Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jste letos barvili? Nápady, příhody

Od: maky® odpovědí: 11 změna:

Mám zlepšovák. Schovávala jsem si síťky od česneku a lojových koulí a nevěděla jsem, na co to syslím, ale měla jsem pocit, že se budou hodit. Včera jsem je všechny využila, do každé dala vejce, vyšplouchala v barvách, pohoda. Jsou to takové silonové sítky na tři paličky česneku, barva se na ně skoro nechytá. *tanec* Vím, že to není nic světoborného, ale mě to pomohlo.:-D

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

14x

Musím se podělit, je to výtvor sestry - kreslení, a její snacha dělala čepičky, no není to úžasný? :D

Jak jste letos barvili? Nápady, příhody
Jak jste letos barvili? Nápady, příhody #2
lidus*

Rio, krásné to je, příjde mi jen škoda práce když pak koledníci takový výtvor zniči. Dík za hezký nápad, příští rok s vnučkou pár vytvořím a vezme dětem do školy.

hodnocení

7x

Lihovými fixy.

Jak jste letos barvili? Nápady, příhody #3
Jak jste letos barvili? Nápady, příhody #4
Jak jste letos barvili? Nápady, příhody #5

lidus*
hodnocení

4x

Mám lepší zlepšovák, vejce nevařím a nebarvím, chodí sem jen 3 sousedi a odnáší si každý tradičně 1/2 l slivovice a 10 čerstvých vajec od vlastních slepic.

hodnocení

3x

Obarvila jsem je červ. zelím (modrá), kurkumou (žlutá) a kombinací obojího (zelená) a pomalovala obarvenou moukou. Dělala jsem to fakt úplně v noci, takže jsem u toho bohužel napůl spala :-D. Toto je zbytek vajec -

doplněno 18.04.17 09:52:

K té mouce - udělá se řídké těstíčko (s vodou) a obarví se práškovými barvami na vajíčka (já jsem tu žlutou obarvila kurkumou). Potom se nanáší plochým párátkem, tou širší stranou.

---------

Jj, já mám zelí na barvení nejraději. Tu kurkumu jsem vyzkoušela až letos a možná jsem někde udělala chybu, protože nebarvila až tak jasně. Spíš trošku dohněda, ačkoli je prášek zářivě žlutý. Možná jsem v ní vejce neměla vařit, ale jen položit do kurkumového roztoku?

doplněno 18.04.17 17:41:

Jinak takto jsem barvila vajíčka loni - už jich tam také moc není vidět; já se k tomu focení dostanu vždy až v pondělí odpoledne.

Jak jste letos barvili? Nápady, příhody #6
Jak jste letos barvili? Nápady, příhody #7
rora*

Já letos taky barvila červeným zelím a kurkumou, plus na pár vajec jsem dala obtisky motýlků.

hodnocení

1x

Já jsem letos barvila jen v klasicky v cibuli. Když jsem měla hotovo a cibulové slupky s vodou vylila, manžel mi řekl, že 20 vajec asi bude málo. Kupované barvy jsem doma neměla, tak jsem dalších 10 ks obarvila v potravinářských barvách a z domácích zdrojů jsem vystřihovala z barevných samolepících fólií tvary a lepila na ta jednobarevná vejce. Taky jsem skončila asi ve dvě v noci. Na obrázku jsou ještě dárečky pro dětské koledníky z rodiny - zajíčci z froté (celkem 8 ks), ve kterých je vejce s překvapením a hroznovým cukrem koupené v lékárně, připevněni na sáčku s cukrovím. No a pak jsem ještě měla misku s drobným cukrovím pro koledníky z obce. Chodí každoročně cca 20 dětí, převážně těch, které chodily řehtat. I když bylo dopoledne mizerné počasí, zbyly mi asi troje lentilky a dvě Deli :). Vejce žádné...

doplněno 17.04.17 22:51:

Ještě jsem chtěla pochválit a vyjádřit můj obdiv nad úžasnými výtvory zobrazenými nad mým předchozím příspěvkem! Nádhera jedna větší než druhá. Nápad s kulíšky je perfektní! A ještě otázku na Ildiku - jak to mám chápat, malování obarvenou moukou? Čím obarvit a jak se to nanáší? S čím se to míchá, aby to drželo?

Jak jste letos barvili? Nápady, příhody #8

hodnocení

Jéééééé...všechno je to moc krásný, ty čepičky, úžasný nápad. Šikulka, jak vyzdobila vejce pomocí fixů. *tanec*

72mona3*
hodnocení

0x

Já si kraslice nezdobím, ale mamině jich vždycky pár obarvím. Letos to byl horor, byly to nějaké barvy v tabletách, výsledek nevalný. Flekatý. Naštěstí existují tzv. košilky - igelitové návleky, které se v horké vodě kolem vejce stáhnou a ozdobí ho.

Lihovky mě nikdy nenapadlo použít, jako potravinářské barvivo asi neprošly. M.

vanilka81*
hodnocení

0x
Já barvím barvami Ovo každý rok a pak rozehřívám voskovky a špendlíkovou hlavičkou maluji. Vždycky jsem voskovky rozehřívala ve víčkách od piva (nejprve jsem z víčka musela dostat ten plast). Letos jsem pivo nekoupila (u nás ho nikdo nepije). Tak jsem vymyslela, že udělám mističky z alobalu - nápad to byl opravdu špatný. Doma byl šílený smrad. Za chvilku jsem vyvětrala a obětovala 2 ks formiček na ořechy. Fotku vám však neukážu, nejsem teď doma.
hodnocení

Na ty voskovky by se vám hodily kovové kalíšky od čajových svíček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]