Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu vrátit použité oblečení?

Od: misko odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, předevčírem jsem si koupil mikinu v New Yourkru. Vypral jsem ji a jednou nosil, zjistil jsem ale že se mi moc nelibi (v obchodu se mi líbila) můžu jí stále vrátit a požadovat peníze či aspoň výměnu?
Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A řekni, ty by sis koupil mikinu, kterou už někdo ponosil a vypral? Co nechceš sám, nedělej druhému!

hodnocení

1x

Oblečení musí být nepoužité. Nemusí být původní obal /krabice, sáček apod./ je nutno doložit, že jste tam zboží skutečně koupil. Nejlépe účtenkou od kasy, i když už jsem už slyšela, že to není nezbytné. Ale je to lepší.

Ted se zeptám: koupil byste si mikinu, když byste věděl, že ji před Vámi někdo nosil? Třeba i jednou, ale zapotil se. Vypral ji. Ta mikina už nikdy nebude nová, když je vypraná.

Nechápu, jak můžet tak rychle měnit názor /v obchodě se líbila, doma se už nelíbí/. V žádném případě Vám ji nevezmou, už ji jiný zákazník nekoupí, není to nové zboží. Peníze tudíž nevrátí, ani nevymění za jiné zboží.

Jsou další možnosti: budete ji nosit třeba na chalupě, do lesa...Nebo ji někomu nabídněte za sníženou cenu, třeba za polovic. Ale nosit do prodejny prané zboží, to bych nešla. Styděla bych se. Sama chci, aby prodavači byli znalí, milí, příjemní, ochotní a naopak zákazníci by na ně neměli šít boudu. Jaga.

Babkazov byla rychlejší! *bzum* O celé 2 minuty!

hodnocení

0x
Zkusit to můžeš, ale jestli to dopadne, toť ve hvězdách.

iz*
hodnocení

0x

Odstoupit od kupní smlouvy a vrátit lze nepoužité zboží, které bylo objednáno přes internet, telefonicky apod. Při koupi v obchodě by záleželo na dobré vůle prodejce (v tom případě by nebyl povinen vzít zboží zpět).

Vy jste ale mikinu vypral a nosil, takže už nejde o nepoužité zboží... Nyní zbývá pouze reklamace → pokud ovšem mikina má nějakou vadu.

hahanaj*
hodnocení

0x

Ne ,na to nikde nepřistoupí,věc kterou vracíš musí být nepoužitá a neporušená. Bohužel...

eivlis*
hodnocení

0x
Presne a ty bys nosil mikynu co uz nekdo nosil?Ja bych chtela slevu, protoze uz nenosim nove obleceni, ale pouzite,.vyprane..Taky obcas vracim,ale spis jen netrefim velikost detem,tak vymenuju za jinou velikost,ale vyprat to a vratit mi prijde pres caru..

jehu
hodnocení

0x

Nakupujeme tam často. Přímo na účtence máš, že zboží, které chceš vrátit, musí být nepoužité, neprané a s originálními visačkami, včetně účtenky. Vrátit lze do 14. dnů. Mají na to takovou zkoušečku a kontrolují, zda je zboží nepoškozené, natož prané. Zpět ho rozhodně nevezmou.

sarginal
hodnocení

Jakou zkoušecku? Když jsem tam byl já tak žádná zkoušecka tam nebyla. Jinak použité oblečení vrátit už nemůžeš.

Miško - Sarginale, když to všechno tak dobře víš, proč jsi zadal otázku a následně si sám sobě odpovídáš? To je ostuda, dělat si srandu z ostatních. Stačilo, kdyby sis odpovídal před zrcadlem. Jaga.

euphoria
hodnocení

0x
New yorker je obchod, který lidem celkem vyhovuje. Taky jsem tam přinesla bundu týden koupenou bez visaček , jen s účtenkou , upadl mi knoflík na kapse a řekla jsem že chci vyměnit. Hned mi ji vyměnili v té ceně za jinou, která se mi zalíbila víc. A byla vypraná .. nevidím v čem by byl problém
72mona3*

V čem by byl problém?

Vy jste přinesla vadné zboží zpět, obchod tedy bude řešit svoji ztrátu jako reklamaci To je naprosto jiný případ, než použité bezvadné zboží vracet jen proto, že se to přestalo líbit. To by si nikdo nemusel nic kupovat, jen půjčit na pár dní a vrátit. *zed* M.

lukasplacek
V zákoníku je jasně psané, ze zákazník má právo na 14ti denní vrácení zboží ať je použité nebo ne. Obchodník může pouze odmítnout, pokud se vyskytly vady, které vznikly nedbalou činnosti. Nošení oblečení a praní nijak nevadí a bere se jako opodstatněná činnost pro vyzkoušení a údržbu zboží. Při opačném jednání obchodník porušuje práva zákazníka.
To co tady všechny ty povrchní máničky nakvákaly, jsou naprosté výblitky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]