Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penzijní připojištění

Od: zpytihnev* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, využíváte tohoto produktu? Od zaměstnavatele bych dostal příspěvek 700 tak si myslím že už se to i vyplatí.

Máte tip na konkrétní produkt?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Hodně záleží jak je napsaná smlouva. Jedna firma tam má možnost vybrat naspořenou částku třeba k padesátinám a pokračovat dál ve spoření, druhá ne. Další nabízí vyplacení celé částky při odchodu do důchodu a jiná zas jen pravidelnou rentu. Stejně tak je třeba se ptát co se stane s naspořenou částkou v případě úmrtí. Jestli to propadne ve prospěch fondu nebo to půjde do dědictví ... V každém případě je to výhodnější dlouhodobý produkt než kapitálové životní pojištění. To je podfuk kde se lidem slibuje velké spoření ale v podstatě vždy je to jen pojistka se státním příspěvkem. Ze kterého vám pojišťovna časem něco málo vrátí.

hodnocení

0x

Já jsem takto spořila nějakých 10 let před odchodem do důchodu a 10 let už v důchodu. Při odchodu do důchodu jsem část vybrala, uložila na běžný účet a se zbytkem jsem zahájila spoření nové. A dokonce 2x, po pěti letech.*hej* Bez téhle pomoci by se mi s důchodem, který mi stát vypočítal, žilo mnohem hůř. Já jsem velkým zastáncem důchodového připoještění pro ty, kdo nic neví o investicích a burzách a ceně nafty nebo zlata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]