Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojedete do Turecka?

Od: lada1® odpovědí: 45 změna:

Pojedete na dovolenou do Turecka?

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ne , nechame diktatora at si vladne bez turistu...

Kdo, co je diktator?

jendad

Diktator je osoba s velkými pravomocemi

cs.wikipedia.org/...

A to je dobře nebo špatně?

doplněno 17.04.17 15:26:

A co je na té diktatuře hrozného? A jak se pozná ta diktatura?

doplněno 18.04.17 18:26:

Hmm .. a když vládnoucí skupina pořádá jakési periodické rituály, kdy slibuje opak toho, co následně udělá (a trvá to třeba 30 let), je všechno v pořádku .. i když názorové odpůrce nepřipustí k rozhodování a rozhoduje proti zájmu a vůli většiny obyvatelstva ..

paixan*

Kolik ti je, že nevíš co je diktatura a kdo je diktátor?*sok* Diktatura je hrozná!

klera*

Já s dovolením odpovím...diktatura se pozná tak, když si člověk nebo skupina lidí drží moc v zemi. Znamená to, že lidé, kteří jsou mimo tuto skupinu, se nemůžou podílet na vedení státu a to znamená, že můžou být potlačována jejich práva (která ani v diktatuře mít nemusí, když diktátoři nejsou závislí na jejich názoru-hlasu v příštích volbách). Zajímalo by mě, jestli jste jenom troll nebo si fakt myslíte (ve smyslu podle sebe soudím tebe), že snad ostatní nechápou ten pojem nebo že tady je něco k polemizování.

doplněno 18.04.17 19:25:

Tuším, že mluvíte o situaci v Česku...no, až tady začnou zavírat ve velkém politické odpůrce, tak by to bylo srovnatelné s diktaturou o které se tu bavíme. Asi tu může být nějaká pohyblivá linie, kdy mají lidé různé představy o tom, co už je diktatura a co ne...ale bojím se, že budete hodně osamocená výjimka, jestli tam řadíte i nás.

Diktátor může být i třeba v rodině nebo v práci. Diktátor jen diktuje a nezajímá ho, jestli se to někomu líbí nebo ne. Taky se divím, že to někdo nezná. A souhlasím s Vámi Klero.

doplněno 18.04.17 10:38:

Ještě je možnost, že Ra je sám takový povahou. Proto si nechce přiznat, že je to špatný.

jofa*

Nemyslím si, že to musí být vždy špatný. Jsou situace kdy je "tvrdá" ruka třeba. Je chaos ve společnosti, v rodině a je třeba dát věci do stavu, kdy vše funguje, není anarchie. V Rusku by bez diktátora Stalina jen těžko dosáhli toho čeho dosáhli. Pravda, má to i stinné stránky.

hodnocení

2x

Ani náhodou!

(Byla jsem tam párkrát, ale teď bych si netroufla - do Turecka, ani leckde jinam. Situace se mění každou chvíli a tak dobrodružnou povahu fakt nemám.)

hodnocení

1x

Copak jsem blázen? Abych ušetřil pár tisícovek, tak budu riskovat zdraví nebo dokonce život v oblastech vyloženě nebezpečných? Kolik bylo ujišťování, že turistická centra jsou zcela bezpečná a pak se páchají atentáty v letoviscích na turistech. Turecko, stejně jako Egypt či Tunisko jsou pro nás nepřijatelné k dovolené.

ohneta*
hodnocení

1x
Proč Turecko, osobně bych tam nejel ani za dob relativně bezpečných. Navíc též se mi nechce podporovat vyderacskeho pantatu Erdogana
Podpořila byste hlavně místní, jejich práce je na turistech závislá. To s politikou nemá nic společného.
Aha, ty mistni totiz neodvadi dane ze?

Máte poměrně malý rozhled. Dokonce bylo zveřejněno, že až 60% všech příjmů z turistiky jde v Severní Koreii na zbrojení. Mám-li volit cíl své dovolené podle potřebnosti místního obyvatelstva, pak je něco špatně. V Somálsku budou místní mnohem vděčnější za mou útratu a pojedu tam?

Salamos: A já myslel, že se tu bavíme o Turecku. Moje chyba.

KLDR je typická turistická velmoc. To jo ..

hodnocení

1x

Zaleťe si na Kanáry --zas to tolik nestojí a je tam klid ,cesta sice trvá 5 hod.ale uvidíte zas něco jiného a v bezpečí..Vlastní zkušenost,

hodnocení

1x

Posledni rok sem tam opakovane letal pracovne, dvakrat sem vzal i rodinu, udelali si tam dovcu, zatimco sem pracoval. Jednou v lete u more, podruhe vnitrozemska poznavacka.

Turecko je krasna zeme kde je toho mnoho k videni a nejezdit tam kvuli politikum...kam by pak vubec clovek mohl jezdit?

Jiste. Na par frekventovanych mistech se stali teroristicke utoky, ale Turecko je obrovska zeme. To je jako kdyby treba American rekl nepojedu do Ceske republiky, protoze je v Evrope, stejne jako Pariz, kde se strilelo.

Nejde o zadny divoky vychod, kde je vsudypritomne vrazdeni na dennim poradku. Medialni masaz musite brat s rezervou.

Letoviska poloprazdna, ceny jdou dolu...proc ne?

Banda tady resi , tu diktaturu co tam nastala a buhvi co vse jeste Erdogan udela.
Neresi bomby a strileni , to je i v Egypte , Tunisu...

A to mi rikas proc? Jinak Erdogana jsem vyresil ve treti vete, aby byla banda spokojena.

Aha politik , dobre ty.
Erdogan zadny politik neni...
jofa*

Zvažovat dovolenou podle toho jestli bude mít Erdogan v budoucnu větší pravomoce nebo nikoliv je vskutku zajímavý. Možná by jsme se mohli Turků zeptat, kdo bude lepší náš příští preziident, jestli tam nechat Zemana nebo raději někoho jiného, že by se podle toho někteří rozhodli kam na dovolenou.

Proč myslíte, že např. známá cestovka CK Mayer a Crocus aj. zrušili poznávací zájezdy do Turecka? Ještě vloni nebo předloni zájezdy do Turecka pořádali. Nyní nemají ani jeden! Třeba by stačilo tam zavolat a zeptat se jich proč. Možná proto, že myslí na své zaměstnance, zákazníky a na jejich bezpečí. Zřejmě vědí proč to dělají a jaká je tam situace. Navíc o to Turecko už není takový zájem jako dříve. Tak by to zřejmě ani neprodali.

doplněno 18.04.17 16:34:

Tak jsem tam volala a kvůli bezpečnostní situaci už vloni se tam nejezdilo na poznávací. Jinak na pobytový zájezd to je jiná situace.

...Třeba by stačilo tam zavolat a zeptat se jich proč...

A proc bych to mel delat?

bambula*
hodnocení

0x

Zda zůstane v NATO, tak se budu cítit bezpečně a pojedu

Ne, já i do Chorvatska pojedu se staženýma půlkama, že nám před cestou zpátky zadrátuje Unie hranice a zůstanu tam do mrazů než přestanou jarabáci tahnut na sever.

hodnocení

0x
Pravděpodobně letos to asi na Turecko nevypadá, ale pokud bych našel výhodnou nabídku, tak bych o ní uvažoval. Těší mě totiž, že mohu díky lidém jako jsou někteří z vás ušetřít peníze.

Já bych taky jela, kdybych měla se sebou tři chlapy jako ochranku. ;) V dnešní divný úchylný době. Dvojka trojka, čtyřka, bych i sehnala.

doplněno 17.04.17 13:25:

Ale když to někde bouchne, nepomůže nikdo. Takže raději ne

larem

Výhodná nabídka ale bude vykoupena vyšším nebezpečím. Také já do Turecka určitě letos nepojedu, ani kdyby mi to dal někdo zadarmo. Svůj život mám raději, než peníze.Riziko nelze podceňovat, takže bych si to pak na místě ani neužil.

doplněno 17.04.17 17:20:

Turecko 2015-2016 cca 300lidí mrtvých a mnoho tisíc zraněných, při sebevražedných útocích. Dalších cca 300lidí zemřelo minulý rok při potlačení puče. Tohle není normální stav.

Např. zprofanované Chorvatsko 2015-2016 žádný mrtvý či zraněný. Ani žádný puč. Nuda no.

doplněno 17.04.17 17:59:

Já to čtu a reaguji na to. V turecku je třeba také mnohonásobně větší klasická kriminalita. Např. vraždy jsou tam na počet obyvatel cca 7x častější než u nás. O krádežích a další drobnější kriminalitě ani nemluvě.

Takže zvýšené riziko zde je.

O jakém nebezpečí to mluvíte přesně? Pokud někam jedu, tak si zjistím veškeré rizika dané oblasti a Turecko je docela velká země, každá oblast může mít trochu jiná rizika.
Jinak úplně v bezpečí nebudete nikde, to aby člověk přestal cestovat úplně. Na špatném místě ve špatnou dobu můžete být kdekoliv. A i přes nestabilní politickou situaci si myslím, že pokud je si člověk vědom všech rizik a jedná zodpovědně, neriskuje o moc víc než při dovolené v ČR. Problém bych spíše viděl v myšlení některých Čechů než v samotném Turecku, ale to už se dostáváme někam, kam nechci zajít.
doplněno 17.04.17 17:36: : Zkuste si raději ještě jednou přečíst, co jsem psal.
doplněno 17.04.17 21:44:

: Tak jste to nečetl dostatečně, píšete o Turecku všeobecně, já jsem psal, že Turecko je velká oblast a každá oblast představuje jiná rizika. Krom toho jsem nikde nepsal, že tam riziko není.

"...pokud je si člověk vědom všech rizik a jedná zodpovědně, neriskuje o moc víc než při dovolené v ČR." Vážně jste při smyslech? Stále máte na mysli Turecko? Nachlup stejná tvrzení jsem čítal těsně před tím, než byl v Tunisu atentát na hotel v "bezpečné" turistické destinaci. Ono se stačí podívat jen na ceny pojistek v té které destinaci a je myslím jasno.

salamos: Nemusíte vždy reagovat, když k tomu nic nemáte pořádného co říct. A když teda musíte reagovat, reagujte, prosím, vždy na celý obsah. Vytáhnout jednu větu z celého kontextu a ní reagovat není žádné uměni, jen to akorát napoví, jak asi přemýšlíte...

A což teprv USA - tisíce pobitých ..

hodnocení

0x

Plánovala jsem to, ale ,počkám, jak se to vyvine, cestovky určitě zareagují.

pip
hodnocení

0x

Je to něco jako jet do Ruska. Škoda,Turecko tak krásná země.

liska*

Erdogan to ale nějak musí pocítit.

cicky
hodnocení

0x

Nejspíš budem muset, ale dovolená to určitě nebude!

hodnocení

0x

Ohledně dovolené se rozhoduju většinou až v létě, last minute, ale ano, Turecko je jedna z možností.

damandys
hodnocení

0x

Letos se do Turecka nechystám, pozvu k nám na návštěvu Erdoğana a pokecáme o turecké ústavě. :D

fram
hodnocení

0x

U mne byl Velký okruh Tureckem v r. 2011, honem než se to tam zmotá - a také že se tak stalo. Nový poznatek byl, že Troja není v Řecku, ale v Turecku. *bzum* V takové Anatolské náhorní plošině bude stále dost bezpečno, Istambul (15 mil. lidí) nebo Ankara jsou ale možná napováženou. *bum* Nicméně pokud se člověk umí turisticky srávně v zemi chovat..., ono vypadá všechno zvenku hůř, takže pokud by tam jela dobrá cestovka... S Turkish Airlines se dá v letadle přejíst, věřte nevěřte

. Menu je i s předkrmem, a ještě mám schovanou krabičku ve které se rozdával zákusek.

mate59
hodnocení

0x

Loni v dubnu jsem byl v Turecku v Kappadokii na poznávacím zájezdu.Denně jsme najeli spoustu kilometrú,všude bylo hodně policejních kontrol zaměřených na dodržování rychlosti,moc fotoradarú,ale domácí v pohodě, klidu, milí,přátelští.Minulý týden jsem se vrátil ze severního Kypru,což je turecká část,pocity mám obdobné,nebál bych se vycestovat znova.Na rozdíl od poznávací dovolené - na oddech při moři a na pláži preferuji jednoznačně Rudé moře,kam jezdím každoročně pravidelně 2-3 krát již 18 let,vždy raději poletím do Egypta než na tureckou rivieru, kde je ještě teď málo teplá voda.

10.05.17 18:30
hodnocení

0x

Ne

paixan*
hodnocení

0x

Ne, ale je tam spousta krásných dívek, ošklivou najdete těžko.

m123*
hodnocení

0x

Ano, jako každý rok i letos je Turecko jasná volba.

hodnocení

0x

lada, nepojedu do Turecka. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]