Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky, můžu se zeptat, co byste doporučili koupit jako dárek. Synovi je 6 let a má příští týden narozeniny, bohužel nevím co teď frčí. K vánocům jsme mu koupili tablet, ale teď jsem úplně bez nápadu.
Tomu memu stavim k 6. narozkam motokaru. Poprve ji uz v ramci testovani projel 14 dni zpet, ale nez vsechno doladime, tak to akorat tak na ty narozky vyjde.
Stavim to s nim dohromady a myslim si, ze ten spolecne straveny cas je lepsi darek pro nas oba, nez nejaky hi-tech cool jednorazovy darek co zrovna frci.
-
Jinak vzdycky muzes zavalet s aktovkou do skoly.
Naprosto souhlasím s tím, že zážitky jsou nejlepším dárkem. Mě, jako holku, auta nikdy "nebrala" (i když netvrdím, že je to obecné pravidlo), ale dodnes si pomatuji na různé zajímavé výlety, kde jsme s rodiči byli – za vysvědčení, k narozeninám apod. Věc se časem omrzí, ale to, co člověk zažil, už má na celý život.
Tohle je úžasný. Souhlasím, že tohle je asi to nejlepší, co se dá udělat. Sice mu to nevydrží fyzicky stejně jako mobil, ale je to zážitek na celý život. Fakt super nápad.
Fugass: pokud nemá jít o nějakou nadsázku nebo záměrně napsaný vtip, tak by mě zajímalo KDO PROBOHA překládá jména Transformerů nebo cokoliv podobného?! Čmelák..kristova noho...
ale co se týče dárku tak je to super nápad...já mám sice raději Mustanga, ale proti gustu..
(p.s...ano vím, že bumblebee=čmelák)
Dobrý den, snad není podstatné, co nyní "frčí", ale co by synek chtěl. Když už to nevíte, tak kupte nějakou stavebnici, která bude rozvíjet jeho šikovnost a kreativitu (takže, opak tabletu). Zdravím!
Možná je pro některé dítě větší dárek (než ten hmotný), když se mu rodiče věnují celý den a jedou třeba někam společně na výlet - bude mít zážitek.
Doporučuji stavebnici Merkur. Sám jsem si s ní vyhrál až dost (jen mě chyběly vždy nějaké díly). A za pár let Monopoly. Za komunistů to bylo zakázané ( v posledním tažení povolili sázky a dostihy - to byla obdoba). Ale Strýc Jirka nám je nakreslil a udělal i kartičky. Tam jsem poznal že byznys je byznys.
Jinak vláčky, akvaristika, sbírání známek. Tenkrát to bylo i docela levné (protože komáři pokřivili tržní ceny).
LEGO Technic, něco co má kola, převody a víc variant mechanismů. Bude se mu to hodit o pár let později, až mu za pár euro koupíte mikropočítač Arduino nebo něco podobného, co v té době bude aktuální a bude moci své stavebnice oživit a naprogramovat. Dnešní programátoři to berou zpětně, nejdříve programují a pak teprve hledají, co rozpohybovat.
Druhá hračka: nářadí: štípací kleště, několik křížových i plochých šroubováků, kladívko, hrst hřebíků, kousky prkének, pár vrutů, pilku, případně lupenkovou pilku a svěráček a kus překližky nebo pro menšího chlapce kus sololitu, aby mohl vyřezávat.
Nebo mu kupte sadu fixovek, křídové čtvrtky a může začít kreslit třeba karty, nebo si může slepit ze čtvrtky domečky a pomalovat je, namalovat tašky na střechu, nebo si může slepit z papíru jakoby kamion a pomalovat ho jako opravdový.
Pálky na pingpong a pár míčků, teniskák jen tak na hraní, na házení o zeď, volejbalový míč na kopání, protože těžký kopačák by těžko ukopal a ničil by si nohy. Nebo měkký molitanový míč a pálky na pinkání třeba i v bytě, měkým míčem nic nerozbije, to spíš pálkou trefí lampu nebo shodí vázu. Prostě nějaký míč, míče.
Pálky dvě, když přijde kamarád, aby měl i pro něj, aby si zahráli. Třeba i jen na kuchyňském stole.
Mám dvě vnučky 7 a 3 u nás je v kurzu Lego, pazzl (pucle), albi kostky, knihy ale nic pro malé děti, knihy encyklopedie hlavně o zvířatech a lidské tělo, Lego Minekraft, elfové, friends, city, technik... ta malá měla zatím po sestře Duplo ale už ho nechce, pazzl minimálně 1000 dílků a hlavně žádné princezny. Velký úspěch měly dalekohledy z Lídlu asi za 300 kus, krokoměry, čelovky. Tablety mají, kola a koloběžky také, dnes jsem vnučce vysvětlila, že plejstejnš (nebo jak) s hrou Minekraft stojí asi 10 000,. a za to že má boty, bundu, šaty... tak ať sama řekne zda bude mít tu věc a bude chodit bosa, že babička nekrade a je to celý důchod, ptala se jestli bych pak s dědou byla hladem, že tu hru teda nechce.
Nekupuji co děti nechtějí, nechám je na internetu vybrat a stejně jako vy, se tu občas zeptám. Synovi bude 6, půjde asi do školy, nechte ho mimo hračky vybrat dobrou aktovku, kvalitní pastelky, fixy...
Nakonec jsem koupila něco úplně jinýho, co mu pomůže i trošku se připravit do školy. Je to jakoby pero na tablet, ale s aplikací, která mu pomáhá číst, počítat atd. Je to celkem fajn, kdyby se někdo chtěl kouknout, je to magicpen od true4kids...
eshop.albi.cz/... Máme toto a dokupujeme jen knihy, to vaše asi bude něco podobného, jestli to byla dobrá volba poznáte až časem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.