Nejste přihlášen/a.
A to je dobře nebo špatně?
A co je na té diktatuře hrozného? A jak se pozná ta diktatura?
Hmm .. a když vládnoucí skupina pořádá jakési periodické rituály, kdy slibuje opak toho, co následně udělá (a trvá to třeba 30 let), je všechno v pořádku .. i když názorové odpůrce nepřipustí k rozhodování a rozhoduje proti zájmu a vůli většiny obyvatelstva ..
Já s dovolením odpovím...diktatura se pozná tak, když si člověk nebo skupina lidí drží moc v zemi. Znamená to, že lidé, kteří jsou mimo tuto skupinu, se nemůžou podílet na vedení státu a to znamená, že můžou být potlačována jejich práva (která ani v diktatuře mít nemusí, když diktátoři nejsou závislí na jejich názoru-hlasu v příštích volbách). Zajímalo by mě, jestli jste jenom troll nebo si fakt myslíte (ve smyslu podle sebe soudím tebe), že snad ostatní nechápou ten pojem nebo že tady je něco k polemizování.
Tuším, že mluvíte o situaci v Česku...no, až tady začnou zavírat ve velkém politické odpůrce, tak by to bylo srovnatelné s diktaturou o které se tu bavíme. Asi tu může být nějaká pohyblivá linie, kdy mají lidé různé představy o tom, co už je diktatura a co ne...ale bojím se, že budete hodně osamocená výjimka, jestli tam řadíte i nás.
Diktátor může být i třeba v rodině nebo v práci. Diktátor jen diktuje a nezajímá ho, jestli se to někomu líbí nebo ne. Taky se divím, že to někdo nezná. A souhlasím s Vámi Klero.
Ještě je možnost, že Ra je sám takový povahou. Proto si nechce přiznat, že je to špatný.
Copak jsem blázen? Abych ušetřil pár tisícovek, tak budu riskovat zdraví nebo dokonce život v oblastech vyloženě nebezpečných? Kolik bylo ujišťování, že turistická centra jsou zcela bezpečná a pak se páchají atentáty v letoviscích na turistech. Turecko, stejně jako Egypt či Tunisko jsou pro nás nepřijatelné k dovolené.
Posledni rok sem tam opakovane letal pracovne, dvakrat sem vzal i rodinu, udelali si tam dovcu, zatimco sem pracoval. Jednou v lete u more, podruhe vnitrozemska poznavacka.
Turecko je krasna zeme kde je toho mnoho k videni a nejezdit tam kvuli politikum...kam by pak vubec clovek mohl jezdit?
Jiste. Na par frekventovanych mistech se stali teroristicke utoky, ale Turecko je obrovska zeme. To je jako kdyby treba American rekl nepojedu do Ceske republiky, protoze je v Evrope, stejne jako Pariz, kde se strilelo.
Nejde o zadny divoky vychod, kde je vsudypritomne vrazdeni na dennim poradku. Medialni masaz musite brat s rezervou.
Letoviska poloprazdna, ceny jdou dolu...proc ne?
Zvažovat dovolenou podle toho jestli bude mít Erdogan v budoucnu větší pravomoce nebo nikoliv je vskutku zajímavý. Možná by jsme se mohli Turků zeptat, kdo bude lepší náš příští preziident, jestli tam nechat Zemana nebo raději někoho jiného, že by se podle toho někteří rozhodli kam na dovolenou.
Proč myslíte, že např. známá cestovka CK Mayer a Crocus aj. zrušili poznávací zájezdy do Turecka? Ještě vloni nebo předloni zájezdy do Turecka pořádali. Nyní nemají ani jeden! Třeba by stačilo tam zavolat a zeptat se jich proč. Možná proto, že myslí na své zaměstnance, zákazníky a na jejich bezpečí. Zřejmě vědí proč to dělají a jaká je tam situace. Navíc o to Turecko už není takový zájem jako dříve. Tak by to zřejmě ani neprodali.
Tak jsem tam volala a kvůli bezpečnostní situaci už vloni se tam nejezdilo na poznávací. Jinak na pobytový zájezd to je jiná situace.
Já bych taky jela, kdybych měla se sebou tři chlapy jako ochranku. V dnešní divný úchylný době. Dvojka trojka, čtyřka, bych i sehnala.
Ale když to někde bouchne, nepomůže nikdo. Takže raději ne
Výhodná nabídka ale bude vykoupena vyšším nebezpečím. Také já do Turecka určitě letos nepojedu, ani kdyby mi to dal někdo zadarmo. Svůj život mám raději, než peníze.Riziko nelze podceňovat, takže bych si to pak na místě ani neužil.
Turecko 2015-2016 cca 300lidí mrtvých a mnoho tisíc zraněných, při sebevražedných útocích. Dalších cca 300lidí zemřelo minulý rok při potlačení puče. Tohle není normální stav.
Např. zprofanované Chorvatsko 2015-2016 žádný mrtvý či zraněný. Ani žádný puč. Nuda no.
Já to čtu a reaguji na to. V turecku je třeba také mnohonásobně větší klasická kriminalita. Např. vraždy jsou tam na počet obyvatel cca 7x častější než u nás. O krádežích a další drobnější kriminalitě ani nemluvě.
Takže zvýšené riziko zde je.
: Tak jste to nečetl dostatečně, píšete o Turecku všeobecně, já jsem psal, že Turecko je velká oblast a každá oblast představuje jiná rizika. Krom toho jsem nikde nepsal, že tam riziko není.
"...pokud je si člověk vědom všech rizik a jedná zodpovědně, neriskuje o moc víc než při dovolené v ČR." Vážně jste při smyslech? Stále máte na mysli Turecko? Nachlup stejná tvrzení jsem čítal těsně před tím, než byl v Tunisu atentát na hotel v "bezpečné" turistické destinaci. Ono se stačí podívat jen na ceny pojistek v té které destinaci a je myslím jasno.
U mne byl Velký okruh Tureckem v r. 2011, honem než se to tam zmotá - a také že se tak stalo. Nový poznatek byl, že Troja není v Řecku, ale v Turecku. V takové Anatolské náhorní plošině bude stále dost bezpečno, Istambul (15 mil. lidí) nebo Ankara jsou ale možná napováženou.
Nicméně pokud se člověk umí turisticky srávně v zemi chovat..., ono vypadá všechno zvenku hůř, takže pokud by tam jela dobrá cestovka... S Turkish Airlines se dá v letadle přejíst, věřte nevěřte
Loni v dubnu jsem byl v Turecku v Kappadokii na poznávacím zájezdu.Denně jsme najeli spoustu kilometrú,všude bylo hodně policejních kontrol zaměřených na dodržování rychlosti,moc fotoradarú,ale domácí v pohodě, klidu, milí,přátelští.Minulý týden jsem se vrátil ze severního Kypru,což je turecká část,pocity mám obdobné,nebál bych se vycestovat znova.Na rozdíl od poznávací dovolené - na oddech při moři a na pláži preferuji jednoznačně Rudé moře,kam jezdím každoročně pravidelně 2-3 krát již 18 let,vždy raději poletím do Egypta než na tureckou rivieru, kde je ještě teď málo teplá voda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.