Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik Váš pes umí povelů?

Od: blanka33* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte plemeno psa a kolik umí povelů :). Vím že je to čistě o tom, kolik času a trpělivosti máte na to, abyste psa učili psí kusy, jen mě to zajímá ;). My máme Biewer yorkshire terrier. Já naši fenku necvičím, považuje mě sice za paničku, ale poslouchá mě jenom na povely jako jsou : pojď sem, zůstaň, místo atd. ;)Psí triky jí učí moje dcera :-D. Celkem jich umí asi 14 ;). Například: lehni, sedni, hop, postřeh, míček, okolo, otočka atd. a nově se naučila povel opři se a mrtvola :-D. Děkuji za odpovědi :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

:-D S minulými psy jsem měla zkoušky, ale když jsem si pořídila panenku Dorotku, tak jsme příliš necvičily. Někdy mám výčitky svědomí, třebas, když přinese míček, za kterým nesmírně ráda lítá, nenaučila jsem ji předpisově: Přines, sedni, pusť. Tak se s ní "dohaduju". ;) Naučila jsem ji to, co pokládám za nezbytné. Přivolání na kratičké písknutí nebo tiché zavolání. Stůj, tento povel pokládám za nesmírně důležitý a dovedu ji zastavit s jednou nohou na chodníku, aniž by dokončila krok. Ne! Fuj! Ke mně! A pak takové srandovní povely jako- Vypadni! Běž do koupelny a hop na židli! Místo! Nechej toho! Přines-rozlišuje hračky v košíku. ;) Jsem velikým obdivovatelem všech, kdo se s pejskem umí bavit:

hodnocení

3x

Sedni, lehni, ke mně, zůstaň, fuj, místo, pac, otočka, převalení na bříško, panáčkování, jít se napít, přinést hozený předmět, přinést botu, kostičku a podle jména rozeznává asi 3 hračky. V létě uměl slalon mezi nohama a probíhat tunelem.

Kolik Váš pes umí povelů?

hodnocení

2x

No, nepočítala jsem to. Moje fenka umí klasické povely typu: lehni, sedni, zůstaň, ke mně, k noze, místo, stůj, hlídej, pusť, přines apod. + správně reaguje na ustálená slovní spojení typu: uhni, hop, dolů, zůstaň doma, běž ven, ukaž bříško, nech kočičku atd., u ostatního reaguje na tón hlasu, slova nejsou až tak důležitá - dobře rozlišuje káravý tón (lísá se), popř. rozzlobený (mizí), nebo veselý, pochvalný (raduje se).

hodnocení

1x

No já se přiznám bez mučení, že můj pes splní povel jen když chce, např. povel přines nebo podej plní někdy zásadně tak, že to odhodí metr ode mne a chce, abych to vzala já, když to nevezmu a opakuji přines ke mně, tak začne štěkat, držím v ruce pamlsek, ale nereaguje.

hodnocení

1x

Já psa nemám, ale naši mají 2 jezevčíky a kólii. Všechny tři na zavolání přijdou (tedy pokud se jim zrovna chce) a to je všechno, co chcete víc *smich* jo a ještě zaručeně reagují na myšička, kočička - to se můžou zbláznit a nebo když se otevřou dveře traktoru, tak letí a chtějí dovnitř.

liska*
hodnocení

0x

To dejte do rubriky zvířata, někdo chodí hlavně tam.

blanka33*
hodnocení

No tak tohle není vážná otázka, tohle je jenom pro zajímavost, do volné diskuze :).

hodnocení

0x

:-D A také máte někdy postiženého psa? Naprosto ohluchnul. A to tak, že nezpozorní a ani ucho nevytočí. Člověk by ho politoval! *vtip*

doplněno 17.04.17 18:18:

Ajo, v tom případě je dobře, když povel zní: "Přineseš nebo ne?!" a on přinese nebo ne! ;) Co potřebujeme, to pejsky naučíme, Že?

klera*
hodnocení

0x

My máme rhodéského ridgebacka, fenku, a umí jich asi 10. Jsou to ty nejzákladnější- sedni, lehni, vstaň, zůstaň, aport, přines, pac, vezmi, štěkej, ke mně, k noze...Potom rozumí, když se řekne "páníček", "maminka", "vodička", "kočička" a "dobrůtka". :-D

hodnocení

0x

Nemecky ovcak

hvizdnuti na dalku - zastavi se, zustane na miste a dava pozor

dvojite pohvizdnuti na dalku - pribehne a ceka

dvojite placnuti do stehna - zaradi se k noze (spolu v kombinaci s predchozim funguje i na male deti)

jedno placnuti do stehna - jde se, muze se motat volne kolem

dlouhe a kratke spojene hvizdnuti - vystartuj na dany cil

lusknuti a ukazani prstem na misto - sedne si

lusknuti a opakovane ukazani (pokyvani) prstem na misto - lehne si

vztyceni prstu - zustane na urcenem miste

lusknuti a mavnuti rukou - běž si kam chceš

72mona3*

Dobrý *palec*

Problém bude, až nebudete moc hvízdnout.

hodnocení

0x

Psa už nemám - posledního psa zastřelil myslivec na povel prababičky... Pes uměl poslechnout na "ŽER", jinak si dělal co chtěl - byli jsme kamarádi a nepotřebovali povely...

doplněno 18.04.17 12:56:

@samuraji nekecej - jezevčík a dveře traktoru? :D Foto !

No a co je na tom divného? Vždyť píšu, že maj traktor rádi a že čekají až půjdou dovnitř, samozřejmě když je tam někdo šoupne :) sami se tam nevyškrábou.

simonak*
hodnocení

0x
Sedni,lehni,ke mně,k noze,slalom mezi nohama,hop,fuj,nesmíš,zůstaň,odložení za pochodu,okolo,skok přes nohu,skok přes ruku,proskoč obručí,skok přes obě ruky(z rukou udělám kolečko),skok přes nohu spojenou s rukou(chytím si jednu nohu rukou),skok na záda i s postavením,pac,popros,otočka a takové ty základy agility a obedience.Border kolie x.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]