Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká hymna se vám líbí?

Od: suzan odpovědí: 22 změna:

Když přeskočím hymnu Čr, tak za mě hymny Irska, Slovenska a Kanady :)

doplněno 28.04.17 20:23:

Znáte slova hymny, která se vám líbí zpaměti?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

3x

Mě se líbí ta ruská, resp. sovětská.

hodnocení

1x

Hatikva (Naděje). Hymna státu Izrael. A ano, znám její slova zpaměti.

A jinak Fratelli di Italia, Marseilaissa, O Canada, Starspangled banner... hymny jsou zpravidla "chytlavé" :)

hodnocení

1x

Nesmírně se mi líbila americká hymna v podání děvčatka z filmu "Kudrnatá holka"Přišla mi úžasná! filmonline.top/...

isteron2
hodnocení

1x

Mne sa páči talianska, je to tuším Garibaldiho pochod. Aj francúzska je pekná, Marsejéza.

tylerhall*
hodnocení

0x
Sovětská a Chilská

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, např. hymna VB v podání Queen. Zdravím!

hodnocení

0x

Já vůbec - tedy kromě naší - míním i s tím slovenským kouskem - a ruské neznám. Ale vzpomínám si, jak kdysi při nějakém sportu hráli japonskou hymnu, prý je stará snad tisíc let a já jako děcko čekala, až přestanou ladit a pořádně to zahrají a ono to "ladění" byla ta hymna.*smich*

vernon
28.04.17 22:25
hodnocení

0x
Německá

damandys
hodnocení

0x

youtu.be/...

damandys
hodnocení

0x

youtu.be/...

tesil*
hodnocení

0x

Znám slova části Sovětské hymny:-D jinak se mi líbí Francouzská a Italská

hodnocení

0x

Ukrajinská; občas si ji i zpívám *smich* (slova znám více méně nazpaměť, abych odpověděla na otázku).

hodnocení

0x

Za mě ruská hymna. Znám i slova, bohužel jen ty původní :)

hodnocení

0x

Mně se líbí francouzská - La Marseillaise. Má krásnou, strhující melodii. Jaga.

hodnocení

0x

Hymna demokratické mládeže. Adrenalinové zážitky z mládí *smich* .

Jo a slova ne, jen refrén.

lidus*
hodnocení

0x

Francie, Canada ale nezapomenutelný zážitek i když hluboce totalitní je SSSR armádní soubor Alexandrovci. Zpaměti bych mimo naši nedala žádnou.

janm*

Jednoznačně sovětská, ovšem ne v dnešním "ruském" podání :)

pohanka*
hodnocení

0x

Tak to jste mě nahráli. Já miluji Flower of Scotland.

Pouštím si ji tak jednou za měsíc, slova si pobrubukuji a hned pokračuji na maníky Scotland the Brave World Music video, či Royal Scots Dragoo Guards, jak pěkně plavně se kluci nesou...miluji pippes&drums a další.

Naposled končím Radeckým pochodem Military Parade 2013, ale ještě skouknu Korea či China Militar Parade. Chybí mi přehlídky, 1. máj, spartakiáda.

Scotland the Brave mám jako vyzvánění na telefonu :)

paw*
hodnocení

0x
Deutschland Deutschland uber Alless.

pt®
hodnocení

0x

Mně se moc líbí ta naše, česká. Ona má daleko více slok, než se zpívá:

Kde domov můj, kde domov můj? Voda hučí po lučinách, hory šumí po skalinách, v sadě skví se jara květ, zemský ráj to na pohled. A to jest ta krásná země, (: země česká, domov můj ! : )

Kde domov můj, kde domov můj? V kraji znáš-li, Bohu milém, duše útlé v těle čilém, mysl jasnou, vznik a zdar, a tu sílu, vzdoru zmar. To jest Čechů slavné plémě, (: mezi Čechy domov můj ! : )

Kde domov můj, kde domov můj? V zemi, kde náš Kníže svatý, vírou v Krista v duši vzňatý, krev svou v oběť za vlast lil, český národ vykoupil. V zemi slavné, otcům drahé, (: v české zemi domov můj ! : )

Kde domov můj, kde domov můj? Bože, velký Hospodine, ruka Tvoje světům kyne. Tebe vzývá národ můj, věčný Bože, při něm stůj. Světovládný Hospodine, (: chraň vždy český domov můj ! : )

hodnocení

0x

;) :-D *smich* *haha*

doplněno 24.06.17 10:54:

Omlouvám se, chtěla jsem vložit video, které je nestandartní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]