Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

United Airlines

Od: door odpovědí: 4 změna:

Létáte s touto společností? Co říkáte na její praktiky?

seznam.cz/...

Podle mě je problém přebookování letů problémem dané společnosti a nemají co vyhazovat lidi,kteří si za let zaplatili. Doufám, že je ten člověk zažaluje, protože takové chování je děs. Jsou lidé, kteří odletět musí, např. z pracovních povinností a nemůžou zrušit svůj let, jak si společnosti představují. Váš názor?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidc
hodnocení

1x

Celá situace je taková, že je to normální praktika. Nabídnout více letenek než je míst v letadle, protože se stává, že lidi nakonec let nevyužijí. Pokud nastane takovýto případ, že je více lidí v letadle, tak jim nabídnou vrácení třeba 2x té částky (i více, kterou platili za letenku. V tomto případě místa byly potřeba pro sesterskou aerolinku a náhodně vybrali nějaké pasažéri, kteří dostali nabídku, že tu letenku společnost odkoupí za daleko větší cenu než ji kupovali. Všichni ostatní to přijali, jen tento muž ne. Byl to doktor, který potřeboval být příští den na 100% v ordinaci. Takže žádný blbec. Jinak praktika to je zcela normální, řešení vůbec.

mp*
hodnocení

0x

Mě z toho vychází, že letecká doprava se stává čím dál tím cenově přístupnější nejširším vrstvám obyvatelstva a z toho taky pak vyplývají ty problémy (tím chci říct, že dneska múže létat čím dál tím víc primitivů).

door
hodnocení

Četl jste to? Tady jde o to, že splečnost prodá více míst, než má letadlo a pak musí něco zrušit a udělá to tímto způsobem. Ten pán byl primitiv proč? Protože chtěl letět, když si za to zaplatil? Proč je primitiv? Také mohli vyhodit z letadla člověka, který letí na pracovní schůzku a když by nedoletěl, tak by jeho firma přišla o milionové zisky z neuzavřené smlouvy. Vy když si koupíte lístek do autobusu, tak počítáte s tím, že vás před odjezdem může ještě autobusák vyhodit?

klera*
hodnocení

0x

Podle toho, co jsem četla, tak tohle není běžná praktika při přebookování letadla...oni chtěli ty místa pro svoje vlastní zaměstnance, ne další pasažéry a nechali je sednout si dovnitř a pak teprve to řešili. Ale už to přebookovávání mi přijde hrozný. Představa, že bych jela s rodinou na dovolenou a jednoho z nás by nenechali letět a ubytovali by ho v hotelu, zatímco zbytek by odletěl, je hrozná. Já doufám, že díky tomu, jakej dosah tahle kauza má, budou mít hodně velký problémy a že ten pán i ostatní, co vykopli, včetně lidí, co sledovali, jak ho mlátí a pak surově vytahujou z letadla je zažalujou o co nejvíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]