Nejste přihlášen/a.
Já jen doufám, že to není osobní foto někoho, přišlo mi to emailem.
Fugassi já bych i pivo a slivovici přivezla. Lidičky jak já mám na něco chuť a jelikož jsem sama doma, můžu maximálně slintat u fotek.
Babko, to bych se žehlení ani luxování tohohle nebránil (předpokládám, že budou domácí).
K těm vidlím: myslím si, že to má normální porci pro sebe, protože když z toho vyhodí 70%, což jsou ty samé chemikálie a náhražky, tak mu zbydou ubohé 3 ks, které by měly obsahovat nějakou formu masa.
Mimochodem, jelikož si ještě pamatuji doby, kdy se daly koupené uzeniny konzumovat s chutí, neměl by jste někdo tip, na nějaké přijatelné párky/klobásy na opékání, co jsou po republice dostupné ke koupi? Párkrát do roka podlehnu nostalgii a v nejlepší víře si něco koupím, ale většinou se pak zase mlátím do hlavy, že jsem podlehl a nepochutnal si, nebo to skončilo u psa, který nemá výčitky a naštěstí neví, co jedl. Díky za tipy.
PS: nebo mám kupované uzeniny vyloučit a dělat jen masa?
Vykuk, já jsem měla 70 let a vlastně se se divím, že jsem se dožila, když jím jen takové hnusy jedovaté! Ať otevřu jakoukoliv stránku www. někdo mě varuje, co všecko je jedovaté a co všecko bych něměla. Ukažte mi jedinou věc, kterou někdo jiný zítra, s vědecky podloženými důkazy, nezavrhne. Fakt, stačí mi jen jedna! Minulý týden jsem poslouchala pana profesora, jak varoval před bio potravinami, ovocem. Jak jsou v chemickym neošetřeném ovoci, plísně. Ne na povrchu, ale uvnitř, v jadřinci, v pecce. Sama jsem si jednou hrábla do přihrádky, ve které už nebyly houstičky se semínky, ale semínek zůstalo hodně. V puse samá plíseň! Vyhodila jsem i semínka i zdravou housku.
A tak jsem na to všecko, co mi kdo doporučuje a radí naučila prdět! Na diety, na čištění organizmu, na pitný režim, což jsem nikdy nedržela. Nikdy jsem nemusela. A žiju a setkávám se v čekárnách s lidmi, kteří tohle všechno dělají a dodržují. A jsme na tom stejně.
S úsměvem jde všechno lépe! Je to tak! Úsměv a dobrá nálada je lepší, než nejzdravější potravina.
Elan, máte pravdu, ne že ne. Ale všimněte si, jak fungujeme, jak se nám mění chutě. Po čem jsme, jako mladé šílely a dnes nám to nic neříká. Tělo si řekne samo. Např. jako mladá jsem vylezla z postele, hubená jako lunt, protože jsem hladná nemohla usnout. Uřízla jsem si kus chleba, namazala sádlem, posolila a to celé zapila vodou z kohoutku. Dnes už vím, že to s večeří nesmím přehnat, protože nebudu moci usnout a budu mít škaredé sny. Všimněte si, kolik je ženských a jiných papírových i netových časopisů. Všichni se musí nějak živit, musí něco psát. Zakouká se z okna a vymyslí. Dá fotku a dá nějaké jméno, jakože Dr. to jistí. A někdy jen větička: Vědci zjistili! To všechno, nemusí být pravda, nemusí to být zákon, nemusí to vyhovovat všem, nemusí to uvěřit každý.
Každý jsme jiný, každý fungujeme jinak, každý má jiný životní styl. Každý víme, po čem je nám těžko a po čem je nám dobře. A taky, na co máme. Že jo!
babkazov: Já žiju v domění, že ty rady o jedovatých a nezdravých potravinách mají za cíl, aby člověk vydržel co nejdýl soběstačný a zdravý. Nejde přece o to vydržet co nejdýl "vůbec", i když je člověk už nepohyblivý a nemohoucí, celý bolavý, odkázaný na pomoc jiných. Takový život bych teda já rozhodně nechtěla.
Proto se snažím, určité zásady, na které Vy "prdíte" dodržovat. Nevím, jestli to k něčemu je, to se zjistí až za pár desítek let.
ALE: Na rozdíl od mých vrstevníků už nemám žádné zdravotní potíže, všechny mě po nějaké době přešly, když jsem začala přemýšlet nad tím, co jím. Mý vrstevníci nejenom že řeší by-pasy, operace, nemocnice, ale někteří již i odešli do věčných lovišť.
Takže doufám, že to přemýšlení nad jídlem k něčemu je. Doufám a věřím. A víra má mě třeba zachrání.
Třeba ta moje víra je zrovna ta "sebenaplňující předpověď", o které někdo hezky mluvíl v dotazu o osudu (karmě).
Zastávám názor, že v klidu a pohodě spořádaných třicet deka uzeného bůčku je zdravější, než stres nad miskou ovesné kaše. A mám k tomu stejné podklady jako vy (byl jsem nedávno na setkání spolužáků, a jeden z mála, co po ránu nejedl nějaký prášek )
Moje maminka celý život kouřila, stravovala se všelijak, jedla všechno nezdravé, vidět jí se zeleninou či ovocem byl zázrak, pila kafe (turka) ve velkém, jinak jsem ji neviděla napít se něčeho jiného (teda kromě piva, kterým zapila bůček nebo kachnu). Neměla celý život žádné větší zdravotní problémy. V 78 letech se bohužel rozhodla dobrovolně odejít ze světa . Nebýt toho, tak tu jistě byla dalších 10 let. Relativně zdravá, soběstačná.
Špekáčky z Lidlu (opékali jsme je včera) mají podle etikety 80% masa a jsem ochotný tomu věřit. Stejný obchod prodává v sezóně bílé klobásky (bavorské, mnichovské, norimberské...), které jsou na gril skvělé.
Samozřejmě dobře naložená krkovice je holt krkovice
Správný zlepšovák. Bakterie se ugrilují, žádný strach z hnoje. Sterilizace skoro.
Mńam: google.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.