Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
rozdíl přeci je v jiných plodinách. Nevídám zde na polích moc třtinových lánůle řepa je ještě vidět, než bude naše soběstačnost zcela zdevastována
Dle mojich informací, zdravější cukr by měl být ovocný ( fruktoóza), lépe se v těle vstřebává. Také se vám ale rychleji vstřebají i finance, stojí přes 100Kč/kg.
pro ladu: jste vážně naivní, že si myslíte, že se někam na konec světa ( podle našich představ) nedostane chemie. Právě tam, kde to je zastrčené a v těch zemích vládnou diktatury a vojska, tak tam je ráj na vytřískání majlantu za všchny ceny, na úkor ekologie a tamních lidí.
Připojuji jeden snímek z mapy, na který jsem náhodou narazil. Nedávno jsem si cestoval po google mapách a mimo jiné jsem si prohlížel Madagaskar, jak to tam vypadá, jaké tam jsou hotely, ceny ubytování aj. A co si myslíte, jak asi to na takovém Madagaskaru vypadá, co?! Krásný tropický ráj, plný zvířátek, všude samí opičáci a nekonečné pláže. Ano, asi tohle vše tam bude, ale také to , co jsem připojil - krásná chemička, jako by z oka vypadla pardubickému Paramu.
No, když už tam těží nikl a zinek, tak to musejí někde převařit, aby jsme si pak mohli koupit nějakou tu elektroniku, nebo kde všude se ty kovy používaj. A chemičky přeci jenom čmoudí a sem tam i něco hnusného z nich teče.
Takže pozor na to, kam pojedete na dovolenou, aby jste se nespletla a neskončila na nějaké radioaktivní skládce uprostřed panenkého deštného pralesa.
Sleduji takový ukrajinský pořad (je ale v ruštině)- Orel i Reshka, tak to je io cestování do různých států a měst. Když byli v Madagaskaru, opravdu mně silně překvapilo, jak silně jsou tam lidé chudí. Vypadá to tam všeobecně jako v Africe s tropikou, která ale není úplně všude.
Tento text není můj:
Třtinový cukr bývá nejdražší i kvůli tomu, že se dováží z exotických zemí, kde se daří cukrové třtině. Poznáte ho podle zlatavé barvy, může být ale i čokoládově hnědý – v závislosti na tom, kolik obsahuje již zmiňované melasy. A co je vlastně melasa? Melasa je žádaný odpadní produkt, který vznikne při zpracování třtiny na cukr. Melasa je základní surovinou pro výrobu mnoha druhů rumů. Pro hodně lidí je třtinový cukr chutnější než klasický bílý cukr.Třtinový cukr obsahuje vitamíny skupiny B, vápník, hořčík, draslík a železo.
Bílý cukr-Neobsahuje ale žádné vitamíny a minerály. Tento typ cukru tedy sice neobsahuje žádné zdraví prospěšné látky, ale nelze říct, že by byl zdraví škodlivý
Čerpáno z: fresh.iprima.cz/...
Jednak se píše bílým, jednak jsem byla poučena, že rozdíl tak zásadní není, jak se mezi lidmi míní. Pořád je to "sladké zlo" a nějaké ty přísady oproti obyčejnému cukru jsou prý bezvýznamné.
Z chemického hlediska žádný rozdíl není.Oba cukry v bílém provedení obsahují 99,3-99,6 % sacharozy.Pokud máte dost peněz na hnědou verzi,tak jeden typ se pro zákazníky znečišťuje melasou,případně levnější páleným cukrem(karamel)U některých typů třtinového cukru je možný přídavek jiných organických příměsí(ovocných šťáv.).Vše je jen tah na kapsu spotřebitele - módu.
JABRAKA
Prastrýček dělal v cukrovaru a nosil si hnědý cukr . Takzvaně nepřečištěný z klasické cukrové řepy. Asi by se dalo říci nerafinovaný(nečištěný) . Kdyby jste cukr z třtiny udělal stejně jak se klasicky dělá u nás byl by taky bílý. Je to asi stejné jak u mouky , kdy máte bílou a hnědou (se slupkami ). Jak se říká cukr je bílý jed. V mládí ho potřebujete a s věkem by jste ho měl omezovat.Duležitější pro stravování je všestranost a víceméně ovoce , zelenina a vyhýbat se ruzným polotovarum (glutamáty , chemie atd)
Též v domácnosti používáme hnědý třtinový cukr. Jak už zde bylo uvedeno, v obojím je základ sacharoza. Rozdíl vidím zejména v zemi původu a s tím související možnosti používání chemie, ktrá posléze přechází do rostliny a při zpracování i do výsledného produktu. Různé pesticidy a i těžké kovy jsou zde i laboratorně zjistitelné. Prozatím věřím, že se do zemí, kde se třtina pěstuje, chemie nedostala v takovém rozsahu, jako u nás.
Bílý cukr prochází procesem rafinace a velká část doprovodných látek se zde oddělí a odchází na další zpracování (lihovary, výroba draselných solí atd.) Před rafinací je surový cukr hnědý a nelze jej pohledem rozlišit od zahraničního třtinového.
Dřív byl v běžném obchodě k dostání Glukopur. Nevím, jestli se ještě dělá. To je hroznový cukr, ne? M.
Mona:Fakt,dobrý,jsem si to našel na strýčku Googlu pojď sem holka a pohoupu tě.Já blbec to furt hledám tak blbě a ono je to tak jednoduchý
. Zase na druhou stranu,kdyby všechno bylo tak jednoduchý,tak by nebyl tento web.Díky,díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.