnižší daně.Tak co by ješzě chtěli?

JABRAKA

hnipirdo*
hodnocení

1x

Profitovat bude pan Babiš a ANO.

lidus*

Jsem spíš levičák ale přesně v toto doufám i když mám k Babišovi spoustu výhrad, myslím, že dost bylo Sobotky a jemu podobných. Je to jako když zloděj křičí, chyťte zloděje.

klera*

Upřímně nechápu, jak někdo může Babiše považovat za menší zlo.

Desetiprocentní podíl Agrofertu ve výši 300 mil. ve vlastnictví firmy, kterou vlastnila ČR ze 40%, takže měla rozhodující slovo, koupil Babiš za 3 mil . (mimochodem, premiérem byl tuším Zeman). Kromě toho ta firma byla zadlužená...takže stát nejdřív přišel o 297 mil. a následně byl ještě za státní peníze oddlužen.

Dotace 50 mil. na Čapí hnízdo- nejen, že nejdřív Čapí hnízdo patřilo do Agrofertu a těsně před podáním žádosti o dotaci přešlo do vlastnictví anonymní firmy a po zrušení anonymních akcií přešlo zase hezky do Agrofertu, ale navíc podle všeho samotná žádost o dotaci obsahovala nepravdivé údaje, takže být všechno korektní, nikdy by nebyla schválená.

" Chyby"v jeho majetkovém přiznání za desítky milionů korun.

Chyby ministerstva za 100 miliard korun.

Podle slov Babiše se po zavedení EET zvedly příjmy státního rozpočtu o 100%. Později podle finanční správy byly rozdíly v jednotkách procent a " mohlo jít ale nemuselo o efekt EET " .

A záhadný miliardy, co sice investoval, ale nikdo neví kde je vzal.

A tady si poslechněte krásný nahrávky-

forum24.cz/...

Všichni ti Sobotkové a Kalouskové jsou žabaři oproti magnátovi Babišovi, co si postupně podvodama skoupil půl republiky.

doplněno 03.05.17 17:55:

A další pěkná nahrávka...

nikdo*

@klera: Rád bych od vás viděl nějaké opravdové důkazy vašich tvrzení. jestli je máte, tak je předložte. Ale opravdové důkazy. Ne mediální kecy a domněnky. Pokud nemáte nic než tvrzení novinářů, nemáte nic a šíříte tu bludy.

doplněno 03.05.17 18:37:

@jethro, @eivlis @blešík: Jen si ulevte, je to báječné, moci si takhle zanadávat, že?

klera*

Asi tušíte, že účetnictví Agrofertu a té firmy, co vlastnila jeho podíl zkoumat nebudu...stejně tak žádost o dotaci, ani nebudu přezkoumávat, jestli NKÚ říkalo pravdu a zkoumat účetnictví ministerstva.

Tvrzení Babiše o 100% si pamatuju- to jsou jeho osobní mediální kecy. Vyjádření úřadu si pamatuju- článek byl tuším i na iDnes. Můžete si dohledat.

Chyby v účetnictví potvrdil sám Babiš- prý to jeho účetní dělala poprvé.

Nebýt tohle všechno, jeho nátlak na LN i ty ostatní nahrávky by mi teda osobně stačily k tomu, aby byl poslední člověk, kterýho bych volila.

doplněno 03.05.17 19:07:

Proč ho bráníte?

nikdo*

Tak to shrňme: zkoumat nebudu, nebudu přezkoumávat, ani NKU ani ministerstvo, Chyby v účetnictví? To má být ta údajná chyba jeho účetní při vyplňování? To je ale sakra rozdíl. O jakém vyjádření úřadu mluvíte? Takže fakta žádná předložit neumíte. JEN věříte novinářům.

Jediný fakt, a to tvrzení Babiše (všimněte si, že nehovořím o obsahu tvrzení) které jste slyšela na vlastní uši, kterým by jste měla věřit, považujete za mediální kecy. Jak ho můžete považovat za mediální kec, když jste to tvrzení slyšela na vlastní uši? Máte to nějak převrácené. To co si někde přečtete, považujete za pravdu, a to, co slyšíte na vlastní uši, je mediální kec.

Já osobně nebráním Babiše. Nemám ho rád, a volit ho nebudu. Ale nesnáším nespravedlnost. Nenávidím situaci, když si novináři "dupnou" a politiku pakuj se. Bez ohledu, jestli mají pravdu.

Přečtěte si, co jsem vám napsal. Třeba několikrát. Zkuste přemýšlet o tom, co považujete za pravdu vy a co já.

Možná přestanete vynášet unáhlené soudy o bránění někoho.

doplněno 04.05.17 22:00:

@klera: tak si proboha po sobě přečtěte, co jste napsala: Ano, údajná chyba jeho účetní, která to podle Babiše "dělala poprvé". Dejte sem zdroj, o jaké chybě hovoříte. Ať se bavíme o konkrétní jedné věci a ne o něčem-čemsi nedefinovaném ve vzduchu. Jestli chcete, tak si podrobně rozebereme každou jednotlivou věc, kterou Babišovi vytýkáte. Ale nejdřív musíte konkrétně položit na stůl nějaký fakt, který mu kladete za vinu. I s tím zdrojem, odkud ho máte. Ať se máme o čem bavit. Bavit se o vašich dojmech je k ničemu. Teda v tom případě, že vám jde o fakta, ne o domněnky.

Chybu on nevyvrátil. Ale vyvrátil. Několikrát. To jen lidi co nechtějí slyšet, prostě neslyší. Stokrát opakovaná lež, se prostě stává pravdou. Jen dokazujete, jak snadno podléháte mediálnímu tlaku.

Miliardář, co má účetní, která v životě neúčtovala majetkové přiznání, zajímavé. Byl to tuším šéf finanční správy (to je k tomu úřadu). Taky to podle vás nemá žádnou váhu? Tušíte, že někdo řekl něco? To vám stačí? Tušení?

V té souvislosti: V americe se objevily povhybnosti o dańovém přiznání Trumpa. Ale přesto že ho novináři tlačí ke zveřejnění, nemusí to udělat. A nikdo, si nedovolí zpochybnit jeho správnost. A víte proč. Protože v Americe je nemyslitelné vyjádřit nedůvěru tamní finanční správě. Jednou jeho přiznání vzala jako správné a tak se o něm nediskutuje. To jen u nás, si může každý říci cokoliv, obvinit kohokoliv, a aniž by musel cokoliv dokazovat, bere se jeho tvrzení za pravdu. Zvlášť, když jde o politického nepřítele

Tím spojením "mediální kecy" v souvislosti s Babišem, jsem myslela, že to byly kecy a byla to zároveň narážka na vaše tvrzení, že předhazuju jenom mediální kecy (příště nebudu psát tak složitě). Jo, to by se hodilo, jsem jen jednoduchej,přímej chlap.

nejsem účetní, proto mi to moc neřekne. Ale NKÚ mi přijde jako spolehlivý zdroj. Co s tím má společného NKÚ? Opět bych prosil nějaký zdroj. Ať se máme o čem bavit.?

Nemluvě o tom, že Babiš to nepopřel. Co nepopřel? Nemluvte v hádankách. Je neumím naskakovat na vaše klíčová slova. Já chci fakta. Co to podle vás znamená? Co, co to znamená? To, že je pravda na jeho straně (ta kterou ani nevyslovil)? Jakou pravdu nevyslovil? Zase hádanky?

Tady nejde jenom o novináře, ale o výpovědi konkrétních lidí,Kde ta vyjádření jsou? odkazy? Co konkrétně řekli? Co ta jejich vyjádření ozřejmují? vyšetřování OLAFem,trvající už několik let? Proč se tak táhne? Co je tak složitého v tak jednoduché věci? Komu se hodí zdržování vyšetřování českou policí? Kdo velí policii, potažmo min. vnitra? Musím to sem napsat? Nebo víte z které strany je Ministr vnitra? Komu se hodí, že do dnes není vyšetřování policie dokončeno? Která strana z toho nedokončeného vyšetřování profituje?

vyšetřování jeho spolupracovníka policií z nezákoných manipulací se zakázkamitady vůbec nevím o čem hovoříte, když ukradnu v zelenině jablko, tak za to bude moci taky babis? Cítíte tu nesmyslnost? Proč by měl být zodpovědný za někoho jiného?

Ve vašem případě to není objektivita ale neinformovanost. Omyl. Já informace miluju, a sám je aktivně hledám. Nenávidím pomluvy, a tvrzení typu JPP,

A jedna omluva na konec. Vím že takhle rozcupovat text, komentovat do textu, není úplně korektní, ale ono to občas jinak nejde. Hlavně tehdy, když je toho řečeno na malé ploše příliš mnoho, příliš obecného, pak je třeba ukázat na nesmyslnost argumentů.

klera*

Ano, údajná chyba jeho účetní, která to podle Babiše "dělala poprvé". Chybu on nevyvrátil. Miliardář, co má účetní, která v životě neúčtovala majetkové přiznání, zajímavé. O jakym rozdílu mluvíte?

Byl to tuším šéf finanční správy (to je k tomu úřadu). Taky to podle vás nemá žádnou váhu?

Tím spojením "mediální kecy" v souvislosti s Babišem, jsem myslela, že to byly kecy a byla to zároveň narážka na vaše tvrzení, že předhazuju jenom mediální kecy (příště nebudu psát tak složitě).

nejsem účetní, proto mi to moc neřekne. Ale NKÚ mi přijde jako spolehlivý zdroj. Nemluvě o tom, že Babiš to nepopřel. Co to podle vás znamená? To, že je pravda na jeho straně (ta kterou ani nevyslovil)?

Tady nejde jenom o novináře, ale o výpovědi konkrétních lidí, vyšetřování OLAFem, vyšetřování jeho spolupracovníka policií z nezákoných manipulací se zakázkami atd.

Ve vašem případě to není objektivita ale neinformovanost.

klera*

Věci, o kterých jste si nic nezjistil a kvůli tomu plýtváte mým časem- Slova, která Babiš sám vypustil z úst- "Dělala to poprvé." (=uznání chyby). Vyjádření finanční správy o příjmech státního rozpočtu, které zpochybňovaly slova Babiše řečené o měsíc dřív (nevím jestli mluvčí nebo šéf finanční správy, budou to čtyři měsíce cca). Vyjádření NKÚ o 100 mld chybě v účetnictví ministerstva.

Já myslela, že zpochybňujete něco, o čem jste si aspoň něco zjistil. Ne, vy jste přesvědčený, že jsou to všechno jenom mediální kecy, protože nejste schopný si sehnat jakékoliv informace nebo jste jenom něco vyplivnul a teď čekáte, že vás přesvědčím. Já tady fakt nejsem od toho, abych vás doučovala; já myslela, že se bavím s někým s názorem.

nikdo*

@klera: Věděl jsem dopředu, že žádná fakta nepřinesete. Protože žádná nejsou.Jen mně zajímalo, jestli budete schopna si to připustit. Pokud považujete za fakta novinářské kecy, je mi vás líto. Já si ty informace jsem schopný sehnat, a jsem schopen vám dokázat, že se mýlíte. Ale to by jste musela mluvit konkrétně, a ne v hádankách a náznacích. Mluvíte přesně jako dnešní média jako Sobotka a spol. přebíráte jejich bezduchou rétoriku. Nic konkrétního. Neustálé kecy o podezřeních, o vyšetřováních, ale když se kteréhokoliv politika někdo zeptal na konkrétní věc, nikdy neodpověděl. A vyhnul se odpovědi nějakou nejasnou poznámkou. Vy si, pravděpodobně účelově, nechcete připustit, že nějaké podezření nebo vyšetřování nic neznamená. Např. já si o vás můžu myslet že jste vrah. Ale aby to byla pravda, musel bych vám to dokázat. Když to nedokážu, uděláte na mně dlouhý nos. S Babišem je to stejné. Dokud mu někdo něco nedokáže, bude dělat ten dlouhý nos. A zatím mu NIKDO NIC nedokázal. Už chápete? NIKDO NIC. A trvá to dokazování už skoro půl roku. Na mně vaše posměšky o neinformovanosti neplatí. Dokud tady novináři budou nahrazovat soudy, a tlačit politiky do demisí kvůli domněnkám a podezřením, tak si nesmíme říkat demokracie. Ať si zveřejňují co chtějí, ale oni nejsou soud. Jasné? Doučte se sama. Evidentně nevíte nic o spravedlnosti, rovnosti před zákonem, o presumpci neviny atd. To vaše "štěkání" na Babiše, je ubohé, protože není podloženo žádným faktem.

jofa*

nikdo:: ...nechcete připustit , že nějaké podezření nebo vyšetřování nic neznamená. To je právě ten omyl, že v politice a dokonce na postu ministra to v demokretické společnosti musí něco znamenat a to, že takový politik nemůže sedět na ministerském křeslu a v politice obecně. Už to bylo mnohokrát napsáno a řečeno v mediích v čem je podezření. Strana, která šla do voleb, že všechny zloděje a mafiánské činosti vymete z této země, nyní sám její předseda čelí z již mnohokrát popsaných podezření. Navíc těch skandálů přibývá a takový politik nesmí kázat národu vodu a sám pít víno.

nikdo*

Uvědomujete si ale, jakou moc dáváte médiím, když na jakékoliv vyslovené a neprokázané, možná i vymyšlené podezření by měl politik reagovat odstoupením. To přeci nejde. Takovou moc žádné noviny mít nesmějí. Tuhle teorii do vás hustí zase jen média. Ve svém zájmu. Vyhovuje jim to, mít takovou moc.Uvědomujete si to. Že se snaží vás přesvědčit že oni jsou to "pravé" oko střežící morálku? Jejich tvrzení musí někdo korigovat. A ze zákona tady máme moc výkonnou a moc soudní, a to je ta síla, která by měla určovat co je správné a co ne. Nikoliv předpojaté, neověřené tvrzení novinářů. Lidičky, nenechte se manipulovat médii. Vždyť všechno co jste dosud slyšeli o Babišovi, všechno co slyšíte z rádií z TV a od novinářů všech možných novin, je založeno na nepotvrzených výsledcích investigativního šetření asi třech novinářů. Všichni ostatní jen papouškují to, co si od nich přečetli. Bohužel včetně vás. protože nikdo nemáte jiné informace, než ty, od zmíněných novinářů.

Napadá mně jen srovnání s Goebelsem: Tisíckrát opakovaná lež se stává pravdou. Zdá se že to funguje dokonale.

doplněno 07.05.17 10:02:

Jofa: Až na to, že ten "hlídací pes" hlídá jednostranně, jen někoho, a nikdo to nekoriguje z té druhé strany. Vy si opravdu myslíte, že novináři mají mít takovou moc, aby na základě jími zveřejněných údajů, NIKÝM, opakuji NIKÝM NEPOTVRZENÝCH, by měli odstupovat politici? To není demokracie. To je nekontrolovatelná vláda médií. To je nemyslitelné. JEDINĚ soud má právo označit někoho za viníka. Pokud politici klesnou na tuto úroveň, je nejvyšší čas je vypráskat. Tohle je obnovená totalita. Tentokrát tisku. To tu sakra máme zpátky normalizaci a tisk nahradil tehdy vševědoucí KSČ? Už to zase máme zpátky? Jen od někoho jiného. To teď budou o osudech lidí rozhodovat místo funkcionářů novináři? Děkuju nechci.

doplněno 07.05.17 10:23:

@jofa: My si evidentně nerozumíme. Mě nevadí ti novináři, že něco zjistili a otiskli.To je jejich práce. Mě vadí, že na základě nepotvrzených zjištění těch novinářů, vyvozuje nějaký politik nebo strana, nějaké závěry. Že mu stačí novinářský článek na dalekosáhlé závěry.

Druhá věc k té sněmovně. Babiš předložil. A sněmovna se usnesla, aniž by JAKKOLIV zdůvodnila proč, že to nestačí. Čili politický orgán, si tady politicky rozhoduje o tom, kdo je vinen? To přece není normální a správné. Chápete, že když se to politicky bude hodit, že neprojde žádná zpráva? Demokracie pláče. To není úloha sněmovny.

A jinak souhlasím s vaší poslední větou. Oba politici jsou mě u zadele, nejsem volič ani jednoho z nich.

Bráním tu jen ten princip, který když přijmem, tak se může svézt po jakémkoliv politikovi, i kdyby byl svatý. Demokracii nejde hájit jen když se to POLITICKY hodí.

jofa*

nikdo: Jsem rád, že tady takové novináře máme a nejde jen o tento případ a tyto novináře, jak píšete. Jsou hlídacím psem demokracie. Často objevují podvody, zlodějiny, šmejdy atd. Špatný novinář či noviny časem odpadnou. Pan Babiš byl sněmovnou vyzván, aby různá podezření vyvrátil a sněmovna, nejen Sobotka se usnesla, že jeho vysvětlení není dostačující a vyzvala premiéra Sobotku, aby ministra odvolal. Potom už vše šlo, jak známe. Nemá cenu to dál rozebírat. Babiš není první ani poslední kdo bude odvolán. Jinak za sebe musím napsat , že oba jsou mně takříkajíc ukradeni.

nikdo:

přesně tak, nějaký novinář něco plácne a už to jede jak lavina. Kdyby byla média nestraná a nezávislá, tak by se jakýkoliv blábol nějak "zneutralizoval", ale ostatní to začnou přebírat a rozmazávat až tomu začnou věřit všichni *smich*

Sobotka celé to divadlo rozpoutal hlavně kvůli nevídanému propadu volebních preferencí ČSSD se záměrem zdiskreditovat ANO. To že to celé navíc zprasil řadou protichůdných rozhodnutí během pár dnů je víc jak zřejmé, přesto všechna média to prezentují jednohlasně "trochu" jinak.

jofa*

bmbx: Mně se líbí, jak si z toho děláte legraci. *ua*

riza
hodnocení

Dnes nas budou vladni kohouti bavit uz v 11 na Prime, tak preji prijemnou zabavu *smich*

doplněno 07.05.17 12:03:

...a ješte zábavneji od 12 na jedničce a 24.... :)

jofa*

nikdo: Je to politika a v politice se využívají i pokleslejší metody než je tento případ. Koneckoncům i Babiš v nahrávkách, pokud jsou autentické, klesl na dno politické žumpy. Zvolit to pravé ořechové se voličům nikdy nepodaří. Jak navrhujete to změnit? Domníváte se, že ti příští budou lepší? Koho navrhujete, abych volil v příštích volbách? Znáte někoho, kdo bude v politice ten nej? Berte moji odpověď v přátelském duchu.

nikdo*

Beru ji tak. Nejde o život. Ale poradit neumím, nebo spíš nechci. Nevím, jestli moje volba bude ta správná. V každém případě to nebude žádná ze zavedených velkých stran.

Všechny moje reakce tady, i když se obracím na konkrétní lidi-rádce, nejsou osobní. Osobní jsou jen proto, že rádci jsou autory příspěvků. Já to spíš píšu pro všechny ostatní čtenáře. Mám snahu lidem otevřít oči. Dost namyšleně si myslím, že to vidím trochu šířeji, z více hledisek, než jen z toho "mediálního" pohledu, kteří to mnozí předvádějí. Je jasné, že se mi to může vymstít. Ale takový už je život.

jofa*

nikdo: Nejste sám, kdo hledá všude sparvedlnost, poctivost. Svět je jak urvaný ze řetězu a Bůh ví, ačkoliv jsem nevěřící, jak to jednou skončí. Źivot jde dál, netrapme se. Rodina, přátelé, jsou důležitější než tyto spory politiků. Pravda, že nás leckdy rozhází a naštve co vyvádějí.

nikdo*

Ale jo, máte v lecčems pravdu. Ale. Zase mi to nedá. Píšete o tom záznamu. Ale jak a proč z toho záznamu kdo vyčetl že chce ovlivňovat média, tak jak je to všude interpretováno? Jediné, co ho spojuje v tomto případě s novinami, je osoba která mu ty materiály nabízí. Nikde není ani náznak toho, že Babiš chce, aby ten novinář cokoliv z toho použil. Naopak, dvakrát tam zaznělo, necháme to až po volbách atd. Pouze Přibyl mu neustále vnucuje Nachtigala, že to s ním projedná atd.

Dovolím si přidat jeden důvod(možná by se našel i další), kvůli kterému by mohl Babiš zcela legálně a správně sbírat informace na "někoho". Pokud ten výrok "na Chovánce máme nabito", znamenal, že na něj mají něco nelegálního, že dělá něco, co se nemá, pak je to úplně o nečem jiném. A tady se dopustím spekulace: Dne to nést na policii nemá smysl. Neumím si představit, že by kterýkoliv policista šel proti Chovancovi. Takže to mohla znamenat ta poznámka, necháme ty materiály po volbách. V okamžiku, až nebude Chovanec min. vnitra, mohou skončit na Policii, bude to úplně o něčem jiném. Už se pravděpodobně nedozvíme, jestli moje spekulace je pravda nebo ne.

Opět mi zase vadí ta jednostranná předpojatost, se kterou se k tomu všichni staví, aniž by si jen na okamžik připustili, že něco může být jinak. A protože novináři a politici nejsou hlupáci. Určitě nejsem sám, kdo ví, že by to mohlo být jinak, a protože nedbají a jednají, tak jak jednají, je za tím jednoznačně záměr a tedy politická hra.

jentak*

Sobotka vrší jednu podlost za druhou, ale proč mu lidi dlabou kecy o nějakém podezření? Samo podezření nezakládá důvod k jednání, jaké nám soudruh premiér předvedl hned ve 4 různých vyhotoveních během tří dnů. I kdyby se postavil na účes - Babiš je nyní nejtransparentější ze špičkových politiků. Ovšem nejsem si na 100% jist, že to bude něco platné v prostředí odklaněčů, manipulátorů a slizounů, kteří krmí Čechy žvásty o »podezřeních« která si sami vykonstruovali z útržkových a účelově upravených rádobypodkladů. Politika je svinstvo a česká politika od 1993 a zejména posledních 2 let je žumpa, kde by se mohl sebelepší člověk utopit v hlubokých neskutečných spačkách.

zdroj: diskuze na novinky.cz

Není to zábavné. Je to zoufalost.

Nikdo -Není to zábavné. Je to zoufalost.

lidus*

Klero, na podvody máme PČR, pokud je dělal, ať mu je dokáží a zavřou ho do té doby je pro mě křišťálově čistý (ale to už tu bylo, že?)

klera*

Ano, bylo...je kvůli tomu nutné volit toho, kdo všechny ostatní předčí, kdo má k podvodům větší možnosti, finance a mediální podporu?

cechacek*
hodnocení

1x

Je to dobré kobliháři zvolí firmu a už je líp, firma dosadí na premiéra spasitele národa a bude blahobyt. Peníze nepotřebuje, umí čerpat dotace, ožení se, rovněž má pochopení na Hradě a později ke spokojenosti ještě vysadit na Hrad mistra Horáčka, prostě poddaní se musí umět nadchnout, poněvadž jenom 12 vlád od hedvábného sametu je k budování kapitalismu dosti málo.

Čecháčku, těmi svými podivnými bonmoty naprosto ztrácíte důvěryhodnost. *cert* Kdybyste solidně vysvětlil své vývody, bez zesměšňování a urážení, byl byste skvělý! Takhle vám nevěřím ani slovo!

riza
hodnocení

Čecháčku, docela jasnozrive vidis cas budouci ! Babiš bude premierem za dalsi obdobi Zemana, sázkar Horacek si na to asi vsadi, protoze na Hrad se hned tak nedostane, Sobotka nejspiš stahne ocas a bude-li mit moznost rad jeste zustane u koryta. A narod se bude zase jen bavit nebo vztekat sledovanim politiky zdola :)

cechacek*

Paní Babkazov v žádném případě nemám zájem nikoho zesměšnit, ani urážet, jsem přemládlej tudiž dělám chyby a nemohu se rovnat rozhledu starších, starých i seniorů je to pouze můj názor, včetně mého okolí.

Bratři Slováci nás čecháčkové vždy vyvedli z problémů. Třeba Slovák soudruh Dubček chtěl komunismus s lidskou tváří, ale natáhl jsem Sovety s raketami.

A když bylo Československo v bryndě hrozil diktát z Kremlu vynořil se Slovák soudruh Husák a začala za velké podpory čecháčků normalizace, ti slušnější i s rudou knížkou vyměněni za čistokrevné české podvraťáky, kteří později ovládli po samet.

Po zvolení vrchního humanisty zvoleného komunistickým parlamentem na pronajatý Hrad, tento idol dosadil do čela vlády Slováka soudruha Čalfu, tento kvalitní odborník provedl krásný start do kapitalismu i s výkřiky, že i s komunistů budou dobří podnikatelé.

Pan Babiš je také Slovák, je kvalitní podnikatel v každém případě jej obdivuju, umí prostě je šikovný v kapitalismu i když v roce 1980 vstoupil do KSČ a byl veden jako spolupracovník Bureš. Včas se očistil,a na začátku 90 let začal podnikat i když jsou jeho začátky nejasné a velmi tajuplné.

Proto věřím, že mu velká část národa dá důvěru a bude líp jako ve firmě.

jofa*

Tak samozřejmě si děláte legraci, protože Babiš premiér nikdy nebude a jak jsem psa,l nedá vládu po volbách dohromady. Z toho vyplívá, že to sice asi bude ANO kdo volby vyhraje, ale Babiš koalici nesestaví.

riza
hodnocení

Jofa - tak schvalne si tohle vlákno pripomeneme po volbach a srovname odhady :)

doplněno 03.05.17 19:17:

Nechci se zastavat zadneho politickeho vykuka, ale česká situace nasvedcuje pravdepodobne volbe *jasne*

jofa*

Nezapomenete-li, tak určitě si to můžeme srovnat s mým, podotýkám s mým odhadem. Já vidím jako nemožné aby Sobotka či Babiš sestavoval novou vládu a všichni se tvářili, že se nic nestalo a jedeme dál. Jak by taková vláda asi dlouho vládla? Myslím tím, že Sobotka a Babiš musí jít mimo příští řešení.

eivlis*
hodnocení

1x
Taky jsem zkoukla Zemana a tu jeho sprostou a neskonalou aroganci, nevychovanost, povysenost a jesitnost.. Zemana uz nikdy..

eivlis:

Sobotka jej mohl odvolat jako kohokoliv jiného, kterého odvolal, nemusel pokládat vládu. A havěť Babiš? Čecháčkové, vy už se nikdy nezbavíte závisti a taky hlouposti pramenící z masáže médíí.

První člověk který nešel do politiky hrabat, první člověk který vám to rozesrané a rozkradené hospodářství dává alespoň trochu dohromady a vy jej nenávidíte *haha*

culdabulda1*

bmbx

- jako vždy *palec*

bmbx, souhlasím s vámi všemi deseti. Ale už nemám bod. *palec*Opravdu by mě zajímalo, proč to všechno Sobotka vymyslel a zrealizoval zrovna teď?! Proč ne dřív ne později. Ausgrechnet včil!

manyy

bmbx:Škoda, že nesmím hodnotit, dal bych vám 3 hvězdičky, alespoň tedy takto...*palec*

ola®
hodnocení

1x

Tak, za mne jsem jednoznačně na straně Zemana. Sobotka rozpoutal takový humbuk a mylně si myslel, že Babiš odstoupí. Když viděl, že né a že je zle, tak pohrozil demisí, rozhádal všechny a řval do médií, že do konce týdně podá prezidentovi demisi. Večer to jeho kancelář oznámí hradu a ráno to odvolá? To, jako teď si chtěl teprve popovídat? Zeman ho vyškolil, jako malé děcko, ještě mu měl do rohu sypnout hrachu, aby si to odklečel. Je to jen můj názor, klidně teď do mě.

ohneta*
hodnocení

0x
Bude úplně stejně jak teď
culdabulda1*

- taky myslím - jsou to hry na politickém písečku vládnoucích elit - o obyčejné lidi nejde a myslím, že jim je to většinou celkem u pr... - až na to, že už je to trapné, poškozuje to důvěru lidí ke všem politikům a stále více se ukazuje, že koaliční systém vládnutí není vhodný, protože od r.89 se strany mezi sebou pořád jenom hádají, odvolávají se, řeší se řada nesmyslů - a když konečně nějaká vláda jakž takž funguje - stejně končí zase blbě - už je to docela nedůstojná groteska a lidi jsou zhnuseni - a pokud bude existovat koaliční systém, bude to tak pořád ! - oni ti komouši věděli, co dělají, když vládli většinově.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, použiji slova pana Donutila: "Furt se něco děje!". Zdravím!

rv*
hodnocení

0x

Čím více se politici mydlí mezi sebou, tím méně mají času na to, aby se věnovali dalším činnostem (přijímání zákonů, čerpání, ...), takže tím lépe pro všechny ostatní. Samozřejmě nejlépe je, pokud je otřes tak velký, že se třesou i úředníci a přestanou vykonávat svou záslužnou činnost.

eivlis*
hodnocení

0x
Presne, ta svi..ne je neznicitelna...

hodnocení

0x

Konečně mi to Oslizlo přestane lézt do TV v obýváku. Tedy, mám snad naději. Líp nebude. Babiš je dobrý ministr financí, jako člověk nemá čistý štít, ale to u nás nikomu nevadí, alespoň, dokud se neblíží volby a nepotřebují ho dostat z obrazo vky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, základní chybou současného pol. systému je nečitelný prezident, který nectí Ústavu, resp nikdo předem neví, jak si ji "ohne". Normální je, že na návrh předsedy vlády prezident ministra odvolá. Jenže, toho se pan Babiš obávat nemusel - pan Zeman to nepovažoval za nutné. A pokud jde o tu včerejší připravenou hradní léčku na pana Sobotku, tak ten to zvládl se ctí - na buranství reagoval klidně a věcně. Zdravím!

doplněno 05.05.17 08:19:

bmbx - pan Sobotka není hrdina, ale postupuje podle pravidel (tento krok mohl udělat). Zřejmě i předpokládal, že se dodrží dosavadní výklad ústavy, jako již dříve (za jiných prezidentů). Jenže, pan Zeman už zase našel mezírku a zbavit se jen pana Sobotky se mu hodí (a udržet pana Babiše). Pan Zeman chtěl premiéra ponížit, ale zesměšnil sebe - i u řady jeho zastánců, kteří preferují důstojné jednání a určitou úroveň. Pan Zeman povýšil svůj zájem nad státní a je z toho ostuda (bohužel až mezinárodní).

ben:

Aha tak prezident je nečitelný a Sobotka, který si sám od sebe aniž by to konzultoval s ostatními ve vládě vymyslí úplně zbytečnou demisi je vlastně hrdina?

To byl Zeman na něj ještě hodný a docela relativně slušně mu dal najevo, že to hrubě nezvládl. Sobotkův čin si nezaslouží nic jiného, než "ohnout" ústavu a přijnout jen jeho demisi. Ostatně někteří odborníci přes ústavu, to jako "ohnutí" ani nepovažují.

Rozhodl se sám řešit, nebo spíš neřešit a utéct, tak by sám měl nést důsledky.

Příjde mi, že to ani není z jeho hlavy, že ho k tomu někdo dotlačil (asi vydíráním), jinak se nedá ta jeho kokotina kterou provedl ani vysvětlit...

doplněno 05.05.17 08:34:

ben:

- vymyslet si podání demise bez účasti ostatních členů vlády není podle pravidel

- podat demisi když si neumí poradit s jedním ministrem, je jeho nekompetetnost

- tohle vše dělat před koncem funkčního období je debilita, nebo viz níže

- že to vše udělal u stabilní a dobře fungující vlády - JE SABOTÁŽ - nejspíš na něčí zakázku, proto si myslím že na něj někdo něco vyhrabal a zatlačil jej do kouta

manyy
05.05.17 09:47

*palec*

culdabulda1*

- zajímavé - ale i když p. Zemana kvůli jeho osobnostnímu projevu vůbec nemám ráda, ba je mi dokonce až protivný - přesto ho bez zaváhání budu volit, protože jeho vysoká inteligence se - navzdory tomu propíranému alkoholismu - nedá přehlédnout a svými činy dokazuje, že stojí za svými občany.

Jeho tzv. "posun na východ" - nepovažuju za žádný posun ke komunismu (to je směšné) - ale posun ke zdravému rozumu, který by byl v dnešním světě tak potřebný u všech politiků, kteří, jakoby se naopak snažili s tímto "východem" rozpoutat válku. A to rozhodně není v zájmu normálních lidí - ale jen bohatých zmetků celého světa, za nadšeného přikyvování troubů, kteří si nevidí na špičku nosu.

A pokud jde o p. Sobotku - kterému jde jenom o jeho koryto, bez naprostého ohledu nejen k lidem a ke státu, ale i ke svým vlastním a spřáteleným politikům - nic jiného si nezasloužil ! - i když p. Zeman jiné aranžmá zvolit mohl, už jenom kvůli svým nepřátelům, kteří toho - jak jinak - nadšeně využili ! Ale zřejmě byl tento způsob projevu přímo úměrný jeho "nas..ání" a míře pohrdání tímto předsedou vlády, který na mne osobně působí tak, jakoby mu chyběl onen zdravý rozum, kterým naopak prezident překypuje. No jenom můj názor, jako voliče p. Zemana i p. Babiše.

jofa*

culdabulda. Možná jste zapomněla kdo protlačil alespoń o trochu větší částky důchodcům. Pokud jste vše sledovala, tak by jste zjistila, že Babiš to rozhodně nebyl. Nebýt soc.demokracie a potažmo Sobotky, tak pro důchodce by přidal stejně směšné částky, jako jeho předchůdci. Jinak těch ekonomických "spasitelů" už tady bylo a Babiš je jen jedním v řadě.

culdabulda1*

jofa

- já jsem toho názoru, že od r. 89 už všichni zloději příležitost ve vládě dostali, proč bychom nemohli dát příležitost i "zloději", který navíc umí i hospodařit? Proč to nevyzkoušet? - horší to být nemůže a rozkrást už snad ani není co, ne?

Já nejsem podnikatel, takže mi EET nic neříká a i jako důchodce si p. Babiše takříkajíc "mohu dovolit" . Mám ráda silné a charismatické, inteligentní osobnosti, neboť takové vždy mění dějiny, ať už k dobrému či ke zlému. Navíc, pan Sobotka v té vládě, která toho tolik učinila nebyl sám, ne? - ostatně, jeho osobní schopnosti se nyní právě projevují v plné kráse a rozhodně ne v kladném smyslu, takže i jeho podíl na onom "dobru" lze dost zpochybnit.

Jinak bych volila SPD pana Okamury - ale - umí hospodařit?

jofa*

Tak každý má rád jiné osobnosti a typ lidí. Někomu je sympatický člověk v jehož slovníku je politický a nejen politický protivník ko..t a pí.. a není přes něho. Ostatní jsou podle Babiše blbci a již častečně psané výrazy. Takový člověk u mně nemá v politice co dělat.

Legrace je, že Babiš je kritizován za věci, které jen dokazují, že je muž na svém místě.

Čecháčkové těžko nesou přes srdce když někdo umí, to dokáží pobrat bez závisti jen u sportovců, z toho se dokáží připosrat *haha*

culdabulda1*

- bmbx

- jedna odpověď lepší, nežli druhá ! :) - nechápu, proč ani ve volné diskuzi nelze ocenit více odpovědí, nežli tři - v této rubrice by to snad nemělo vadit, ne?

doplněno 05.05.17 10:26:

jofa

- vůbec nejde o výrazy či slovník - dnešní doba je natolik otrlá a ignorantská, že k probuzení zájmu o cokoliv je nutno použít ostřejší munici - doba gentlemanů je dávno pryč.

doplněno 05.05.17 10:30:

- nakonec i ten Sobotka se, pokud jde o výrazivo - v poslední době "pochlapil" !

jofa*

Protože by se často oceňoval napsaný nesmysl a naivní představy. To se tady děje často a nikdo nepravdivé a zavádějící odpovědi neopraví neodebere body (hodnocení), zejména v odborných rubrikách.

ben®

Dobrý den, proč se neustále vyčleňujete z kolektivu? Vy jste také Slovák, jako pan Babiš? Myslím to, jak stále trapně opakujete, že všichni jsou Čecháčci (ale, Vy ne) . Zdravím!

pro - "bmbx"

culdabulda1*

ben-

- možná je jen sebekritickej, což mnoho lidí neumí. Ale, pokud by byl Slovák - proč ne? - na příkladu p. Babiše se jenom ukazuje, že Slováci jsou chytřejší ! - zvláště pokud máme možnost přímého srovnání s Čechem p. Sobotkou...

cechacek*
hodnocení

0x

Podíval jsem se do rakouských novin, a mimo jiné je tam v sousedství opět řádí Švejkové

riza
hodnocení

A ted si vazeni predstavte, ze Sobotka si tu svou demisi rozmysli a sve rozhodnuti zrusi, protoze uz vi, ze by to nesplnilo ucel, ktereho chtel dosahnout a byla by to jen jeho prohra, sam by se odepsal. Zatim nic pisemne nepodal ani oficialne verejne nevyhlasil, takze proc by nemohl odvolat nejake nepotvrzene "zakulisni spekulace". Co by asi nasledovalo po tomhle cirkusovem predstaveni *smich*

Riza a fakt, stalo se! *smich*

hodnocení

0x

Podle posledních informací Sobotka demisi nepodá *haha**smich*:-D

jofa*

Podá návrh na odvolání Babiše a prezident je povinen konat. To víte, když narazíte na hradě na ignoranta ústavy, tak to nemá nikdo a nebude mít lehké, pokud tam bude dále sedět současný prezident. Poslouchejte ústavní právníky. Zeman si zahrává s vlastizradou.

Zeman, tím že se nedrží "ústavních zvyklostí" už několikrát zachránil tuhle republiku před průserem a ostudou, to jste fakt slepí? *bzum*

ben®

Dobrý den, nepřehánějte to s humorem - zachránce, který nectí zákony, tak to snad ne. Zdravím!

doplněno 05.05.17 11:59:

Myslím, že to tady asi nevyřešíme. Základem jsou pravidla a jejich dodržování, resp. možnost spolehnout se, že se podle nich bude jednat. To zde nebylo a komunikace mezi Hradem a premiérem selhala (nebo se vedla přes média). Celé je to hodně nešťastné a vývoj bude ještě zajímavý.

ben:

Ústavní zvyklost, není ústavní zákon ;)

jofa*

Tak jedno je zřejmé, že Babišovi dny jsou ve vládě sečteny. Ignorací ústavy prezidenta Zemana maximálně do voleb. Po volbách nepřipadá v úvahu aby seděl ve vládě. ANO by mělo procitnout a zamyslet se.

culdabulda1*

jofa

- myslím, že pokud se povede p. Babiše zdiskreditovat (volit ANO bez něj nemá smysl) - tak se voliči spíše přikloní k SPD, nebo KSČM - těžko se vrátí k ČSSD - ta už si "nadělala do kalhot" dost a dost. Jinou alternativu nevidím...

jofa*

Určitě to nevyřešíme. Můj odhad je, že Babiš nakonec odstoupí sám a toho mučedníka skutečně mezi lidem této země udělá. Jiné řešení vlastně ani nemá. Hnutí ANO ze sebe udělá státotvornou stranu, která jediná to myslí dobře pro blahobyt této země.

lidus*

Dík panu Sobotkovi mám jasno, že ČSSD nevolím. V životě mě nenapadlo volit pravičáky a ANO, nyní o tom uvažuji.

jofa*

lidus: Máte pravdu, ať nám vládnou podvodníci a burani.

lidus*

Jofa a kdo z vlády není podnikavec na hraně?, to bych věděla moc ráda. Vám příjde Babiš větší buran a nepoctivec než Sobotka? Korunové dluhopisy má z vlády kde kdo a myslíte si snad, že je někdo danil když zákon byl udělaný na míru, kdo si myslíte, že vlastní nejvíc fotowoltejek se super tarifem? Kdo si myslíte, že šikovně privatizuje nemocnice a firmy? Vy snad myslíte, že slavná kuponová privatizace byla dělaná pro lidi z davu? Pro plebs, se nedělá vůbec nic, důchodcům se zavře huba když jim přidají 100,-, pro ostatní se jako někdo zadrží a dlouho se soudí až to nakonec vyšumí.

Omyl Zeman ví co dělá, s vlastizradou si tu zahráli jiní ale budiž jim země lehká.

Média lidem něco nakukají, 100 x opakovaná lež se stane pravdou. Jak jsem řekla, do této chvíle jsem byla levičák a myslím, že je čas, přehodit vyhybku.

jofa*

Tak jako buran určitě Babiš. Přehoďte vyhybku nikdo Vám nebrání. Jiní přehodí vyhybku opačně.

lidus*

Toto koluje na internetu, jen dnes mi to přišlo do pošty 4x. Nemusím s tím souhlasit ale je to to co jsem říkala : ZLODĚJ křičí chyťte zloděje, teď jde jen o to, kdo má toho másla na hlavě víc a já si nemyslím, že je to Babiš.

Ministr Babiš se vám líbit může, nebo nemusí, to je každého osobní věc. Že se proti němu povede, tvrdá předvolební kampaň se očekávalo. Ale nyní zažíváme přímo hysterickou lavinu nepodložených obvinění, které ale autoři, (politici i tisk) nemají čím doložit. Proti Babišovi totiž není jediný důkaz pro podání jakékoli trestní žaloby, to by ji mnozí dávno podali. Takže se proti němu aspoň používají lži, nepodložené domněnky, nebo argumenty - že sice zákon neporušil, ale jeho podnikání a vydělávání peněz bylo nemorální. Proč to všechno? Proto, že je dnes nesporné, že Babiš, ať je jaký je, udělal ve státních financích pořádek a tím mnohým znemožnil další rozkrádání... A ejhle, najednou máme ve státní kase přebytek, jako nikdy před tím. Mnozí politici se B O J Í a mají čeho!
V případě, že by se Babiš stal premiérem, mnozí z nich by zřejmě přišli nejen o sladký život ve svém vyhřátém křesle ale i o královské honoráře a za zpronevěry, úplatky a rozkrádání státního majetku, by jim hrozil i kriminál!

Rovnice je překvapivě jednoduchá - kdo z politiků dnes víc řve, ten má na svědomí víc lumpáren! Jednoduché co?

jofa*

V případě, že by se Babiš stal premiérem, mnozí z nich by zřejmě přišli nejen o sladký život ve svém vyhřátém křesle ale i o královské honoráře a za zpronevěry, úplatky a rozkrádání státního majetku, by jim hrozil i kriminál!
Tady je vidět, jaký je to nesmysl co někdo napsal. To by jako Babiš rozhodoval kdo půjde do kriminálu a kdo ne? Nebo by měl pod palcem lidi, kteří to zařídí? A proč to neudělá teď? Je jeho poviností hlásit kriminální činy. Nesmíte věřit všem blábolům. Nějaký naivka se pustil do psaní.

jofa:

samozřejmě, že nelze věřit všem blábolům, ale to že je Babiš hodně nepohodlný mnoha lidem je zcela jasné.

Jeho úsloví "stát řídit jako firmu", kteří mnozí nechápou a nechtějí chápat je hlavně o dobrém hospodaření.

lidus*

Jofa vy si opravdu myslíte, že PČR není poplatná tomu kdo vládne, že se nevyrobí kauza na míru...? Když si umanou a vy budete nepohodlný-á, odsoudí vás třeba za znásilnění osoby co jste nikdy neviděl (a). Povleče se to dlouho a mezitím, se na vás zapomene.

culdabulda1*

lidus

- no pěkně se nám ta "Národní fronta" spojila proti p. Babišovi ! - i když se to dalo čekat, připadá mi to už dost nechutné - a největší gauneři mezi politiky řvou nejvíc !

riza
hodnocení

Jofa - jestli doufate, ze Babis rezignuje jen aby udelal nekomu radost a Sobotka mohl spokojene zustat u lizu, tak to se nedockate, jestli padne z jinych duvodu tak se to podepise hlavne volebnich vysledcich socdem, ktere uz ted dramaticky padaji.

jofa*

No a já ,co znám názory některých kolem sebe, už nedají hlas ANO.

klera*

Můžete mi laskavě vysvětlit, co na větě "Prezident republiky odvolá člena vlády, jestliže to navrhne předseda vlády" je ústavní zvyklost a ne jasně definovaný ústavní zákon?

Zase plácáte kraviny, z nějakýho mně záhadnýho důvodu. Jste tady jenom proto abyste si něco dokazoval nebo jste prostě jenom troll otravující ostatní a hrající si s ostatníma čekajíc, kdo vám naletí nebo koho vytočíte?

klera:

Zeman ale zatím jen nedodržel ústavní zvyklosti, pokud vím ústavní zákon neporušil a na odvolání ministra mu byl poslán návrh až dnes.

Dobré ráno :)

jentak*
hodnocení

0x

Jéééééé, tady to žijeééééé. Tak jsem taky zkoprněl nad tím, co udělal Zeman Sobotkovi. Ale po zralé úvaze jsem došel k tomu, že si to zasloužil. Asi by okamžitě přišel dotaz proč, že?

No protože k funkci prezidenta, by jsme měli zachovávat jakouž takouž úctu. Ať si o něm myslíme cokoliv. Ta funkce si to zaslouží. Bez ohledu na personu samotnou A Sobotka tím, že třikrát ten den změnil názor, a poslední změnu poslal jeho sekretaiát na hrad v sedm ráno ten den, moc úcty neprojevil. Jednal s prezidentem nikoliv s úctou ale jako s pohůnkem, který se musí na poslední chvíli přizpůsobit. Tak ho prezident ztrestal. Trochu drsně ho odkázal do správných mezí. A co je nejhorší, Sobotka se v tom ještě sám vyválel. Každému co jeho jest.

riza
hodnocení

Dalsi "bota" zbrkleho premiera - doruceny navrh na odvolani Babiše je neplatny, spatna formulace s vycucanym datem je protiustavni paskvil *smich*

manyy

Jestli panko Sobotka bude chtít dodržet zvyklosti, bude muset požádat pana Babiš jako předsedu hnutí aby schválil odvolání pana Babiše jako ministra financí, na čemž se v kolaliční smlouvě dohodli...:)

riza
hodnocení

Nekteri radoby znalci ustavy tvrdi, ze je to podle nich spravne podane a na druhe strane jini taky znalci tvrdi opak. Ted je napinave, kdo bude mit vlastne pravdu *sok*

Pravdu bude mít ten silnější. Jak je zvykem, nejen v politice. *hej*

riza
hodnocení

A kdo je tady ten nejsilnejsi..? Hlava statu ma pravo veta? A nevyslysená strana poda zalobu...? *ee*

ben®

Dobrý den, stejně vyhraje ten, kdo má většího pindíka . Zdravím!

eivlis*
Bene, preeeesne tak-:)
manyy

Zeman si najde nějakou kličku jak Babiše podržet, má na to 14 dnů.*smich*

riza
hodnocení

Po volbách bude asi premierem Babiš, takze tahle predvolebni fraška je jen zoufaly boj tonouciho profesniho politika, ale mozna budouciho ministra financi za trest *smich*

jofa*

Dobře píšete asi. Mohu se zeptat od koho dostane ve sněmovně důvěru, respektive jeho vláda? Od ČSSD, KSČM, ODS, TOP 09. KDU -STAN?. Myslíte, že se všichni otočí o 180 °, zapomene a jede se dál?

riza
hodnocení

Kdyby se to v politice netocilo porad dokola se stejnym ansáblem, mohli jsme byt mnohem dal, ale oni si akorat prohodi koryta a jede se dal, copak ma ten nekonecny serial mit necekaneho viteze a pohadky konec? Zatim jeste dlouho nee, pohadkovy klaďas neni na obzoru *jasne*

jofa*

Tady s Vámi souhlasím. Boj o koryta je stále silný a v naší zemi nikdy nekončící. Vždy, když člověk vloží do někoho naději, ať je to Zeman, Babiš, Sobotka a další a další, tak se vše zhroutí, jak domeček z karet. No, hlavu vzhůru, život jde dál. Nějaký Zeman, Babiš, Sobotka nás nemůže rozházet.

culdabulda1*

jofa

- myslím, že na tomhle se shodneme všichni - bohužel, kromě politiků.

pavelf
hodnocení

0x

Velmi dobře tuto situaci zde někteří okomentovali. Kradlo se, krade se a krást se bude. Politika nebo sport ( viz Pelta a spol.), je to jedno. Na lidech nezáleží. A kdo " nekrade ", ne toho se teprve přijde. Kauza střídá kauzu a vláda nevládne. Za co berou peníze?! Vymíst to vše koštětem.

riza
hodnocení

V tomhle vladnim chaosu by bylo dobre, aby vyhralo Ano s takovou prevahou, aby se mohla vlada sestavit bez problemu a plnit vsechny sliby bez vymluv na koalicni partnery. Treba to vyjde a posuneme se dal :)

Ať si kradou, já vidím jako jeden z velkých problémů to, že každá nová vláda zruší to co zavedla předchozí vláda, pravděpodobnost zrušení je přímo úměrná užitku občanům. Proto se už téměř 30let točíme stále dokola, bez nějakého alespoň malinkého přiblížení našim ekonomicky vyspělejším sousedům.*haha*

manyy

Tady někdo píše jak politici kradou, oni nepotřebují krást, jen mají informace z první ruky ještě než je schválí zákonodárci. Vzpomínám jak se nová porevoluční garnitůra chvástala, co mají za poradce ve vládě, jo pan Kožený radil a jednal, všechno věděl dřív než se to uzákonilo...Pan Železný z televize, ten už za komunistů zlobil a jeho články byly vydávané pod smyšlenými jmény jinak by šel sedět, začínal s ředitelským platem, neproclíval dovážené obrazy a jeho majetek za deset let činil 100 milionů.Když se rozváděl, koupil manželce ve Francii zámek, aby nemluvila...O Grosovi ani nemluvě, ale ani ten nekradl, jen kupoval bezcenné pozemky o kterých věděl, že až vláda schválí výstavbu, jejich hodnota bude vysoká.Nemyslím si ani o Babišovi, že by něco kradl, zatím nikdo s ničím nepřišel...

manny:

samozřejmě, že politici nekradou v pravém slova smyslu, ale minimálně podvádějí.

Smál jsem se když hned po revoluci zdůvodňovali poslanci své čerstvě odhlasované vysoké platy aby byli neuplatitelní, ale kde je hranice platu, kdy nelze uplatit? Ta přeci neexistuje, neuplatitelnost je přeci záležitost charakteru ;)

nikdo*
hodnocení

0x

Tady si můžete přečíst dopis Babiše sněmovně. KUPODIVU, jsem ho nikde v médiích neobjevil, nikdo ho nekomentuje. Jako by ho nikdo nečetl.

anobudelip.cz/...

Rozhodně si to přečtěte, stojí to za přečteni. Přesto to poslancům nestačilo. Je to lenost poslanců dohledat si zdroje uvedené v dopise? Myslím že už je jasné, že jde o účelovou politickou hru, zbavit se Babiše. Proč? Někomu šlápl na bebíčko. Na hodně velký bebíčko, když se vyplatí dělat kolem toho takový humbuk.

doplněno 07.05.17 14:43:

Dejte si dohromady datumy zveřejnění, a datumy usnesení sněmovny. Ještě někdo pochybujete o to, že Sobotka je lhář, který se neštítí ničeho?

anobudelip.cz/...

anobudelip.cz/...

doplněno 07.05.17 21:53:

@ben 05.05.17 06:35: Tady se v jednom pletete. Zeman nechtěl odvolat jen Sobotku. Důkaz je právě to, že mu to řekl dopředu, jak bude postupovat. Kdyby ho chtěl opravdu vyšachovat, jak je mu dáváno za vinu, tak by nic neříkal, počkal si v tichosti na Sobotkovu demisi, a pak by mu vyhověl.

Právě tím, že ho varoval dopředu, jak bude postupovat, mu dal šanci. Sobotka by mu měl líbat ruce. Už nemusel být premiérem.

manyy

*palec*to je všude stejné, jakmile se někdo trefí do vrchnosti, je zle...

riza
hodnocení

Stale vic ta vladni garnitura prozrazuje, jak moc se toho Babiše opravdu potrebuje zbavit, semkli se proti nemu tak okate, ze mu to u volicu spiš prospeje nez uskodi. Neni divu, ze se dnesni diskuze nezucastnil a radeji tu utocnou smecku bude uz ignorovat az do voleb, jak sam priznava neni zadny exelentni diskuter a musel by byt splachovaci, aby se mu neobracel zaludek, no a jak vime, zdravi je prednejsi :)

Však Sobotka zahájil celé to tažení tvrzením, že Babiše nemůže odvolat, protože z něho nechce udělat mučedníka. A fakt!

jofa*

Tak Babiš bude mučedníkem? No tak to je tedy věc. Ještě mu chybí položit život za svoje přesvědčení a nezlomnou víru. Potom možná naplní roli mučedníka. Tak snad se část národa včas probere z iluzí o spasiteli. Do voleb je dostatečně dlouhá doba.

hodnocení

0x

Když člověk poslouchá bláboly dnešních politiků tak mu snad musí připadat legendární projev Milouše Jakeše jako celkem seriózní výkon *haha*

manyy

Tak Zeman Babiše neodvolá, věděl jsem, že ještě bude trochu srandy kolem té plešaté lebky...

riza
hodnocení

V teto kauze muzeme sledovat, ceho vseho je schopny profesni politik ohrozene strany ztracejici preference, kdyz mu tece do bot a cloumaji s nim emoce, hlava statu ma v tomhle jasno a navic premierem pohrda, takze se dalo cekat, ze nebude chtit navrhu vyhovet a najde nejaky protiargument, v kazdem pripade je to zajimavy zapas, bojovnici maji nabito a ted budeme napjate cekat, kdo nakonec zvitezi :)

nikdo*

Ale odvolá, nic jinýho mu nezbývá. Jen předtím Sobotku veřejně "podusí ve vlastní šťávě". Aby ukázal všem, jak je to neschopný politik.

A jakmile vejdou ve známost obsahy těch babišových dopisů sněmovně atd., až se s nimi seznámí i voliči ČSSD, kteří se k nim zatím díky jejich ignoraci tiskem, nedostali, tak si ČSSD užije ještě větší propad preferencí. Oni totiž ještě jejich voliči Sobotkovi věří. Až vypluje na povrch pravda, tak si ještě užijem.

doplněno 09.05.17 20:24:

Tak mně napadlo, Až se ještě víc Sobotka znemožní, a pošle ČSSD ke dnu, myslíte, že TOP09 + ČSSD + ODS, dají dohromady víc poslanců než ANO?

KSČM neberu do úvahy, z důvodu nulového koaličního potenciálu, a díky tomu že se přidala k té štvanici, přijde o spoustu voličů stejně jako ČSSD.

A při sledování TV, stále porovnávejte co TV tvrdí o Babišovi, s tímto:

anobudelip.cz/...

anobudelip.cz/...

anobudelip.cz/...

Je fakt, že už to tak nezabírá, tak přišly odposlechy...

manyy

Odvolá, vyměněji si židle s paničkou a po volbách mu židli zase vrátí...

jofa*

Samozřejmě, že nevrátí. Hnutí ANO to ví, že je průser a Babiš rovněž. Musí se rozruch dělat co nejdéle, aby se zkrátila doba do řádných voleb a občané měli v paměti, jak všichni tak čistému a slušnému politikovi ublížili. ANO ví, že z Babišem po příštích volbách ( pokud bude sestavovat vládu), ve vladě počítat nemůže( jako premiér už vůbec ne) a musí najít řešení. Příští vláda s Babišem nedostane důvěru, to je snad zřejmé. A po volbách to bude větši "sranda" než dnes.

riza
hodnocení

Babišovi nezbývá nic jineho, nez se očistit od nanosu obvineni, vetsinou vykonstruovanych pomluv na zaklade sestrihanych odposlechu, ktere jsou stejne nelegalni a u pripadneho soudu nepouzitelne dukazy. Pred soudem by meli byt vsichni šmiraci, kteri narusuji soukromi a jeste drze zaznamy zneuzivaji jako sprosty bulvar. V právnim státe by melo byt jakekoliv smirovani trestne s dukladným financnim postihem. Predvolebni boj by se mel obejit bez podobnych praktik vzajemneho kydani spiny soupericich stran, zatim je to porad o tom, co kdo na koho vytahne k odstrelu, kdo dokaze byt vetsi podvraták a beda tomu, kdo ziskává prizen voliču na ukor ostatnich stran, pak ma proti sobe smecku vseho schopnych korytáru. Sám voják v poli má vsak obvykle sympatie a casto stesti.

manyy

Jestli Babišovo hnutí ANO vyhraje volby, bude si dělat co chce protože bude mít podporu většiny obyvatel a klidně se nechá udělat premiérem, myslím, že většina lidí už má těch našich slavných politických stran plné zuby a Babiš možná ani žádnou koaliční pomoc nebude potřebovat...

culdabulda1*

- to by bylo v současné situaci nejlepší - neboť to, co se děje je prasárna ! Snad si p. Sobotka nemyslí, že voliče přetáhne na svou stranu. Pokud nebude Babiš, budou lidi volit SPD a KSČM - alespoň já to tak vidím a to i ve svém okolí. ANO bez p. Babiše nikdo volit nebude !

doplněno 09.05.17 14:07:

bmbx

- doufám, že ne ! - ale už se i takové spekulace objevily, neboť p.Sobotkovi, Kalouskovi, apod. by se takový scénář velice líbil...

Culda
On Babiš v ANO končí?
doplněno 09.05.17 14:19: Už je na čase aby Kalousek a Sobotka úplně zmizeli z politiky a našlo by se jich víc, ale OVČANI je tam stejně udrží. Naštěstí občanů viditelně zatím ubylo
doplněno 09.05.17 14:21: Oprava ...občanů ubývá...
Pořád mi to opravuje, ale rozumíte co myslím...
ben®

Dobrý den, ano, je to srozumitelné. Já bych navrhoval vyměnit občany (voliče) celkově . Zdravím!

doplněno 09.05.17 14:52:

bmbx - to nebyl útok, ale pokus o vtip, který není nový. Vám jsem chtěl jen smířlivě napsat, že text je srozumitelný (i přes Váš omyl při jeho psaní).

culdabulda1*

správně ! - a s těmi "vyměněnými" rovnou do p... .. - demokracii si vzít nedáme !

doplněno 09.05.17 16:34:

- no ale - ono to může v dnešních poměrech opravdu dopadnout tak, že voliči budou "vyměněni" - nedělala bych si moc iluze. Ale třeba je to pro obyčejné lidi jedno...

Culda:
Ben zase nic nepochopil, ale to je jedno

Teď jsem zhlédl na ČT24 rozhovor s panem Hazenkopfem a Kuberou - oba se mi jevili jako snad první rozumní lidé s chladnou hlavou ;)

tondac*
hodnocení

0x

Jak Zárubovou vlastně -Witowskou nemusim, tak před týdnem soudruha Babiše v interview ČT24 rozložila na prvočísla.

Ze začátku se držel, pak zase začal škubat rameny, přepínat do slovenčiny a do fistule Máničky. A když začal vykřikovat o prakťikách eštébé, tak jem čekal, že ji začne řezat pendrekem a vykřikovat, že toto -buch- sú -buch- praktiky -buch- eštébé -buch- ...On to přece musí vědět ;)

Koukněte na to, stojí to za to!

www.ceskatelevize.cz/porady/10095426857-interview-ct24/

nikdo*

No, já jsem z toho vyčetl trochu něco jiného. Zarytá snaha přesvědčit diváky o pravdě redaktorky, Žádná snaha zjistit fakta. Skutečná fakta, nikoliv dohady a pomluvy. Neustále dokola omílaná ta samá otázka. K čemu? Měli jsme se jako diváci něco dozvědět? Myslím, že nikoliv. Spíš si myslím, že jsme si měli vzít za své pravdu té redaktorky? Docela obdivuju Babiše za jeho trpělivost. Já bych už dávno odešel. Ale Babiš je rváč, žádnej zbabělec. V ten okamžik ještě nepochopil, že se na té špinavé hře se podílí i veřejnoprávní ČT. A ještě jedna věc mně zarazila. Naprosto stejné otázky, stejná dikce, stejné chování, stejný scénař, jako v rozhovoru Babiše s Drtinovou v DVTV. Je to všechno jen náhoda?

Co se týče řeči těla, její úsměv byl celý pořad posměšek, teď jsem tě dostala, to koukáš co?. Ani se nesnažila ho zamaskovat.Ten závěrečný úsměv, kdy se loučila s diváky, rozhodně nebyl úsměv vítěze, Byl hodně hraný a ve křeči.

Co se týče režie, všimněte si, jak rozdílný záběr zvolili na redaktorku, tedy i s částí prsou, a na Babiše jen hlavu s kousíčkem ramen. Záběr, jaký použili na redaktorku, působí příjemněji, nejsou vidět takové rušivé detaily, divák se soustředí spíš na celkový dojem. Na rozdíl záběr na Babiše působí daleko brutálněji, jsou vidět veškeré nedokonalosti obličeje, záběr působí daleko brutálněji, je zaměřen na drobnosti. A netvrďte mi prosím, že je to náhoda. Zas takoví diletanti v ČT nepracují. Je to jasný záměr.

Ještě jásáte jak mu to nandala? Vždyť to celé dokazuje tu Babišovu tezi o komplotu vůči jeho osobě.

tondac*

Zárubová i Drtinová měly jedno společné - snahu dostat z Babiše odpovědi na jejich otázky. A to bez obvyklých Babišových frází o tom, jak všetky kradňú, že za všechno může Kalúúúsek se Sobotkou, že si Babiš vydělal první peníze sbíráním tenisových loptiček a další když jako 15letý svazák koupil za 35tis pozemek a že je to všetko kampaň.

Pokud by soudruh Babiš odověděl na dotaz, tak se mohli hned posunout dál. Jenže on žádné odpovědi podložené argumenty nemá, a proto se tak vyhýbá debatám i s průměrně inteligentními lidmi.

Na debatu k Moravcovi nepřišel, stejně jako se vyhýbá debatám v parlamentu ...

jofa*

nikdo. To myslíte, že jako zaběr na prsa Babiše by byl zajímavější než redaktorky? Je řeba znát alespoň základy práce režie , kamery, sled záběrů, detail, celek a další. Má to svoje pravidla a učí se to na FAMU několik let. To ale určitě víte. To je jako kdyby jste chtěl říct, že to není fér, že zabírají detail zklamaného fanouška, který má hlavu v hrsti a často i brečí, zatímco vítězný dav jásá. To jen na Vaší druhou část a první to je stále stejné, Babiš, " Já nic, já muzkant."

nikdo*

@tondac: 09.05. 23:31

Zárubová i Drtinová měly jedno společné - snahu dostat z Babiše odpovědi na jejich otázky. Aha, a kolikrát se musí průměrný, obyčejný člověk asi tak zeptat, aby pochopil, že někdo nechce odpovědět? Nebo snad popíráte právo kohokoliv neodpovědět? Tak redaktorka to nepochopila ani po desáté, stejně položené otázce. Hloupá nebude. Takže jasný záměr, dostat ho tam, kam ona chce...

A to bez obvyklých Babišových frází o tom, jak všetky kradňú, že za všechno může Kalúúúsek se Sobotkou, A ten pozvaný host, je tam od toho, aby se diváci dozvěděli jeho názor na věc, nebo aby si musel nechal vnutit názor a pohled redakce ČT? Já myslím, že když si ho tam pozvou, měl by mít možnost vysvětlit jeho pohled. Ten ještě nedostal ani jednou.

Pokud by soudruh Babiš odověděl na dotaz, tak se mohli hned posunout dál. Jenže on žádné odpovědi podložené argumenty nemá, Ano, takový který by zkousla režie ČT nemá, proto ho taky ta redaktorka nenechá domluvit ani větu. proto se tak vyhýbá debatám i s průměrně inteligentními lidmi.

Na debatu k Moravcovi nepřišel, stejně jako se vyhýbá debatám v parlamentu .. A proč by chodil někam, kde nestojí o jeho argumenty, kde mohl očekávat od všech už stokrát slyšené.

#jofa: 10.5. 10:26

Když víte to, co jste napsal, tak víte, že právě se způsobem záběru, se dá pracovat tak, aby vyzněl požadovaným zůsobem. Je to podprahové ovlivňování diváka. Taková drobná "svi. á.nička z režie ČT. A protože právě o tomto rozhoduje režiser pořadu, nikoliv samotný redaktor, je jasné, že muselo dojít k nějaké domluvě, jak budou Babiše prezentovat.

doplněno 11.05.17 22:28:

@tondac: dnes 09:44

Komentář je vždy názorem konkrétního novináře, ale když se shodují respektovaní žurnalisté napříč politickým spektrem, tak je to minimálně k zamyšlení, ne? ..K zamyšlení určitě. Ale ne, k bezduchému přejímání všeho, co napíšou.

Žádost o rozhovor začíná po pozdravech takhle: Slonková:"My se jdeme zeptat na pana Sládečka, myslíte, že bysme si s vámi mohli domluvit rozhovor?" Babiš:"Já mám teďka ... co jste zase vyzkoumali, vy pernamentně lžete o mně ..." následuje střih a dotaz Slonkové "Víte že pan Sládeček se zabil kvůli obchodům s vámi?!"

I tak to není nejuctivější začátek rozhovoru, ale Babiš si žádnou úctu nezaslouží. A to je právě to, s čím mám problém já, Novinář je od toho, aby sbíral a veřejňoval informace. Ale jakmile si začne hrát na soudce, bliká ve mně červená kontrolka. To je nenormální stav. Novinář by neměl mít snahu mi říkat, jak mám posuzovat to, co mi předložil. Buď to umí napsat tak abych to pochopil z jeho článku, nebo je to špatný novinář.

Možná byste se mohl méně soustředit na formu a více na obsah, kdy od pana Sládečka koupil firmu dodávající maso do Tesca firmou registrovanou v daňovém ráji, aby nebylo poznat, že patří do Agrofertu, od kterého Tesco maso kupovat nechce. Když následně Tesco Babišovi vypovědělo smlouvu, tak žádal vrácení kupní ceny a obvinil bývalého majitele bojujícího s rakovinou ze zkreslování účetnictví. Pan Sládeček se z rakoviny dostal z Babišových spárů už ne a tak si radši sáhl na život ...Prosím, vysvětlete mi, proč podepsal směnku nebo co to bylo, na těch 30mil? Vždyť mu muselo být jasné, že v případě, že se s ním něco stane, ten dluh spadne na rodinu? Proč by to dělal dobrovolně, nebo vědomě? To samé platí o jeho sebevraždě. Nesmrdí tady spíš něco jiného? Byla to opravdu sebevražda? Jak probíhalo vyšetřování policie?

Slonková pro mě důvěryhodná je, s Babišem má své zkušenosti. Pro mně moc důveryhodná není. Jestliže ji nejde o pravdu, ale o to, dokázat nějakou svoji hypotézu, pak by měla předložit něco konkrétního. Zatím co jsem viděl, to je snůška dohadů a hypotéz.

BTW spolupracovník Zemanova kamaráda Kavana donedávna seděl za to, že se ji snažil nechat zabít ... Jak to s tím souvisí, a hlavně, proč v této souvislosti padlo Zemanovo jméno. Protože se to hodí? To jsou přesně ty způsoby, které vytýkám novinářům, a které, naprosto bezmyšlenkovitě přejímá spousta lidí. Včetně vás, jak vidím.

tondac*

Je právem redaktora položit otázku a je právem hosta na ní neodpovědět.

V tomto typu pořadu je tam host od toho, aby odpověděl na dotazy reportéra a ten má právo ho přerušit, když uhýbá od tématu (což Babiš dělá neustále a jede v nacvičených frázích). Kdyby ho nepřerušila, tak se dozvíme jen, že tu Kalúúúsek kradně 25 let a že on už v 9letech sbíral tenisové loptičky a v 15letech (za komoušů) koupil pozemek za 35tis ... ;)

Do debaty nechodí, protože pro diskuzi nemá argumenty. Ty jeho výkřiky fungují jen jako monolog.

Je třeba procházet různé zdroje, proovnávat je a z těch si udělat vlastní názor. Babišovi voliči často bezduše přejímají názory jejich Agroboha.

Novinář má popsat realitu a dát prostor k vyjádření oběma stranám.

Proč pan Sládeček podepsal směnku na 30mio vám nepovím. Nevidím do duše člověka, který to má s rakovinou 50/50 a jeden z nejmocnějších lidí na něj podává trestní oznámení. Při tom ví, že Babiš už takhle zlikvidoval i nevinné vedení Kosteleckých uzenin nebo zemědělce Radu, kterému už několik let podivně visí na úřadech trestní oznámení a žaloby na Babiše a nic se neděje.

U Sládečka předkládá dohady, protože ten už nežije. U Rady předkládá fakta, třeba notičky Babišových lidí na převzetí jeho firmy, které u něj při revizi účetnictví zapomněli.

Objednanou vraždu Slonkové uvádím v souvislosti s její věrohodností, protože než se jí rozhodnu krouhnout, tak se jí určitě pokusím koupit. A to, že se jedná o Zemanova kámoše uvádím, aby si lidi vzpomněli, kdo byl Kavan (alias agent Kató).

hodnocení

0x

Do detailů nesleduji, ale nebyl nějaký průšvih na min.školství? Naprosto v tichosti, jen že byly u výslechu a zadržení nějací lidé? S jasnými důkazy. A co? A nic? Babiš není uhlazený politik, ale co mu kdo dokázal? jen velký křik, který vyvolal strach z něho.

riza
hodnocení

Kazdemu, kdo trochu sleduje politicke deni musi byt jasne o co jde. Mluvi se o vladni krizi, ale pokud nejaka je, kdo ji schvalne vyvolava? Jak uz zaznelo z hradu, jde jen o pletichareni kvuli stranicke krizi ohrozujici konkretni politiky - jsou to ti, kteri poradaji medialni štvanici na uspesneho konkurenta, aby ho zdiskreditovali a odstavili, protoze jine páky na nej nemaji.

tondac*

A co? Ministryně školství kvůli zadržené náměstkyni včera odstoupila, protože tak se to v demokracii běžně dělá.

Zkuste si ve volných chvílích projít tohle, třeba si poupravíte názor

novinky.cz/...
novinky.cz/...
seznam.cz/...
seznam.cz/...
zpravy.aktualne.cz/...
echo24.cz/...
forum24.cz/...
roklen24.cz/...
forum24.cz/...
ekonomika.idnes.cz/...
(za to Kubátovou z mafry vyhodil)
forum24.cz/...
echo24.cz/...
echo24.cz/...
neovlivni.cz/...

nikdo*

Těch odkazů je hodně, tak postupně. To se nedá stihnout najednou.

novinky.cz/...
novinky.cz/...

Dva odkazy kde jsou jen novinářské kydy. Tedy dojmy a názory novinářů Fakta žádná.

seznam.cz/...

Peníze měli ve zkrachovalé IPB. Jako spousta jiných. Vše ostatní už byl jen důsledek. Neměl by se spíš někdo ptát kdo stál za krachem IPB, za roprodejem akcií které z IPB přešly na KA atd? Všimněte si např. následujícího tvrzení:

" Do té doby jsem se tomu pořád smál. Pak se do toho dali novináři, fotili si tady můj srub a psali, že tu mám padací most. Jeden spoluobviněný mi říkal, jak se k němu postavila jeho přízeň: Ty sis ukradl padesát milionů, tak nám nějaký prachy půjč. No, já měl potom infarkt."

Pořád stejný manýry novinářů. Nejdřív novináři svými články uštvou Bočka k infarktu, udělají z něj zloděje a podvodníka, a dnes na jeho příběhu chtějí uštvat někoho dalšího. Sakra jak těm novinářum můžete věřit?

seznam.cz/...

Tohle jsem sice nještě nedokoukal, ale typický vzor, jak nekorektně pracuje Slonková s tím druhým je hned na začátku. Oni chtějí rozhovor s Babišem. A žádost přednesou neomaleně takto: " Víte že pan Sládeček se zabil kvůli obchodům s vámi, ..."A když je Babiš celkem pochopitelně vyrazí, tak to ještě komentují: " příležitost jsme mu dali.." Sakra, jak si může novinář myslet, že když takhle útočným zpúsobem požádá, že dostane rozhovor? Nešlo spíš o to, aby vyvolali zdání příležitosti? Aby měli další důvod ho špinit?

Tondác, copak ty rozpory nevidis? Jak může být takový novinář důvěryhodným, když se hned na začátku sníží k takové špinavosti?

Další odkazy později. Taky musím někdy spát. Jsem zvědavý, co v nich objevím za "novinářské perly".

tondac*

Komentář je vždy názorem konkrétního novináře, ale když se shodují respektovaní žurnalisté napříč politickým spektrem, tak je to minimálně k zamyšlení, ne? ...

Financování jim zajistil Babiš a pak na ně přes banky zatlačil přesně jako v dalších případech, kdy si Babiš si ze svých obchodních partnerů udělá přátele, pak je přesvědčí, aby se Agrofert stal exkluzivním odběratelem, pak jim začne snižovat výkupní ceny, zpožďovat platby, brzdit financování u bank, pak koupí jejich dluhy, pošle na ně své exekutory a donutí je firmu prodat, pak rozporuje domluvenou cenu a pak jim ještě třeba zlikviduje úrodu nebo dožene k sebevraždě ... a to vše stvrdí jen podáním ruky! ;-/

S Českou konsolidační agenturou má Babiš bohaté zkušenosti. O odkupu pohledávek Kosteleckých uzenin pletichařil s odsouzenou manažerkou ČKA Kafkovou, což dokazují policejní odposlechy.

Žádost o rozhovor začíná po pozdravech takhle: Slonková:"My se jdeme zeptat na pana Sládečka, myslíte, že bysme si s vámi mohli domluvit rozhovor?" Babiš:"Já mám teďka ... co jste zase vyzkoumali, vy pernamentně lžete o mně ..." následuje střih a dotaz Slonkové "Víte že pan Sládeček se zabil kvůli obchodům s vámi?!"

I tak to není nejuctivější začátek rozhovoru, ale Babiš si žádnou úctu nezaslouží. Sám často začíná své promluvy k živnostníkům konstatováním, že všetky kradňúúúú.

Možná byste se mohl méně soustředit na formu a více na obsah, kdy od pana Sládečka koupil firmu dodávající maso do Tesca firmou registrovanou v daňovém ráji, aby nebylo poznat, že patří do Agrofertu, od kterého Tesco maso kupovat nechce. Když následně Tesco Babišovi vypovědělo smlouvu, tak žádal vrácení kupní ceny a obvinil bývalého majitele bojujícího s rakovinou ze zkreslování účetnictví. Pan Sládeček se z rakoviny dostal z Babišových spárů už ne a tak si radši sáhl na život ...

Slonková pro mě důvěryhodná je, s Babišem má své zkušenosti. Po jeho vstupu do mafry uvěřila jeho prohlášením, že nebude zasahovat do chodu redakcí a nastoupila jako šéfredaktorka do MFDnes. Po půl roce marných bojů odešla středem a Babiš si sehnal všehoschopné takynovináře Plesla a Nachtigala, kteří by bezpochyby udělali zářnou kariéru v normalizačním Rudém právu. BTW spolupracovník Zemanova kamaráda Kavana donedávna seděl za to, že se ji snažil nechat zabít ...

riza
hodnocení

Zalozena otazka se nabizela ve chvili, kdy se ocekavalo podani demise vlady, ktera se vzapeti nejen nekonala, ale cela situace se krkolome vyhrotila do frasky vladni krize, ktera se umele protahuje a komplikovane resi kvuli zoufalym zmatkum zbabelce Sobotky a nakonec se nejspis ukonci navratem k puvodnimu zameru - podani demise cele vlady ! *jasne*

tondac*

Bohoušek se jen vyhýbal pastem, které na něj nakladli Andrej s Miloušem. Bohouška fakt nemusim, ale na chvíli mu konečně sestoupila varlata a Zemana s agentem Burešem dokonale zaskočil ...

jentak*

Jaký pasti, a čím je "zaskočil"? Zbavovat se schopných lidí, je nerozum. Když budeš jako šéf, chtít rozvíjet firmu, potřebuješ schopné lidi, ne kejvače, kteří ti přikývnou na vše, co vypustíš. Potřebuješ osobnosti, které ti budou oponovat, protože nikdo není dokonalý, ani ty jako šéf. Jinak firmu zazdíš. Je jsné, že řídit osobnosti, dá daleko víc práce, než řídit kejvače. Ale od toho je šéf šéfem, aby to dokázal. A Sobotka to evidentně neumí. Z té jeho snahy zbavit se Babiše čiší účelovost, jak sláma z bot. Kdy už se přestane politikařit, a začne se normálně dělat?

culdabulda1*

skončila vlastně vůbec od r.89 nějaká vláda bez průšvihů?

Řekla bych, že se politici mezi sebou pořád jenom perou a následkem toho vydávají spoustu nesmyslných zákonů, které musí být vzápětí upravovány dodatky a doplňky. Takže běžný občan musí nutně ztratit důvěru v "demokracii" a volá po vládě silné ruky - to je zcela přirozená reakce, čemu se pořád někdo diví? A možná i jediné řešení...

Ne nadarmo není celá společnost a to nejen u nás, ale v celé Evropě rozdělena na dvě nesmiřitelné poloviny. Takové situace se ostatně, myslím, opakovaly před oběma světovými válkami, takže "těbůh" !

tondac*

A co když budu mít všehoschopného člověka, který mi začne dojit zákazníky tím, že jim po 1/2 roce začne odebírat předplacený nevyčerpaný kredit a dalším posílat elektronické faktury, kde je malým písmem převede na 5x dražší tarify? Bude slibovat 100% nárůst zisku, ale jen zákazníky naštve a já jich o spoustu přijdu hned a zisk se pohne jen o pár %.
Pak přijdu na to, že smlouvu na servis sítě uzavřel s firmou své manželky, vysílače staví na svých pozemcích, které mi ročně pronajímá za přemrštěnou cenu a zvolna mi tu firmu tuneluje, tak co? Tak ho jako schopný majitel přece musim vyrazit!

nikdo*

@tondac: teda já tomu tvému příspěvku moc nerozumím. Ale jestli dopustíš, že tě půl roku okrádá zaměstnanec, tak máš firemní kontrolní mechanismy na dvě věci. Na nic a na to druhé...

tondac*

Tak Bohuškovi to trvalo 3 roky no. ;)

tondac:

jsi magor, Bohouškovi to trvalo tři roky, přesto všechno, že od začátku věděl koho si tam bere, Zemanovi to trvá pár týdnů a už je těžký průser, že porušil ústavu *haha*

tondac*

Bez těch invektiv to neumíte? O estébákovi jsem něco věděl, ale přesto že jsem se o to zajímal, tak většinu informací jsem zjistil až během posledního roku.

U Zemana nejde o těch pár dní, ale o to, že si z ústavy dělá trhací kalendář. To předvedl zamýšlenou záměnou demise vlády za demisi premiéra, ale hlavně jmenováním Rusnkovy vlády, kterou nechal vládnout bez důvěry. A to přesto, že v parlamentu bylo 101 poslanců ochotných vyjádřit důvěru jiné vládě.

Je neuvěřitelné, že i tak si někdo dokáže sobotkovu neschopnost vysvětlit, on chudák vlastně čelí nastraženým pastem *haha*

tondac*

Sobotku nemám rád, Babiše měl odvolat už po provalení Čapího hnízda, ale to bychom se zase nedozvěděli spoustu dalších zajímavých informací.
Když Babiš své čachry nevysvětlit a nezachoval se jako chlap, tak odmítl udělat z Babiše mučedníka a ohlásil demisi vlády. Tím dokonale zaskočil Zemana i Babiše a dokonce i neustále plkající Ovčáček nebyl schopen slov. Soudruh Zeman se domluvil na strategii s fízlem Babišem a rozhodl se porušovat ústavu a považovat demisi vlády za demisi premiéra. Připravil trapné divadlo na Hradě, z kterého Sobotka vybruslil a ztrapnil Zemana.
Na jejich kroky Sobotka zareagoval odvoláním Babiše a Zeman opět začal porušovat ústavu a upřednostňovat koaliční smlouvu před ústavou. Možná by se mohl podivat i do předmanželské smlouvy novomanželů Babišových a odmítnout odvolání kvůli nějakému článku této smlouvy. ;)
To jsou pasti o kterých mluvím a které zaslepení příznivci soudruha Zemana a estébáka Babiše asi vidět nechtějí.

tondac:

nic ve zlém, ale to je čítanková ukázka mediální masáže *haha*

Zeman se pořád ještě žádného porušení ústavy nedopustil o tom pořád melou média a hlavně politici příslušející strnám s minimem preferencí.

Několik odborníků na tuhle problematiku už se vyjádřilo, TV to dá stručně po 22hodině a ostatní média o tom mlčí.

Nikde neni přesně definováno co je bez zbytečného odkladu, jedno je ale jasné, pokud prezident ohlásí že to udělá tehdy a tehdy proto a proto, tak to může být klidně i měsíc a nebere se to jako zbytečný odklad ;)

tondac*
Tak určitě ...jistě mi najdete v Ústavě ČR článek pojednávající o tom, že prezident musí respektovat nějakou třístrannou smlouvu, v které navíc není smluvní stranou ...:)O porušování ústavy mluví nejen media a politici, ale hlavně většina renomovaných ústavních právníků. Ale když je pro vás směroplatný to, co řikala Máňa z OPBH ... ;)Havel se ústavy držel, Klaus ji začal ohýbat a Zeman ji vyloženě láme. Předvedl to s Rusnokovou vládou, kterou nechal vládnout bez důvěry a dokazuje to i teď. Proto se taky minulou středu sešly na náměstích destitisíce lidí.Takže zase zítra 17.5. v 18:00 na Václaváku nebo v dalších městech facebook.com/...

Já nejmenoval žádnou Máňu s jejím směroplatným názorem, jedná se také o renomované právníky, v tomhle jsou právníci asi tak padesát na padesát, ale zveřejňují se názory těch které se hodí, jako s globálním oteplováním, tam je polovina vědců pro a polovina proti, ale média zveřejňují jen jeden názor *smich*

tondac*

Já teda vim jen o Koudelkovi. A ostatní ústavní právníci se shodují, že názor, který Zeman i Koudelka prezentují, je menšinový a není v souladu s ústavou.

Globální změny klimatu u nás pořeší vrchní klimatolog, který následně přejíždí přednášet přírodovědcům o lýkožroutu smrkovém ... ;)

Ale já psal, že druhý názor není médii moc zveřejňován, proto víte jen o Zemanovi a Koudelkovi ;)

tondac*

Tak proč nám nerozšíříte obzory a neuvedete ty další desítky ústavních expertů? ;)

riza
hodnocení

Obycejny lid je opravdova masa volicu a takove demonstrace, ktere musi vzdy nekdo najaty a nekteri ucelove zmanipulovani zpunktovat, zvysoka ignoruje a ridi se svou letitou zkusenosti s vladou korytaru, chteji konecne zmenu, i kdyby to melo znamenat volbu diskreditovaneho bohace Babise. Touha po zmene je silna.

jentak*

A bude vás víc než těch cca 8000 minule?

tondac*

Jestli tam minulou středu bylo 8tis lidí, tak v listopadu 89 jich tam nebylo 200tis, ale 30tis a 100tis odborářská demonstrace proti Nečasovi byla ve skutečnosti tak o 15tisících autobusy svezených odborářích ... ;)

Horní polovina Václaváku byla plná ve stejné hustotě jako v 89.

jentak*

To kecáš. Já v r. 89 na té páteční demonstraci byl. Stáli jsme naproti melantrichu v tom průchodu. Tehdy byl václavák zatraceně plnější než teď,...-

A tady je zdroj těch čísel:

irozhlas.cz/...

Ještě nějaké pochyby? Ono někdy je přání silnější než skutečnost.

tondac*

Link mi dávat nemusíte, já to už jsem to slyšel a četl před pár dny a samotného mě zajímá, kde vzniká ten rozpor. Byl jsem na všech demonstracích v 89 i minulou středu, takže fakt můžu porovnávat. I operátoři uváděli nárůst počtu lidí na Václaváku kolem 20tis.

Možná že datoví novináři počítali fotku po začátku akce, protože na to mají zadání a je to kampaň a zpravodajství vedou Babišovi lidi .. ;) Já viděl lidi, kam až jsem dohlédl. Doporučuju třeba tuhle fotku echo24.cz/...

doplněno 17.05.17 09:02:

Tak tady je možná zdůvodnění, proč si vybrali fotku krátce po začátku akce ;-/

forum24.cz/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je zajímavé a poučné sledovat, jaký je rozdíl mezi řešením (a v rychlosti) politické situace ve Francii a u nás. Přitom to není nic složitého - stačí dodržovat zákony (i ty nepsané), ctít rozdělení pravomocí, potlačit osobní zájem a slušně i rychle konat. Vím, že to není stejná situace, ale ten "fofr", jak postupují ve Francii je viditelný. Zdravím!

Ono kdekoliv kousek od nás jde všechno rychleji a je to větší fofr, nejenom řešení politické situace, ale třeba jen stavění dálnic *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]