Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jú, čajíček

Od: junkers* odpovědí: 29 změna:

Tak jsem si udělal mňam čajíček - a zapoměl na něj. Ale pak je to radostné zjištění, když jdu do kuchyně pro něco jiného, případně přemýšlím, co bych si tak dal - a vida, je tu čajíček *ua*Je tedy fakt, že je to pořádný "vejluh", ale tak to mám rád.

Taky zapomínáte na vaše kávy a čaje a pak je radostně nalézáte?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. No jo, s tímto problémem se potýkám skoro denně. Ale ještě jsem ho zdokonalila. Dám vařit vodu na čaj. Konvici postavím na sporák, načež jdu dělat něco o hodně důležitějšího. Na čaj tím pádem zapomenu a vzpomenu si, až když konvice kolem sebe vodu prská, jako vzteklá kočka. Na "vejluhy" jsem taky odbornice. Ale je fakt, že je lepší nalézt pořádně vymáčený čaj v hrnku, než hrnek zející prázdnotou...

junkers*
29.04.17 15:24
hodnocení

Přesně. *palec*

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, no, s čajíkem zkušenost nemám, ale občas jsem mile překvapen hotovostí v peněžence - to, když si přesně nepamatuji, kolik tam bylo naposledy a ono je tam více, než jsem očekával. Bohužel, děje se to i naopak (což nepotěší). A kdo zapomíná na čajík nebo kávu, tak si ji má dávat na mrazák . Zdravím!

iz*
hodnocení

2x

Zapomínám kávy a také je radostně nalézám. Radost je tak velká, že mi pak káva chutná i studená... (–:

junkers*
hodnocení

No, má matka -je to již stařena- tak ta si ráno uvaří opravdu velký hrnek kafe, a pak to popíjí celý den, přičemž ten hrnek s kafem jí všude následuje. Dá se říct, že kde je hrnek, tam je matka. Jestli si kafe přihřívá, to nevím, ale podezírám jí, že ne. *kafe*

Přesně tak to dělala moje maminka, po celém bytě měla několik hrnečků kávy a postupně z nich odpíjela. Já jsem si dnes udělala půllitrový hrnek bylinkového čaje, přikryla víčkem...a našla jsem ho až když jsem přijela s nákupem. A jak jsem si pochutnala.

junkers*
hodnocení

Tak - není nad pořádný "vejluh" .. *dril*

pohanka*
hodnocení

0x

Mě to našňupne, protože jsem se těšila na teplý čaj a pokud je již studený, tak ho /s těžkým srdcem*srdce*/ vylévám a vařím nový.

junkers*
hodnocení

Jo, tak to já řeším ohřevem v mikrovlnce. Což je pravděpodobně dosti vzdálené od čajových rituálů znalců.:-D

hodnocení

0x

Neřekla bych,že to je radostné zjištění.Černý přeluh *smich*

Pokud mám chuť na čaj,či kávu,uvařím si ji a snažím se ji vypít horkou /horký/.

Jinak to pro mne nemá ten pravý smysl,rituál klidu a pohody.

doplněno 29.04.17 16:21: Radost z nalezence sice chybí,ale nechybí ta čerstvost a svěžest ;)
junkers*
hodnocení

Jó, takhle je to ideální .. Ale chybí tam ta radost z nalezence ..

vernon
hodnocení

0x
Je to pořádný "vejluh", plný tříslovin a podobného hnoje, který nemá v čajovém odvaru co pohledávat. Dobrou chuť... :(
junkers*
hodnocení

Ha, něco jsem pro vás " vyhrabal" .

junkers*
hodnocení

Teď jsem si ještě vzpoměl na čajový vtip:

"drahá", volá manžel na ženu z kuchyně, "kde je ten čaj?"

"prosím tě, ty nikdy nemůžeš nic najít," povzdechne si nad jeho nepraktičností ženuška.

"čaj je přeci nahoře v lékárničce, v piksličce od kakaa s nápisem sůl!"

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Junkers, tak to vám závidím to krásné zapomenutí a milé nalezení. Já to mám jinak. Když se mi podaří náhodou a nečekaně mít třeba hodinu sama pro sebe, kdy není nikdo doma, jdu si nadšeně udělat kávičku. Dám do rychlovarky vodu a rozradostněná čekám, až bude vřít. Koukám z okna a v tom si všimnu, že klerodendron má sucho. Vezmu konvičku a jdu ho zalít, voda nevře, zaleju i na 2. kuchyňském okně. Ale tam má murraya několik puklic. Vezmu ji do koupelny umýt. Ale tam někdo pocákal zrcadlo, vyleštím ho, když už mám v ruce ten zázračný leštící a antiprachový prostředek, jdu vyleštit i do ložnice. Manžel na posteli ponožky a slipy, nesu je do koše. Tam je toho už dost, dám to prát. Pak ještě jdu vyleštit zrcadlo do zádveří. Boty rozházené a toho písku... Zametu ho, pak i schodiště. Zrcadla mám naleštěná, tak přejedu i skla ve dveřích. Dveře máme bílé, ale nějak ochmatané, dám si do kyblíčku vodu a saponát a jdu je umýt. Je to hned a pak už budu jen lelkovat. Jen jedny umýt nemá cenu, přejedu všechny. Vtom vidím... A najednou slyším -> tak jsme doma. A je to. *zed*Ida

junkers*
hodnocení

Idanova: to mi připomíná rozsudky soudce Ooky. Vždy, když si moudrý soudce Ooka začal připravovat svůj oblíbený nápoj, musel řešit soudní případ. Ale nakonec to dobře dopadlo, a soudce si svůj nápoj vychutnal, protože mu ho připravil jeho věrný sluha, který se nápoj naučil připravovat přesně během řešení mnoha případů a neúspěšných pokusů si nápoj uvařit.

hodnocení

0x

Spíše neradostně. Bílý čaj se má louhova max. 3 minuty, jinak zhořkne a zelený sice o něco dýl, ale taky je pak hořký. U ovocného nebo černého to nevadí. Nebo u capuccina.

doplněno 30.04.17 14:12:

Záleží jaký čaj zaléváte. Mám zrovna dva drahé čaje, tak si dávám pozor, aby se 3 minuty louhovaly místo 2 hodin. ;)

cesmina*
hodnocení

0x

Jejda kapučíno.Tak jsem si dneska uvařila kapučíno a čekala až se rozpustí špenát.Kapučíno bylo horké,tak jsem šla a míchala tím špenátem.Potom jsem ho ochucovala a zahušťovala.No a když byl již dle mé chuti jdu zkontrolovat rybičky v akvárku ,protože mi jich za tři dny umřelo sedm.No a cestou kolem kuch.stolu objevím to studené kapučínko se smetánkou,kterou jsem si tam cvrkla při ochucování toho špenátu.

junkers*
hodnocení

Cesmína: špenát jsem si dělal nedávno, našel jsem v mrazáku 7 kostek po 1/2 kg, a rozpustil to všechno. Takže byly špenátové hody. Ale jedl jsem to asi týden.

hodnocení

0x

Čaj většinou nezapomínám, ale většinou ho nemůžu dopít ráno. Nasnídám se a vypiju třetinu nebo půlku hrnku. V práci pak už piju jako o závod, ale ráno to prostě nejde. A tak, když přijdou domů, slavnostně dopíjím tu dobrotu, studenou a pořádně sladkou *srdce*

doplněno 30.04.17 16:26:

*smich* Já když sladím u babičky, tak se k ní otáčím zády. Protože jinak bude přednáška o škodlivosti cukru *frajer* babi je takový člověk, který... no, popíšu příklad. Byly jsme s asi roční neteří u vody jednou odpoledne, neteř měla oběd, asi ve 3 malou svačinu (přesnídávku) a teď už bylo asi 5. Dala jsem holce dva piškoty. Dva. "Nedávej jí to, zaděláváš jí na obezitu v dospělosti!" *stop* Celá ona...

junkers*
hodnocení

naufrago: také rád sladím. Hlavně, když se nikdo nedívá ..

fram

Jenom k tomu cukru: Před sto lety (cca) prý byla spotřeba 2,5 kg/rok. Teď 75 kg /osoba / rok. Takže té babičce a jejím názorům se nelze divit.

hodnocení

0x

Stává se mi to také, bylinky, které se mají luhovat 15 minut se po hodině změní v nechutnou jíchu, takže tyto čaje jedině s nataženou "minutkou", jinak to musím vylít.*kafe*

junkers*
hodnocení

maky: ty bylinky, mě nějak na nic nepomohly. Zkoušel jste víno?

junkers, záleží, co si chcete léčit, jestli žízeň, tak mám vyzkoušenou plzeňskou dvanáctku.

junkers*
hodnocení

maky: tak plznička určitě jo. Teď jsou nějak dost ve slevičce, 16 - 17 kč za kuželku.

Ano, také ji kupujeme v akci, zjistila jsem, že mi na všechno dobře zabírá jak ta plzeň, tak víno, ale i ty bylinky.

junkers*
hodnocení

maky: chtěl jsem napsat zkoušela, pardon. Jinak já si plzničkou před rokem vypláchl ledvinový šutr 7 mm. Tak ta se vyplatí i za těch 25,- co se prodává normál.

Co naplat, je to lék¨! *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]