Zdravím Mám piercing v jazyku už dva roky. Zhruba čtyři dny se mi lehce odlupuje kůžička kolem rtů uvnitř. To by nebylo tak hrozné, ale do toho mě začal pobolívat i jazyk. Mám to kolem piercingu lehce červené hlavně zespodu a viděla jsem tam takový malý pupínek kolem místa vpichu, ale nevypadá to ani jako aft. A dnes se mi zdá, že i lehce jazyk natekl ( možná je to i tím, jak do toho pořád rýpu a zkoumám to ). Piercing jsem vyměnila za nový a vyplachuji ústa vodou s kuchyňskou solí. Okolí piercingu a místo vpichu jsem namazala bylinkovým gelem. Nevím jestli nemám piercing raději vydělat nebo počkat. Mám trochu strach, abych tam neměla nějakou infekci, která by se mi mohla dostat do těla nebo poškodit nějaké nervy v ústech. Předtím jsem žádný takový problém neměla. Prosím nemá někdo s tímto zkušenosti? Moc děkuji za jakoukoliv radu.
Každopádně doporučuji vyndat a nechat zahojit. Za 3-5 dnů se dírka nezatáhne ale případný zánět ustoupí. Vypadá to na alergickou reakci, mohlo něco uvíznou v závitu nebo mikrovada na dříku, která jazyk dráždí.
Jedné mé studentce po aplikaci piersingu vyhnisal pupík. A to byla z doktorské rodiny. A do jazyka? Docela chápu úlety, ale tady to mi hlava nebere.Tos přestřelila.
martinaa*
Pokud nemate pro tazatelku radu, tak je Vas prispevek zcela zbytecny.
Vám se to líbit nemusí, naštěstí je to každého věc. Já mám třeba piercing v jazyku už 14 let bez sebemenšího problému, v pupíku ještě déle... K tazatelce, mohl se natrhnout, mohl tam zapadnout kousek jídla, může to být i spojené s nateklými uzlinami při nastydnutí... Možností je vícero. Pokud jiné zdravotní problémy nemáte, zaběhněte do piercingového studia, tam Vám poradí nejlépe, každopádně tou solí nic nezkazíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.