Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dneska mrskačka, u nás klídek, pohoda. Každopádně jsem slyšel, jak probíhaly velikonoce u slečny, se kterou se scházím na vesnici a rád bych se vás zeptal, jestli si myslíte, že je to normální. Skupina šesti kluků lehce nad 20 přišla, chytla hned ve dveřích za ruce (na každý straně jeden) a začali šlehat tvrdě druhou stranou. Matka to bere jako normální věc, že je to prej v pohodě. Stejně tak sestru vymrskali. Mám sto chutí sednout do auta, jet tam a parchantovi zlomit čenich. Dřív to dokonce prý bylo tak, že je soused přehl přes žídli nebo stůl a šlehal, kdy je ostatní kamarádi drželi. Tohle mi příjde jako vrchol... Myslíte si přeháním nebo ne? Vždycky mrskám jen symbolicky a tohle by mě ani ve snu nenapadlo. Jsem vytočenej jak hrom...
Právě. A když jsem poslouchal, jak dřív jí třeba dva chlapi drželi od souseda ohlou a jeden mlátil... Jsem z toho totálně nasranej.
Máte naprostou pravdu. Dneska se to zvrhlo a podle toho co slyším, tak toho svátku využívají zvrhlíci se sadistickými sklony. Nebo úplně vymaštění tupci. Je zajímavé, že neexistuje žádný svátek, kdy by se dali také zmrskat chlapi. Ráda bych viděla právě ty o kterých tady mluvíte, jak by takovou "legraci" snesli oni. Pro mne je takové jednání v prvé řadě strašně ponižující a pak i trestné, když to jde to takových extrémů. Stát se to mně, tak jdu a udám je za ublížení na těle. Zvláště pokud bych měla modřiny a byla potlučená. Nikdo přece nemůže zneužívat nějakého svátku a starého zvyku k tomu, aby beztrestně zbil druhého člověka. A ti debilové, co někoho drží, tak podat trestní oznámení i na ně za napomáhání. A být matkou toho děvčete, tak bych teda rozhodně nepřihlížela aniž bych nezasáhla.
Já bych řekla, že inteligent mrská symbolicky, kdežto blb se jednou za rok chová tak, jak je jeho přirozenost, ale celý rok si to nemůže dovolit. Jinak rodiče se často holek nezastanou, aby nevypadali před těmi blby jako hlupáci. Měla jsem spolužačku, kterou opilý bratranec v pubertě tak sešvihal, že si nemohla ve škole sednout a její otec se tím jště chlubil v hospodě. Je to už přes 40 let a myslím, že dnes by se to už řešilo.
Tohle, co popisujete je extrém. U nás jsme vždy ženský zmlátili tak nějak symbolicky, aby se neřeklo. Já Velikonoce držím pouze kvůli malým dětem, jinak bych je úplně vypustil.
Právě, navíc je to křesťanský svátek, načež nasilí tomu odporuje. Za 20 minut tam jedu, je to pár desítek km, tak ať tam jsem za světla. Buď vychladnu a pojedeme ke mně do města nebo ne. Beru pro jistotu teleskop a boxer. Případně mi přejte sílu a švih s vymrskáním, jak to měli oni...
Jednou, když mi bylo asi 10, mě skupina cca 15letých kluků doslova zmrkala tímto způsobem. Mrskačky měli upletené z drátů, švihali vší silou a bolelo to šíleně... Je to hrozné, ale naštěstí to jsou opravdu jen výjimky. Jinak myslím, že alespoň u dětí by měli zakročit rodiče (i když u nás to tehdy nikdo neviděl a já jsem o tom pomlčela).
Tobě příjde v pořádku držet ve dveřích a přitlačit? Neřeknu, když jí naplácám při tvrdším sexu, ale tohle? Cizí chlap drží někoho proti vůli, když vidíš, že to bolí?
Já jen nechápu, proč jim otevírala? Do zamknutých dveří by se nehrnuli. A o té tvrdosti? Všechno špatně. Ale zdaleka to tak není všude, natož pravidlem. Tiše doufám, že se jedná spíš o výjimky.
Proč? Že by tradice?
Pamatuju jako malá, že pár ožralů tak seřezalo babičku, že měla modřiny i na rukách...a přesto se příští rok s radostí chystala na další *šupání"... Já od té doby už ne. M.
Přesně. Tuhle stupidní a pro mě nepochopitelnou "tradici" jsem prostě zrušila. Na zvonění neotvírala (panebože, jsem blázen? sama doma, manžel se synky obcházeli z povinnosti tetičky, budu se ve dveřích přetahovat s ožralým spolužákem?) a za tři roky byl pokoj. Snesu jen symbolické poklepání od manžela a od synů, ai to bych oželela.
Jsou to úplné výjimky a podle mě poučený člověk už takovým podruhé neotevře. Druhá věc je ta, že někteří rodiče vedou dcery odmala k tomu, že musejí vydržet jakékoli (jakkoli silné až surové) mrskání bez hlesu. S tím už jsem se také setkala.
Polévání znám taky, ale jen v mírné podobě (z hrnečku, žádné vědro) . Občas polévám i já sama. A ten jalovec... no věřím, že to asi pěkně bolí a škrábe. Normální chlapi šlehají více méně jen pentličkami, surovci na to používají obrácený konec, popř. jiné mučicí nástroje. Mně se jinak ten zvyk líbí, ale právě proto, že už jsem dlouho nenatrefila na žádného neadkvátního jedince.
A kruté je, když Vás brzo ráno zmrská vlasní manžel větví jalovce! To je probuzení! . A ještě Vás poleje, nebo pocáká hnusnou voňavkou. Že prý zvyk z Valašska.
To by bylo poslední, co by v životě udělal. Pak už by nikdy nevěděl, co má ve fašírce...
No, rozhodně bych byla TAK TOTÁLNĚ nepříjemná, že by si to příště rozmyslel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.