Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigada v Anglii

Od: paboz® odpovědí: 11 změna:
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Koukal jsem na ty balíčky, co ta agentura nabízí a musím říct, že v dnešní době mi to přijde jako zbytečné utrácení peněz. Člověk ani nemusí umět příliš anglicky, aby si tohle vše zajistil sám (Navíc v každém velkém anglickém městě je spoutu Čechů a za nějakou menší obnost peněz s vami určitě někdo rád stráví odpoledne a půjde s vami založit účet.).
Krom toho v dnešní době je možné si veškeré info najít na netu, na to člověk si opravdu nepotřebuje platit agenturu. A dostat se z letiště do města by snad taky neměl být problém. Pokud si člověk opravdu neumí poradit s těmihle věcmi sám, neměl by se raději do toho pouštět vůbec. Agentura by mu možná do začátku pomohla, ale stejně by byl za chvíli zpátky, protože neumí samostatně fungovat. Nejlepší cesta je podle mě zjistit si veškeré info na netu, sebrat se a jet. Takhle přesně jsem to udělal s přítelkyní před dvěmi lety. Rozhodli jsme se pro Skotsko, našli jsme si z ČR byt, kde jsme mohli být jeden týden. Když jsme přijeli, hned jsme denně hledali práci a k tomu bydlení. Během týdne jsme to zvládli. Byly to sice trochu nervy, ale když člověk chce, jde vše.
Hledat cesty, kde za vás někdo jiný udělá všechnu prací, je akorát cesta do pekel. Takový člověk je pak nepoužitelný a při prvním problému se rozsype. Člověk by se měl snažit veškeré překážky překonat sám, aby se naučil v tom chodit a byl psychicky stabilnější.
tomashradil

Dobrý den.
S touto agenturou jsem minulý rok vycestoval. Vše bylo oka. Bydlení mohlo být o něco lepší, ale práci jsem měl během 2 dnů zařizenou, stejně tak bankovní účet, NIN, životopis v angličtině a také mě provedli městem, což bylo fajn.
Tomáš

iz*
hodnocení

1x

Chce-li někdo pracovat v zahraničí, měl by umět jazyk země, v níž chce pracovat, vyhledat si inzeráty v pracovních portálech příslušné země a zásadně jednat pouze s přímými zaměstnavateli, ubytovateli, ... Určitě nevyužívat žádné "zprostředkovatelské agentury!

A už vůbec podobnými agenturami nespamovat na jiných webech, v poradnách apod.!

hodnocení

tak jsem predpokladal kdyz jsem v poradne tak se zeptam na to co nevim. Co je na tom spatneho pane CHYTRY nebo DULEZITY

pro upresneni ja nikam nehodlam vyjizdet, praci mam tady,ale moje znama prisla cela natesena jak to ma zajistene.Protoze patrim mezi racionalni lidi kteri musi met vse proverene tak jsem si dovolil zjistit nejake informace do ceho se hrne.Nic vic v tom neni treba hledat

iz*

Paní, nikoliv pan.

Doporučte své známé, aby si vyhledala příběhy lidí, kteří "vyjeli za prací do zahraničí" s různými agenturami (případně se po těch zkušenostech můžete poohlédnout i Vy sám). A bude Vám jasné, proč jsem odpověděla tak, jak jsem odpověděla.

Další možnost je zkusit se na tu situaci podívat z pozice potenciálního zaměstnavatel: Dal byste přednost zaměstnanci, který Vás oslovil sám, nebo tomu, který potřebuje zprostředkovatele? ...

Moje nejstarší dcera takhkle pracovala v Irsku → vše si vyřídila sama. Říkala, že byl velký rozdíl v tom, jak zaměstnavatelé pohlíželi na uchazeče, kteří je oslovili přímo, a na "uchazeče přes agentury".

Koukám Ivzez, že ti dneska někdo asi šlápl na malíček :)
iz*

Kdyby jen dneska...

Ale vážně: Kdyby se každý, kdo uvažuje o práci v zahraničí, trošku zamyslel, vyšlo by mu to, co píšu v první odpovědi.

hodnocení

takze mila pani .Prvni obsahlejsi cast odpovedi byla vecna v poradku,ale ta druha tam jiz byla videt dulezitost a potreba se predvest.

ale zase si rikam na poprve tyden po maturite na 80 dni (to ma v planu)pokud by bylo vse pravda tak nemusi hned vydelat balik staci kdyz neco kapne .Dulezitejsi budou ziskane zkusenosti do budoucna,jazykove prostredi a pojede tam s pritelem(ten taky po maturite)tak i zjisti jestli jim to klape i v vypjatych situacich.

iz*

Ještě jsem si vzpomněla na portál Eures. Jestli chce Vaše známá pracovat v některé zemi EU, najde na portálu informace o životě a pracovních podmínkách v jednotlivých zemích EU, u většiny zemí i odkazy na úřady práce, pracovní portály, ...

V druhé části nebyla "důležitost", ale zkušenost:

" Hodí-li"sem někdo jednoduše formulovanou otázku s odkazem na jiný web, jde téměř vždy o reklamu pro ten web a o snahu získat mu alespoň jednorázově zvýšení návštěvnosti.

Ten, kdo opravdu hledá zkušenosti s agenturami, nabízejícími podobné služby, většinou otázku formuluje jinak. Neptá se (většinou) na jednu konkrétní agenturu, ale požádá o doporučení agentur, s nimiž mají lidé dobré zkušenosti. Nebo se zeptá na jednu agenturu či firmu, ale bez odkazu...

hodnocení

bohuzel ja jsem chtel informace o konkretni agenture,Ale dik za ten pracovni portal preposlal jsem ho.

petrzapletal
hodnocení

0x

Ahoj.

Já s touto agenturou byl a musím říct, že vše bylo ok :)
Práci i ubytování jsem měl zařízené hned po příjezdu.
Já si teda vybral jejich nejlevnější balíček work+live, takže jsem neplatil zase tolik.
A když jsem potřeboval poradit i s něčím nad rámec mého balíčku vždy se mi dostalo rychlé odpovědi.
Neřeknu vám jestli přes agenturu jet či ne, já jsem jednoduše potřeboval jistotu a proto jsem agenturu Lifechange s.r.o využil a má zkušenost je pozitivní. Kdyby jste si chtěli o Anglii popovídat napšite mi klidně na fb.
Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]