Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snedla jsem kousek vejce co smrdelo

Od: cink odpovědí: 14 změna:

Bohuzel ksem kousla do bilku a pak teprv ucitila.ze. vejce uvarene 7 min. Natvrdo smrdi. Mam.si dat panaka ci ziv.uhli nebo co? Co hrozi? Dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Pro lepší pocit určitě toho panáka. A žádný strach. Něco vydržíme. Žádná otrava se nekoná. *smich*

cink
hodnocení

Mam.nedavnou zkusenost se salmonelou v rodine takze strach. Nicmene vejce po par minutach jiz nesmrdelo kdzy jsem.znova cichala a dat mi ho.nekdo na chlebicek tak to.ani nevim.a.nepoznam. bylo.tedy vubec zkazene? Ja.toho o vejcich moc nevim normalne je vubec nejim:)

pohanka*

Tak po natvrdo uvařeném vejci salmonelu nedostanete, přešlo vše varem. Protože vejce nejíte, tak Vám páchnul uvařený žloutek, máte citlivější nos na pachy. To je stejné jako s masem. Mnoha vegetariánům maso smrdí.

cink
hodnocení

Jsem varila vejce 2 a jedno nesmrdelo a.druhe jo ale pak vycichlo. No uz je.zas.nechci ni videt :) vim ze samonela se provarila :) uhli mam v sobe tak snad nic jineho

pt®
hodnocení

1x

vidím to na "živočišné uhlí", možná raději něco silnějšího, ať máte u ruky...

72mona3*
hodnocení

1x

Salmonela z vařeného (byť smradlavého) vejce nehrozí. Někdy se stane, že po otevření balení masa či šunky, také ucítím zápach. Není to proto, že by to bylo zkažené, ale proto, že pach je v obalu naakumulován. Po jeho "naředění" je cítit jako vůně (u šunky). Předpokládám, že s vejcem to mohlo být podobné. Pokud by bylo zkažené, bude změna patrná i pohledově. M.

Tak @pohanka byla rychlejší ;)

hodnocení

1x

Nic. Ono to, co z tebe za čas vyjde, taky moc vonět nebude. ;)

hahanaj*
hodnocení

0x

Zkažené vejce se neuvaří- nic bych z toho nedělala ...zřejmě nijak zkažené nebylo Dej si sklenici piva a bude to dobré.

liduli
hodnocení

0x

Zdravím, myslím, že vám nic nehrozí, napíšu zkušenost. Před mnoha lety jsem dostala od švagrové domácí vejce a když jsem je začala používat, tak po rozbití hrozně zapáchala, ale nebyla to stará vejce, ale čerstvá (ani nevím, co jsem tenkrát s nimi uděla). Nyní už asi 20 let sama chovám slepice a letos poprvé se mi stalo to stejné, ale nezapáchají všechna, tipuji, že je to jen od jedné slepice. Když nebyla v zimě tráva, tak jsme jim dávali na vyzobání řepu, že by z toho? ale toto praktikujeme už několik let a nikdy nic, nevím, čím by to mohlo být, vejce normálně používám, vařením, pečením to vyčichne,L.

manyy

Jistě žrádlo slepic hodně ovlivní i "čuch" jejich vajec, před léty rodiče hodně chodili paběrkovat kukuřici a přikrmovali tím slepice, to se taky nedalo čuchat, pravděpodobně to je o zvyku na určitý druh vůně...

paixan*
hodnocení

0x

Myslím, že jste měla vařit vejce 10 minut a ne 7. Nevím jak to je s uvařenými vejci, ale u smažených jedna moje známá si dala. Ty vejce ale nebyly do konce usmažené, takže kvůli se dostala na pár týdnů do nemocnice. Ty vejce jí poškodily žaludek, a do konce života nesmí nic smaženého a tučného, TAKŽE SE VŠICHNI OPATRUJTE! Každý si rád dá něco smaženého nebo tučného a nebudete moct jenom kvůli vejcím!

pohanka*

Ta vejce poškodila žaludek? Opravdu jsem o takové nemoci v životě neslyšela, nechce se mi tomu ani věřit. Jakže se ta nemoc jmenuje? Nebylo to žlučníkem?

"Ty vejce jí poškodily žaludek..."

Pokud nesmí nic smaženého a tučného, tak nemá špatný žaludek, ale žlučník. A určitě to nebude po těch vejcích, i kdyby byla nedostatečně usmažená. Vejce se dají jíst i syrová (třeba v majonéze), jediné, co při tom hrozí, je nakažení salmonelou, ale určitě ne poškození žaludku. Ta vejce ovšem mohla vyprovokovat již ne zcela zdravý žlučník k nepatřičné reakci.

hodnocení

0x

Roky chovám slepice a nekrmím žádnými granulemi ani vitamíny,jen brambory s mlékem a kukuřičným šrotem a pšenící. Ostatní si nazbírají venku.Kupované vejce z marketu mi smrdí těmi umělími vytamíny v granulích.Hlavně to bude asi vitamín B.

s

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]