Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z jakého kamene je korejtko na obrázku?

Od: honzazzz* odpovědí: 6 změna:

Z jakého kamene může být to korejtko na obrázku?

Na přání ženy se do něho chystám vyvrtat 2 díry na odtok vody, jelikož ho chce použít na kytky. Tak abych věděl, co čekat, kdyby to byla třeba žula :).

Jinak mám docela solidní vrtací kladivo Bosch, které projede betonem jak máslem, ale žádné diamantové vrtáky ani vodní chlazení k tomu nemám.

Z jakého kamene je korejtko na obrázku?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na první pohled by to mohla být žula, ale spíš to bude nebroušené "teraco", což je v podstatě hrubozrný beton.

nikdo*
hodnocení

0x

Já myslím, že je to umělý kámen. Kamení, spojené nějakým pojivem.

hodnocení

0x

Pokud se jedná o staré koryto, které bylo někde v chlévu či stáji (ze staré chalupy), tak to bude žula. Pozor, při vrtání to rádo praská. Pokud máte v okolí kamenictví, doporučuji se domluvit na vyvrtání otvorů s nima (mají na to nástroje).

jabraka*
hodnocení

0x

U chalupy máme vanu ze žuly,která už vydržela leccos- Vrtání určitě vydrží.

JABRAKA

Z jakého kamene je korejtko na obrázku? #2

hoststary*
hodnocení

0x

Není škoda vrtat do krásného koryta díru? Možná by stačilo korýtko dát výš, postavit třeba na dlaždici a vodu z něj vyčerpávatr násoskou ohnutou. Abyste nemusel nasávat pusou, tak s balonkem, nebo i jinak.. teče to pak samo

honzazzz*
hodnocení

Jen kdyby někoho zajímalo jak to dopadlo: Normálně jsem to zkusil provrtat tím kladivem, SDS vrták s příklepem, nejdřív 6, pak 10mm, a šlo to docela dobře, centimetrová díra byla hotová asi za 2 minutky i s chlazením vrtáku do kelímku s vodou, docela se zahříval.

Díky všem za rady a názory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]