Nejste přihlášen/a.
Ahoj zajimalo by mne jsetli se bezne prodavaly hranolky pred rokem 89 at ,uz smazene v bistrech nebo v prioru freez atd a jeste by mne zajimalo jestli se da sehnat kruti s vejci tenkrat to stalo 4 kc a 10 haleru ,a jeste mi dost chutnala takova buchta s makem v alobalu ,a;e bohuzel jsem zapomela nazev.
běžně se v obchodech myslim mražené neprodávaly. Sortiment byl dosti omezený. Dělaly se doma z brambor na ručním (něco jako WS) kráječi. Lidi neměli tolik peněz a šetřilo se více. Masa se kupovalo minimálně 2x méně než dnes. Tenkrát se lidi tak odporně nepřežírali, jak je tomu nyní. Bistra s hranolkama (dnešní něco jako"okýnka") si nepamatuju. Vim, že sem si tam kupoval housku s jakymsi neidentifikovatelným kusem masa uprostřed a zeleninou. :-O
Makovec nebo makovník: nopek.cz/...
Hranolky dřív nebyly tolik běžné. Ale byl ohromný výběr obložených chlebíčků - to si myslím je hlavně česká specialita. A byli a stále ještě jsme, v této lahůdce skuteční mistři. Já se v nich vyloženě vyžívám, když je tvořím. Řekla bych neskromně, že je umím nejen chutné, ale i pěkné.
To je ,ale mnamka jo je to ono.ja jsem si to kupovala hlavne mamka dost casto ,ale dnes to v obchodech vubec nevidim.
ve Zlíně jsem je neviděla. Ale když jsem pracovala v obchodě, přišli jednou hranolky v prášku ! Na sáčku psali: přidat vodu, vymísit těsto a z těsta tvarovat hranolky a smažit. Neprodalo se nic a už jsem to nikdy neviděla. Měla jsem si jedny koupit, nikdo mi to dneska nevěří...moc se ani nedivím.
někdy se nestačím divit jak pamětníci píší, že před r.89 nic nebylo. Narodila jsem se v r.58 a opravdu si nepamatuji, že bych jako dítě strádala a trpěla hladem.I ty banány jsme čas od času měli a byla spousta dobrých věcí, např. ruská zmrzlina, limo sáčky s brčkem, lipo, kačení mejdlo a gumoví hadi.Na ZŠ mléko)co ještě bylo mlékem) a rohlík se salámem za 2kč.Mražené hranolky se běžně prodávaly,nevzpomínám si ale, že by se smažené prodávaly běžně na každém rohu jako dnes.A krůtí maso s vejci bych si dnes zajisté nekoupila-dnes je vše vyrobeno v Číně a bůh ví z čeho.
Souhlasim,hranolky v igelitovem sacku,mrazene,vahu nevim,staly 5,-Kc,pred rokem 89 bezne k dostani v jakekoliv samoobluze i na malem meste.
Milá Liduš . . . kvalitní maso byla podpultovka až do nějakého 85-teho. Víte jak se "jmenovaly" masny čínsky:
"čumnahaky masofuč" 3x . S oblečením, elektronikou, drogérií, nemlich to stejný. O HLADU TU NIDKO NEMLUVÍ . . .
Co je to kvalitní maso? Svíčkova za 400/kg? Já nevím ale u nás v masně kotleta a plecko bylo vždy,(tedy sama jsem nakupovala až od r.81) bůček jen k masu to je fakt.Pocházím z malého města a vždy záleželo jak si řezník s masem dokázal při opracování poradit, na řezníka jsme měli kliku a mimo to chovali prase(což dnes je jaksi věc ztrátová).Nahá jsem nechodila, pravda výběr nebyl, ano 120škoda jsme čekali 4měsíce-zkuste se zeptat dnes, právě chtěl manžel, pravda akční Oktávku a pořadník je do března plný.jiných aut je spousta to je fakt. Ano doma jsme měli jednu TV teď máme 3-k čemu když tam stejně nic moc není. No, každopádně mladým rodinám nezávidím-sice mají obchody plné ale jsou bez práce a bez peněz a to, že by dostali byt je utopie.
Pozor! Já v žádném případě netvrdím, že bylo vše košer ale nejsem slepá a hluchá a dnes se dějí zase jiné nepravosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.