Nejste přihlášen/a.
Podívejte se:
chmi.cz/...
nebo také:
inext.cz/...
Jsem asi 50 metrů nad první uvedenou kamerou, je tu okolo 30cm...
Jojo, sněží i v Brně. Tady to ale zdaleka nebývá tak časté a intenzivní, jako na Vysočině, odkud pocházím. V zimě, když jsem chodívala ze školy, sníh mi křupal pod nohama, takže hodit aktovku do předsíně, natáhnout oteplovačky a rychle na svah...
V Brně je sníh spíš přírodní úkaz a můj starší syn si většinou ani nepořizuje zimní boty (tak si myslím, že dnes asi nebude vycházet z domu ) Tak se tu právě zasnívám pohledem z okna a vzomínkami na zimy za mých školních let.
Jak ráda bych vám nový sníh nechala jen za odvoz! U nás jak začne, tak to jen tak neskončí.
Aktuální informace zde: holidayinfo.cz/...=
Tady u nas uz je tolik snehu, ze az budu psat dopis devcatum do Nymburka a pujdu ho odnest na postu, tak doma necham syrecek, abych pak vubec zpatky domu trefil.
Protoze kde je syrecek, tam je i domecek.
Cimpa z prace jedes?
Snad nemas sanky jako lodky. Krasne sanky samochodky, samochodky samovodky, samy ridi, samy jedou, a domu Te dovedou.
10 cisel uz by na ne stacilo...ja to vidim, ze az pujdu z prace ja (asi za tri hodiny ) tak je asi budu potrebovat...
právě jsem se vrátil ne z hradu ale z úklidu (vzal jsem to i s obecním chodníkem) a tipuji tak do 10 cm. A co jsem jezdil autem tak to celkem slušně klouže. Doufám, že už toho nahoře nechají, zítra mám před sebou cestu. Na sever.
Něco pro řidiče
a to samé pro - romatiky?
tak jsem byl odklízet abych toho ráno neměl tolik a připadlo tak 8 cm
doplněno 11.01.10 08:45:včera ráno jsem strčil metr na zasněženou střechu auta a zastavil se na čísle 23. Potom trošku sněžilo přes den, žádné drámo tak centimetr, ve zprávách že už to ustane celkem jsme se těšil že přestanu házet. Dnes ráno vyjdu ven a bylo tam dalších odhadem 7 cm.
Tak přesně takhle jsem měl zapadané auto odpoledne když jsem ho vyhrabával. Během odpoledne a večera napadlo ještě tak 5cm sněhu minimálně a to jsem prosím z jihu (čech) ale zdaleka ne šumava. :D Nicméně po silnicích se jede dobře ba dokonce mimo město to je prohrnuté, ve městě (metropole jižních čech ) se brodim sněhem- lyžovaní autem
Slezsko odhadem asi 40 cm - a to mokre bile svinstvo furt pada a pada.
Kaj matě to globalni otepleni? Pomaly cela severni polokula je bila... zpravy.idnes.cz/...
Zdravím. V srdci českého ráje je cca 15 čísel. Silnice udržované různě. Vzpoměl jsem si při příležitosti této pěkné zimní nadílky na báseň P. A. Douši ze skupiny Padouši. Název už nevím a text je možná neúplný, ale bylo to nějak takhle:
...
Je večer, čas se zastavil
a vločka první shora dolů padá
Zem žije, ještě nechce spát
a vločka taje - umírá tak mladá
Však druhá, třetí, sestry její
vše kolem skryly pod sebou
a holé větve spících stromů
se vzhůru derou bílou tmou
Je večer, čas se zastavil
já přemítám ve světle staré lampy
že budou sypat a ta sůl
mi zase rozežere křampy.
Ráno lilo jak z konve a teď sype a sype. U nas se tomu kdysi říkalo - sumeryja. Teď je to kalamita. Havířovsko.
PS.Kejsi bylo sněha po břuch, teraz už yny po dupe.
nechci Vás rozsuzovat ,ale každá oblast má a měla své nářečí,takže vsude se tomu říká jinak. Mám pravdu-možná ne!
Kytko určitě mate pravdu. Už nechci polemizovat prakticky o ničem, ale je mi podivné jak může byt někdo tak sebejistý ve svých názorech. Pokud pavlos, jak tvrdí, je ve věku mých rodičů tak je mu 110 let . Pak mi nezbývá nic jiného než mu vyslovit uznání za jeho znalosti v ovladání vypočetní techniky. Končím toto téma.
Srdce Českého ráje: padá, padá, ale je nad nulou, tak to ani nějak nepřibývá jak se zdá. Ačkoliv současné počasí nepovažuji za kalamitu, ale běžný jev, není nad to mít dobré zimní gumy. Třeba jako chlapík na tomhle videu:
doplněno 10.01.10 15:31:A když už k něčemu dojde, tak opatrně při vyprošťování!
Takže i u nás v Jizerských horách se v noci rozpadalo a vlastně padá celý den. Ale to je pro nás normální zima. Možná, že i jenyk nahlásí změnu v Krkonoších. Ráda bych popřála všem, co mají problémy se sněhem a námrazou, ať jim jde co nejdřív elektřina a nepostihne je žádný další karambol. Já když si vzpomenu na říjnovou kalamitu, která nás na severu postihla v loňském roce, tak to bylo opravdu kruté. Držím palce, ať jste brzy všichni v pohodě!
Jih olomouckého kraje: napadlo zhruba 30cm za tři dny. Sněhová pokrývka je teď o něco menší, protože do toho přišel déšť a mírně tálo.
doplněno 11.01.10 09:11:zkouším vložit foto a asi nic
Dneska máme zavřeno, páč je tu 36cm sněhu. Objednal jsem traktor, ale bude až v 11:30,
Musím čekat, páš už nemůžu.
Kdopak mi poradí, jak zamezit zasílání zpráv, když někdo zde napíše příspěvek. Nestačím mazat.
Zamezit tomu zasílání zpráv zpětně asi nejde, když sis nechal při vkládání dotazu (tématu) zatrženou volbu "Upozornit na odpověď e-mailem." Jedině blokovat v mailu adresu ze které to chodí. Ale to Ti pak samozřejmě nebudou chodit ani upozornění z jiných dotazů na poradně. Admin by třeba poradil, nebo pomohl...
Výborně - zcela výstižné! Dlouho jsem to již neslyšela a tak mne to pobavilo. Ano - skutečně ladovská zima
Jih olomouckého kraje- začalo sněžit včera navečer, do dnešního rána 5,5cm. Nevím jak tady na celém okresu, ale byl tady jen mírný vítr. Zatím pořád padá, střechy kde se dalo jsme odklidili. Byl tam pořádný led. Teď teplota -1, ale jak říkám, pořád padají chuchvalce. Taťka koupil před 5ti roky sněhovou frézku, tak jí letos pořádně užije. Už mě ten sníh nebaví, ve městě není kde pořádně zaparkovat. V sobotu po obědě vysvitlo sluníčko (na 2 hodiny) - krásné modré nebe. Byla to paráda. První sluníčko v tomto roce.
Od rána drobně hustě sněží.
chmi.cz/...
nebo
dpz.cz/...
nebo
chmi.cz/...
hvězdárna asi 7km od Vsetína
Ale abyste se, pane Cukráři, nezlobil , tak tady pohled do včerejších Nuslí (A ten sněhulák mi při kopírování spadl :D ).
Jééé, paráda, díky! Já si říkala, že už to tu nebudu zaplácávat, ale sněhulák si to zaslouží
Plácali jsme ho asi dvě hodiny, rupla nám jednou střední koule, pak jsme nemohli najít vhodnou pusu...no nedělní dřina to byla
Ale ještě stojí!
Ještě spadl při kopírování...já se lekla ,že sněhuláci po vzoru amerických hororů obživli a že Vás napadl.
Jinak ještě včera v tuto dobu 30km od Plzně cca 25 cm,pak začalo pršet a je cca +1C ,tedy to taje.Nyní je tam tak 5-7cm ,taková hnusná břečka...
Myslela jsem dneska na Vás - na ráno jsem měla doktora a tramvaj (a lidi) měla na Karlově nám. co dělat, tak nevím, co ty přilehlé ulice, ale snad už to tam teď vypadá lépe - je to dost hrůza tady; kdo odháže své auto, zaháže tím odházeným sněhem jiné místo, takže kam se za normálních podmínek dá s vozem vlézt, je to teď o hubu. Tak budu držet pěsti a pak napište, jak to dopadlo (i představení
- ať se líbí!)
Tak v poledne pršelo,je 5st nad nulou ,čvachtanec jako hrom ,co z toho bude?Jestli to umrzne .
Nám už ráno spadl sníh se střechy ze severní strany a odpoledne už i z jižní strany. Přes den byly +2 stupně a pomalu to taje. Kousek od Prahy, PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.