Nejste přihlášen/a.
Tak teď se dívála na ČT 2 a nestačím se divit, nevím, zda nás mají reportéři za blbce nebo naopak čekají, že si uděláme svůj názor. Ukazují tam příklad několika migrantů, např. mladá krásná žena s matkou - matka nepracuje, já taky ne, pivydělávám si pomocí jiným, máme málo peněz. Sedí ale v bytě na překrásné sedačce, před nimi moderní tv přes metr, nádherný nábytek, koberce. Mají to naši chudí? Včetně krásného moderního bytu? Bez komentáře.
Já bych chtěla připodotknout, že migranti, kteří přišli z jakéhokoliv důvodu a byli některým státem přijati, tak přicházejí s prázdnýma rukama.
A ten určitý stát se o ně postará, dá jim zdravotní péči, děti pošle do školy, všem zajistí jazykové kurzy, po zvládnutí jazyka tu je potom i nabídka zaměstnání. Měli by mít i člověka - kurátora, který jim pomáhá. A ruku v ruce s touto pomocí je přidělení vhodného bytu, nebo i domku. A to obydlí bývá i vybavené a zařízené. My nevíme, jestli uvedená domácnost bydlí ve svém a to všechno okolo je jejich, nebo poskytnuté, státní organizací, nebo charitou, neziskovkou. Standarty bydlení /televize, nábytek/ jsou na západě někde jinde, než u nás. Takže matce a dceři nemusí nic z toho patřit, respektive vše dostaly darem.
Jiné rodiny mohou bydlet v horších podmínkách, a jiné v ještě lepších. Ty nám ale televize neukázala.
Je problém najít pro tyto lidi zaměstnání, když i domorodec, vzdělaný, s dokončenou školou, s perfektním mateřským jazykem je na pracovním úřadě. Práce prostě mnohdy nebývá.
V takovém množství, v jakém do Evropy přišlo a stále přichází - připlouvá množství běženců .imigrantů to ale nejde zvládnout, aby se dobře všichni začlenili.
Azylová politika byla nastavena na úplně jiné počty přijímaných lidí.
Pokud každý den pendlují lodě a vozí tisíce obyvatel afrického kontinentu sem, s pochybným důvodem, protože mnohde válka není, tak je něco špatně.
Ale Nová agenda OSN to má napsáno - že migranti sem budou přijímáni i když sem jdou jen z důvodu lepšího života. a zabezpečení. A státy je budou muset přijmout a tyto služby jim poskytnout. Zdravotní, vzdělávání, sociální atd.
Pokud dovoz bude stále pokračovat, tak sociální systémy, ekonomika států se zhroutí, nastanou pouliční boje, a chaos. A to je bohužel účel. Potom se nastolí mimořádná opatření, a též diktatura. Protože původní obyvatelstvo bude odzbrojeno, nebude klást žádný odpor a bude poslušné. Jak se zachovají migranti, vidíme již v některých částech velkých měst Evropy. Doufejme, že nastíněná vize se konat nebude, počkáme na volby ve Francii.
Myslím, že azylová politika by měla minimálně v naší republice zůstat jak je, nebo ještě zpřísnit.
Společná azylová politika, kterou někteří EU poslanci navrhují, v čele s A. Merkelevou je cestou do pekel.
V rámci politické korektnosti se nemluví pravda, data a údaje se zkreslují, mnohé věci zcela zamlčují. Ti, kteří vystupují s jiným, odlišným názorem, jsou obviňováni z xenofobie, nacionalismu, populismu, rasismu atd.
Záměr byl a je, zničit národy a vytvořit velký stát, jednotný, konkurenceschopný tzv. Panevropu. Kde bude vládnout elita /bohatě uplacená/ mase lidí /podlidí/ egyptského typu /kříženci negrové, asiati, běloši/. Na různých stránkách, které jsou označena jako proruské, nevhodné, putinovské atd. jsou informace, které se na běžných stránkách neobjeví a pokud ano, tak jsou smazány, nebo se na předním místě objeví velice krátce a potom mizí někde dole, a pokud je někdo cíleně nehledá, tak si je již přečte málokdo.
Nevím, co napsat na závěr, doufám, že se ve světě nastolí mír, ale jak je vidět, hroutí se to na všech stranách.
EU vznikla, aby zajistila mír, aby se neopakovaly takové války, jaké Evropa zažila ve 20. století. Nemyslím si ale, že to má již pevně v rukou. Ať sem přijme další miliony migrantů a další miliony jejich rodinných příslušníků, tak mír a klid tady nebude. I když se o všechno rozdělíme, tak chudí budeme nakonec všichni. Jistě jste natrefili na video s kuličkami ve skleněných válcích, kde je názorně uvedeno, jak je tato snaha zcela zbytečná. Chtít pomoci celému světu. A já dodávám: Celá Afrika se do Evropy nevejde. Ale změnit, změnit ji půjde, to ano. Ovšem za cenu genocidy bílého obyvatelstva.
Já si tu s dovolením odložím graf, který ukazuje nezaměstnanost v EU a Eurozóně od roku 2000 do února letošního roku, od roku 2013 znatelně klesající.
To je k tomu- "Práce prostě mnohdy nebývá."Takhle je to trochu představitelnější. Spíš by to teda mělo být- práce prostě mnohdy bývá (obzvlášť v poslední době), protože se nám nevede špatně.
A ještě si tu taky odložím článek pojednávající o počtu lidí, kterým byl v minulém roce poskytnut azyl- je to celkem 700 tisíc lidí.
Největší sousto si ukouslo Německo s cca 445 tisíci lidmi.
V EU žije celkem 500 mil. lidí...z toho 700 tisíc imigrantů, kteří minulý rok získali azyl dělá 0,14%. V rámci Německa je to cca 0,55% a v rámci Francie, která přijmula 35000 imigrantů, je to 0,05%.
Přeberte si to jak chcete. Já osobně problém vidím v nezvládnuté integraci cizinců, kteří přišli mnohem dřív než současná vlna uprchlíků a o kterých také byla tahle reportáž (neboli o těch, co jsou pravděpodobnými kandidáty na radikalizaci). Ale nečekám kvůli tomu apokalypsu jako vy. Jestli máte data, která jsou "nezkreslená"a ukazují tu pravou pravdu tak sem s nimi, já se opravdu ráda poučím a určitě nebudu sama.
Je lepší foukat na studené, než se dostat do takové situace, v jaké jsou některé státy eurozóny. Kdy politici vydají prohlášení /i naši/, že na útoky si musíme zvykat. Jde to velice těžce.
Jinak k těm statistikám /potažmo průzkumům/. Citát: Nevěřím žádné statistice, kterou jsem si ji sám nezfalšoval, prý pronesl Goebbels.
A k té klesající tendenci nezaměstnanosti vůbec, mohu jenom připomenout, že od určitého roku se výpočet podle nařízení EU provádí jinak. Vstupní počty nezaměstnaných se ostrouhaly a v konečné statistice vypadá míra nezaměstnanosti o hodně lépe, než v předcházejícím období.
Nevím to přesně, nepracovala jsem na ÚP, ale dříve se do statistik počítali všichni občané, kteří neměli práci, nebyli schopni si práci sehnat, nebyli v pracovním poměru, nebo nepodnikali, byly v domácnosti, a nebyli hlášeni na ÚP. Při novém výpočtu se brali do statistiky a výpočtu pouze ti, kteří byli hlášeni na úřadech práce v poměru ku pracujícím. Takže v tom sítu propadli všichni, kteří se vyhýbají práci, byli z ÚP vyřazeni a další.
Nezaměstnanost vypočítávána podle údajů a podkladů ÚP je silně podhodnocená. A máte pravdu, okolo roku 2000 byla i u nás k 10% a od té doby má klesající tendenci. ALE
míra nezaměstnanosti je sice nízká, ale ve skutečnosti je minimálně dvojnásobná, stejně k deseti procentům. V zemích na západ od nás to je o moc, moc horší.
Třeba německé ,,pünktlich,, již dávno neplatí. Neví, koho tam mají a kolik. Registrovaní, neregistrovaní, přemísťující se stále někam, několikanásobné registrace, a s tím spojené i pobírání dávek /viz kauza v Rakousku/.
Je to zmatek a bordel tvářící se, že je vše pod kontrolou. Výjimečný stav ve Francii je toho důkazem a pokusy o další teroristické činy na obyvatelstvo se stejně objevují.
Jezdili jsme do Francie a Paříže za kulturou, nádhernými stavbami, historií, přírodou, malíři, hudebníky a celkovou atmosférou.
Pokud se ve čtvrtích rozmáhá arabská, tržišťová kultura, s plnými výlohami a zabranými chodníky s látkami, hadry, kořením, cetkami, s halasným halekáním nesrozumitelným jazykem, nepořádkem, špínou, s divnými pohledy na obnažená kolena a ramena turistek, kdy máte pocit, že tam vlastně ani nepatříte a vadíte, tak o takové cestování /konkrétně Paříž/ plno lidí ztratí zájem.
K těm špatně integrovaným migrantům, kteří dělají nepořádek, jsou nezaměstnaní atd. To se opravdu táhne již kolik let, to máte pravdu. Již v roce 2005 řekl J. Chirac, že za bouřemi na předměstích stojí obtížná sociální situace přistěhovalců, hlavně z Afriky. Francie nesplnila jejich očekávání /?/. Nepokoje si tenkrát si vyžádaly tisíce zapálených aut, zraněné policisty i občany, byl vyhlášen zákaz nočního vycházení.
A já se ptám, když v současné době do Evropy neustále přicházejí-připlouvají tisíce migrantů, když Evropa zčerná /má se přesídlit k 60 miliónům migrantů/, bude tady rovnost, pořádek, klid, bezpečí, nebudou hrozit teroristické útoky na na křesťanské a ateistické obyvatelstvo, bude dodržováno právo toho kterého státu, nebudou se muset sundávat kříže?
Zatím se plno práv občanů omezuje a p-okrajuje salámovou metodou, nebo-li pomalým zahříváním vody i s tou žabičkou. Mnohdy si to ani neuvědomujeme, a když už, tak se s tím již mnohdy nedá nic dělat.
Mohu jenom vzkázat mladým - vy v tom budete žít, jaké si to uděláte, takové to budete mít. My starší Vás na to můžeme jenom upozornit a varovat.
pohanka
- dobrý ! - Ale mladí nikdy nedají na rady starších - musejí k tomu dospět sami a sami si tu hubu "nabít" ! Horší je, že tak zatím uvažuje půlka Evropy (- nedělejme si iluze) - ať už z jakéhokoliv důvodu. Ale třeba jim to vyjde, i když se mi to nezdá pravděpodobné - škoda toho dobrého, co jsme tady měli ... ale, máte pravdu - je to jejich svět, s tím se nedá nic dělat.
V popisu ke grafu, který jsem zveřejnila, je také napsáno, kdo přesně byl do statistiky započítáván- platí na celou časovou osu. (nemluvě o tom, že kdyby se podmínky změnily skokově, nebyl by graf postupně klesající/stoupající)
Pokud vím, řeč byla o těch, kdo se práci najít snaží a na ně taky odkazuje ten graf.
"Jezdili jsme." Stále se tam jezdí. Já tam byla před třemi lety, chystám se zas. Kamarád tam jede na podzim. A přesně kvůli- "kultuře, nádherným stavbám, celkové atmosféře..."
Teroristické útoky jsou něco strašného a je to něco, s čím bude těžké a důležité se vypořádat...na tom se asi shodneme. A to, že za to může nezvládnutá imigrační politika, si asi taky myslíme obě. Stejně jako, že problém je v uzavřených komunitách, kde bují radikalismus. Ovšem arabské čtvrti existují v Paříži už zhruba století...
Čím se omezují práva občanů? (o nějakých vím, ale nesouvisí teda s imigrantama)
Souvisí. Souvisí všechno, se vším. Souvisí s politikou EU, souvisí se společnou azylovou politikou EU, kterou chtějí zavést, souvisí s islamizací Evropy.
Jako podle mne? Já si myslím, že by to mělo být podle skutečnosti, třeba v poslední době u nás omezení práva vlastnit určitý typ zbraně, určitý typ i zásobníku /na menší množství střeliva/ ale i omezení, že by měl mít člověk doma menší množství zásob nábojů k použití. A to jako proč. Většinu útoků nepáchají přece řádní obyvatelé, myslivci a amatérští střelci.
Když se podíváme do zahraničí, tak v některých zemích je zakázán pepřový spray, a jinde nůž od určité velikosti. Hledat to ale nebudu.
Myslím, že i v poslední době se schválil stavební zákon, kdy vlastník domu není přizván ke stavebnímu řízení. Takže malý, český člověk se nemůže vyjádřit k tomu, jakého souseda bude mít a co mu tam postaví. Takže nakonec, když to přeženu, budete žít ve stínu mešity a celá ulice bude zablokována auty přijíždějících návštěvníků k motlitbám. Jako se vlastně již stalo v Brně.
Ale nechci se tady rozepisovat, omezení v běžném životě přidala již sebod. A našla by se v běžném ještě další /ne vánoční svátky, ale zimní, ne jesličky před vchodem do kostela, nyní též třeba varování před cestami do Hurghady, a celkově i do Egypta, blonďaté holčiny v severských zemích si barví vlasy na černo a tmavo, aby nebyly tak nápadné svým zjevem atd./
Ona ta omezení nemusí být podle práva, která jsou vtělena do ústavy, ale ono stačí různá doporučení, jak se chovat, čeho se vyvarovat, nevycházet bez doprovodu, či ve večerních hodinách /zabarikádovaní obyvatelé Calais blízko ještě nezrušeného tábora/.
O počtu migrantů, vyšel právě článek MF Dnes, že azyl z důvodu ohrožení na životě získalo v Itálii něco 2.65 procenta migrantů z 200 000, dalšímu počtu byla uznána jiná ochrana a pomoc, ale 90 000 jim chybí, o těch vůbec nic neví. Ti se rozprchli dále do Evropy. Z čeho budou žít, kde budou žít? A to je jenom Itálie za minulý rok.
Myslím, že to již nemá cenu pitvat, nejsme politici a stejně se nic nezmění. Leda až podle toho, kolik občanů půjde k volbám, koho zvolí a jak ten dotyčný a strany, které se dostanou k moci, budou pracovat..
Docela mě ale zaujal posun, který jsem zaznamenala ve Vašich příspěvcích oproti dřívějšku. Přece jenom souhlasíte v některých věcech s námi, kteří jsme na opačné straně. Jestli si pamatuji teda dobře.
Klera. Někdy si myslím, že si z nás děláš srandu. Jak souvisí migranti s omezováním práv "domorodců"? Tak už se tam laskavě jeď podívat. Třeba dnes ve Francii, nejen v Paříži. Obrovské demonstrace proti migrantům (jsem zvědavá, co z toho bude tady u nás ve zprávách). Představ si, že se omezuje právo na víru - na křesťanství. Zkus v oblastech ovládaných migranty mít křížek na krku. Omezují se práva majitelů nemovitostí v místech, kde bydlí i migranti. Ti si mohou dělat co chtějí, neexistuje něci jako ohled a tolerance k druhým. Lidé opravdu prodávají své domovy a odcházejí bydlet jinam. Bylo jim naprosto upřeno právo na to, žít tam, kde vyrůstali. A nezkoušej teď řeči typu, že tam přeci bydlet mohou, že jim to nikdo nezakazuje. Ale přejdeme do jiné sféry. Díky migrantům se zdražuje. Co? Třeba kamionová doprava, protože málokdo chce Anglii jezdit. Pochopitelně se snižují finance ve státních rozpočtech na cokoliv (školství, zdravotnictví, infrastruktura). Musí se to dát běžencům. Jenom co peněz stojí posílení policie, armády. Ve zdravotnictví je také veselo. Ve velkém se sem přinášejí paraziti a nemoci, na které nejsme zvyklí. Takhle by se dalo psát hodiny a hodiny. Ale chápu, že jsou lidé, kteří jako Ty nevěří...
Já jsem to automaticky brala jako konkrétní zákony, co by měly omezovat práva...
Nevím jak omezování práva na víru nebo zdražování kamionové dopravy. Ale stačilo pár kliků a zjistila jsem, že rozpočet Německa pro rok 2017 na školství se zvýšil o 1,2 bilionů-
Na infrastrukturu o 2,2 bilionů-
Samozřejmě se zvýšily i výdaje na bezpečnost a imigranty...Německo si to naštěstí může dovolit. Takže ne, "pochopitelně"se finance nesnížily.
Myslíte tu dnešní demonstraci v Paříži, tu proti Le Pen? Leda by tam bylo těch demonstrací víc. Přečetla jsem si i alternativní servery a i tam kupodivu píšou správný důvod, tak by mě zajímalo, kde jste to vzala.
PS.: "Laskavě"jsem se tam byla podívat. Nachodila jsem v Paříži asi 100km (vim díky krokoměru). Je fakt, že za ty 2/3 roky byl čas na to, aby se to tam změnilo.
Ano, Pohanko. Pamatuješ si velmi dobře. I u Klery došlo sice k malému, ale přeci jen k nějakému posunu v myšlení. Třeba to naše vypisování tady není až tak marný. Možná si to tady přečte více lidí a pokusí se zamyslet, pohledají informace, setkají se s lidmi, kteří mají vlastní zkušenosti. Třeba přehodnotí svůj sluníčkový postoj k migrantům a třeba se začne NĚCO dít.
Souhlasím s tím, co píštete o statistikách. Také jsem nikdy nepracovala na ÚP, ale pamatuji si, že se do statistik ÚP zahrnovali všichni evidovaní uchazeči o zaměstnání.
V jednom roce (pokusím se dohledat, v kterém) se u nás změnila pravidla pro statistiku nezaměstnaných, počítají se jen ti, kdo mají nárok na podporu v nezaměstnosti nebo při rekvalifikaci.
Tehdy došlo k dost velkému poklesu počtu nezaměstnaných...
Ano, to je o to, co jsem myslela. Jinak jsem se někde minulý týden dočetla, že skutečně lidí bez regulérní práce může být až k 18% , kdo vidí černě k 20%.
V Praze a okolí, kde byla nezaměstnanost vždy velmi nízká, není tak vidět. Ale pokud poodjedeme dále, do ostatních krajů a příhraničí, tak takový počet nebude vůbec nadnesený.
opr.: popojedeme
Nechci řešit zbraně...to už se řešilo v dřívější diskuzi...a dost podrobně.
Nevidim největší problém v tom, že je zablokovaný průjezd k domu u mešity...kolik jich tu máme? 3 nebo víc?
Vysvětlíte mi, prosím, ty zimní svátky? Slyším o tom poprvé.
Zdá se vám to tak, protože můj způsob vedení diskuze tady nebyl pochopen (přes písmenka je to holt těžký). Mám tendenci opravovat to, co mi nepřijde logické. Ale pak si kvůli tomu přečtu celý slohovky o tom, jak si myslím, že nic není problém, všichni jsou happy a šťastní, muslimové jsou jenom kamarádi a v Paříži se objímají na každém kroku. Radši teda dodávám, že si nemyslim, že jsou všichni happy, že taky vím o tom, že se odehrávají teroristické útoky a že vím o tom, že to byli muslimové atd.
Ale jo, nějakej vývoj tam asi bude. Já už mám u vás trochu menší úspěch.
Na co ale nikdy nezměním názor, je braní drbů jako fakt- třeba to barvení vlasů na černo. Z fleku vám můžu vystřihnout takovej článek s tak realistickýma obrázkama, že to bude mít tisíce sdílení a tady to od mnoha lidí začne být braný jako fakt. A že už se prováděla spousta experimentů, co tohle potvrdila. Na konkrétních serverech- jeden z nich postnutej i v týhle konverzaci.
Klera. Jasně, Ty nevidíš problém s tím, že bude zablokovaný průjezd k mešitě. Ty tam nebydlíš, Tebe se to netýká. Potom ale je zbytečné s Tebou cokoliv probírat, protože se Tě nejspíš ZATÍM netýkal žádný teroristický čin, žádné napadení muslimákem atd. Ano, máš pravdu, v tý naší kotlině je zatím klid, muslimové se chovají "docela" spořádaně, žádný terorista se zde zatím neprojevil atd. Ale přeci až budou vystrkovat růžky, tak už bude pozdě je usměrnit. Nebo jinak: určitě to půjde usměrnit, ale nikoliv mírnou cestou.
Zimní svátky ti vysvětlím. Vše, co je spojeno s křesťanstvím se potlačuje. Takže VÁNOCE - NE. O tom, že se sundávají kříže ze stěn, nezdobí se betlémy atd jsi již slyšela, ne? Vidíš to, já to beru za obrovskou potupu všech křesťanů.
Jistě tady většina z nás neodsuzuje všechny muslimy. Ano, jsou mezi nimi mírumilovní, inteligentní lidé. Ale ti sem nepřijíždějí. Nebo v naprosto nepatrném množství. Těhle lidí mi je nesmírně líto. Ale nejsou možnosti oddělit zrno od plev. A těch plev je mnohonásobně více. A tady se musíme rozhodnout. Buďto nepříjmeme nikoho (a ublížíme jedné rodině, ale nevpustíme sem tisíc hajzlů) nebo v zájmu humanity sem vpustíme všechny (zachráníme jednu rodinu, ale vpustíme sem tisíc nemakačenků - nechci přímo napsat kriminálníků). Sluníčka se domnívají, že sem máme vpustit všechny a kriminálníky přivést na dobrou cestu. Já si myslím, že svých problémů máme více než dost a nejsme schopni toto zvládnout. Stačí se podívat na to, jak "zvládáme" cikány. A ono vlastně ani není co zvládnout, muslimáky není možné předělat. To je naprosto jiný svět. S nimi nelze vyjednávat. Tam jsou pouze dvě cesty. Buď nad nimi vyhrát, nebo se jim pokořit. A potom nás Pánbůh opatruj...
Píšu největší problém.
Spojení Vánoční svátky se používali i v Blesku- koukla jsem zběžně na google (nebo šlo o jiný stát?)...proto jsem to chtěla vysvětlit.
Neslyšela. Jestli se to děje, je to špatně. Můžete poslat odkaz?
K tomu předchozímu mi asi nic nenapíšete...protože to nejde popřít. Můžete si vydedukovat cokoliv, co nejde podchytit statistikou nebo co jde u opačně vyznívající statistiky označit "za ty sluníčkový lži"- to, že se na severu hromadně barví vlasy, to, že jsou většina imigrantů násilný opice, to že v arabských čtvrtích se běžně zabíjí a znásilňuje, to, že "sluníčka" chtějí napravovat kriminálníky, ale co už nepopřete je rozpočet Německa na letošní rok a to, co potvrdí i alternativní servery. Tak si na to příště dávejte pozor.
klera
- nebojte - "maličko" - a dočkáme se všichni - ale třeba to nebude apokalypsa, ale ráj ! - s tolika anděly, kteří sem přicházejí to snad ani jinak nejde. Ale masivní invaze "sarančat" dobré konce většinou nemívají.
klera, je vidět, že se opravdu v této problematice neorientuješ. NIKDO neví, kolik migrantů v Evropě je. NIKDO. To, že Ty sem dáš údaj, kolik je tu migrantů oficiálně a ODLOŽÍŠ si sem naprosto zavádějící graf, jenom ukazuje to, jak jsou lidé jako ty lehce manipulovatelní. Přestaň hltat statistiky od sluníček a drž se rady Pohanky. Nakoukni do cizojazyčně psaných zpráv. Zjistíš, že jak ve Francii, tak v Německu jsou oblasti, kde je značná převaha muslimů. Možná najdeš jednání z parlamentu, kde řečníci vyzývají vládu k tomu, aby zakročila, protože situace je v některých městech katastrofální. Jsou tam zmiňovány i problémy ve školách, kde je 50-70% muslimských dětí ! To nějak nekoresponduje s těmi Tvými procenty, že? No, nic, vidím, že je potřeba ještě hodně moc osvěty mezi lidmi...
Mám obavu, Klero, že s tím Vašim poučením to nebude až tak jednoduché - prostě kdo nechce chápat, nechápe. Ale přesto - zkuste si udělat třeba výlet do Belgie, nejlépe do Bruselské Molenbeek a věřím, že MOŽNÁ změníte názor.
Bohužel - už se to netýká jen Bruselu, podobné ,,hezké´´ lokality jsou k vidění i ve Francii, či Švédsku atd.
Hezký rozhovor. Jen se obávám, že to stejně řadě lidí oči neotevře. Sakra, kdyby ti lidé aspoň zvedli svoje zadele a zajeli se podívat do Belgie, Francie, Německa . Ale to neudělají, budou z tepla svých domovů a bez osobních zkušeností hlásat nehynoucí lásku mezi křesťany a radikálními muslimy.
@klera Datum 30.4.2017
Už jsem vám to psal dvakrát v různých diskuzích. Sama tvrdíte následující:
" Já osobně problém vidím v nezvládnuté integraci cizinců, kteří přišli mnohem dřív než současná vlna uprchlíků a o kterých také byla tahle reportáž (neboli o těch, co jsou pravděpodobnými kandidáty na radikalizaci). Ale nečekám kvůli tomu apokalypsu jako vy".
Takže moc dobře víte, co bude následovat, a co nás opravňuje tu apokalypsu předvídat. Nikde se zatím nepovedlo zmíněné migranty integrovat. Je jedno, jestli jsou to turci v německu, nebo arabové ve francii. Všude vznikají No Go zone. To jsou nezpochybnitelná fakta. Znáte je i vy. viz vaše tvrzení nahoře. A přesto se tomu zarytě bráníte, a z nějakého důvodu, který neznám, si myslíte, že vy, sluníčkáři předěláte svět, a budete to dělat líp, než to dělají současné vlády v německu a třeba v té francii.
Jaké jiné informace máte oproti nám, že víte, že to budete umět líp? Kde vidíte i jen náznak jiného lepšího postupu vlád, vedoucího k lepší integraci migrantů? Já ho nevidím, a se mnou zřejmě spousta dalších, co je tu nechceme. Dodejte informace, když je máte.
K čemu nám jsou negramotní migranti, když už dnes se ví, že v souvislostí techn. revolucí 4.0, nebude potřeba zdaleka tolik nekvalifikovaných dělníků, jako těch se středním a vyšším vzděláním? Už dnes se hovoří o tom, že právě to, by mohl být problém i pro současné "kmenové"členy států. Tak k čemu další zástupy negramotů?
A abych odpověděl tazatelce. Má pravdu, u nás by si dvě nezaměstnané ženy takhle žít nemohly. za sociální 2030kč měsíčně, plus za cca 1000 měs za VPP, plus za cca 4-5 stravenek měsíčně si těžko koupí takovouhle TV, o stěně a sedačce nemluvě. Že by u nás dostal nezaměstnaný byt, o tom si může nechat jenom zdát. Za příspěvek na bydlení, si nic nekoupí a bude rád, když sežene nějaký hodně levný-kvalitou odpovídající ceně malý byt, rozhodně nebude zařízený, nebo ubytovnu.
@klera: považujete novinky.cz za korektní zdroj informací? Pokud ano, přečtěte si toto.
Možná pochopíte, proč nechceme migranty tady. Nestojím a takové problémy.
@klera: To je právě o tom, že my nikdy nebudeme mít vliv na způsob integrace.
Za prvé: oni se sestěhují sami. o tom není pochyb. Každá komunita má snahu být pohromadě. Tak to je. To patří k přirozenosti lidí. Jestli si myslíte, že je rozprášíte mezi obyvatelstvo a oni se předělají, resp je převychováme, tak jste na hlubokém omylu. To se zatím nikomu nepovedlo.
A za druhé: Jakmile se etablují kdekoliv v EU, tak zjistí, že s příjmy které mají od státu, se daleko snadněji a levněji žije např. tady, v čechách. A máme je tady, a díky schengenu tomu nejde nijak zabránit.
Vy si pletete pojmy s dojmy...někde jsem rozporovala, že jsou uzavřené komunity v Paříži problém? Ne, dokonce o tom výš píšu. To aby člověk neustále pod každým názorem doplnil vysvětlení, že když něco rozporuju, neznamená to automaticky, že rozporuju něco, o čem se v tu chvíli vůbec nezmínim. Ale abych vypisovala všechno, o čem zrovna nemluvim a vy si to můžete špatně vyložit, to bych tu strávila půl roku. Rozdíl mezi náma je v tom, že vy se děsíte modelový situace, která by nastala v případě, kdy těch několik tisíc uprchlíků, který máme přijmout, nastěhujeme do jedný čtvrti a necháme to tam vykypět až do situace v článku. A na tom vy stavíte svoje názory. Nejsem si jistá, jestli přesně takhle vypadá plán jejich integrace...řekla bych, že ne. Že ty plány dost pravděpodobně budou jiný. Ale parlamentní listy už by o tom vlastně mluvit mohly, to je fakt.
Plán integrace je na internetu...zřejmě jste ho nečetl, když nepíšete konkrétní připomínky.
Vy vycházíte z čeho? Z proběhlé imigrace do ČR v 90. letech, po které u nás zůstaly tisíce lidí, zřejmě ne...možná vycházíte z komunit v Paříži, které tam ovšem existují již od počátku 20. století. Už po 1. sv. válce se ze severní Afriky do Paříže sestěhovaly desetitisíce imigrantů, taky vzhledem k tomu, že Francie o půl století dřív obsadila jejich území. A několik dalších kol imigrací probíhalo během 20. století; a tehdy žádná politika integrace neexistovala (maximálně tolerované brutální chování policie). Dneska je v Paříži cca 1,7 mil. muslimů a v celé Francii cca 5 mil. (zdroj wikipedia). A tohle chcete srovnávat s námi?
Mít od začátku k dispozici volné byty v jejich cenových možnostech v celé jedné čtvrti, tak se tam nejspíš zabydlí, aby byli pohromadě a dopadne to jako v Paříži, ale to oni mít nebudou.
A že se to doteď děje ve velkém, že? Nebo si snad myslíte, že do imigrace v roce 2015 neexistovali lidé na podpoře od státu? Nebo že snad před rokem 2015 neexistovala imigrace do Německa?
Těch 1,7 mil. se počítá v rámci aglomerace Paříže, která má podle všeho 12 mil. obyvatel.
klera
- nerozčilujte se - zatím se vše děje podle Vašich představ a přání - migrantům nikdo neubližuje a nevyhání je. A vypadá to tak, že současný stav už nepůjde zvrátit, alespoň ne demokratickou cestou - takže muslimy tu mít budete, nebojte se.
Ale zajímavé je, že si tito hodní a integrovaní muslimové neváží ani mladé generace, která přece multikulturalismu fandí, ne? - jak jinak si lze vysvětlit cílené zabíjení dětí a teenagerů v Manchesteru? Kdyby to nebylo tak obludné, člověk by řval smíchy !
- A co dělají politikové? - zapalujou svíčky, drží minuty ticha, žvaní o tom, že se nikdy nevzdáme, nikdy nezměníme evropský způsob života a dál budeme vycházet do ulic - asi aby si mohli muslimové občas dle libosti zazabíjet !
jestli se dá věřit parlamentním listům...
A koho volit? Současná vláda a hlavně Sobotka – já jsem ho načapal, že v rakouských novinách říká: ‚Samozřejmě migranty vezmeme, ale pro nás je to těžké, lidi je nechtějí, musíme to udělat, jako že je bereme z donucení." Vláda to podle předsedy bavorské AfD nedělá jenom proto, že tu je neustálý tlak veřejnosti. " Ještě pořád to máte v rukou i vy. Dělejte nátlak na kohokoliv – na odeesku, na KDU-ČSL, na socany,"vybídl přítomné.
A Bystroň pokračoval. "To co vláda dělá, je švejkování. Samozřejmě, ono se dá švejkovat i dál. Ano, ono je lze jakoby přijmout a zůstaneme na sociálnich dávkách, které platíme tady v Čechách, všechny ty tábory dáme kilometr od bavorské hranice. Tak je tady ale budete mít , jakmile otevřete bránu. Ale to přece není řešení. My se celou dobu bavíme o suverenitě, svrchovanosti tohoto stádu. Mláda musí sebevědomě říci – my to nechceme, nejsme sami, jsou tu Slováci, Maďaři, Rakušané, Poláci. My to platit nebudeme a když to budete dělat dál, tak zažalujeme my vás. Musí to tak dělat všichni,"řekl rezolutně.
celý článek :: tady
klera:
ti podle tebe "nezvládnutí" cizinci nejsou mnozí vůbec cizinci, ty státy měli kolonie mnozí se tam dostali díky tomu a že se neintegrovali? Protože to prostě nejde, to je jako u nás s cikány, sem tam nějaký se chce integrovat tak se mu to i povede, ale většina prostě nechce.
P.S. Píšu záměrně cikáni, protože oni samy nesnáší název "romové", ten stejně zavedli přiblblí sluníčkáři
Pomáhat jiným je hit.Dají se s tím vydělat dobré peníze a ještě jste za boha.Proto to také praktikuje spousta celebrit
...a navíc je naděje na supr dovolenou za levný peníz.
Charita není charita, je to něco za něco. Migranti a hladové děti z Afriky jsou v módě.
Stačil mi brněnský případ migrantů co utekli do Německa jelikož u nás dostali jen nový byt 2+1 a byli zvyklí na lepší doma.
Dobrý den, tu reportáž (či co to bylo) jsem neviděl, tak se k tomu vlastně nemohu vyjádřit, resp. třeba to tak ani není (byl to jejich byt a jejich vybavení=?). Hlavně nezávidět (a to ani jejich osud). Zdravím!
Podle TV programu vysílá ČT 2 od rána pořady pro děti - takže, jak se pořad jmenoval?
Po průzkumu na internetu odhaduji, že jde o reportáž viz odkaz (magazín DW Focus on Europe, který u nás vysílá ČT24 a nikoliv ČT 2). No, tak jestli je to ono, tak nepovažuji za luxus bydlet na sídlišti a v bytě, kde je pár kousků nábytku. Jo, mají satelit a TV, ale jiný luxus tam nevidím - nezdá se, že se válejí v bohatství z dávek a to děvče se zřejmě snaží předcházet pouliční kriminalitě).
Zdravím. Já si myslím, že nás nemají za blbce reportéři, ale politici. Např. p. Merkel chce dát okamžitým příkazem, že všechny země EU budou povinny dávat každému imigrantovi (v přepočtu) 21.000,-Kč na měsíc a hlavu, protože v Německu, Francii... už to platí. Takže při jen 7 členné rodině (a to jsou všechny), je to 150.000,- měsíčně. Tak proč by si neseděli v přepychu? A ti, které pošlou k nám, se jim zatím vracejí. Při těchto dávkách nebudou. A nás ani nebudou muset imigranti mordovat. Až naši současní páni politici, kteří už o tom rokují, jim toto budou vyplácet z našich peněz, tak dřív vymřem všichni hlady. Ale kdo pak bude živit naše mocipány? Ida
Ido, migrant 21000 a Čech dostane kolik? Almužnu proti tomu. Ne, já musím jít od počítače, nebo se zase tak strašně nas.ru! Sakra, ať dají peníze starodůchodcům, malým dětem, invalidům. Ale týhle verbeži?! Neskutečný!
Můžete nám prosím sdělit odkud pramení vaše tvrzení? Co je to okamžitý příkaz? Paní Merkelová je prezidentkou Evropy, že může dávat příkazy všem evropským zemím?
Ido, bohužel, ti migranti /s přiznaným azylem/ těch 21 000 již mají. Na podzim Babiš, Sobotka a ještě někdo třetí to odsouhlasili.
Jinak pokud se jedná o společnou migrační politiku, tak to mají /EU/ v záměru opravdu. Státy na to nemusí přistoupit, záleží, jak kdo bude silný v kramflecích, myslím, že zrovna Sobotka v tomhle pevný je, ví, že si to naše země nemůže dovolit, že na to nemáme, ale čerti vědí. Pokud by to odsouhlasili, tak by se muselo, podle mne, srovnat všechno a to není reálně možné /důchody, dávky, minimálnáí platy/. Ale jistě takové snahy tady budou.
Pořad v TV jsem neviděl, ale blbce z nás každopádně dělají. To, co prezentují jako utečence před válkou jsou ve své podstatě obyčejní nájezdníci. Nejvíc mě nadzvdihává srovnávání této smečky s našimi uprchlíkě před 2.sv. válkou a emigrantům ze socialistické republiky. Jenže to srovnání kulhá na obě nohy - před válkou utíkají ti nejslabší, tedy ženy a děti, spousta našich lidí, kteří uprchli před Hitlerem, pak proti němu hrdinně bojovali. Naši emigranti se začlenili do společnosti země, kam uprchli, nevím o případu, kdy by páchali násilí proti těm, kteří je přijali.
Ale tohle, co se valí do Evropy, to je zcela jiná liga. Měl jsem to ,,štěstí´´ , že jsem byl v Callais zrovna v tu pravou dobu - kdo neviděl, neuvěří, tam šlo o naprosto regulérní organizovanou invazi -mnohdy násilnou
Takže pokud bydlí v hezkých bytech - tak to je podle mě ta lepší alternativa. Kéž by to nebylo horší...
promon. To, co je tady na tom videu, jsem zažila na svou vlastní kůži. Pardon, kamion. Ti migranti, to je banda gaunerů toho nejhoršího zrna. Ve Francii a v Německu si již sluníčkáři pomaličku toto začínají uvědomovat. Ale domnívám se, že už je stejně dost pozdě. Tohle je takový obrovský průser pro Evropu, že druhá světová je proti tomu nic.
Naprostý souhlas, Sebod. Toto co se děje je magaprůser a docela mě udivuje, kolik lidí si to nepřipouští a dobrovolně strká hlavu do oprátky. Bohužel - zdaleka nejen tu svoji...
promon. Já bych to udělala jednoduše. Dvě kola referenda o tom, zda migranti do Evropy ano či ne. Kdo by v prvním kole volil ANO, tak toho bych na týden zavřela někde, kde je již dnes migrantů převaha. A za ten týden bych ho nechala volit znovu
Dobrý den, řekl bych, že ta reportáž není o současných migrantech. Ta matka s dcerou pochází z Alžírska a zřejmě jsou ve Francii již delší dobu (jako množství jiných lidí z Alžírska). Zdravím!
aja1946 - proč si nepustíte to video v mém prvním příspěvku (viz odkaz)?
aja1946 - jedná se o luxus viz obrázek? Je co závidět? Opravdu si toto u nás nikdo nemůže dovolit?
Dobrý den, omlouvat se nemusíte za chybu v určení TV kanálu, ale spíše za to, že jste (snad nechtíc) rozpoutala diskuzi na jiné téma. Ta reportáž není o současné migraci, ale většina zde reaguje už jen na to slovo migrant (reportáž nereportáž). Jenže, to není vlastně Vaše chyba - jen jste "hodila udičku" a povedlo se. Zdravím!
culdabulda1 - ano, o problému se může mluvit, ale k té reportáži (na kterou je dotaz) se zatím nikdo dříve nevyjádřil - reakce byla jen na slovo migrant. Já těm ženám jejich TV ani sedačku nezávidím (ani holé stěny) a také nevidím důvod, proč by měly bydlet třeba ve stanu jenom proto, že jsou z Alžírska. Mohu spekulovat, že v tom bytě na sídlišti jsou v podnájmu a ty věci nejsou ani jejich (nebo to pořídily z bazaru). Řekl bych, že hlavní problém je v tom, že to nejsou rodilé Francouzky, což někdo nemůže rozdýchat.
ben
- ale to jen svědčí o tom, že není něco tak docela v pořádku ! - a tím vůbec nechci rejpat, jenom myslím, že se problém "nevyřeší" tak, že se o něm nebude mluvit. Jinak souhlasím - ten diskutovaný byt ve videu není opravdu nic tak zvláštního, co by si nemohli dovolit v paneláku i běžní lidé (s průměrnou životní úrovní) - u nás v Česku.
sebod
- no, jo .. a to je právě to, co "se nevyřeší" mlčením. A jsem čím dál víc přesvědčena, že se s tím nedá nic dělat - alespoň do té doby, nežli se problémy ve společnosti ještě více nenakumulují. A pak nám pomoz pánbůh.
- jen tak mimochodem - ten byt na mne působí strašně depresivně, včetně té zakuklené ženy, která kouká jako vrah...
Hlavně se nesnažte věřit novinářům. Dnes je doba vyloženě přebytku informací a tak se novináři snaží nějak zaujmout a to i za cenu polopravd nebo jednoduše zcela smyšlených příběhů. Mnoho článků a reportáží je evidentně placených. Řiďte se vlastním rozumem a nevěřte všemu, co se snaží prezentovat jako jediný správný světonázor. Pokud vám novinář Českého rozhlasu klidně řekne, že závodu psích spřežení na Aljašce se účastní i jedna češka, která tam také "mašíruje," pak si udělejte vlastní obrázek.
Řekl bych, že rozmazávaný problém terorismu není zdaleka to nejhorší. Větší problém je v tom, že jsou to cikáni. Nebudou nikdy ekonomicky soběstační. Budou to jen rychle se množící paraziti (a zločinci). A to v kombinaci s vymíráním bílé pracující populace znamená ...
ra252:
...příroda se brání, vyhyne bílá pracující populace drancující planetu, lidstvo se vrátí o několik století zpět
Hordy nevzdělaných divochů se ovládají lépe a jednodušeji, než sečtělé a vzdělané obyvatelstvo Evropy.
Aha, tak já to doplním.
...vzdělané obyvatelstvo Evropy, když je to potřeba. Zatím to potřeba není Ale až odvedou svoji špinavou práci a vytlačí nás někam do ruska, tak dojde i na ně. A stoprocentně si s nimi establishment poradí líp než s námi..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.