Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dítě a plenky

Od: petrpetr odpovědí: 28 změna:
Dobrý večer přijde vám normální že dítě nosí na spaní plenky ve věku 3,5 let?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Pokud jde o normální zdravé dítě, úplně normální to podle mne není. Ale síše to vnímám jako důsledek používání jednorázových plen. které dětem ani rodičům tolik nevadí. Dokud se používaly látkové plenky, učívaly se děti na nočník rychleji (dříve)...

mp*

A pak jste se probudila v pravěku. To snad nemyslíte vážně s těmi látkovými plenami. To jste jako moje matka. Ta by je taky mému týdennímu vnoučkovi (pro ní pravnoučkovi) taky nasadila. Ať třeba pro mě za mě chodí dítě na nočník třeba do pěti let. Hlavně je důležité, jestli bude chytré v dospělosti. To se dneska docela hodí.

Nevím, co máte proti látkovým plenám? Víte, ona je taková pěkná věta - zeměkoule není na jedno použití a tím, jakým způsobem života dnes žijeme a hrozně si ho ve všem "zjednodušujeme" - zdánlivě - jen podřezáváme větev pod životem budoucích pokolení. Jinak je velký rozdíl mezi člověkem chytrým a moudrým - a vo tom to je, dnes je všude plno chytráků, kteří míří jen za vlastním sobectvím a moudrého člověka, který hledí i na ostatní, aby pohledal. A začíná to už výchovou v dětství.

jedubaba*

Jaká je prosím korelace mezi "v pěti letech na nočníku" a "chytrostí v dospělosti"? *smich*

mp*

Pro jedubabu: To jsem se přepsal - myslel jsem plenky a napsal jsem nočník. Ale HLAVNĚ jsem v tomto tématu chtěl zdůraznit, že se mě zdá, že se některé maminky předhánějí, jak je jejich mimčo vyspělé - dudlík, pleny, lezení, chození a pod. jestli mi rozumíte. Přitom je to úplně jedno - ty časové údaje. Fakt důležité je, jestli z toho mimča vyroste chytrý člověk, který bude mít přínos pro celou naší společnost (třeba bude lékař, vědec a tak. Ale mažu to - to zní moc komunisticky).

liska*

To jste mi nerozuměla. Děti zvyklé to pustit do plín, které nestudí a pěkně vsakují, nejsou nuceni hlídat si pocity, kdy běžet na nočník /WC/. Hrají si dál a neřeší to.

sebod*

A maminky, které musí látkové pleny prát, tak se sakramentsky snaží, aby prcek byl co nejdříve bez plínek ;). Jasně, jednorázové plínky jsou o pohodlnosti (nemyšleno ve zlém) jak pro dítě, tak pro maminku. Ale jak jsem tady psala o vnučce, ta měla plínky jak jednorázové tak látkové. A měla naposledy pokakanou plínku na 4 měsících a počůranou na 8mi. Jistě, pak měla na noc, ale i ta zůstávala většinou suchá. Byla proto vnučka nějak zázračná? Ne, nebyla. Jen prostě pochopila brzy, co po ní chceme :-D. Dneska, v jejich 12ti letech je to ale stejně jedno, že jo *smich*

liska*

Moje řeč. Dokonce jsem někde četla terminus: plenková inkontinence batolat. Myšleno pampersky.

lidus*
hodnocení

3x

Ano, příjde mi to naprosto normální. Každé dítě je jiné a v tomto věku to není nic divného. Mohla bych říct, ne není to normální, jedna vnučka neměla pleny ani na noc ještě ji nebyly dva, druhá měla pleny dýl a nemysleli jsme si, že by byla zaöstalá. Děti nejsou stejné,nejsou to cvičené opice, jedno se třeba déle počůráva a přednese vám básničku, druhé čůrá na nočník a nemluví. Pět let, pak bych to teprve řešila.

hodnocení

2x

Ne, nepřijde.

Ale stejně mi nepřijde normální posuzovat činy jiných lidí, aniž bychom věděli podrobnosti, čehož je dneska všude příliš. Např. dnes, fotka útulku pro zvířata, roztomilé kotě u misky s bílou tekutinou. Příspěvek pod fotkou? "Kravské mléko kočky nesmí" a bláboly proč nesmí apod. Přitom to "mléko" bylo speciální mléko pro kojící kočky a koťata (vyrábí např. Beaphar, náhražka mateřského kočičího). Zamyslel se ten člověk vůbec nad svým komentářem? A jestli ano, proč se nezeptal, o jaké mléko se jedná, proč hned považoval činy jiných lidí (odborníků!) za špatné?

eivlis*
hodnocení

1x
Normalni mi to neprijde u zdraveho 35 leteho cloveka,ale u 3,5leteho prdouska?V pohode..Tak to ma krapet pozdeji a co na tom. Miluju takove ty matky co maji zazracne dite,ktere pomalu uz v prvnim roce pocitalo kvadraticke rovnice..Prdous se to nauci taky a v klidu..

mp*
hodnocení

1x

A příjde Vám normální, že třeba někdo zemře v padesáti na srdce - že to s ním sekne? A někdo třeba v 70ti leze po horách? Myslete prosím! (lidi).

pb®
hodnocení

1x
Naprosto normální. Soudíte sebe jako rodiče a vlastní dítě, nebo jste bezdětný chytrák, co ví o výchově dětí všechno? Uvědomte si, že to jak dlouho má dítě pleny nevypovídá nic o tom, jak chytrý a úspěšný člověk z něj vyroste. A jsou evropské státy, kde mají děti pleny i přes den mnohem déle.

hodnocení

1x

Každý vám tu napal názor, jaký odpovídá jeho věku. Ještě před 30 lety by bylo dítě bráno jako zaostalé, dnes už je to normální. Další generace bude nosit plenky i ořes den až do školního věku. Takže tak. Jinak budete mít asi doma problémy se vztahy a dítě takto reaguje,

doplněno 19.04.17 06:54:

Omlouvám se za chyby, spěchala jsem.

martinaa*
hodnocení

1x
Jen podotknu, ze pokud pujde dite do skolky, drtiva vetsina pozaduje, aby bylo dite odplenkovano. I na spani po obede.
Ve 3,5 letech je opravdu nejvyssi cas.

Učitelka MŠ Martina,naprostý souhlas *palec*

pb®
To je sice pravda, ale taky si nedělají nic z toho, když se jim při poobědním spánku počurá dítě třeba 5ti leté. Alespoň v naší školce ne. Jsou tam zkušené učitelky s 30ti léty praxe, co měly ve školce už generaci rodičů, která tam teď vodí svoje děti.
sebod*

pb. Taktak. I my to tak ve školce máme. Tak je pochopitelné, že paní učitelky nejsou zvědavé na 20 dětí s plínkami, ale občasná nehoda se řeší s úsměvem.

Já jsem dotaz pochopila ale jako noční spaní, nikoliv odpolední hodinka ;)

martinaa*

Přesně tak, občas něco uteče i předškolákům a přejde se to v pohodě :), ale nesmí z toho být pravidlo "on prostě nosí plíny". Měly jsme s kolegyní předloni tříletého prcka, o kterém maminka tvrdila, že bez plínek vždy a všude... a on se prcek 4x za dopoledne počůral, klidně i na zem mezi děti.

S dovolením uvedu příklad, co jsme řešily my (pro někoho nepodstatné) - k naší specifikaci školky máme třídu do L, takže to hned třeba nebylo vidět a namočily se tam další děti nebo hračky, a z důvodu úvazků je vždy dopoledne nějaký čas s dětrmi jen jedna z nás. Třída je v patře, tudíž učitelka musela vždy dolů do šatny pro čisté prádlo a zbytek dětí nechala na tu dobu bez dozoru, protože v té době nikdo další v budově prostě nebyl. Kdyby se něco semlelo nahoře, ani nechci domyslet. Samozřejmě maminka lhala, dítě odplínkované nebylo a odnaučily jsme my.

Samozřejmě za tři týdny to bylo oukej :), ale byly to nervy.

hodnocení

0x
To jako vážně? *sok*
V tom případě je dítě buďto mentálně zaostalé,nebo silně rozmazlené.
doplněno 18.04.17 19:58: Jj,nebo je vážněji nemocné.
doplněno 19.04.17 10:33:

Sebod,nebuď vztahovačná !

Já se do tvého vnuka přece nenavážím.A nic sprostého ani hrubého jsem nenapsala.Pouze svůj názor.Mé děti,ani děti mých sourozenců,ani děti mých dalších příbuzných,ani děti mých kamarádek tento problém /neproblém/ neměly.

Ano,jsou starší dvaceti let,takže je to dáno čím? Dobou?

Je toho zde dost popsáno...Přikláním se k názoru kolegyně Ivzez,jednoznačně !

____

Pokud má Tvůj vnuk jiný problém,je mně to opravdu velmi líto a pevně věřím,že se problém brzy srovná.

sebod*

wamp. Věř tomu, že můj vnuk není ani mentálně zaostalý, ani rozmazlený ani snad vážně nemocný *zed*. Asi bych byla na Tvém místě daleko opatrnější ve volení výrazů ! Vzhledem k tomu, že jsme tento problém konzultovali s mnoha lékaři z různých oborů, než se přišlo na příčinu, tak si dovolím napsat i jejich názor. Ano, je to vcelku normální u dětí do cca 5ti let ! Především u chlapců, ti bývají "línější" a prostě se počůrávají.

Krásně to o kousek dál napsala i Liduš *palec*

sebod*
hodnocení

0x

Vnučka byla bez plínek na necelém roce, její mladší bráška na dvou letech a starší bráška je má na noc i teď, v 5ti letech. Má jakési zdravotní problémy, kdy je NORMÁLNÍ, že se v noci počůrává...

hodnocení

0x

Vůbec nejsem odborník, ale můj vnuk 3roky a 3 měsíce, na noc má plínku. I když se před spaním jde vyčůrat, do rána je plínka mokrá. Nevím jak ho to naučit, že když spí, tak nemůže čůrat. kdo mi poradí, popřípadě vysvětlí?

Děkuji

Milane, nevysvětlím, protože jsem zapomněla název hormonu, který se dětem za spánku tvoří a zapřičiňuje nevylučování moči. Dokonce název toho hormonu jsem měla na magn.tabuli u pc napsaný, ale dělala jsem pořádek. :-D Můj vnuk se počurával hodně dlouho, téměř do tří let. Až tak, že mamině, která řvala, že zase počural sedalo auta, s vážnou tváří ptavil: "Hoď na to noviny, to se vsákne!" (Herodes, to byl král!) Pak se počurávat přestal. Počurával se jen v noci. A najednou řekl, že plínu na noc nechce, že se nepočurá. A už nikdy se v noci nepočural. :-D Teď mu je 8 let. Večer ho ženu na wecko a ráno, vstane a jde na televizi na pohádku. Když ho posílám čurat, že se mu nechce. Jde až tak po 8.hodině. Tedy 12 hodin bez čurání! Proto jsem začala zjišťovat, co to je a proč to je. Hormony!

sebod*

Ahoj Milane. My jsme s klukem absolvovali všechna možná vyšetření. Začali jsme kolem toho víc běhat kolem těch tří let. Všechno bylo podle lékařů v pořádku. Všude jsme slyšeli : "Je to v pořádku, počkejte do pěti let". Vzhledem k tomu, že oba kluci mají jakési genetické problémy (nejsou velké, ale je jich hodně *plac*), tak jsme nečekali a s klukem chodili od čerta k ďáblu ;). Nakonec se zjistilo, že mu zůstává ve střevech stolice a ty zbytky tlačí v noci na močový měchýř. A aby toho nebylo málo, tak se velice pomalu vyvíjí močový měchýř (prostě je menší, než by měl být). No a pak je to jasné, že? Takové dítě se prostě v noci počůrá.

Důležité je takovému dítěti (ať již má zdravotní problémy, nebo ne) nijak nenadávat, neposmívat se mu atd.. To může všechno jenom zhoršit.

Jinak rady: večer nedávat pít, jak tu někdo už píše - třeba o půlnoci dát vyčůrat. A hlevně zajistit velký přísun lásky a pochopení *mala*. Když to nepomůže, zajít k lékaři. Nenechat se odbýt, že je to v pořádku. Tvrat na urologickém, nefrologickém a psychologickém vyšetření.

liska*

Milane, já jsem děti kolem půlnoci, když jsem šla spát, posadila ve spánku na nočník, podržela je a do ouška jim zašeptala číííí a ony se vyčuraly. A do rána zůstaly suché.

hodnocení

0x

Pokud je zdrave, tak ne.

paixan*
hodnocení

0x

Ne, není to normální, jestliže je zdravé. Když moje mamka neměla takový dostup k plenám, tak jsem se prostě musela do 3 roků naučit chodit na nočník. Jenže můj 4-letý bratr nenosí je ve dne, chodí na nočník, ale v noci musí, jinak__

Hodně dětí nebo sourozenců mých kamarádů a známých jsou přiručeni k nočníku už z 1,5 roku. Takže nosit plenky v 3,5 roku a dál to je dítě nezkrotné.*bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]