Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrži na naší zahradě

Od: babajaga® odpovědí: 6 změna:

Ahoj, rádcové, dnes jsem sekala naši okrasnou zahradu a podívejte se na můj nečekaný úlovek. 4 krásní smrži, pátý mi rozsekala sekačka, zachránila jsem z něj asi tak slabou čtvrtinu.

Vůbec jsem je tam nečekala, loni mi rostly úplně jinde, v jiném koutě zahrady. Tam letos není nic.

Tak snad letos bude pro houbaře dobrý rok. Jaga.

Smrži na naší zahradě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

2x

Milovník hřibů, který sbírá pouze houby s "tečkama"(stopkovýrtusné) a houby s "čárkama"(vřeckovýtrusné) kromě lišek pro jistotu považuje za prašivky a tudíž nejedlé je při pohledu na smrže v rozpacích. V lese obvykle nerostou, ale kupodivu se najdenou objeví na zahradě u zasazené borovičky nebo keříků v místech, kde se hnojilo kůrou nebo štěpkou. A ejhle - vyroste výborná, chutná i když na první pohled podivná houba. Je nová doba, jsou nové houby, nové chutě a nové objevy i toho, co se dá sníst.

Babajaga, teď už jsou vaši smrži asi v jídle a zbytek na fotografii. Máte pěkné houby.

hodnocení

Díky, Hoste, za recepty, ten s těmi makaróny nebude jistě marný. Jaga.

Ahoj Jago. Právě tento týden jsem viděla v nějakém pořadu kde tyto smrže představovali jako právě rostoucí houby. Já ti je děsně závidííím. Není tady žádný smajlík co se oblizuje až za ušima. Jo, a ten medvědí česnek mi vyrostl. Ale není ho nějak moc. Tak pa a dobrou chuť.

hodnocení

0x

Tak dobrou chuť!

Smrži na naší zahradě #2

Taky, jedla jsem je jen jednou - výborné

liska*
hodnocení

0x

Babko, já také dnes objevila smrže - v kůře, tři tam jsou. Nevadí jim, že pod kůrou je geotextilie. Počkám, až mi povyrostou.V životě jsem je nejedla, přitom mám houby ráda a chodím na ně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]