Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám zájem o jakékoliv číslo s předvolbou 601

Od: martinhorak odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
poradíte mi někdo prosím kde výhodně sehnat telefonní číslo s předvolbou 601 + 9 číslic jakékoliv formátu děkuji.
Za číslo jsem ochoten dát maximálně 6000 korun.
doplněno 16.04.17 10:55: Předvolba 601 + 6 čísel samozřejmě :).

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak dlouhý číslo u nás nekoupíte ani za milion. *smich*

hodnocení

0x
paw*
Ma tam cisel vice. Dokonce nejake s touto predvolbou za 2000

hodnocení

0x

Na sbazaru někdo nabízí devítimístné začínající 601.

mnd®
hodnocení

0x

Je to už cca.tři? roky co jsem rušil číslo +420 601 504 055.Bylo ještě v telefonu bez SIM karty.Takovej ten krásnej kufřík a těžký to bylo jak koza před porodem.Tel.číslo se tenkrát před xxx lety zadávalo přímo do přístroje na prodejně O2 ( nepoužívali se ještě SIM karty ).Potom začali i tato čísla dávat na SIM-ky,ale neměl jsem využití používat nadále služeb O2.Škoda,že jste se neozval tenkrát.Pokud by to šlo,tak bych Vám to převedl.Mám se zeptat jestli to jde i po tak dlouhé době obnovit? I když myslím,že to už nepůjde.Tyto čísla byla totiž unikátní jak v tarifu,tak placení a proto O2 ,,tlačilo a tlačí,, na uživatele těchto čísel aby si pořídili jiný tarif.

Mám zájem o jakékoliv číslo s předvolbou 601

vernon
hodnocení

0x
Není běžně možné získat tuto předvolbu. Používala se u NMT sítě.
anonymni*
hodnocení

NMT měla prefix 71x!
davezn

Píšeš hlouposti, já předvolbu 601 mám jako normální soukromý číslo, koupil jsem ho před cca 4 roky.

mnd®
hodnocení

0x

Tak jsem se zeptal na O2 chatu a toto ,,moje staré,, číslo 601504055 je volné - bude Vás to stát na krerékoliv prodejně O2 6050,-Kč s daní.Běžte na stránky O2 a ptejte se přes chat.Já už ho neobnovím-je to dlouho od zrušení.

To co píše vernon je hloupost.Pravdu má jenom v tom,že to byla síť NMT,ale získat se toto číslo 601 ... ... dá,ale už jen na SIM kartu.

filip*
hodnocení

0x

Předvolbu 0601, tedy původně před přečíslováním, vlastnila společnost EuroTel Praha s. r. o., a od roku 1991 do roku 2006 ji měli všickni zákazníci, kteří užívali radiotelefon a síť NMT450, tam jiná předvolba nebyla možná a přenositelnost čísla rovněž nebyla možná.

V roce 2006 se rozhodl EuroTel síť NMT450 vypnout. Důvodů bylo více: on ten systém byl v době, kdy globálně byla aktuální sítí UMTS, docela zastaralý, a i kdybychom pominuli kvalitu služby, velmi omezené portfolio doplňkových služeb (pouze SMSy a vytáčené připojení k internetu rychlostí maximálně cca 1.9 kbps, pričemž SMSy kolikrát ani nedorazily, ovšem tarifikovány byly a vytáčené připojení u nás snad ani EuroTel nespustil), velmi omezený výběr radiotelefonů, které byly vždy větši a dražší, než telefony pro GSM / CDMA / UMTS síť, tak i když bylo BTSek nutných, pro stejnou ouroveň pokrytí, méně, než pro GSM900, tak v příčině zastaralosti technologie to byly olbřimí strojovny, poruchové, díly drahé, ergo, provoz sítě drahý, a přitom cena za služby musela být - logicky - nižší, poněvadž kvalita byla nižší. Mezi další nevýhody patřila nutnost (zpoplatněného) přehrání čísla ze zařízení do zařízení, v případě jeho výměny, operátorem, jakož i zmiňovaná ztráta čísla nejen při přechodu k jinému operátorovi, ale i při přechodu na jiný plán, než pro síť NMT450. No, a další, dá se říci stěžejní, důvod byl, že pásmo 450 MHz EuroTel využíval pro, výhradně datovou, síť CDMA EV-DO rev.A, která umožňovala datové přenosy rychlostí až 3.1 Mbps, což s ohledem na zastaralost našich sítí byla, svého času, opravdu rychlá síť (reálná rychlost 1-2 Mbps, o něco pomalejší než UMTS900 s nástavbou HSPA), no a antény pro NMT šlo, poměrně jednoduše, předělat pro CDMA.

Tak se rozhodl EuroTel NMT vypnout, dopředu to avisoval všude možně a nabídl, poprvé, zákazníkům v síti NMT možnost ponechat si číslo s předvolbou 601 na SIM kartě. Do té doby to nebylo možné, hlavně proto, že to odporovalo přídělu čísel od ČTU, takže kdo před koncem NMT sítě přešel na plán GSM, o číslo s předvolbou 601 prostě přišel.

Někdo využil, někdo nevyužil, ale cca v roce 2009 - 2010 (nepamatuju si to zcela přesně) Telefonica O2 čísla 601 normálně uvolnila a dostávali je snad zákazníci O2 Family, nebo tak něco, nějaký "polovirtuál".

Dneska jsou to normální, plně přenositelná, čísla.

Nejdéle, tady někde u nás, se NMT udržel v Polsku. Ony ty BTSy, pro NMT450, mají vysílací výkon 50W (pro NMT900 25W) a přenosné radiotelefony (kufry) měly VF výkon až 15W (u GSM900 normou omezen na 2W, u DCS1,800 na 1W, pro srovnání), ty novější "kufry" 7.5W. NMT funguje na princimu FM, takže reálný dosah 50W BTSy byl 40 km, a to vyhovovalo námořníkům. Na lodi nebyl problém s "přenosným" radiotelefonem, nepotřeboval ani baterii (ne o moc menší, než autobaterie) a nevadilo, že při delším hovoru chladič NMT modulu topil, jak Fechtl. Centertel (dnešní Orange) ukončil provoz sítě až v roce 2012, a hlavním důvodem byli právě námořníci, kteří službu drželi nad vodou. Od roku 2009 nebylo možné uzavřít novou smlouvu, byl tam už jenom jeden plán, už poměrně drahý na polský trh. Orange rovněž, jako u nás, vybudoval na stožárech NMT CDMA450 síť, kterou ukončil v roce 2017, protože nechtěl dále platit poplatky Qualcommu.

jaroslav32
hodnocení

0x
Na Slovensku sme mali prvú predvolbu 0901 a v Čechách bola 601. Z analogu sa dalo prejsť na GSM z NMT. Čiže keď som mal predtým číslo 0901901901 tak dnes ho mam ale v sieti GSM. Ale v Čechách 601 601601 je nepochopiteľné preco sa to nedá. Na Slovensku sa všetko dá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]