Nejste přihlášen/a.
Mám zlepšovák. Schovávala jsem si síťky od česneku a lojových koulí a nevěděla jsem, na co to syslím, ale měla jsem pocit, že se budou hodit. Včera jsem je všechny využila, do každé dala vejce, vyšplouchala v barvách, pohoda. Jsou to takové silonové sítky na tři paličky česneku, barva se na ně skoro nechytá. Vím, že to není nic světoborného, ale mě to pomohlo.
Obarvila jsem je červ. zelím (modrá), kurkumou (žlutá) a kombinací obojího (zelená) a pomalovala obarvenou moukou. Dělala jsem to fakt úplně v noci, takže jsem u toho bohužel napůl spala . Toto je zbytek vajec -
K té mouce - udělá se řídké těstíčko (s vodou) a obarví se práškovými barvami na vajíčka (já jsem tu žlutou obarvila kurkumou). Potom se nanáší plochým párátkem, tou širší stranou.
---------
Jj, já mám zelí na barvení nejraději. Tu kurkumu jsem vyzkoušela až letos a možná jsem někde udělala chybu, protože nebarvila až tak jasně. Spíš trošku dohněda, ačkoli je prášek zářivě žlutý. Možná jsem v ní vejce neměla vařit, ale jen položit do kurkumového roztoku?
Jinak takto jsem barvila vajíčka loni - už jich tam také moc není vidět; já se k tomu focení dostanu vždy až v pondělí odpoledne.
Já jsem letos barvila jen v klasicky v cibuli. Když jsem měla hotovo a cibulové slupky s vodou vylila, manžel mi řekl, že 20 vajec asi bude málo. Kupované barvy jsem doma neměla, tak jsem dalších 10 ks obarvila v potravinářských barvách a z domácích zdrojů jsem vystřihovala z barevných samolepících fólií tvary a lepila na ta jednobarevná vejce. Taky jsem skončila asi ve dvě v noci. Na obrázku jsou ještě dárečky pro dětské koledníky z rodiny - zajíčci z froté (celkem 8 ks), ve kterých je vejce s překvapením a hroznovým cukrem koupené v lékárně, připevněni na sáčku s cukrovím. No a pak jsem ještě měla misku s drobným cukrovím pro koledníky z obce. Chodí každoročně cca 20 dětí, převážně těch, které chodily řehtat. I když bylo dopoledne mizerné počasí, zbyly mi asi troje lentilky a dvě Deli . Vejce žádné...
Ještě jsem chtěla pochválit a vyjádřit můj obdiv nad úžasnými výtvory zobrazenými nad mým předchozím příspěvkem! Nádhera jedna větší než druhá. Nápad s kulíšky je perfektní! A ještě otázku na Ildiku - jak to mám chápat, malování obarvenou moukou? Čím obarvit a jak se to nanáší? S čím se to míchá, aby to drželo?
Jéééééé...všechno je to moc krásný, ty čepičky, úžasný nápad. Šikulka, jak vyzdobila vejce pomocí fixů.
Já si kraslice nezdobím, ale mamině jich vždycky pár obarvím. Letos to byl horor, byly to nějaké barvy v tabletách, výsledek nevalný. Flekatý. Naštěstí existují tzv. košilky - igelitové návleky, které se v horké vodě kolem vejce stáhnou a ozdobí ho.
Lihovky mě nikdy nenapadlo použít, jako potravinářské barvivo asi neprošly. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.