Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Před rokem a půl jsem naivně uvěřila kolegovi, že jsem jeho životní láska, že svou ženu nemiluje a chce být se mnou. Opustila jsem kvůli němu po čtrnácit letech manžela a nakonec zůstala sama. Z pana dokonalého se vyklubal lhář a mně zůstaly jen oči pro pláč, ...ještě jsem se z toho nevzpamatovala. Ale můj problém se týká jeho manželky. Celý rok mě bombardovala nechutnými zprávami, což jsem tak nějak i brala, že mi to patří...ale její výhružky a nadávky neskončily ani po tom, co mě opustil a vrátil se k ní zpátky. Domluvit se s ní nejde. Mám nějakou možnost se bránit? Když ji zablokuji, tak píše od někoho jiného...neštítí se vulgarismů, výhružek ani komunikace s mým šéfem.
"Tak co ty kurvicko stsle vrkas?...Ty pico neuvedomela ja narozdil od vas nebourala 2 rodiny...a zprávy podobného typu...
§ 354 Nebezpečné pronásledování
(1)Kdo jiného dlouhodobě pronásleduje tím, že
a) vyhrožuje ublížením na zdraví nebo jinou újmou jemu nebo jeho osobám blízkým,
b) vyhledává jeho osobní blízkost nebo jej sleduje,
c) vytrvale jej prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje,
d) omezuje jej v jeho obvyklém způsobu života, nebo
e) zneužije jeho osobních údajů za účelem získání osobního nebo jiného kontaktu,
a toto jednání je způsobilé vzbudit v něm důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
Poslední možnost je asi změna Vašeho telefoního čísla.
Pamatujte na staré přísloví: ,,Co je v domě, není pro mě,,.
Pohanko, to jsem ráda, že se našel někdo, kdo tohle pořekadlo uznáváí. Posledně se do mě pustilo více lidí, že blábolím nesmysly!
Samozřejmě je to dobré heslo! Spousta bab doplatila na to, že si začala s někým z práce, kde se dotyčný choval úplně jinak než doma a pak se divily. My jsme kdysi měli souseda naproti a jeho manželka si začala s kolegou z práce. On chodil s malými dětmi na procházku a ona si kdesi užívala. Nakonec se teda rozvedli, ona šla za tou láskou... Za pár let jsme se dozvěděli, že s tím novým měla ještě dvě další děti a když je vyhodil ze svého domu, tak šla bydlet někam od charity. Dokonce se chtěla vrátit k tomu původnímu manželovi a on tenkrát říkal - kdyby aspoň neměla ty 2 nové děti, tak by ji vzal, ale takhle ne. Pak se ten soused odstěhoval a dnes by mě moc zajímalo, co z těch děcek vyrostlo, nejstarší holce už je přes 30.
Asi jste tu špatně pochopili dotaz, nemyslím si, že je na tom něco zle, když dva spolu doma nefungují, aby si šel každý svou cestou. Nepláču tu, že jsem se spálila. Své děti jsem vychovávala celou dobu sama, manžel o ně nejevil zájem. Svým způsobem jim to i pomohlo, sice spolu nefungujeme, jako pár, ale děti konečně mají tátu, který si k ním hledá cestu. A u pana kolegy si nemyslím, že bych byla já příčinou jeho nepovedeného manželství. Netají se ani před paní manželkou, že jí nemiluje a dnes už vím, že jsem nebyla první ani poslední...
Pokud se kolega snaží a po odmítnutí se mstí, tak si člověk nevybere. Ale pořád má ženská čistý štít. Těch problémů, když mu dá, tak se potom objeví o hodně víc. Zvláště, když je ženatý.
Proto rada ještě jedna, nezačínat si nic se ženatým a s tím, který má ještě nedořešené vztahy. I když v tomto případě vše záleželo jenom a jenom na tazatelce, jestli kývne, nebo ne.
pro hehe: Otázka je zařazena do volné diskuze, lze psát i různé náhledy a připomínky. Nikdy nevíte, komu to pomůže, kdo se nachází v podobné situaci.
Nechápu, proč jste si vůbec, jako vdaná s někým začínala. Ale stalo se, jste poučena. Co na to váš manžel, co kdyby jste to dali zase dohromady? Pokud je to možné, omluvit se, jaký bol jste připravila jemu a sobě, a hlavně pokud máte děti, bylo by to řešení už k vůli dětem. Natrefila jsem na jednu zajímavou přednášku:
Nic není bez příčiny...možná proto, že mě celých 14 let podváděl, možná proto, že jsem si přála být taky jednou šťasná a uvěřila jsem lhářovi. Stalo se, ano, vím...děti spolu vychováváme, ...ale ptala jsem se, zda se mohu jejím útokům bránit
Měla jsem na mysli, že pokud se k sobě s manželem vrátíte, že by Vám ta ženská mohla dát pokoj, že by si pak netroufala, když by věděla, že jste opět spolu. Až si najdete jiného partnera, možná bude obtěžovat i jeho smskama a to nevím, jak by nový partner skousl. Ten milenec, ten záletník je tedy opravdu bezcharakterní, sám Vás sváděl a byl ženatý a nakonec stejně zůstane se ženou, která obtěžuje Vás, asi jsou oba stejní. Měla jste tedy smůlu na muže, proto musíte být nyní opatrnější ve výběru.
Všechny zprávy si řádně zaznamenejte nebo někam uložte. Pak běžte na policii,minimálně přestupek to je. Na druhou stranu si něco z těch zpráv vemte k srdci, v něčem má paní pravdu i když se to dá napsat i slušně
V čem má pravdu? Nikomu jsem nic nebourala, pan kolega za mnou běhal přes čtvrt roku neúspěšně, stále jsem mu opakovala, že má manželku a děti a pokud to nemyslí vážně ať mé nechá na pokoji. Byl vytrvalý. Své manželce oznámil, že ji nemiluje, že miluje mě a odešel od ní, aniž by se mnou měl jakýkoli fyzický kontakt. Jenže to já jsem ještě netušila, že oni takto fungují. On od ní odcházi každý rok a má jinou. Pak si za to nadávají a snaží se tu osobu psychicky zlikvidovat a připravit jí o práci. Paní manželka je stejná jako pan manžel, v avantýrách si nemají, co vyčítat. Řekla bych, že je to jejich druh zábavy, jsou nespokojení a tak se snaží zničit život někomu jinému. Ano, pro mě to mělo obrovské ponaučení. "NIKDY NIKOMU NEVĚŘ ...A VŠICHNI LIDÉ NEJSOU STEJNÍ...NĚKTEŘÍ DOKÁŽÍ PŘEDČÍT OČEKÁVÁNÍ A JSOU JEŠTĚ HORŠÍ "
xxxxx21
Navzdory "moralizování" kdy vám každý řekne že jste "udělala chybu, nepravost " je pravdou že takových příběhů jaký zažíváte vy tzn. rozpad rodiny jiný partner apod. je celkem dost, nikdo to většinou nedělá proto aby někomu "rozvrátil rodinu" prostě se to tak někdy stane, většinou to skončí tak, že po rozpadu jednoho manželství vznikne druhé a jsou často i případy že pak ta následná rodina funguje "relativně" bez problému. Vy jste měla tu smůlu, že když už se to stalo narazila jste na člověka který je jaký je, tzn. férové je, když už se to tak někdy "semele" aby si vás tedy už vzal a nevracel se k bývalé žel i tyto věci se nezřídka dějí, kdyby lidé "viděli do budoucnosti" jistě by se dalo takovým věcem předcházet ovšem jak se co později vyvine většinou neví nikdo. Čili pořešte si ten "problém" pronásledování, ale více nad tím nehloubejte a nějaká "kárání" ze stran druhých si nepřipouštějte, prostě se stalo, nikdo není dokonalý, stalo se tím se už netrapte, osobně tedy neznám člověka který by někdy v něčem neudělal chybu leckdy "životní"...
Janm, kazatel tady neni treba, tazatelka nepotrebuje rozhreseni s dpustenim nejakeho hrichu, ale poradit kvuli stolkingu
hehe
Text je třeba nejen přečíst ale také pochopit a v tom případě je pak vaše reakce zcela neopodstatněná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.