Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvantová mechanika a fyzika?

Od: pt® odpovědí: 5 změna:

Moje vědomosti končí výpočtem vektorů, úhlů sinus, kombinatorikou a pravděpodobností apd. Abych si opět mohla počítat tyto příklady, musela bych si některé věci zopakovat, aby se mně vybavily, prostě jsem spoustu věcí zapoměla. Přesto mně zajímá poslouchat přednášky na téma "Kvantová mechanika" a "Kvantová fyzika" například od Doc. RNDr. Petra Kulhánka CSc z ČVUT. Všichni jsme se učili, že 3.5 = 5.3, že a.b = b.a, jenže u kvantové mechaniky a fyziky to neplatí tam a.b se nerovná b.a, no není to zajímavé? Co nás má kavantová mechanika a fyzika naučit, co nám má ukázat? Mluví o paměti, která všechno spojuje? Je to zvláštní. Přemýšleli jste někdo nad tím? Zajímá vás toto téma? Na YouTube jsem zkoukla video: "Kvantová teorie - Lekce 1" od Petra Kulhánka, další "Za hranicí kosmu Quantová mechanika CZ, další "Fyzika - kvantová fyzika" Hope TV a další a další, je toho hodně k vidění.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Pochopení vychází z matematiky. A z toho, jakého stupně abstrakce je schopen člověk dosáhnout. Proto by se měl každý k matematice vracet, protože třeba už je schopen pochopit to, co pro něj dříve bývalo jen biflováním vzorečků.

pt®
hodnocení

"rv", děkuji za odpověď. Vypadá to tak, že máte velkou pravdu, protože v životě má člověk zápřah a tudíž není čas se věnovat kolikrát zajímavým věcem a také je třeba dozrát, kdy je člověk schopen chápat více...

hodnocení

0x

Mně zase zajímá kvantové léčení, úžasná záležitost.

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že je stejně platné a.b==b.a.I v kvantové fyzice jsou kvanta energetická rovná kvantům hmotným.Hmotný vesmír se vytvářel zpočátku i z energetických částic.

JABRAKA

pt®
hodnocení

"jabraka", je mně líto, ale vyslechněte si přednášku Petra Kulhánka z ČVUT. Jasně vysvětluje, co věda zjistila, prokazatelně dokazuje, přesto, že to nejde logicky ani rozumem pochopit...*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]