Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo vylévá olej na silnice?

Od: dajka® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, předem se omlouvám, že můj dotaz je celkem kravina, ale zajímalo by mě, kdo jakoby vylévá olej na silnice. Já nevím, jak to mám přesně popsat, ale setkávám se s tím čímdál častěji. Třeba tuhle jsme šli přes silnici v turistické oblasti a tam jakoby někdo za jízdy vyléval olej a pruh byl několik desítek metrů. Nebo u nějakého přejezdu jakoby tam někdo naráz vylil olej a tam to steklo do trávy a bylo to fakt nechutný. Už jsem si toho všimla několikrát a pořád mi to vrtá hlavou. Nevíte, proč to ti lidi dělají? Nejedná se o nehodu nebo tak něco.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bambula*
hodnocení

3x

Měli jsme zde borce, jeho čtyřkolový miláček měl kapavku, namontoval pod vanu jakýsi pekáč no a ten se časem naplnil a při brždění odléval v délce několika metrů.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, ale tato bude asi správná - bude to mít souvislost s čtyřkolkama. Zrovna kousek od pozemku kamošky tam každou chvíli kdosi jezdí. Jinak to není od jednoho člověka, je to na různých místech místopisně daleko od sebe.

hodnocení

1x
Pokud jste neviděla někoho tam ten olej lít, tak je to dle mě nehoda.
Co chvíli slyším o někom, kdo si "urval" olejovou vanu. Kolikrát to ti lidi neřeší přes hasiče a nechaj ten olej tam a řeší hlavně odtah svýho vozu.
hodnocení

Toto fakt není nehoda. Bohužel mi to není jasné, ale fakt to vypadá na nějaké cílené vypouštění bince, samozřejmě to nemohu dokázat, ale jen za poslední měsíc jsem to viděla pětkrát.

72mona3*

Nevidím jediný důvod, proč by to někdo dělal cíleně. Pokud je někdo prase a chce se zbavit oleje, tak to prostě vyleje do příkopu, aby to lidi neměli na očích. Tak se lidi běžně zbavují bordelu *zed*

72mona3*
hodnocení

0x

Úmysl bych v tom neviděla. Doufám!

Tátovi (na autě) tenkrát cosi prasklo, hadička či co a vždycky po rozjezdu za autem zůstávala skvrna, jako když tam ten olej chrstnete. Pak pár kapek a dál nic. M.

hodnocení

0x

Autům často teče olej - pod motorem je plast, který má funkci ochrany motoru, ale často kapající olej zůstává v této "plastové misce" do chvíle nerovnosti - přejezd apod. kde se pak olej vyleje...

Nebo prostě prdne nějaká hadička autu a to jede dál... pár km, než zjistí, že mu to prdlo a olej vytekl...

Fleky zůstávají i po nehodách a vytečení kapalin, protože se bojí pokuty PČR a raději se domluví, odtáhnou auta a hasiči ty skvrny po nehodě nemůžou zastavit speciálním přípravkem (který samozřejmě také není všemocný...).

hodnocení

Toto bylo např. před přejezdem - auto tam ještě nevjelo, to fakt nebyly nějaké kapky apod. to bylo pěkných pár litrů a ne nějaké úniky. Kamoška to například měla na cestě k jejich pozemku, jakoby tam někdo jen tak vylil spoustu litrů černého oleje.

Ona to vůbec nemusí být "spousta litrů", možná byste se divila, jak strašně na silnici vypadá i jen pár deci.

hodnocení

0x

Toto může mít mnoho příčin.

Od toho že někdo zanedbává údržbu vozidla a pak je z toho olejnička až po zloděje nafty, kteří navrtávají nádrž.

Když někomu kapne olej z auta, tak to udělá celkem malý flek. Pokud je mokro, tak je flek více vidět.

Pokud ale nějaký zloděj navrtá nádrž auta, tak si toho řidič nevšimne a třeba v zatáčkách nebo při brzdění může palivo z nádrže otvorem unikat a to pak na silnici může být docela dlouhá stopa.

A proč to dělají? To nevím. Normální člověk, který se občas vydá na procházku do přírody toto udělat nemůže.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Celkem běžná záležitost, jenom to zřejmě nebyl olej. Zkus si něco přečíst o impregnaci vozovky.

liska*

Jestli je to tak moc, tak se tu neptám, ale obrátím se na dopravní policii. To není sranda na tomhle klopit zatáčku na motorce. Možná je za tím jen jeden místní člověk, co jezdí vytrvale s něčím děravým. Nebo nějaký cvok, co chce vidět , co to udělá, když se namastí vozovka.

tondac*
hodnocení

0x

Nemyslím, že by někdo byl takový magor, aby to po kapkách rozléval po cestách. Stejně jako se vám roztáhne kapka oleje po papíře, tak se roztáhne po silnici. Z některých starších aut občas něco ukápne a když je to starší náklaďák, traktor nebo bagr, tak je tam toho oleje hodně a ještě více druhů. A když něco praskne, tak to nemusí být jen o kapkách, než na to řidič přijde.

Skvrna před přejezdem může být z důvodu, že tam takový stroj zastaví a za 5min čekání z něj už něco vyteče.

Dlouhá skvrna na silnici může být od toho, že něco únavou prasklo nebo i u nového auta o něco prorazili vanu a vytéká to do té doby než se v lepším případě rozsvítí kontrolka mazání, v horším do zadření motoru. Pak ta čára může být přerušovaná a může to vytékat jen při cestě do kopce, nebo z kopce nebo při naklonění na jednu stranu.

Velká skvrna na pozemku může být od traktoru nebo bagru, který tam chvíli stál.

vernon
hodnocení

0x
Kapka oleje znehodnotí 30L vody. Stačí málo a je to na silnici, když je mokro, hodně znát. Duhy jsou všude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]