Nejste přihlášen/a.
Tak, jako někteří lidé věří, že existuje Yetti, tak někteří slyšeli, že někteří říkali, že jiní slyšeli o někom, komu Úřad práce pomohl najít práci.
Nedělám si srandu, jen se opravdu pokouším zjistit, jestli víte o někom ( o sobě, nebo o svých známých či o někom z rodiny ), kdo našel práci díky nabídce a pomoci ze strany Úřadu práce.
No, díky úřadu práce se stal můj bratr úspěšným podnikatelem.
Vyučil se řemeslu a bez praxe skončil na pracáku. Zaměstnali ho, ve firmě shrábli příspěvek a za odměnu mohl zametat a chodit ostatním pro svačinu. Neosvědčil se, jak jinak a vzali dalšího. Nevím, kolik takových koleček absolvoval, než ho to přestalo bavit, ale motivovalo ho to tak, že žačal podnikat v oblasti PC a internetu. Dneska spoluvlastní slušně velké s.r.o.
Takže i úřad práce může "sehnat práci", ale pouze jako vedlejší produkt. Tolik zkušenosti z mého okolí...
nevěřím..neznám..alespoň teda u nás ve městě..zde je zkušenost taková, že ti co tam mají inzerát jsou většinou ti největší zmetci co jen točí zaměstnance po zkušebních dobách nebo, protože to s nimi ti zaměstnanci nemůžou vydržet..A vzhledem k tomu, že UP nemá žádné páky jak na ně tak tam ani neposílají lidi a doufají v tom, že si najdou sami
Já jsem před více lety vždy vybírar z nabídek, co oni měli na jejich portálu. Ale od nějakého roku tam firmy již nemusejí inzerovat, tak ty nabídky se smrskly jen na nejhorší nádeničinu. Pracák nabízí jen práci, co nikdo nechce dělat a ty firmy se tam točí stále do kola. Nejde třeba o špatná řemesla či pozice, ale kdo půjde dělat 3 směny, nonstop týden, dojíždění, žádné bonusy a platy 12 - 15 hrubého?
Jako v jiných dotazech, musím zase říct: Ať jsou tyto pozice ohodnoceny nad 20 čistého a hned bude zájem.
A co jde o ty panenky , co vám v kanclu jen přečtou, to co vidíte na tom portálu, tak to by se dalo státu uštřit, kdyby je vykopli dělat něco , tentokrát ale užitečnějšího. Třeba to, co doporučujou: stát v gumovce u bucharu dvanáctky, 30 min pauza, so/ne , 4t dovči, pár 60kč stravenek a na ruku 13 čistého. To by čuměly.
Ano, před dvěma lety při odchodu kolegyně ( administrativa ), jsme dali inzerát přes úřad práce, ozvalo se cca 30 zájemkyň, část z nich jsme pozvali a jedna z nich práci získala. Výborná, schopná mladá žena.
I na dělnické pozice jsme inzerovali na ÚP a získali elektrikáře a vrtaře.
no vida, a u nás všichni zaměstnanci za poslední 3- 4 roky jsou z ÚP, a všichni u nás stále pracují. Dělníci i v kanclu.
jediný, kdo odešel, byl mladý synovec majitele firmy, který potřeboval po vyučení instalatérem praxi, a po roce odešel na Nový Zéland
Jednu znam. Sehnala misto v kuchyni na zaklade nejakych financnich pobidek pro zamestnavatele. Jak pobidky skoncili (po roce?), zametnavatel s ni skoncoval taky a sel si pro nove zamestnance a pobidky opet na urad.
O pár takových lidech vím - všechno to bylo na jedno kopyto - přijetí člověka z evidence ÚP s tím, že ÚP dotyčnému zaplatí rekvalifikaci, pracovní smlouva na dobu určitou dle podmínek ÚP na 1 rok (to je minimum pro zaplacení rekvalifikace ÚP), odměna za práci téměř na úrovní minimální mzdy. Po uběhnutí té smlouvy prodloužení bylo zaměstnavatelem odmítnuto s tí, že se "pracovník neosvědčil" a přišel další a jelo se znova opět přesně podle této šablony. Vesměs to byli "mladí kluci" (věk okolo 20let)
no i tak se dá...to jsou takové ty inzeráty... "hledáme absolventa VŠ s 10letou praxí co umí mluvit 5 cizími jazyky. Nabízíme nadstandardní platové ohodnocení 11tis hrubého a firemní benefit 30min pauzy na oběd"
Moje známá je už přes dvacet let na pracáku. Nedokázali ji sehnat NIC. Není ani krásná ani kozatá. letos už je jí 59. Poslední dva roky alespoň dělá pro městský úřad za minimální mzdu. Takže znám. Ale prý ji budou muset propustit, aby zas mohli zaměstnat deset jiných nezaměstnaných. Takže jestli je topravda, tak zase na 9měs. na pracák a na 15 měsíců na sociálce.
Mám známého, který byl UP registrován několik let. Žádnou práci mu nikdy nenabídli. Když už se jim zdálo, že je v evidenci dlouho, poslali ho na obec zametat listí.
Myslím si, že Úřad práce dávno není o hledání práce pro nezaměstnané, ale o zaměstnání pro spoustu úředníků v různých pozicích.
samozřejmě...já tam byl kdysi odevzdat novou pracovní smlouvu..bylo půl 3 odpoledne a nikde nikdo..všechny baby v jednom kanclu a "hi hi ha ha ha" kafíčko...když jsem tam měl pravidelně donášet seznam inzerátů na které jsem odpovídal...tak se mě baba drze zeptala proč si jako na ty inzeráty nezavolám telefonicky, proč píšu email a čekám na odpověď...tak jsem se na ni prudce ohradil, že jsem nezaměstnaný a nevidim důvod proč utrácet peníze za credit do mobilu když můžu "zadarmo" poslat mail..na to mi zas reagovala, že si můžu zavolat od ní..říkám..."jasný..a to sem budu chodit kvůli každýmu inzerátu..pozvete si mě na 9...je půl 11 a teď jsem se k vám dostal..to má smysl"
když mi na ÚP nabídli práci, která by nepokryla moje náklady na alimenty a nájem, tak jsem se zeptal té paní, jestli to myslí vážně a práci rovnou odmítl. je to už dávno a dneska snad ani žádnou práci nenabízejí. tady u nás je více práce než žadatelů o práci a to se dost podepisuje na kvalitě a mzdách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.