Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dobře vyspat?

Od: spani odpovědí: 10 změna:
Ahoj, mam takový problem.
Když jdu spat brzy, tak jsem rano stejne nevyspana nebo mam spíše kruhy pod ocima..
jak mam byt po ranu vyspana a vypadat dobre? Dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Každý člověk má jinou potřebu spánku. Až časem zjistíme, co je pro nás ideální. A ne vždy je lepší spát déle. Protože stejně jako nedostatečná délka spánku, nám může škodit i příliš dlouhý spánek. Spánek má totiž být regenerací těla i mysli po prožitém náročném dni. A nelze se "naspat" do zásoby. Důležitá je kvalita matrace, teplota v místnosti, tma...no prostě spousta faktorů. A nejhorší je to, když jste od přírody nastavená tak, že nesnášíte brzké ranní vstávání. To vám pak nepomůže nic. M.

doplněno 08.11.17 08:49:

Variantou je vstát dřív a aplikovat chladivé obklady na (po noci) napuchlý obličej. *nevi* Jenže pokud je spánek kvalitní, většinou se probudíme tak nějak rovnou do čilosti a i vypadáme dobře. Pokud není, vstáváme unavení a podle toho i vypadáme. Pytle pod očima atd. Taky si kolikrát říkám, že by to chtělo nějakou žehličku na ksicht...

len*

Vždy je nějaké řešení. Pro lidi s delší potřebou spánku lze posunout denní režim. Mi se to povedlo. Chodím spát většinou kolem 20:30, nejpozději 21:00. Mám tak před sebou pokaždé asi 9 hodin spánku.

Hýbání s "letním" časem taky sabotuju, vstávám celý rok ve stejnou dobu, takže teď je to jakoby o hodinu "dříve", a čtu si nebo něco dělám. Až to ti psychopati budou na jaře posunovat zase zpátky, tak budu vstávat pořád stejně, jen na displeji bude jiný čas.

Obávám se však, že prioritou tazatelky není spánek, ale "vypadat dobře"... *co*

iz*

Je to obráceně: Zpátky na středoevropský čas jsme se právě vrátili. Na jaře se zase posune dopředu na letní čas. Teď vstáváte normálně, v létě jakoby o hodinu později. (Základní astronomický čas je teď.)

hodnocení

0x

Kruhy pod očima nemusí mít žádnou spojitost s kvalitou spánku. A podle toho co píšete a jak se ptáte, bych si myslela, že máte jiný zdravotní problém. Má to moje kamarádka a ta spí dobře, ale má problém s tím, že má prostě někdy větší, někdy menší kruhy pod očima. Spíše to jsou takové opuchlinky pod očima a tím vypadá dost unaveně. Také s tím hodně bojuje. Pohledejte trochu tady: tps://cs.medlicker.com/1051-vacky-pod-ocima

A ještě tady celostnimedicina.cz/...

iz*

Přesně tak, kruhy pod očima nemusí vůbec souviset s kvalitou ani délkou spánku.

liska*
hodnocení

0x

Tak zkus pravidelnou hodinu spánku a nepřetahuj určitý počet hodin. Někdo musí mít osm, starším většinou stačí o několik hodin méně. V noci ztrácíme hodně vody - vydýcháme, odpaříme kůží. A ledviny filtrují nepřetržitě. Ty kruhy pod očima právě často souvisí s ledvinami , tedy s hospodařením s vodou. V zimním období je celý vylučovací systém náchylnější.

Po ránu se napij dostatečně, ale ne sladké a ledové, stačí jen jen citronovou vodu. A po celý den více čisté vody. Poněkud omez sůl, sladkosti,čokoládu, uzeniny, chipsy, kafe, alkohol, cigarety. To jsou věci, které ledvinám neprospívají. Občas si uvař urologický čaj. A co mají ledviny vyloženě rády, jsou zeleninové polévky, hlavně vývar z petržele, cibuli, melouny, E vitamin nalačno a hořčík na noc.Obojí v ořeších.

Nepíšeš věk, člověk neví, zda radí žákyni nebo důchodkyni.

spani
Je mi 16 let.
Do skoly ale vstavam v různé hodiny, jelikož školu máme každý den jinak..

I přesto přece můžete vstávat ve stejnou dobu. Co kdybyste měla školu až od odpoledne? To byste spala až do odpoledne? *ee* Tělo má svůj rytmus. Také si neřeknu, že dneska se pustím do práce až v 11 hod., tak budu ležet v posteli až do půl 11. Prostě se ráno probudím a vstanu, neválím se v posteli až do doby, kdy jsem se rozhodla něco dělat. To bych také mohla do té postele znova zalézt, jakmile bych to "něco" udělala. :-D

Prostě se naučte vstávat ve stejnou hodinu. Většinou se člověk automaticky probudí v tom momementě, kdy je tělo odpočaté.

spani

No jenže mi příjde zbytečné vstávat v 6, když mám na 11. To pak vyspaná nebudu, navíc se mi dobře vstává kolem půl 8 a kdybych spala 10h a vstala v půl 6, tak stejně nebudu vyspaná.

V tom případě máte problém, ale tady ho nikdo nevyřeší, protože na to jsme všichni krátcí a není možnost Vám poradit jak to udělat, abyste Vy byla odpočatá. To si budete muset nějak vychytat sama, nebo se obraťte na odbornou pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]