Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarůstání vousů

Od: karelmandak odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chci se tak všeobecně poradit.
je mi 27 let, trápí mě zarůstající vousy. Dělá se mi to jak po holení žiletkou (gillete pětibřitá) tak i elektrickým planžetovým strojkem (Braun, kvalitní), jak při suchém holení tak i při používání gelu. Po holení jsem zkoušel používat: Nivea bez alkoholu, argamový olej, yves rocher sensitive nebo nic a výsledek je stejný, vždy něco zaroste, vždy se udělají nějaké menší pupínky co zmizí hned nebo nějaké větší co mizí měsíc. Vážně si už nevím rady. Jít ke kožnímu nebo prostě s tím nic neudělám a mám zůstat zarostlý? :(

Děkuji za rady
Karel

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Pokud můžete, kupte za pětistovku zastřihovač vlasů a holte se tím. Prý je to sexy.
Pokud nemůžete, běžte na kožní.
doplněno 11.05.17 19:51: Babkazov, nic se seřizovat nemusí. Je vidět, že se holit nemusíte:).
Normálně se holím jen holou planžetou, bez nástavce. Je to rychlé a pohodlné. Nepořežu se, zlehka jezdím po kůži a tahy se snažím neopakovat. Za 2 roky je to tupé, takže pak kupuju nový, proto beru nejlevnější phillips v akci za 500.
Samozřejmě občas potřebuju být hladce oholen, na to mám téměř nepoužívaný strojek.
Pupínek se občas objeví, ale rozdíl je mnohonásobný.

janz
hodnocení

1x
Neholím se denně ale stávalo se mi to taky ale spíš zřídka třeba 1 za měsíc v pubertě samozřejmě mnohem častěji. Za mlada jsem používal žiletku tam se to stalo hned jakmile nebyla dost ostrá nebo byli trochu delší. Poté přes 8let 3frézkový strojek philips nějaké podráždění a zárusty zejména pokud byli tak dlouhé že jsem je musel nejprve vzít výklopnym zastřihovačem. Teď mám drahý planžetový braun asi měsíc a půl a snažim se holit max po dvou dnech a zarostl mi chlup na hraně čelisti, na horním rtu a pod spodním rtem. Asi je to špatnou technikou prostě nepřejíždět mockrát po sobě na jednom místě ale pokračovat jinde a pak se tam vrátit a netlačit. Na jeden tah to prostě nikdy neoholíte (navzdory jejich reklamě) snad jen břitvou co přeřízne volně visící vlas a zkušenou rukou. Docela pomáhá omytí studenou vodou po oholení a desinfekce vodou po holení. Krémy ani balsámy po holení nepoužívám nepřijde mi to chlapské ani potřebné.

hodnocení

0x

Asi nesmíte chodit hladce vyholen. Vilík radí zastřihovač a má pravdu. Seřídíte na několik milimetrů a budete mít po problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]