Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Nepůjde mi ani tak moc o radu jako spíš o váš názor.Před dvěma dny jsme s manželem koukali na pořad v tv. na něco o umění a on měl neustále řeči že na tom není nic tak těžkého.Chtěla jsem ho tedy popíchnout ať se předvede sám.Dalo mi to spoustu přemlouvání,ale nakonec jsem ho ukecala.Vzal papír,tužku,vatičku do uší a začal.Po zhruba hodině měl hotovo a já jen zírala co z hlavy nakreslil.Druhý den jsem obrázek odnesla tchýni a ta tvrdí že ho nikdy takto kreslit neviděla-jestli si z ní nedělám legraci.Nikdy prý nechodil ani do žádné umělecké školy.Za tyto dny nakreslil ještě pár obrázků.Je možné aby někdo měl talent jen tak si sednout a bum portrét nějaké ženy...navíc kreslené jen tak z hlavy?Jsme spolu již 14 let(každý den v jedné domacnosti od jeho 18-ti let)a nikdy nic nekreslil.Co si o tom myslíte?Napadlo mě jestli by se nechtěl ještě zdokonalit třeba na nějaké škole,ale prý je na to starý a navíc mu nepřidou obrázky dobré.
Zdravím. Tak tady je fůra nesrovnalostí. To, že nejde o malbu ale o kresbu, laik vědět nemusí. Zda jde o kresbu z hlavy či s předlohou, není důležité. Ale pokud jste seděla vedle toho, kdo tuto kresbu vytvořit, nemohla jste vidět v jeho ruce tužku. Toto není kresba tužkou. Nevím, co po nás chcete. Máme nepoznat, že jde o úpravu fotky počítačovou aplikací? Nebo co? O co vám tedy, prosím, přesně jde? Ida
Nebuďte hloupá.Nemám potřebu si vymýšlet.Já tomu nerozuním a neřeším nějak rozdíl mezi malbou a kresbou.Dělal to prostě tužkou.Jestli s tím máte problém není nic jednodužšího než kus odgumovat nebo něco dopsat a vyfotit-třeba zblízka to je jedno...jestli to tedy manželovi nebude vadit.Pokud nevíte o co mi jde tak si ještě jednou přečtěte otázku.
Krásné! Věřím. Můj otec taky za nic nemá, že umí věrně, tedy podle předlohy, např. tužkou, namalovat co vidí. Byla jsem svědkem, asi v 10ti letech, kdy mi nakreslil do památníku dvě sedící koťata, včetně dokonalé a vystínované srsti - jako živá, k nerozeznání od pohlednice. Nikdy víc jsem ho kreslit neviděla, považoval to za ztrátu času a žádný talent v tom neviděl, bral to jako samozřejmost. Nevěřil si. Jinak, různé techniky se opravdu dají naučit a lidé absolutně bez talentu malují, či kreslí nádherné obrazy podle předlohy - např. malování levou hemisférou (Youtube). Horší už to asi lidé bez talentu budou mít s nápady, inspirací, ale cokoliv napodobit asi dokáže každý, kdo se techniku naučí. Můj muž mi nikdy nic za 1/4 století nenamaloval, i když jsem ho žádala a žádala jsem ho na základě starých obrázků, které namaloval v mládí a byly úžasné. Je tak nepochopitelně skromný, až to není normální. Umí zahrát asi na 6 hudeb. nástrojů, slyšela jsem ho na tři, za mlada měl hud. skupinu a dnes nehraje vůbec, když ho někdo hodně otravuje, tak zahraje s nechutí - pořád stále skvěle, bez cvičení. Prý ztratil radost z hraní, hrál dlouho a už ho to nebaví. Prostě už to je za ním, má to zvládnuto, tak co s tím dál? Dnes to považuje za ztrátu času a věnuje se věcem dosud nepoznaným.
Zdravím, zkuste ho pobouchat po zádech, jestli neduní. Jestli jo, tak je to mimozemšťan a vy jste byla celý život zneužívána jinou vesmírnou bytostí.
Pokud neduní, tak je tento dotaz jen žert.
Nesuďte podle sebe.Opravdu si myslíte že můj manžel si tajně 14 let kreslí portréty?Jestli máte potřebu se posmívat tak na vás již reagovat nebudu.Vaše odpověď s mimozemšťany na mě dělá dojem že píše puberťák
Víte,ono by ho to asi bavilo,ale myslí že ty obrázky jsou špatné.Přidávám sem ten první obrázek co kreslil.Trvalo to asi hodinu co to kreslil.Mě prostě nejde do hlavy to že předtím nikdy nekreslil a ani si nikdy nic nečmáral.
Tak tohle nevypadá na úplného laika, který má tužku poprvé v ruce. Jde o určitou techniku, která se musí naučit. Jste si jistá, že tohle namaloval Váš manžel? Jinak z hlavy namalovat takový obrázek samozřejmě jde, to problém určitě není. Problém by byl, kdyby malíř nedokázal namalovat něčí portrét tak, aby se v něm dotyčný poznal. Z hlavy je to naopak daleko snadnější.
Nevěřm tomu , někdy v životě se tomu věnoval, a teď si užívá slávu a trochu zatlouká..
(myslím to v dobrém) kresba takové úrovně vyžaduje správný postup, techniku, kterou by prostě napoprvé takto nezvládl. Je to jako bych si po shlédnutí gymnastiky řekla, že to zvládnu taky a zfleku udělala dvojité salto..
Při kresbě musíte myslet dopředu, jasně si určitě odkud kam dopadá světlo, stíny., vědět, co stínovat dřív, co později.. Je toho dost. V tom případě všichni slavní umělci, co studovali kresbu roky a roky jsou hadr proti Vašemu manželovi. Ale jak píšu.. Nevěřím tomu.
Mám spolužačku, co všechen volný čas trávila učením, nechodila po zábavách, jen se učila, červený diplom - a bimho, před cizíma lidma - "já se ale vůbec neučila, to muselo být štěstí, asi náhoda. Ani jsem se na to nekoukla".. a já jen valím oči jak věrohodně umí lhát
.
Janah, myslím, že se tomu někdy v životě věnoval trochu víc. I kdyby před 20-ti lety..
Tak teď si připadám jak blázen.Tchýně si myslí že si z ní děláme legraci a tady čtu že to není možné,ale já mohu odpřísáhnout že po tu dobu co jsme spolu(14 let) nikdy nic nekreslil až teď a u toho jsem byla.Tu slávu si také neužívá protože mi bylo řečeno...to je toho.Bere to jako normální věc kterou umí každý kdo má oči a ruce.
naprostý souhlas s riou. Ten, kdo tenhle obrázek maloval, tak musel ve svém životě dost malovat. Učit se techniku stínování atd. Není to v žádném případě někdo, kdo v životě namaloval leda tak psí boudu a teď najednou z ničeho nic vyšvihl tenhle portrét
Tak jsem tuto diskuzi dala přečíst manželovi a ten se jen smál.Jsou mu nepochopitelné třeba konkrétně reakce jako je ta vaše.Budu tlumočit..."Technika stínování?Co je to za blbost?Co očima vidím tmavší,to tmavší nakreslím.Co je na to potřeba za techniku? "
Janahah, takto reaguje člověk který o tomto umění nemá ani páru. A to jste myslím Vy, ale ne ten člověk, který opravdu namaloval ten portrét. Takže jestli Váš manžel opravdu odpověděl to, co jste tady napsala, nemohl ten obrázek namalovat. A takto bude reagovat každý, kdo se tímto uměním zabýval, zabývá a už něco sám namaloval. Naprostý laik, který nemá talent k malování, nebaví ho to a neumí to, Vám klidně řekne že to možné je, protože o tom nic neví.
Přečetla jsem celou diskuzi a vůbec se nemohu dopídit toho, co vlastně sledujete, co chcete slyšet a důvod, proč jste tuto otázku založila není jasný. Ti co se v kreslení vyznají Vám odpověděli dobře a to se Vám nelíbí. Ti druzí Vám také už odpověděli podle mne také dobře a ani to Vám nestačí. Tak co chcete slyšet?
Že je Váš manžel skrytý génius a že z toho všichni padáme na zadek? No tak dobře. Já Vám to teda napíšu, jestli Vás to uspokojí. A teď by mne zajímalo, co z toho máte. Uspokojení? No tak fajn, já Vám ho poskytnu. Ale co dál? Jakmile to dopíšu, už si na Vás ani na Vašeho manžela ani nevzpomenu, protože ani jednoho neznám. Nikdy se ani s jedním z vás nesetkám. Jestli chcete slyšet co máte dělat s člověkem který má talent a umí kreslit, tak si myslím, že už je Váš manžel dospělý chlap a tak by to měl vědět sám. Kdybyste tady napsala, že to je Váš syn, kterému je deset let a vystřihl od boku za hodinku tento portrét, tak Vám poradím, abyste nalezla někoho kompetentního ve škole kam dochází a našla pro něho příslušnou školu, kde by mohl svůj talent rozvíjet.
Jenomže tak Vaše otázka nezněla. Tak proto nelze reagovat vlastně nijak jinak, než říci že to je hezký obrázek. Kdybyste se chtěla o tomto umění dozvědět opravdu o trochu víc, tak máte obrovskou možnost na stránkách internetu a zjistíte, že lidí kteří dokáží malovat je obrovská spousta a že opravdu existují různé techniky a specielně techniky "rychlomalby", kde je právě využíváno tohoto stínování, které je na obrázku který jste sem zkopírovala.
A člověk, který tento obrázek maloval je zná a určitě o svém talentu ví a nejenom to, bude to dokonce jeho koníček a věnuje se tomu hezkou řádku let. Je něco úplně jiného vzít do ruky obyčejnou měkkou tužku a namalovat skicu nějaké krajinky a něco jiného je znát proporce kresby, umět je použít, základy používání uhlu, nebo malířské tužky protože obyčejou tužkou tohle namalované není a specielní matovací gumy a tak dál.
Takže jestli jste chtěla někoho ohromit tímto příběhem, tak tohle Vám uvěří jenom ten, který o tomto umění ví to co Vy. Tedy nic.
Tak až se manžel bude nudit, ať znovu namaluje onen portrét s maličko jinak pootočeným obličejem.
Děláte si z nás tady akorát pr.el. Vy nevíte, co je to stínování? Tak se zeptejte manžela, který ho tak bravurně ovládá. Jinak panu manželovi vzkažte, ať pověsí elektrikařinu na hřebík a živí se kresbou. Poněvadž když do dnešního dne nedržel v ruce tužku a jen tak z voleje tohle nakreslil, tak je to genius
. No nic, jestli jste chtěla, aby mu tady někdo pochválil to, jak kreslí : "Ano, umí to". Ale nemusela jste k tomu psát tu pohádku...
Vůbec se už nedivím že nekreslil.On nechce nic chválit a proto to taky sám nikde neukazuje.Prostě podle vás neexistuje nic jiného než se to naučit?Na to jste přišel jak?Vlastní zkušenost nebo jste to někde slyšel?Když mu to tu tlumočím tak mám vyřídit že mu to lichotí co si myslíte a velice děkuje.
Ne FB jsou skupiny malířů jen se do nich podívat,,,ale jak vidím,jak váš muž maluje je dobrý.Jsou tam i takoví ,,portrétisté ,krajinkáři a pod. Třeba si dejte do hledání Anna Borská -jsou tam různé galerie dobrých malířů samouků..Tvrdá-teď nevím její křestní jméno,ale ona se vým ukáže.Napíši vám ta jména nějaká zítra a můžete jít do skupiny a ukazovat vaše malby hodnotit jiné a pod...je to moc zajímavé..
Už jsem to sem psala.Opravdu si myslíte že manžel si potají abych to nevěděla kreslí portréty?
Před 20-ti lety mu bylo 12 let a bydleli v Orlických horách v malé vesničce.Měli menší statek se zvířectvem a tak nebyl čas na kroužky protože musel doma pomáhat.Na to co píšete manžel říká že on si prostě představí odkud světlo svítí a jen to namaluje.Na to jak na člověka dopadá světlo a stín nemusí nic studovat.
janah: Naprosto Vám věřím a mohl bych uvést příklad z naší rodiny, kde nikdo něměl ani tušení o talentu, kresbě a později i malbě, mého synovce a to ze dne na den. Teprve z jakési nutnosti doplnit něčím stěny nového bytu, rodina objevila jeho talent nejen v jeho tahu tužkou, štětcem, ale i technice s jakou se do toho pustil. Že si doma kreslil, jako děcko, nikdo nepovažoval za nic mimořádného v jeho kresbách a malovánkách. Portrét kohokoliv nyní udělá na počkání a dokonalý i po technické stránce. Nikdo ho nic neučil nikdo neradil. Prostě i v pozdějším dospělém věku, neměl potřebu se tím chlubit, že mu to jde samo a bral to podle jeho pozdějších slov jako něco co není potřeba křičet do světa. Dnes žije v Anglii a amatérsky kreslí a maluje pro zákazníky, kterým se jeho tvorba líbí. Tolik pro ty, kteří si myslí, že něco není možné.
Vy ale mluvíte o někom kdo si jako dítě kreslil, jenže tomu nikdo nevěnoval zvláštní pozornost. Kdežto tazatelka tady řekla, že matka jejího manžela n i k d y neviděla svého syna, že by maloval. Dále, později se Váš synovec sám začal svému koníčku věnovat. Věřte mi, že nevíte co všechno on prostudoval. Proč by Vám to vyprávěl, neměl to zapotřebí. Byl to jeho koníček a chtěl s v něm zdokonalit, tak to dělal. Ale kdybyste se ho na to zeptal, určitě by ho Váš zájem potěšil a určitě by Vám doplnil informace které dnes nemáte. Vy to berete jako samozřejmost, protože už vidíte co umí.
Zdokononalovali se ve své práci všichni světoví mistři a někteří se učili tajně jeden od druhého, někteří přebírali techniky od svých kolegů a je o tom napsáno i spousta knih. O jejich tvorbě, o jejich životě. Učili se celá dlouhá léta a nikdo z nich nikdy netvrdil, že prostě jednoho dne ráno vstal, z ničeho nic ho napadlo že se stane malířem, vytáhl ze šuplete tužku a vystřihl portrét během jedné hodiny.
A i když se tento portrét nedá považovat za umělecké dílo, je na něm vidět určitá a dobře zvládnutá technika, která se musí naučit, s tím se člověk nenarodí. S talentem ano, ale ten nestačí. Na talentu je třeba hodně pracovat, aby to k něčemu bylo. A o tom je celá tato diskuze. Člověk který maloval obrázek který sem byl vložen, nedržel v ruce "tužku" poprvé. To je vše.
A je to tak u všech lidí kteří se narodí s nějakým talentem. Zeptejte se třeba pana Gotta, jestli nikdy necvičil svůj hlas, jestli mu nestálo za to naučit se noty. A jestli jednoho dne zrána vstal a začal z fleku zpívat árie...
Prostě to co tady paní vypráví je nesmysl. I když ten obrázek není vrcholné dílo, je na něm vidět že to amatér nemaloval.
Janah:
ha ha ha, tak to tady musí bejt teda samej puberťák, když skoro všichni nevěří vaší bláhové iluzi, že váš protějšek je přirozený talent a svede takový obrázek jen od ruky a poprvé v životě maloval. ha ha ha
nemějte strach a plácněte ho po těch zádech. stačí rukou, nemusí to být kladivo.
Jestli vás uráží, že lidé nesouhlasí s vašimi utopiemi, tak je mi vás líto a blahopřeju manželovi. Lepšího obdivovatele bez vlasního úsudku si nemohl sehnat. Jakými geniálnímí vlasnostmi ještě oplývá? Co vám ještě nasypal do hlavy? Neumí chodit po vodě?
Klidně neregujte, když nemáte reálné argumenty. Zázrak můžete probrat v nejbližším kostele.
Nesmysl a není to tužkou. Chci věřit tomu, že vy mu věříte ale trošku si z vás vystřelil. I když si to nemyslím, pokud se náhodou pletu, tak bych ho v létě hnala někam ven a za peníze by kreslil kolemjdoucí cizince, to vydělá majlant.
Janah-Angel, jsem slepá nebo je to stejná růžová?
Jasně, tomu bych rozuměla ale asi to nebudou HB. Mimochodem hezký začátek, kdo to bude až to bude?
Lidus, dneska už opravdu existují i tužky kterými se dá takto malovat, ale rozhodně s nima nejde normálně psát. Mají silnou tuhu, je měkká a dá se rozmazávat. Je to takový uhel v tužce, která se dá ořezávat. A pak jsou takové uhly samostatné posílám foto
Nebude to nikdo, to jsem jen ve třech vteřinách namalovala, aby bylo vidět jak to na papíře vypadá, když se maluje těmato tužkama.
A ještě bych dodala k celé této diskuzi, že sem vložený obrázek vypadá přesně na tu techniku kterou používají pouliční malíři specializovaní na rychlé portréty turistů. Aby ještě nedostal ten co to sem vložil za uši, že to odněkud zkopíroval. Nebo u toho opravdu seděl a sledoval toho malíře a pak požádal tu majitelku, jestli by si mohl obrázek vyfotit. Ono je možné všechno.
To by výše nebylo napsané že není problém kus vygumovat nebo vyfotit jinak.Schválně jsem zkoušel něco načárat obyč tužkou a pak to rozetřít ubrouskem a normálně to jde.
Do toho rozmazaného nakresli ještě jednou to, co jsi chtěl. Pak to ubrouskem znovu přetři a nakresli na to všecko ještě to, co pokládáš za nejdůležitější. Když plastickou gumou vybereš lesky, případně zdůrazníš bílým pastelem, dostaneš úžasně plastický obrázek.
U nás, v bývalém zaměstnání, jsme používali rčení: Jak maš talent, tak se něubraniš, synku/děvucho! A to znamenalo, že kdo to má, musí to i cítit. A právě proto, se syna řezníka je skladatel, malíř, muzikant, malíř, fotograf. . . Prostě to má v sobě a touha tohle provozovat, ho dožene k tomu, k čemu je předurčen. Kdo má v sobě jen dovednost, ale žádnou touhu, nikdy se nebude snažit o projev. Nikdy nebude věřit ani sobě, ani tomu, co dělá.
Možná, že to příjde, že se, jakoby, probudí. Možná!
Magdon, jo jo, je to přesně tak.
Talent není totéž, co dovednost. Že má někdo k něčemu talent ještě neznamená, že ho to musí bavit. Prostě od přírody, bez učení, umí něco, co jiní neumí. Bavit ho to může, ale taky nemusí. Když ho to baví, věnuje se tomu a může se tím živit, nebo i proslavit. Když ne, prostě se tomu nevěnuje, on sám nemá potřebu se chlubit a jeho talent zůstane zkrytý. Ale to neznamená, že ho nemá.
Já kreslit neumím, o to více obdivuji lidi, kterým to jde. Třeba moje babička měla otřesný rukopis, za mlada nosila 4 z krasopisu, jak se tehdy říkalo, ale přitom tak krásně malovala - třeba celá městečka s kostelíkem a tak, podobně jako Lada, ale takovým realistickým stylem. Jenže to považovala za ztrátu času a já si ji pamatuji jen jako nepříjemnou paní, která chtěla mít hlavně svůj klid.
Já maluji obrazy olejem,,,, Jednou jsem byla na výstavě a měki tam krásný obraz v životní velikosti. Byl moc drahý. Tak jsem říkala mámošce a ona mi říká tak si ho namaluj. podivila jsem se tomu ,ale nedalo mi to.Koupila jsem si plátno,štětce a jiné potřeby ,,no a obraz je na světě. Ani nevím jak jsem ho namalovala,,i když umím malovat jen tak z nudy třeba jeho profil,ale olejem to ne. Od té doby maluji,,,,ale jsou kurzy ,,,údajně se říká,že malovat umí každý.
Na Yutub má spoustu možností se podívat ,,jak a čím chce malovat tak jen zadat co chce vidět,,jsou tam celá videa postupu a tak se může zdokonalovat.
Zavinac - "...se říká,že malovat umí každý."
Jistě, ale ne na každý takový obraz se pak dá koukat. Ono to není o tom "jak a čím malovat", technika je nepodstatná věc. Tu se skutečně dokáže naučit skoro každý. Ten, kdo má talent Vám namaluje skvělý obraz třeba vypálenou sirkou na pivní tácek v hospodě. Kdo talent nemá, může mít sebelepší vybavení a teoretické vědomosti a není mu to nic platné. Je to stejné, jako třeba s fotografováním. Dneska si každý může koupit dokonalý foťák a myslet si, že bude fotit dokonalé fotografie. Ale tak to není! Třeba takový Josef Sudek (a pár jiných) dokázal fotit neskutečné fotky v podstatě primitivní prkenou krabicí s namontovanou čočkou. A to měl jen jednu ruku a do žádných kurzů nechodil. Prostě měl talent. Jeho talentu se do dnešního dne jen málokdo vyrovná.
Tahle diskuze je zajímavá. Každopádně portrét neznámé ženy je pěkný, ale nesmíte se divit, že vám tu moc lidí nevěří. Ať chcete nebo ne, jsme tvorové, kteří se učí pozorováním a zkoušením typu pokus-omyl. Váš manžel to má zrovna tak, proto ta zmínka od @vykuk. To znamená, že to někde odkoukal a vyzkoušel (pokud ne, je to mimozemšťan). Sám se zmínil, že to není nic těžkého. Tedy už ví, že to umí = už to dělal. A proč kreslí portrét? Jaká žena? (To by mi vrtalo hlavou. Proč nenakreslil vás?).
Musí mít skvěle propojené paměť-oko-ruka, aby toto zvládl. Třeba moje paměť říká kůň. Ovšem moje oko se dívá, jak ruka kreslí psa. Mona
Jde o kresbu uhlem. Je možné, že vy uhlu říkáte tužka. Ale v běžné domácnosti uhel nebývá. Pokud po něm váš muž sáhnul, nebylo to poprvé. Třeba u mě doma se uhel nenajde.
Říkáte, že nikdy nekreslil. Minimálně ve škole v hodinách výtvarné výchovy se musel nějak projevovat. Pravděpodobně mu učitelé doporučovali, aby se kresbě více věnoval.
A pokud se stalo to, co tvrdíte - najednou bác a člověk se třeba probudí z narkózy a mluví španělsky, hraje na housle jako virtuoz nebo ve vašem případě najednou začně kreslit jako poměrně školený kreslíř - tak jsou dvě možnosti. Nechat být, nebo toho využít. Může nakreslit portrét všem tetičkám a neteřím...
Tak blbá ještě nejsem abych nepoznala tužku.Máme ji v šupleti,je na ní 7B a je erární(píšu s ní normálně i já).Že kreslil ve výtvarné výchově je snad normální a nepřijde mi to jako nějkaká škola kresby.
7B není běžná školní tužka, jakou člověk při nákupu přihodí do košíku na psaní, ta je na kreslení. pokud ji manžel doma má, tak pravděpodobně ví proč. konečně, kdyby nevěděl, tak ten obrázek těžko nakreslí. ono už jenom to, že na stínování používal vatové štětičky, svědčí o tom, že o kreslení něco ví, o čemž svědčí i to, že ví kde a jak nastínovat. to, že to přece vidí, není dobrý argument, pokud kreslí z hlavy, tedy nic nevidí
jinak kdysi jsem byla na dvoudenním kurzu kreslení pravou mozkovou hemisférou, byl to fajn kurz a opravdu se moje kresba ze soboty ráno a neděle odpoledne nedala srovnat. v podstatě nás tam učili kreslit, co vidíme a zbytečně nad tím nepřemýšlet - fakt to pomáhá plus jsme tam dostali průběžně nějaké typy a většina účastníků měla konečné obrázky vážně moc hezké. takže si uvědomuji, že umět se koukat dokáže při kreslení hodně a i ten, kdo nemá techniku, dokáže pak kreslit alespoň tak, aby bylo poznat, co vůbec kreslí. na druhou stranu si uvědomuji i to, že umět se koukat nestačí, na takovéto obrázky, co jste sem dala, člověk musí znát i techniku, ať už mu ji někdo poradí, nebo si na ni přijde cestou pokus-omyl.
No mě napadá, že si z vás prostě vystřelil (jestli jste si nevystřelila vy z nás). Vy jste ho viděla při kreslení? Nezavřel se třeba někde v místnosti a pak ten obrázek přinesl? Tužka, kterou to bylo kreslený vážně vypadá jako přímo určená na kreslení...to s ní opravdu běžně píšete? Jinak tomu, že by to dokázal nakreslit bych klidně i věřila...jsou takoví lidé...ale musel by být opravdu geniální.
Ano.Celou dobu jsem seděla vedle něho a ani jeden z nás nikam neodcházel.Je to prostě obyč tužka která se kupuje dětem do školy.
A už v tom mám zmatek . Kolik to kreslilo lidí? Janah, Michalwerner, Angell1985? Michale, to na tom obrázku, to je Tvoje přítelkyně, nebo ta sestřenice s umělými prsy?
ale 7B opravdu není obyčejná tužka, která se kupuje dětem do školy mám tři děti, žádné z nich ji do školy nepotřebovalo. a když jsem jeden rok obdobnou tvrdost potřebovala koupit holce do lidušky na výtvarku, tak ji ani v supermarketech v akci "hurá do školy" (a podobných) neměli, musela jsem pro ni jít přímo do papírnictví, takže opravdu evidentně mezi běžné vybavení školáků nepatří.
janah a tak dál...Celou dobu tady jenom kecáte a vymýšlíte si nesmysly. A podle toho co tady plácáte mám obavy, jestli jste vůbec měl(a) v ruce alespoň nějakou tužku.
Talent Vašeho manžela je opravdu výjimečný a pokud to nakreslil bez jakohokoliv výcviku, tak je to supervýjimečné (a nebo Vám něco tají a baví se tím). Mám kamaráda, který umí také takhle malovat (ten tedy školu má), když ho přepadli, tak dokázal pachatele na služebně velmi věrně nakreslit. Živit se uměním je ale spíš o štěstí a kontaktech, případně vytrvalosti, nadaných lidí je víc než by se mohlo zdát.
Na druhou stranu je běžné, že lidé mají nějaký výjimečný talent, ale dokud ten talent není nějak posouzen, dotyčný si neuvědomuje, že je normální to umět a že to umí všichni. Je znám případ člověka, který byl šéfem na schůzi napomenut, že si nedělá poznámky. Dotyčný šéfovi celou schůzi slovo od slova zopakoval a velmi se divil, že to ostatní nesvedou.
Oprava
... dotyčný si myslí, že je normální to umět...
Určitě je to způsob,jakým kreslí (portrétují) pouliční malíři. Je to moc hezké, ale nechce se mi věřit,
že by to bylo bez nějaké předchozí průpravy (byť staršího data).
Moje sestra moc hezky kreslí (motivy postav, většinou žen).Vykreslovala se takhle od 13 let,kdy kreslila téměř každý den, později řidčeji. Hodně jí to bavilo.Dnes je jí 33. Má to také hezky prokreslené, vystínované. Odborníci by to asi ale nepovažovali úplně za umění, spíše by to mohlo být využito jako ilustrace (tak mi bylo řečeno - jednou jsem to tajně donesla ukázat jedné, v tomto směru vzdělanější paní).
Byla jsem před pěti lety na kurzu kreslení pravou mozkovou hemisférou. I když kreslit neumím, chci kreslit psa a je z toho postižená koza atd... Během čtyř hodin jsem najednou uměla kreslit. Jak je to možné o talentu němůže být řeč?
Byla tam jedna dáma jako doprovod, evidentně nějaká šéfová někde. To co tam vyšvihla na papír,nám vyrazilo dech. Bylo to dokonalé, dokonale požívala gumu a stínování. Mohla jít z fleku si sednou na Karlův most.
Také mi tvrdila, že to nikdy ani nezkoušelam, nevěřila jsem jí také, to jak používala geniálně tu gumu, jí na kurzu nikdo neřekl. Musela by na to přijít sama. Do dneška nevím co si o tom myslet. Kdo ví...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.