Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocity v čase

Od: cas odpovědí: 22 změna:

Čas nezastavime, stále plyne. Co vaše pocity postupem času, mládí - stáří, jaké změny se na vás nejvic podepisuji a jak časem korigujete názory na život? Chcete se narodit do tohoto světa znovu? *slunce*

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

:-D Svět se mění, ale já nějak nestíhám. *nevi* Narodila jsem se do úplně jiného prostředí a za posledních, snad 10 let, se svět mění takovým tempem, že si občas příjdu jako z jiné planety. Hodnoty se úplně a naprosto nejen mění, ale staví se na hlavu. Nemám vůbec nic, co bych svým vnukům předala. Ani moudrost, ani dovednost, ani radu, ani hmotnou pomoc. Neplatí už vůbec nic. Mohu dát jen jedinou věc. Lásku. *vtip*Já vím, pod tím slovem si každý z nás představí věčně se objímající Američany. *zed* Ale laskavá a hodná babička není k zahození. ;) Je však pravdou, že já patřím k první generaci, kterou nepostihla válka, hladomor, pogromy, mor a podobné věci. Za to a za doktory s "náhradními díly", jsem nesmírně osudu vděčná.

doplněno 22.04.17 08:47:

Blešíku děkuji za laskavé chlácholení.*pusa* Ale já nepláču, zrovna teď si nestěžuji, já jen konstatuji jak to je u mně. Jak plynutí času a všechno, co sebou ocnáší a přináší, vnímám.

hodnocení

2x

Když pominu chátrající tělesnou schránku, líbí se mi na světě den odedne čím dál víc. Mládí nestálo za moc, střední věk byl fajn, ale teď je to úžasné! Neměnil bych!

cas
hodnocení

Ringo - sdilim velice podobne pocity :)

lidus*
hodnocení

2x

Znovu se narodit nechci, jednou mi to stačí. Dětství, mládí i stárnutí jsem si užila a užívat si budu dokud to půjde. Pokud se ptáte na to, zda jsem přehodnotila své názory z mládí a věkem dospěla k tomu, že některé věci jsou nepodstatné, ano jistě.

cas
hodnocení

Lidus - proc se nechcete narodit znovu a lepe? Hadam, ze nemate na ruzich ustlano a mate strach, ze by to mohlo byt jeste horsi nez bylo a dosud je?

lidus*

Znovu a lépe a kdo vám řekl, že to bude lépe? Kdepák, každý si musí v životě projít jak štěstím, tak i problémy, nemám důvod se vracet, užívám si každý den. Znovu se narodit, znovu se učit, znovu dělat spoustu chyb...dík ale nechci.

cas
hodnocení

Hodne lidi uvazuje podobne jako lidus, detstvi uz ne, spiš by chteli zacit znovu az tak od stredniho veku, aby se nemuseli vracet k uceni a do doby dozráváni, radeji mit uz zivotni zkusenosti, vybudovane nejake zazemi a často by taky volili dobu nezávislosti v penzi :)

liska*
hodnocení

2x

Myslím, že my starší máme sakra štěstí.:) Našim rodičům poznamenala život světová válka, našim vnoučatům se rýsuje problematický život v multikulti Evropě. :(

pt®
hodnocení

2x

Jak plyne čas, tak prožíváme různé věci, prožitky, které mají na člověka vliv. Pak má na nás vliv prostředí od dětství. Je to rodina, rodiče a sourozenci, také škola a nakonec život sám. A v čase na základě odžitého, pomalu zrajeme a měníme některé názory a to je dobře, že člověk neustrne. Já měla těch změn hodně, od dětství až do stárnutí, ze všeho se snažím vytěžit to dobré, tím víc, čím jsem starší. Nějak už nehromadím věci, spíše se jich zbavuju, nějak víc jsem ráda s rodinou, s vnoučaty, raději, jak na výletě. Ale kdybych měla prožít život znovu, chtěla bych mít pěkné dětství...

hodnocení

1x

Mládí nekoupíš a stáří se nezbavíš. To říkala naše stará teta, která už ale není mezi námi. Cosi na tom bude, že?

cas
hodnocení

Strejc - je to pravdive, ale nove mládi mit znovu je prece lakava moznost, nebo ne?

Ono taky záleží na tom, jaké to mládí je. Já jsem byla v životě nejšťastější, když se mi narodila dcera a já si myslela, že to nejhorší v životě už mám za sebou... No za rok a půl se narodil postižený syn a bylo po idyle. Ale dnes je mu přes 30 a i když tady taky řeším problémy se sousedy, v globále se mám tak nějak čímdál líp, člověk se musí se vším smířit, jít dál a tak. Když si vzpomenu, jak jsem byla naivní, tak to bych teda vrátit nechtěla.

hodnocení

1x

Ale, babko, ona je ta láska v životě nejvíc! Taky jsem neměla zrovna lehký život, ale dokud jsem byla mladá, dalo se všechno tak nějak zvládat a dokonce mít radost z toho, že je člověk na světě. Starší člověk, už snáší starosti a problémy podstatně hůř, už nemá tu sílu, nervy, hned trpí nespavostí, do toho zdrav. potíže - starší lidé jsou víc bezbranní a ten důchod, období odpočinku a klidu, přijde jako nazavolanou. Většina lidí ale nechce zemřít, tedy by se i rádi znovu narodili.

pt®

" blešík", vystihla jste to naprosto přesně, Láska je nejvíc. Nyní se chystám koupit slovenskou knížku "Zázraky života"- od: Prof. PhDr. Ivan Štůr, CSc. (1933 - 2015)

LÁSKA je vzájemné obdarování, lidský hlas, myšlenka, dotyk. Tím vším se dotváříme na člověka, tím vším pomáháme druhému k lidskosti a on pomáhá nám.
Zamilovat se, je důležitější než složit maturitní zkoušku. Probudit v sobě schopnost lásky je skutečně největší a nejvýznamnější úlohou člověka...

doplněno 22.04.17 21:33:

odkaz na knihu: http://ivanstur.sk/

angell1985*
hodnocení

1x

Čas je relativní a každému utíká jinak.Stejně tak je každý starý jak se cítí.Mít možnost se znovu narodit?Proč ne,ale rozhodně ne do této doby ve které si nikdo nikoho a ničeho neváží a slovo nemá žádnou cenu

Čas plyne s věkem rychleji, zjednodušeně řečeno, pro 5minutového novorozence je následujících 5minut celý jeho život, pro 50letého jedince je rok jen 1/50 jeho života.

Mít možnost se znovu narodit, určitě ne. Mladou generaci nic dobrého nečeká. Život našich předků co zažili dvě světové války, je procházka růžovým sadem proti tomu co je čeká. Jsem rád, že už jsem starý a že se toho snad nedožiji.

Anděli, věk je podle toho, na co se člověk cítí? Miláček Franta Ringo to řekl hodně dobře

Pocity v čase
angell1985*

Když je vám šetnáct,tak je vám všechno srdečně jedno.

Proti Frantovi nic nemám a mnoho jeho mouder beru, ale tohle se mu nepovedlo. Pokud si člověk nepamatuje, nevidí neslyší tak už se přeci nemůže cítit sebelíp *smich*.

bmbx, to byste se divil!

Podle té logiky by se mladý co má brýle, nebo postižení sluchu cítit jako stařec ;)

hodnocení

1x

Po padestátce už je to jen lepší a lepší.

Mám sice troje různé brejle, ale většinou je najdu, nepotřebuju opravdové HiFi (podle testu, co se tu nedávno mihnul, nad 8 kHz stejně neslyším (teda spíš ten svist slyším pořád)).

Vím, že když mne bolí záda a vezmu si dva Brufeny, zabere to. Vím, že mi neuškodí - po 30 letech by se to už někde projevilo.

Vím, že když mne něco bolí i po Brufenu, za rok, nejdéle za dva to samo přejde.

Takže - krom pochopitelných lamentací nad tím, kam ten svět spěje - naprostá pohoda ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]