Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokud někdo nezná, co je to Urbex a má čas, tak si tento výraz zadejte do Google a volte obrázky. Myslím, že jsou to fotky zajímavé, smutné, melancholické, fascinující, alarmující, netradiční, ale krásné. Člověk po sobě zanechává stopu, neuklízí, čas pracuje a věci (celé budovy) si žijí dál svým životem (i když opuštěné). Jaký na to máte názor a jak na Vás fotky působí? Děkuji Vám za odpovědi a zdravím!
Díky za tip. Já ráda chodím na podobná místa (tady v pohraničí o ně není nouze) a na fotky se též ráda podívám. Působení času je vždy zajímavé sledovat.
U mě je trošku problém, že já jsem na podobné záležitosti úplně zatížená (možná už i nějaká osobnostní deformace ). Mám to tak od velmi raného dětství, co si jen pamatuju. Když vidím, jak takovou nějakou zchátralou budovu, třeba ani ne historicky cennou, opravují moderními způsoby (nebo snad bourají!), vždy mě až bodne u srdce a těžko to nesu. Nějak mám odpor k těm různým současným materiálům, k ostrým hranám zdí apod. Proto bych nový barák nikdy nechtěla a starý bych udržovala ve stavu, kdy by mi nepadal na hlavu, ale rozhodně by nebyl příliš opravený (upravený dle soudobého rozšířeného vkusu).
Dobrý den, ano, jsou to místa a fotky fascinující. Člověk nachází minulost "prorostlou" současností, ale stále se nevzdávající. Zdravím!
nomad - nerozumím. To je tajné?
nomad - tomu rozumím, že např, vstup do budov není povolen. Ovšem, potom ty fotky nemají zveřejňovat.
A fotky protizákonné nejsou.
A tak jsme přišli o urbex.
Bylo. Urban exploreři totiž nezřídka poruší zákon, aby takové fotky ulovili.
Toho jsem si vědom. Ale v poslední době se povědomí o tomto koníčku skokem zvýšilo a to samozřejmě zvýší i snahu o potlačení podobných (přinejmenším těch protiprávních) aktivit. Vlastník si nevezme na triko, že mu někdo exne v zavřené továrně kvůli pár fotkám. Netvrdím, že je to špatně.
Dobrý den, ano, jde o rozpad, ale ten proces je dlouhý (i když začne brzo po opuštění budov) a je zajímavé ho pozorovat. U nás je prý celý proces urychlován např. bezdomovci a hledači kovů, ale v západní cizině jsou prý některé budovy i s vybavením, což působí ještě více tajemně (zdá se, že se člověk snad jen vzdálil na chvilku a vrátí se pro své věci). Mimochodem, není na té první fotce Kladno (možná i dalších)? Zdravím!
junkers - díky. Já jsem ty pece viděl nedávno v TV, ale nevěděl jsem, jestli jich není podobných více i jinde (což asi bude).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.