Nejste přihlášen/a.
Bohuzel ksem kousla do bilku a pak teprv ucitila.ze. vejce uvarene 7 min. Natvrdo smrdi. Mam.si dat panaka ci ziv.uhli nebo co? Co hrozi? Dekuji
Pro lepší pocit určitě toho panáka. A žádný strach. Něco vydržíme. Žádná otrava se nekoná.
Mam.nedavnou zkusenost se salmonelou v rodine takze strach. Nicmene vejce po par minutach jiz nesmrdelo kdzy jsem.znova cichala a dat mi ho.nekdo na chlebicek tak to.ani nevim.a.nepoznam. bylo.tedy vubec zkazene? Ja.toho o vejcich moc nevim normalne je vubec nejim
Tak po natvrdo uvařeném vejci salmonelu nedostanete, přešlo vše varem. Protože vejce nejíte, tak Vám páchnul uvařený žloutek, máte citlivější nos na pachy. To je stejné jako s masem. Mnoha vegetariánům maso smrdí.
Salmonela z vařeného (byť smradlavého) vejce nehrozí. Někdy se stane, že po otevření balení masa či šunky, také ucítím zápach. Není to proto, že by to bylo zkažené, ale proto, že pach je v obalu naakumulován. Po jeho "naředění" je cítit jako vůně (u šunky). Předpokládám, že s vejcem to mohlo být podobné. Pokud by bylo zkažené, bude změna patrná i pohledově. M.
Tak @pohanka byla rychlejší
Zdravím, myslím, že vám nic nehrozí, napíšu zkušenost. Před mnoha lety jsem dostala od švagrové domácí vejce a když jsem je začala používat, tak po rozbití hrozně zapáchala, ale nebyla to stará vejce, ale čerstvá (ani nevím, co jsem tenkrát s nimi uděla). Nyní už asi 20 let sama chovám slepice a letos poprvé se mi stalo to stejné, ale nezapáchají všechna, tipuji, že je to jen od jedné slepice. Když nebyla v zimě tráva, tak jsme jim dávali na vyzobání řepu, že by z toho? ale toto praktikujeme už několik let a nikdy nic, nevím, čím by to mohlo být, vejce normálně používám, vařením, pečením to vyčichne,L.
Myslím, že jste měla vařit vejce 10 minut a ne 7. Nevím jak to je s uvařenými vejci, ale u smažených jedna moje známá si dala. Ty vejce ale nebyly do konce usmažené, takže kvůli se dostala na pár týdnů do nemocnice. Ty vejce jí poškodily žaludek, a do konce života nesmí nic smaženého a tučného, TAKŽE SE VŠICHNI OPATRUJTE! Každý si rád dá něco smaženého nebo tučného a nebudete moct jenom kvůli vejcím!
Ta vejce poškodila žaludek? Opravdu jsem o takové nemoci v životě neslyšela, nechce se mi tomu ani věřit. Jakže se ta nemoc jmenuje? Nebylo to žlučníkem?
"Ty vejce jí poškodily žaludek..."
Pokud nesmí nic smaženého a tučného, tak nemá špatný žaludek, ale žlučník. A určitě to nebude po těch vejcích, i kdyby byla nedostatečně usmažená. Vejce se dají jíst i syrová (třeba v majonéze), jediné, co při tom hrozí, je nakažení salmonelou, ale určitě ne poškození žaludku. Ta vejce ovšem mohla vyprovokovat již ne zcela zdravý žlučník k nepatřičné reakci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.